Η επίγνωση του να είσαι προσεκτικός και προσεκτικός με το περιβάλλον γίνεται όλο και πιο σημαντική. Αυτό γίνεται ολοένα και πιο εμφανές στις μέρες μας, ειδικά στην αγοραστική συμπεριφορά των ανθρώπων. Ενώ μόλις πριν από μερικά χρόνια οι άνθρωποι αγόραζαν τρόφιμα αδιακρίτως χωρίς να αναζητούν πληροφορίες και έρευνες για την προέλευση ή την εκτροφή των ζώων, για παράδειγμα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτά και σε άλλα κριτήρια. Η περιβαλλοντικά συνειδητή συμπεριφορά τελικά περνάει σαν κόκκινο νήμα. Ξεκινώντας από το φαγητό μέχρι την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού. Τα βιολογικά προϊόντα σε πολλούς κλάδους και σχήματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο εδώ.

Το δίκαιο εμπόριο βρίσκεται σε άνοδο

Όχι μόνο για να είμαστε δίκαιοι προς το περιβάλλον, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι οι συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή και κατασκευή διαφόρων προϊόντων που τελικά προσφέρονται προς πώληση στα παντοπωλεία μας, είναι επίσης δίκαιες, γίνεται όλο και πιο σημαντική στο προσκήνιο. Προϊόντα δίκαιου εμπορίου, για παράδειγμα, το απονεμήθηκε η σφραγίδα του Fair Trade αποτελούν μέρος του. Κατασκευάζονται υπό ειδικές συνθήκες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σύμφωνα με σχεδόν ευρωπαϊκά πρότυπα. Το δίκαιο εμπόριο σημαίνει δίκαιο εμπόριο και περισσότερη δικαιοσύνη. Από κόκκους κακάο έως συγκομιδή καφέ και καλλιέργεια κομμένων λουλουδιών.

καλές ιδέες μπανάνες λογότυπο δίκαιου εμπορίου

Επειδή ένα πράγμα ισχύει σαφώς εδώ: οι αλυσίδες εφοδιασμού αυτών των βραβευμένων προϊόντων είναι 100 % διαφανείς. Αυτό σημαίνει ότι η GEPA βρίσκεται σε άμεση επαφή με όλους τους εμπόρους δίκαιου εμπορίου και τους παραγωγούς των αντίστοιχων πρώτων υλών, τους ελέγχει και τους παρακολουθεί. Οι παραγωγοί και οι παραγωγοί μπορούν εν μέρει να διαβαστούν στην αντίστοιχη συσκευασία και αυτό δημιουργεί απόλυτη διαφάνεια, από την καλλιέργεια έως την πώληση. Το δίκαιο εμπόριο βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και ξεκινά με την καλλιέργεια των πιο διαφορετικών προϊόντων και τελειώνει με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή και χωρίς τους οποίους τέτοια προϊόντα δεν θα υπήρχαν καν.

καλές ιδέες για το τσάι

Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ως εναλλακτική λύση

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να επιλέξουν παρόχους που προσφέρουν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία τους. Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να διαφοροποιηθείτε με ακρίβεια και να επιλέξετε έναν πάροχο που πραγματικά εστιάζει στις οικολογικές αρχές κατά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η πραγματική πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από την ENTEGA προσφέρει προστιθέμενη αξία για το περιβάλλον και είναι επίσης αρκετά φθηνό σε σύγκριση τιμών με τους συμβατικούς παρόχους. Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια είναι επομένως μια ολοκληρωμένη υπόθεση εάν εστιάζετε περισσότερο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καθώς αυτή η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να παραχθεί μόνο από τον άνεμο, το νερό ή τον ήλιο.

καλές ιδέες οικολογικά ηλεκτρικά ηλιακά συστήματα

Όλα βιολογικά ή τι?

Βασικά, είναι επίσης βιολογικό όταν λέει οργανικό. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μικρά κενά εδώ που επιτρέπουν τη βιολογική σφράγιση, αλλά το ίδιο το προϊόν δεν παράγεται πάντα υπό τις αυστηρότερες συνθήκες που υπόκεινται στα περισσότερα βιολογικά προϊόντα. Οι βιοκαλλιεργητές που διατηρούν τις γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες τους σε αέρινους πάγκους και ανοιχτούς πάγκους δεν χρειάζεται να είναι βιοκαλλιεργητές. "Βιογραφικό" ξεκινά με την καλλιέργεια κάθε σιτηρού που χρησιμοποιείται τελικά για την παραγωγή ζωοτροφών. Υπάρχουν ήδη οι πρώτες προσεγγίσεις και απαιτήσεις που αξίζουν μια οργανική σφραγίδα. Οι ζωοτροφές για τα βοοειδή πρέπει να καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους. Και μόνο εάν τα αντίστοιχα βοοειδή λαμβάνουν αυτήν τη τροφή μόνο για διατροφή, για παράδειγμα, το αντίστοιχο κρέας ή προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί μπορεί να δηλωθούν ως βιολογικά. Οι ποιοτικοί έλεγχοι, οι οποίοι πρέπει να διενεργούνται τακτικά κατά τη διάρκεια της παραγωγής και επίσης σε μεταγενέστερη περίοδο, είναι υποχρεωτικοί και συνηθισμένοι για αυτά τα προϊόντα.

καλές ιδέες βιολογικά λαχανικά

καλές ιδέες βιολογικά μήλα