Ο λογαριασμός κοινής ωφελείας οφείλεται. Αυτή η περίοδος δεν είναι δημοφιλής για πολλούς ενοικιαστές σε όλη τη Γερμανία. Γιατί συχνά πρέπει να πληρώσεις ξανά κάτι. Για να νιώσετε πολύ πιο χαλαροί την επόμενη φορά και ίσως να πάρετε πίσω χρήματα από τον ιδιοκτήτη, σας δίνουμε μερικές συμβουλές σήμερα. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε αρκετά τα βοηθητικά σας έξοδα και να εξοικονομήσετε τον προϋπολογισμό σας.

εξοικονομήστε υψηλό βοηθητικό κόστος

Τι είναι το επικουρικό κόστος?

Αυτό που μετρά ως επικουρικό κόστος για τον ενοικιαστή συχνά ονομάζεται κόστος κατανάλωσης. Κατ ‘αρχήν, αυτό εννοείται ότι σημαίνει αυτό το χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθεται στο λεγόμενο κρύο ενοίκιο κάθε μήνα ως κατ’ αποκοπήν ποσό και μεταφέρεται στον ιδιοκτήτη. Το όλο πράγμα στη συνέχεια ονομάζεται ζεστό ενοίκιο. Εξηγείται λίγο πιο λεπτομερώς, σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται μόνο για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και θέρμανση. Επειδή ο ετήσιος λογαριασμός κοινής ωφέλειας περιλαμβάνει και άλλα έξοδα που πρέπει να πληρώσει ο ενοικιαστής. Όλες μαζί ονομάζονται επιμεριστές παρεπόμενες δαπάνες. Τι ακριβώς είναι αυτά βρίσκεται στο Διαταγή λειτουργικών δαπανών (BetrKV) καθορίζεται από το νόμο. Στη μίσθωση, αυτά πρέπει να αναφέρονται ως "λειτουργικό κόστος" ρυθμίζονται γραπτώς. Εάν υπάρχουν άλλα πρόσθετα έξοδα που πρέπει να πληρώσει ο ενοικιαστής, θα θεωρηθούν ως "άλλα λειτουργικά έξοδα" διατυπώθηκε και συμφωνήθηκε με ακρίβεια από τον ενοικιαστή και τον ιδιοκτήτη με κοινή συμφωνία.

να μειωθεί το επικουρικό κόστος έχει ελεγχθεί η λογιστική του βοηθητικού κόστους

Αυτά τα λειτουργικά έξοδα / βοηθητικά έξοδα περιλαμβάνονται νομικά στη διευθέτηση επικουρικού κόστους:

 • κόστος θέρμανσης
 • Παροχή νερού
 • Φόρος ακίνητης περιουσίας
 • άλλα δημόσια βάρη
 • Συστήματα ζεστού νερού
 • αποχέτευση-απορροή
 • Ανελκυστήρες
 • Συντήρηση κήπου
 • Καθαρισμός δρόμου
 • Αποκομιδή απορριμμάτων
 • Φωτισμός κοινόχρηστων χώρων
 • καπνοδοχοκαθαριστής
 • Καθαρισμός κτιρίου
 • επιτηρητής κτιρίου
 • Ασφάλιση περιουσίας και αστικής ευθύνης

Ελέγξτε το λογαριασμό κοινής ωφέλειας και εξοικονομήστε χρήματα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ως ενοικιαστής πληρώνετε το επιπλέον κόστος μηνιαίως ως προκαταβολή. Το πραγματικό κόστος εμφανίζεται στη συνέχεια στην ετήσια εκκαθάριση χρέωσης υπηρεσιών. Πώς είναι όμως στην πραγματικότητα; Γνωρίζατε ότι περισσότερο από το 80% όλων των λογαριασμών κοινής ωφέλειας για χώρους διαβίωσης στη Γερμανία αποδεικνύονται ανεπαρκείς; Για να είστε στην ασφαλή πλευρά και να πληρώνετε μόνο για αυτό που πραγματικά πρέπει, μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας Ελέγξτε επαγγελματικά τα έξοδα ενοικίασης. Φυσικά, αυτό μπορεί επίσης να γίνει εύκολα και βολικά στο διαδίκτυο.

Ελέγξτε τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας online. Μειώστε τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας

Χαμηλότερο πρόσθετο κόστος – απλές συμβουλές με μεγάλο αντίκτυπο

Ομολογουμένως, πολλά από τα επικουρικά έξοδα που πρέπει να καταβληθούν από τον ενοικιαστή δεν μπορούν πραγματικά να επηρεαστούν άμεσα. Αλλά η κατανάλωση ενέργειας και νερού το κάνει. Μπορείτε να το μειώσετε βιώσιμα με μερικά απλά μέτρα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις συνήθειές σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν προστατεύετε μόνο το πορτοφόλι σας, αλλά και το περιβάλλον ταυτόχρονα.

Εξοικονομήστε έξοδα θέρμανσης

Τα έξοδα θέρμανσης είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης γιατί αποτελούν μεγάλο μέρος του μηνιαίου βοηθητικού κόστους κάθε καταναλωτή. Οι ακόλουθες πτυχές πρέπει να ληφθούν υπόψη εδώ:

 • Προτιμήστε αεριζόμενα παρά κεκλιμένα παράθυρα,
 • Αιμορραγείτε τακτικά τη θερμάστρα,
 • Ελέγξτε τα παράθυρα και τις πόρτες για βέλτιστη στεγανοποίηση και ενημερώστε τον ιδιοκτήτη για τυχόν ελαττώματα,
 • Διατηρήστε σταθερές θερμοκρασίες και μην αφήνετε τα αχρησιμοποίητα δωμάτια να κρυώσουν,
 • Ακόμη και 1-2 μοίρες χαμηλότερες θερμοκρασίες δωματίου κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να μειώσουν το βοηθητικό σας κόστος.

μείωση του επιπλέον κόστους ρύθμιση της θερμότητας

Εξοικονόμησε ρεύμα

Εάν ακόμα δεν έχετε αντικαταστήσει όλους τους λαμπτήρες τροφοδοσίας με φώτα LED, είναι καιρός να το κάνετε. Επιπλέον, είναι πολύ επωφελές εάν δεν διατηρείτε άσκοπα τις ηλεκτρονικές σας συσκευές σε κατάσταση αναμονής. Τα συνδεδεμένα καλώδια φόρτισης είναι επίσης κακής χρήσης ενέργειας. Όταν μαγειρεύετε, αντί να χρησιμοποιείτε τη σόμπα απευθείας, αξίζει να χρησιμοποιήσετε τον βραστήρα. Ένα κάπως πιο ριζοσπαστικό, αλλά μάλλον αποτελεσματικό βήμα προς την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας θα ήταν να αλλάξετε τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Επιτρέπεται επίσης να το κάνετε αυτό ως ενοικιαστής, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε υπογράψει τη δική σας σύμβαση με τον παλιό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Εξοικονομήστε κρύο και ζεστό νερό

Το πιο πολύτιμο υγρό στον πλανήτη μας μπορεί επίσης να σωθεί βιώσιμα με μερικές απλές συμβουλές. Το μεγαλύτερο μέρος του νερού σε κάθε νοικοκυριό χρησιμοποιείται για προσωπική υγιεινή και έκπλυση τουαλέτας. Εάν προτιμάτε το ντους πριν από το μπάνιο και έχετε μια ντουζιέρα εξοικονόμησης χρημάτων, θα εξοικονομείτε τακτικά πολλά κυβικά μέτρα νερού και την ενέργεια που είναι απαραίτητη για τη θέρμανση. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε πιο συχνά το κουμπί εξοικονόμησης ενέργειας στην τουαλέτα σας, να κλείνετε τη βρύση όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και να πλένετε τα χέρια σας και, αν είναι δυνατόν, να δημιουργείτε ένα ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο και πλυντήριο πιάτων.

εξοικονομήστε ντους νερού μειώστε το επιπλέον κόστος

Δράστε συνειδητά και μειώστε την κατανάλωση ενέργειας σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συμβάλλετε ενεργά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και σίγουρα θα έχετε καλύτερη διάθεση όταν λάβετε τον επόμενο λογαριασμό κοινής ωφέλειας. Η επιλογή είναι δική σας και μπορείτε να μειώσετε το βοηθητικό σας κόστος με απλά μέτρα.

χαμηλότερα πρόσθετα έξοδα εξοικονόμηση ενέργειας