Η αλλαγή κατοικίας συνδέεται σχεδόν πάντα με πολλή προσμονή, καθώς και πολύ άγχος και δαπάνες χρόνου. Ειδικά αν ο νέος τόπος κατοικίας είναι πολύ μακριά, αν πρόκειται για διαμέρισμα 3-4 δωματίων ή ακόμα και ολόκληρο σπίτι. Σίγουρα χρειάζεστε ένα καλά μελετημένο σχέδιο που περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά βήματα και την ακριβή σειρά τους. Έτσι πετυχαίνεις μετατόπιση βέλτιστα και όσο το δυνατόν ομαλότερα. Στις παρακάτω γραμμές, θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για κίνηση που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την όλη διαδικασία πιο χαλαρή.

συμβουλές προγραμματισμού μετακόμισης

Βρώμικα και πετώντας

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε και να προετοιμάζετε την κίνησή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μπορείτε να ξεκινήσετε να τακτοποιείτε τα υπάρχοντά σας δύο έως τρεις μήνες νωρίτερα. Περάστε από όλα τα δωμάτια και σκεφτείτε καλά ποια αντικείμενα θα βρουν τη θέση τους στο νέο σπίτι και με ποια θα θέλατε να χωρίσετε. Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο για να δημιουργήσετε έσοδα, να δωρίσετε ή να δώσετε πολλά από αυτά σε διάφορες πλατφόρμες πωλήσεων. Ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, μικρά έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ θα πρέπει να περνούν από τα χέρια σας κομμάτι -κομμάτι και να ταξινομούνται. Όσο πιο περιττά πράγματα ξεφορτωθείτε πριν μετακομίσετε, τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να μεταφέρετε μετά. Αυτό όχι μόνο σας εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια, αλλά και χώρο στον μεταφορέα.

Τυλίξτε σωστά και έξυπνα

Συσκευάστε ανάλογα με τη σημασία. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές αρχές σε κάθε κίνηση. Έτσι, μπορείτε να αρχίσετε να συσκευάζετε τα αντικείμενά σας εκ των προτέρων. Μια εβδομάδα πριν από την ημέρα της μετακόμισης μπορεί να είναι αρκετή στις περισσότερες περιπτώσεις. Ξεκινήστε με πράγματα που σύντομα δεν θα χρειαστείτε πρώτα – βιβλία, διακοσμητικά, ρούχα και παπούτσια της περασμένης σεζόν, πιάτα και οικιακές συσκευές που σπάνια χρησιμοποιείτε.

Οργανώστε σωστά τις κινήσεις σας πακέτο συμβουλών

Σίγουρα θα χρειαστείτε τα κατάλληλα δοχεία για όλα αυτά τα αντικείμενα. Τα λεγόμενα κιβώτια κίνησης ταιριάζουν καλύτερα. Επομένως, είναι σκόπιμο να μην χρησιμοποιείτε συμβατικά κουτιά από χαρτόνι και συσκευασίες, καθώς αυτά δεν έχουν ασφαλές κράτημα και πιθανότατα θα σας προκαλέσουν προβλήματα μόνο όταν μετακινείστε. Τα κινούμενα κουτιά είναι διπλού τοιχώματος και μπορούν να αντέξουν βάρος έως 40 κιλά χωρίς προβλήματα. Μπορείτε είτε να τα αγοράσετε καινούργια είτε να τα δανειστείτε. Υπάρχουν ακόμη και μερικά ειδικά για βιβλία ή πιάτα.

Κατ ‘αρχήν, ισχύουν τα ακόλουθα κατά τη συσκευασία:

  • Τα βαριά αντικείμενα μπαίνουν πρώτα στα κουτιά, ακολουθούν ελαφριά αντικείμενα.
  • Στοιβάξτε βιβλία πλάτη προς τα πίσω μέχρι τη μέση του κουτιού.
  • Μην βάζετε βάρος μεγαλύτερο από 20 κιλά ανά κινούμενο κουτί.
  • Τυλίξτε εύθραυστα αντικείμενα με χαρτομάντηλο, πετσέτες ή τυλίξτε με φυσαλίδες και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε κοιλότητες στο κινούμενο κουτί.
  • Χρησιμοποιήστε ειδικά κουτιά ρούχων για ευαίσθητα ρούχα.
  • Επισημάνετε κάθε κινούμενο κουτί με χώρο και περιεχόμενο, τόσο στο καπάκι όσο και στο πλάι.
  • Διαθέστε αρκετή ταινία δέματος και ένα ρολό ταινίας.

κινούμενη λίστα ελέγχου

Επιπλέον συμβουλές: Μην μεταφέρετε μόνο τη βαλίτσα σας άδεια, γεμίστε τη με βαριά αντικείμενα. Έτσι μπορείτε να τα τραβάτε άνετα σε λεία δάπεδα και να μην χρειάζεται να τα σηκώνετε.

Μόνο μια επαγγελματική υπηρεσία συσκευασίας μπορεί να το κάνει καλύτερα και πιο επαγγελματικά. Or συνήθως προσλαμβάνετε έναν επαγγελματία Εταιρεία μετακόμισης με την πλήρη οργάνωση της κίνησής σας για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χρόνο και νεύρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μια αναλυτική προσφορά τιμής εκ των προτέρων. Μια δωρεάν ξενάγηση στο σπίτι προσφέρεται συχνά από καλές κινούμενες εταιρείες επίσης.

Προγραμματίστε την κίνησή σας επαγγελματικά με μια μετακινούμενη εταιρεία

Αλλά αν θέλετε να μετακομίσετε μόνοι σας, τότε θα πρέπει σίγουρα να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες πτυχές.

Μετρήστε σωστά

Για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα έπιπλα που θέλετε να πάρετε μαζί σας στο νέο σας σπίτι πραγματικά ταιριάζουν, πρέπει να τα μετρήσετε προσεκτικά. Συγκεκριμένα, το κλιμακοστάσιο, τα πλαίσια των θυρών και των παραθύρων και, εάν είναι απαραίτητο, ο ανελκυστήρας. Διαφορετικά κινδυνεύετε να σταματήσουν τα πάντα την ημέρα της μετακόμισης και ότι πολλά από τα αγαπημένα σας αντικείμενα απλά δεν μπορούν να μετακινηθούν στο σπίτι. Είναι εξίσου σημαντικό να σχεδιάσετε την κάτοψη του νέου διαμερίσματος για τον εαυτό σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα τελικό σκίτσο και να σκεφτείτε προσεκτικά πού και πώς μπορούν να τοποθετηθούν τα παλιά και τα νέα έπιπλα. Αυτό διευκολύνει τον προγραμματισμό της κίνησής σας και σας δίνει αρκετό χρόνο για να σκεφτείτε την αποθήκευση μερικών επίπλων που απλά δεν μπορούν να χωρέσουν στους νέους τέσσερις τοίχους.

Νόμιμη διάθεση απορριμμάτων

Παρά την αποθήκευση, το σχέδιο ογκωδών απορριμμάτων, τις πωλήσεις και τα δώρα, εξακολουθούν να υπάρχουν πράγματα κατά τη μεταφορά που δεν ταιριάζουν στον κάδο απορριμμάτων. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνετε ξαπλωμένα. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μια λεγόμενη παράνομη διάθεση απορριμμάτων. Αντ ‘αυτού, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε ειδικές επιπλέον σακούλες σκουπιδιών από την τοπική αρχή ή το γραφείο διαχείρισης αποβλήτων. Ένα τέτοιο σάκο κοστίζει περίπου 7 ευρώ και περιέχει περίπου 70 λίτρα. Με αυτόν τον τρόπο, κάνετε συναλλαγές νόμιμα και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρεώσεις.

Οργανώστε τις μεταφορές

Υπάρχουν επίσης μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για μεταφορά σπιτιών. Πάνω απ ‘όλα, χρειάζεστε το σωστό όχημα μεταφοράς, γιατί με ένα μικρό αυτοκίνητο ή ακόμα και ένα βαν θα ήταν πολύ δυσκίνητο και επίπονο να μεταφέρετε τα πάντα στο νέο σας σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να κάνετε πολλά ταξίδια, τα οποία κοστίζουν άσκοπα περισσότερο χρόνο και χρήμα. Ένα κατάλληλο κινούμενο όχημα μπορεί επίσης να ενοικιαστεί σχετικά φθηνά στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να μπορείτε να οδηγήσετε ένα όχημα έως 3,5 τόνους με το νέο σας εισιτήριο ΕΕ. Άλλωστε, δεν τολμούν όλοι να το κάνουν. Επομένως, βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι όλα είναι σωστά για εσάς.

οργανώστε την κίνηση του σχεδίου μεταφοράς

Η απαγόρευση στάθμευσης είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο, ειδικά στις πόλεις, όπου οι θέσεις στάθμευσης έχουν μεγάλη ζήτηση ούτως ή άλλως. Κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση του μεταφορέα, θα χρειαστείτε απολύτως μια πινακίδα χωρίς διακοπή, την οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στο επιθυμητό μέρος. Θα πρέπει να λάβετε άδεια από τη διοίκηση της πόλης εγκαίρως για αυτό. Αυτό διαρκεί περίπου δέκα ημέρες και η ίδια η πινακίδα συνήθως εγκαθίσταται τρεις ημέρες νωρίτερα.

Βρείτε κινούμενους βοηθούς

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι υπάρχουν αρκετοί κινούμενοι βοηθοί. Εάν το νοικοκυριό σας είναι αρκετά μικρό, ίσως μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας με τον σύντροφό σας και δύο ή τρεις φίλους ή συγγενείς. Σε περίπτωση πιο πολύπλοκων κινήσεων, αξίζει πάντα να βρείτε επαγγελματική βοήθεια, όπως μετακινούμενη εταιρεία ή να αναζητάτε φθηνούς μετακινούμενους βοηθούς σε ωριαία βάση. Οι μαθητές είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση εάν έχετε μικρότερο κινητό προϋπολογισμό.

Όταν κινείστε λοιπόν, σκεφτείτε τα πάντα εκ των προτέρων και σχεδιάστε έξυπνα και εγκαίρως. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο, ενέργεια και, κυρίως, νεύρα.

Διασκεδάστε κινούμενοι και ευχές για μετακόμιση!

προγραμματίστε και οργανώστε συμβουλές μετεγκατάστασης