Όλοι απολαμβάνουμε τη λάμψη των αναμμένων κεριών, ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ωστόσο, τα κεριά δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα και μια γιορτινή διάθεση. Αυτό είναι σίγουρα αλήθεια! Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα υπολείμματα κεριού κεριού σε διάφορες επιφάνειες. Κερί κερί στο τραπεζομάντηλο, στο χαλί ή στα ρούχα … Μην θυμώνετε ή λυπάστε που πρέπει να πετάξετε το αγαπημένο σας φόρεμα. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αφαιρέσετε το κερί κεριού. Απλώς μείνετε με αυτό και θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά «μυστικά κόλπα» για το πώς να το κάνετε σε λίγο …

Αφαιρέστε σωστά το κερί κεριού

Αφαιρέστε το κερί κεριού για να απαλλαγείτε από το κερί από οποιαδήποτε επιφάνεια κεριού

Τα κεριά δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν λεκέδες από κερί

Αφαιρέστε το κερί του κεριού από οποιαδήποτε επιφάνεια υπό το φως των κεριών

Αφαιρέστε το κερί κεριών – κόλπα και συμβουλές

Ενώ δεν υπάρχει ένα μαγικό κόλπο για την αφαίρεση του κεριού κεριού από όλες τις επιφάνειες, υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσετε το κερί χρησιμοποιώντας οικιακά αντικείμενα. Δεδομένου ότι το κερί του κεριού είναι ένας λεκές με βάση το λάδι, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο αφαίρεσης λεκέδων κεριού που θα διαλύσει το λάδι, όπως βερνίκι νυχιών ή αλκοόλ. Άλλα εργαλεία και προϊόντα που μπορεί να χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • Υγρό πιάτων
  • νερό
  • παγωτό
  • Ενα σίδερο
  • Χάρτινες σακούλες
  • Πανιά μικροϊνών
  • Αμβλύ ξύστρα σαν κουτάλι ή μαχαίρι βουτύρου
  • Αφαίρεση λεκέδων
  • Καθαριστικό και μαλακτικό δέρματος

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αφαιρείτε το κερί από υφάσματα, έπιπλα και δάπεδα.

Δείτε τι θα χρειαστείτε για να αφαιρέσετε το κερί κεριού

Το κερί κεριού που αφαιρεί το κερί από οποιαδήποτε επιφάνεια θα απαλλαγεί από τα απαραίτητα σκεύη

Πώς να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα

Είτε χτυπήσετε ένα κερί είτε παραπαίετε ενώ μετακινείτε το κερί, το χυμένο κερί και το χτύπημα είναι κοινά. Εφόσον χρησιμοποιείτε το σωστό διάλυμα αφαίρεσης λεκέδων και ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα χωρίς να καταστρέψετε το ύφασμα. Ωστόσο, πριν καν ξεκινήσετε, φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα! Δεν θέλετε να κάνετε τον καθαρισμό πιο δύσκολο χρησιμοποιώντας μια λύση που μπορεί να βλάψει το ρούχο σας.

Κερί στα υφάσματα; Μην πανικοβληθείτε!

Αφαιρέστε το κερί του κεριού για να απαλλαγείτε από το κερί από οποιοδήποτε επίπεδο μαχαίρι βουτύρου

Αφαιρέστε το κερί κεριού από τα μείγματα βαμβακιού και βαμβακιού

Αρχικά, βάλτε το ρούχο σας στην κατάψυξη. Όταν το κερί κρυώσει εντελώς, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε με ένα μαχαίρι βουτύρου. Εάν το κερί του κεριού έχει αφήσει ένα λεκέ, τοποθετήστε πάνω του μια χάρτινη σακούλα και χρησιμοποιήστε ένα σίδερο στην υψηλότερη ρύθμιση. Αυτό θα λιώσει τον λεκέ στο χαρτί.

Εάν ο λεκές είναι ακόμα εκεί ή δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τελείως το κερί, τεντώστε τη λεκιασμένη περιοχή πάνω από ένα μπολ και ξεπλύνετε με πολύ ζεστό νερό. Ολοκληρώστε την αφαίρεση λεκέδων με προεπεξεργασία του λεκέ με αφαίρεση λεκέδων και στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπει η ετικέτα φροντίδας.

Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο και ένα κομμάτι χαρτί

Έτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από το κερί από οποιαδήποτε επιφάνεια σιδήρου

Αφαιρέστε το κερί κεριού από το μετάξι

Η αφαίρεση λεκέδων από ευαίσθητα ρούχα όπως το μετάξι δεν είναι τόσο δύσκολη εάν πάρετε το χρόνο σας και ακολουθήσετε αυτήν την αποδεδειγμένη διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων. Βάλτε το μεταξωτό σας ρούχο στην κατάψυξη μέχρι να δέσει το κερί. Αφαιρέστε όσο περισσότερο κερί μπορείτε με ένα κουτάλι. Σηκώστε προσεκτικά το κερί του κεριού για να αποφύγετε την καταστροφή της λάμψης. Βάλτε το ρούχο σε ένα καθαρό, λευκό πανί και ψεκάστε το με WD-40. Προσθέστε 2-3 σταγόνες σαπούνι πιάτων και κάντε μασάζ στο διάλυμα καθαρισμού στο λεκέ.

Πλύνετε το μεταξωτό σας ρούχο στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπει η ετικέτα φροντίδας. Μην στεγνώνετε το ρούχο, καθώς οι υπόλοιποι λεκέδες κεριού θα κολλήσουν και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Αντ ‘αυτού, αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα. Εάν είναι ακόμα εκεί, προετοιμάστε το ρούχο με ένα εργαλείο αφαίρεσης λεκέδων και πλύντε το ξανά. Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα και επαναλάβετε τη διαδικασία όπως απαιτείται.

Ωστόσο, προσέξτε με τα κεριά!

Το κερί κεριού θα αφαιρέσει τα αναμμένα κεριά από οποιαδήποτε επιφάνεια

Αφαιρέστε το κερί από το δέρμα

Πιέστε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με πάγο τυλιγμένη σε μια πετσέτα στο κερί του κεριού για 3 λεπτά. Μόλις δέσει το κερί, αφαιρέστε την περίσσεια με ένα Πλαστική ξύστρα Μακριά. Τραβήξτε το δέρμα τεντωμένο καθώς εργάζεστε για να χαλαρώσετε το κερί. Μην ξύσετε το δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει μόνο το υπόλειμμα κεριού, διαφορετικά θα μπορούσατε να καταστρέψετε τον κόκκο του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε παγάκια

Το κερί κεριού θα απαλλαγεί από τα παγάκια από οποιαδήποτε επιφάνεια

Μόλις αφαιρέσετε το περίσσιο κερί, χρησιμοποιήστε στεγνωτήρα μαλλιών για να ζεστάνετε τον λεκέ. Όταν το κερί γίνει πιο μαλακό, σκουπίστε το με λευκές χαρτοπετσέτες. Συνεχίστε να θερμαίνετε την περιοχή ενώ αλλάζετε στα καθαρά τμήματα της χαρτοπετσέτας μέχρι να φύγει το κερί. Για τυχόν υπολείμματα, βάλτε μια σταγόνα καθαριστικό δέρματος σε ένα πανί μικροϊνών και κάντε μασάζ στην λερωμένη περιοχή. Αφήστε το δέρμα να στεγνώσει και φορέστε ένα Δερμάτινο μαλακτικό για να εξομαλυνθεί κάθε αποχρωματισμός.

Πώς να αφαιρέσετε το κερί από έναν τοίχο

Εάν ένα κερί με ζεστό κερί αναποδογυρίσει, μπορεί να λεκιάσει τα δάπεδα και τους τοίχους σας. Ενώ αυτά τα σενάρια μοιάζουν με καταστροφή, η αφαίρεση σταγόνων κεριών κεριών και πιτσιλισμάτων στους τοίχους δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη υπόθεση. Για να αφαιρέσετε το κερί από τους βαμμένους τοίχους, θα χρειαστείτε μερικές λευκές χαρτοπετσέτες, ένα σίδερο και ζεστό σαπουνόνερο. Ρυθμίστε το σίδερο στη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας. Τοποθετήστε τρία στρώματα χαρτοπετσέτες πάνω από το κερί. Χρησιμοποιήστε το σίδερο στη χαμηλότερη ρύθμιση για να πιέσετε απαλά τις πετσέτες. Αλλάξτε τις χαρτοπετσέτες όπως απαιτείται μέχρι να μην απορροφηθεί άλλο κερί. Πλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με ζεστό, σαπουνόνερο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα κεριού.

Κερί κερί στο ξύλινο τραπέζι

Το κερί κεριού θα απαλλαγεί από κάθε υπολειμματικό κερί από οποιαδήποτε επιφάνεια

Αφαίρεση κεριού κεριού από έναν τοίχο με υφή επιφάνειας

Αντί για σίδερο, χρησιμοποιήστε πιστολάκι για να αφαιρέσετε το κερί από τις υφές επιφάνειες. Ενεργοποιήστε το στεγνωτήρα μαλλιών στην υψηλότερη ρύθμιση για να θερμάνετε το κερί. Κρατήστε μερικές χαρτοπετσέτες ακριβώς κάτω από το κάτω μέρος του κεριού. Οι πετσέτες απορροφούν το κερί καθώς λιώνει και το εμποδίζουν να τρέξει στον τοίχο. Συνεχίστε να θερμαίνετε την περιοχή μέχρι να λιώσει όλο το κερί και να απορροφηθεί. Για τραχιά πλακάκια και τσιμέντο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάγο για να σκληρύνετε το κερί και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική ξύστρα για να το ξύσετε από τις περιοχές με υφή. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα κεριού με ζεστό, σαπουνόνερο.

Το να αφήνεις κεριά στο χαλί δεν είναι καλή ιδέα

Απαλλαγείτε από το κερί κεριών από οποιαδήποτε επιφάνεια

Πώς να αφαιρέσετε το κερί από το ξύλο

Εάν το κερί κεριού χυθεί στο υπέροχο τραπέζι σας ή στο πάτωμα από σκληρό ξύλο, το πρώτο σας ένστικτο μπορεί να είναι να πάρετε μια ξύστρα. Μην το κάνετε αυτό γιατί θα μπορούσατε να ξύσετε την επιφάνεια του δαπέδου ή των επίπλων σας, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. Μπορείτε να αφαιρέσετε με ασφάλεια το λεκέ από κερί με στεγνωτήρα μαλλιών. Βάλτε το σεσουάρ σε μέτρια φωτιά και αρχίστε να λιώνετε το κερί. Μόλις μαλακώσει, σκουπίστε το κερί με μια λευκή χαρτοπετσέτα. Συνεχίστε να τρίβετε καθαρά μέρη της πετσέτας σας μέχρι να φύγει το κερί!

Χρησιμοποιήστε ένα σουβέρ για να μην στάζει το κερί στο τραπέζι

Το κερί κεριού από οποιαδήποτε επιφάνεια θα απαλλαγεί από τα αναμμένα κεριά

Σκουπίστε το υπόλοιπο υπόλειμμα κεριού με ζεστό, αφρώδες νερό και ένα καθαρό πανί. Σε ελαφριά ξύλινα πατώματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ενός μέρους λευκού ξιδιού και ενός μέρους νερού για να αφαιρέσετε λεκέδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το διάλυμα νερού και ξιδιού σε δάπεδα βινυλίου αντί να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί. Χρησιμοποιήστε το διάλυμα καθαρισμού για να εμποτίσετε τη λεκιασμένη περιοχή και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να αφαιρείτε απαλά το κερί.

Πώς να αφαιρέσετε το κερί από τα χαλιά

Ακόμη και με κερί κεριών, δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε σε σκληρούς καθαριστές λεκέδων εάν χρησιμοποιήσετε τη σωστή τεχνική αφαίρεσης λεκέδων από χαλί. Βάλτε παγάκια σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το πάνω από το κερί για πέντε λεπτά. Μόλις δέσει το κερί, ξύστε το προσεκτικά με ένα μαχαίρι βουτύρου. Ο στόχος σας είναι να χαλαρώσετε το κερί από τις ίνες του χαλιού χωρίς να το σπρώξετε περαιτέρω στο χαλί. Μόλις σπάσετε το κερί σε κομμάτια, αναρροφήστε το υπόλειμμα κεριού με το εξάρτημα μαξιλαριού. Βουτήξτε ένα πανί σε αλκοόλ και υγράνετε τη λεκιασμένη περιοχή για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν άλλα βοηθήματα

Απαλλαγείτε από το κερί κεριών από οποιαδήποτε επιφάνεια χαλιού

Εάν έχετε απομείνει κερί στο χαλί, τοποθετήστε μια λευκή χαρτοπετσέτα πάνω από το κερί. Ρυθμίστε το στεγνωτήρα μαλλιών σας στην υψηλότερη θερμοκρασία και ξεκινήστε να λιώνετε το κερί. Αλλάξτε τις χαρτοπετσέτες εάν είναι απαραίτητο. Spεκάστε την περιοχή με λεκέ για το χαλί και αφήστε το να στεγνώσει. Περάστε ξανά την περιοχή με το εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας για να φρεσκάρετε τις ίνες όπου αφαιρέσατε το κερί του κεριού.

Σας ευχόμαστε καλή τύχη με την αφαίρεση του κεριού κεριού!

Αφαίρεση κεριού κεριών Πώς να απαλλαγείτε από κερί από οποιαδήποτε επιφάνεια!