Θυμάστε ότι θαυμάζατε τη μητέρα σας ως κοριτσάκι; Μπορεί να περάσατε ώρες κοιτάζοντας τα ρούχα και τα κοσμήματά της νομίζοντας ότι η μαμά σας είναι μια καταπληκτική γυναίκα και απλώς η καλύτερη μαμά στον κόσμο.

Τα περισσότερα κοριτσάκια αγαπούν και λατρεύουν τις μητέρες τους. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί η μητέρα είναι το πρώτο άτομο στη ζωή μας με το οποίο αναπτύσσουμε σχέση. Η σχέση μητέρας-κόρης λοιπόν είναι η πρώτη και η πιο σημαντική σχέση στη ζωή μας.

Η σχέση μητέρας-κόρης είναι αγαπητική και εύκολη στην παιδική ηλικία

Σχέση μητέρας κόρης νήπιο

Συχνά, καθώς μεγαλώνουμε και συνειδητοποιούμε, ότι η πρώιμη λατρεία μεταφράζεται σε άλλα συναισθήματα. Για μερικές ενήλικες κόρες, η σχέση με τη μητέρα τους είναι στην πραγματικότητα σχέση αγάπης, αμοιβαίου σεβασμού και φιλίας. Για άλλους όμως, αυτή η σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Η σχέση μητέρας-κόρης μπορεί να χαλάσει για διάφορους λόγους και δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη, το σεβασμό και τα θετικά συναισθήματα.

Η σχέση μητέρας-κόρης παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή

Η πιο σημαντική σχέση μητέρας-κόρης στη ζωή

Υπάρχουν ενήλικες γυναίκες που έχουν μια πολύ απαιτητική μητέρα που τις επικρίνει για την εμφάνιση ή τον τρόπο ζωής τους. Μερικές μητέρες παρεμβαίνουν σε όλα και προσπαθούν να ελέγξουν τη ζωή της κόρης τους. Τα κρίνουν ή τα συγκρίνουν με τον εαυτό τους ή με άλλες γυναίκες. Αυτό σίγουρα μπορεί να καταστρέψει τη σχέση μητέρας-κόρης.

Πολλές γυναίκες μετανιώνουν που δεν έχουν ερωτική σχέση με τη μητέρα τους, αλλά θέλουν μια πιο φροντιστική ή υποστηρικτική μητέρα. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να προσπαθούν να ευχαριστήσουν τη μητέρα τους και να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες της, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνονται γι ‘αυτό. Θυσιάζουν τη δική τους ευτυχία για να αποκτήσουν αναγνώριση και αγάπη και να εξασφαλίσουν την ευτυχία της μητέρας τους. Όταν μια κόρη το κάνει αυτό, καταστρέφει τη σχέση μητέρας-κόρης με τον ίδιο τρόπο που κάνει η μητέρα της.

Τι να κάνετε όταν η σχέση σας με τη μητέρα σας είναι προβληματική

Ureριμη σχέση μητέρας-κόρης

Εάν βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση, θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε άλλο άτομο (στην περίπτωση αυτή τη μητέρα σας). Είστε σε θέση να αλλάξετε μόνο τον εαυτό σας και τις δικές σας αντιδράσεις σε αυτήν. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τη μητέρα σας ως μια απόλυτα φυσιολογική γυναίκα και όχι ως τη δική σας μητέρα που πρέπει να είναι μια σούπερ γυναίκα. Αυτό θα σας δώσει μια νέα προοπτική.

Αν η μητέρα σου ήταν απλώς φίλη σου, πόσο θα κρατούσε αυτή η φιλία; Το ότι είναι στην πραγματικότητα η μητέρα σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις τα δικά σου συναισθήματα για να την κάνεις ευτυχισμένη. Δεν ζεις τη ζωή γι ‘αυτούς. Επίσης, δεν πρέπει να αγχώνεσαι που δεν ταιριάζει στο ιδανικό σου για τη μαμά.

Να είσαι πιστός στον εαυτό σου και μην θυσιάζεσαι για να κάνεις τη μητέρα σου ευτυχισμένη

προβληματική σχέση μητέρας-κόρης στην ενήλικη ζωή

Οι προσδοκίες μπορούν να σκοτώσουν κάθε σχέση, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας σας. Αν θέλετε να σώσετε τη σχέση μητέρας-κόρης, τότε να είστε ειλικρινείς και να μιλάτε ανοιχτά με τη μητέρα σας για τα πραγματικά σας συναισθήματα και ανάγκες.

Η μητέρα σας μπορεί να μην έχει καν επίγνωση του πώς αισθάνεστε σε αυτή την κατάσταση. Εάν αυτό αλλάξει, τότε πιθανότατα θα αλλάξει και η σχέση σας. Εάν όχι, μην ανησυχείτε για αυτό και αντίθετα θέστε όρια. Κάντε το σταθερά αλλά με αγάπη. Ωστόσο, η σχέση μητέρας-κόρης θα πάει καλά.

Αν η μητέρα σου δεν σε καταλαβαίνει …

προβληματική σχέση μητέρας-κόρης

Κάντε μια προσπάθεια να αποδεχτείτε τη μητέρα σας όπως είναι. Είναι ενήλικη και έχει διαφορετική άποψη από εσάς. Perhapsσως νιώθει ένα κενό στη ζωή της και περιμένει από εσάς, το παιδί της, να το γεμίσετε. Αυτό το κενό θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια ποικιλία συναισθημάτων και γεγονότων ζωής – για παράδειγμα, θλίψη, φόβος, χαμηλή αυτοεκτίμηση κλπ. Αλλά δεν εξαρτάται από εσάς να τα θεραπεύσετε ή να τα αλλάξετε. Όπως σε κάθε σχέση, πρέπει να θέσετε υγιή όρια ή να λάβετε το περιστασιακό «τάιμ άουτ».

Βρείτε τον τρόπο να θεραπεύσετε τη σχέση σας με τη μητέρα σας

αρμονική σχέση μητέρας-κόρης στην ενήλικη ζωή

Ο σεβασμός είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης. Η σχέση μητέρας-κόρης είναι η πιο σημαντική στη ζωή για διάφορους λόγους και αν δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, πολλές πτυχές της ζωής σας μπορεί να υποστούν. Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε άξια, θεραπεύστε τη σχέση σας με τη μητέρα σας. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για να γίνει αυτό. Μια πιθανότητα για αυτό είναι, για παράδειγμα, οικογενειακοί αστερισμοί. Εργαστείτε με συνέπεια και κατανόηση για τη σχέση μητέρας-κόρης. Χρειάζεται χρόνος για να αναπτύξετε μια καλύτερη σχέση.

Μια ευτυχισμένη και πολύτιμη ζωή βασίζεται σε μια αρμονική και υγιή σχέση μητέρας-κόρης

Παροιμίες σχέση μητέρας-κόρης στην ενήλικη ζωή