Με την πρώτη ματιά, το γραμματοκιβώτιο φαίνεται να είναι ένα καθημερινό αντικείμενο στο οποίο δεν δίνεται ιδιαίτερη προσοχή. Παρ ‘όλα αυτά, χρησιμοποιείται καθημερινά και πρέπει να αντέχει στον άνεμο και τον καιρό. Επομένως, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό μοντέλο. Ο σχεδιασμός και μόνο έχει αλλάξει με τα χρόνια και πείθει με πολλά νέα σχήματα και χρώματα. Επιπλέον, η τοποθεσία πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά – υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για μονοκατοικίες.

γραμματοκιβώτιο κόκκινο λουλουδάτο μοτίβο

pixabay.com – Pezibear

Από το κλασικό στο μοντέρνο, όλα επιτρέπονται

Υπάρχουν πραγματικές τάσεις όχι μόνο στον κόσμο της μόδας. Τα γραμματοκιβώτια έχουν επίσης γίνει φιγούρα του σπιτιού και ομορφαίνουν την περιοχή εφαρμογής. Πρώτον, ωστόσο, πρέπει να απαντηθούν οι ερωτήσεις σχετικά με το μέγεθος και τη μορφή. Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν μοντέλο σε μορφή τοπίου, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν περιοδικά ή εφημερίδες. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με ρολό εφημερίδας. Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ο τύπος γραμματοκιβωτίου. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ:

  • Ταχυδρομική θυρίδα τοίχου
  • ανεξάρτητο γραμματοκιβώτιο
  • Κρυφό γραμματοκιβώτιο
  • Γραμματοκιβώτιο δεμάτων
  • Γραμματοκιβώτιο σχεδιαστών

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές και ανθεκτικό υλικό είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Τα γραμματοκιβώτια ακολουθούν σαφείς γραμμές και ταιριάζουν με το μοντέρνο αρχιτεκτονικό στυλ. Είτε βουρτσισμένη είτε έγχρωμη επιφάνεια – στην καλύτερη περίπτωση, το μοντέλο προσαρμόζεται στην μπροστινή πόρτα ή στην είσοδο. Ο κατασκευαστής frabox γνωρίζει τα τρέχοντα highlights και τις προσφορές Τα γραμματοκιβώτια στο μοντέρνο χρώμα RAL 7016. Ο σκοτεινός ανθρακίτης φαίνεται επίσης μοντέρνος σε συνδυασμό με ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί επίσης να χαραχτεί με τον αριθμό του σπιτιού. Γραμματοκιβώτιο, αριθμός σπιτιού και ετικέτα ονόματος σε ένα – αυτό είναι μια τρέχουσα κίνηση τάσης.

γραμματοκιβώτιο capri23auto

pixabay.com – capri23auto

Για το στυλ της εξοχικής κατοικίας, ζητούνται πιο κλασικά μοντέλα με πολλή νοσταλγία. Τα γραμματοκιβώτια είναι συχνά κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο, είναι διακοσμημένα ή δείχνουν το τυπικό κέρατο του ταχυδρομείου. Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν επίσης να βασίζονται σε διαφορετικά χρώματα και να μετατρέπουν το γραμματοκιβώτιο σε ένα πραγματικό βλέμμα. Ξύλινα μοντέλα ή πραγματικά ασυνήθιστα γραμματοκιβώτια είναι επίσης σε ζήτηση. Είναι σημαντικό μόνο να υπάρχει αρμονία μεταξύ του γραμματοκιβωτίου και της ιδιοκτησίας ή της περιοχής εισόδου. Το κουτί που χρησιμοποιείται κάθε μέρα ταιριάζει στη γενική ιδέα.

γραμματοκιβώτιο υψηλή προβολή 3

pixabay.com – προβολή high3

Η τοποθεσία – σημαντικοί κανόνες

Εκτός από την εμφάνισή του, το νέο γραμματοκιβώτιο πρέπει φυσικά να εκπληρώνει τη λειτουργία του. Αυτό σημαίνει: ο ταχυδρόμος χρειάζεται δωρεάν πρόσβαση και δεν πρέπει να τραυματιστεί. Υπάρχουν σαφείς κανόνες σχετικά με το μέγεθος, την προσβασιμότητα και τη θέση του γραμματοκιβωτίου. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Deutsche Post, το μοντέλο πρέπει να είναι εύκολο να βρεθεί χωρίς δυσανάλογη δυσκολία. Το γραμματοκιβώτιο τοποθετείται καλύτερα κοντά στον δρόμο, στο φράχτη ή ακόμα και στην μπροστινή πόρτα. Ο ταχυδρόμος δεν πρέπει να ταξιδεύει πολύ για να μην εμποδίζει το ωράριο εργασίας του. Εάν ένας σκύλος τρέχει ελεύθερα στην ιδιοκτησία ή εάν η περιοχή είναι πολύ ευρύχωρη, συνιστάται να βρίσκεται απευθείας στον τοίχο της ιδιοκτησίας. Εδώ το γραμματοκιβώτιο μπορεί να στερεωθεί απευθείας στο φράχτη ή να ενσωματωθεί σε έναν τοίχο ως μοντέλο τοποθετημένο στο ίδιο επίπεδο.

Σημαντικό: Εάν το ταχυδρομικό σκάφος τραυματιστεί στο γραμματοκιβώτιο κατά τη διανομή, μπορούν να διεκδικηθούν αξιώσεις αποζημίωσης.

Η τοποθεσία πρέπει επίσης να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες και από μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση της αλληλογραφίας από τρίτους. Ορισμένες μονοκατοικίες δείχνουν το γραμματοκιβώτιο κάτω από το θόλο για να μαλακώσουν τον άνεμο και τον καιρό. Όποιος αποφασίζει για ένα μοντέλο απευθείας στο δρόμο χρειάζεται μια καλή κλειδαριά ασφαλείας.

γραμματοκιβώτιο θεία τατί

pixabay.com – θεία tati

Ένα μεγάλο λάθος: το γραμματοκιβώτιο είναι πολύ μικρό

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες κατά την αγορά ενός νέου γραμματοκιβωτίου είναι το μέγεθος. Θα έπρεπε να είναι αυτή DIN EN 13724 ως κανόνας και βασίζεται στο μήκος και το πλάτος ενός τυπικού γράμματος C4. Διαστάσεις 22,9 x 32,4 εκ. Τόσο η υποδοχή όσο και το εσωτερικό του κουτιού πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτήν τη μορφή. Ο στόχος είναι να είναι σε θέση να δημοσιεύσετε ένα γράμμα αυτού του μεγέθους χωρίς να τσακίζεστε. Ταυτόχρονα, οι μακροπρόθεσμοι πελάτες δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν ξανά τα γράμματα από την υποδοχή. Η υποδοχή είναι ειδικά σχεδιασμένη και εφοδιασμένη με ένα χείλος στεγανοποίησης για να προστατεύει το περιεχόμενο από τη βροχή και την υγρασία.

Επισυνάψτε ένα γραμματοκιβώτιο – έτσι λειτουργεί

Τα περισσότερα μοντέλα είναι απλά τοποθετημένα στον τοίχο του σπιτιού. Συνήθως απαιτούνται μόνο μερικές βίδες και ένας σταθερός τοίχος. Ωστόσο, οι βίδες δεν πρέπει να δημιουργούν μια κρύα γέφυρα στο σπίτι. Αυτό απαιτεί εργασία με ειδικούς πείρους και μερικές φορές η χρήση μονωτικών υλικών είναι απαραίτητη. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό από πριν, ειδικά με μονωμένες προσόψεις. Η εναλλακτική λύση είναι ένα ανεξάρτητο γραμματοκιβώτιο κοντά στη γραμμή ιδιοκτησίας. Χρειάζεται μια σταθερή βάση και είναι καλύτερο να το βάλετε σε σκυρόδεμα. Ωστόσο, εάν το θεμέλιο είναι πολύ επίπεδο ή κεκλιμένο, υπάρχει κίνδυνος ανατροπής. Μια δεύτερη επιλογή είναι οι πλάκες ποδιών ή ειδικές άγκυρες δαπέδου για να τοποθετήσετε ελεύθερα το γραμματοκιβώτιο.

     γραμματοκιβώτιο λευκό gillnisha

pixabay.com – gillnisha