Το μαγείρεμα είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό όταν οι συσκευές και τα σκεύη κουζίνας είναι καθαρά και λειτουργούν σωστά. Οι εστίες, οι φούρνοι και οι κατσαρόλες έχουν σαφή προτεραιότητα. Αν αναρωτιέστε συχνά γιατί η κεραμική εστία σας δεν φαίνεται πάντα λαμπερή και προσεγμένη ή έχει γρατζουνιές, τότε αυτή η ανάρτηση είναι ακριβώς η κατάλληλη για εσάς. Επειδή σήμερα αποκαλύπτουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές και σπιτικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν πολύ αν θέλετε να καθαρίσετε την κεραμική εστία υψηλής ποιότητας.

Μια καινοτόμος κεραμική εστία ανήκει σίγουρα στον σύγχρονο εξοπλισμό κουζίνας

καθαρισμός των κεραμικών εστιών για εστίες για οικιακές θεραπείες

Γιατί μια κεραμική εστία είναι τόσο ξεχωριστή?

Το CERAN® είναι στην πραγματικότητα ένα εμπορικό σήμα της γερμανικής εταιρείας Schott που υπάρχει από το 1973. Κατ ‘αρχήν, είναι μια ομαλή, υψηλής ποιότητας εστία από γυάλινο κεραμικό. Αυτό φαίνεται πολύ πιο μοντέρνο και κομψό από τις συμβατικές εστίες από χυτοσίδηρο και είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να το φροντίσετε και να το καθαρίσετε.

Η κεραμική εστία χωρίς πόρους είναι επίσης πολύ ευαίσθητη στη θερμότητα και επομένως εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτική. Η επιθυμητή θερμοκρασία μαγειρέματος επιτυγχάνεται σε δευτερόλεπτα και μεταφέρεται στις κατσαρόλες. Με το πάτημα ενός μόνο δακτύλου, οι εστίες ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται και ρυθμίζονται επίσης στη σωστή θερμοκρασία. Οι εστίες Ceran ή οι γυάλινες κεραμικές εστίες λειτουργούν τόσο σε ηλεκτρικό όσο και σε επαγωγικό τρόπο και έχουν καινοτόμο σχεδιασμό που ωφελεί τις σύγχρονες κουζίνες.

Ο τακτικός καθαρισμός και συντήρηση θα διατηρήσει την εστία σας σε άριστη κατάσταση

συμβουλές και σπιτικές θεραπείες για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας

Κάνετε και μην κάνετε καθαρισμό και συντήρηση της κεραμικής εστίας

Υπάρχουν πραγματικά πολλά λάθος πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την κεραμική εστία σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Αλλά πρώτα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στις δοσολογίες:

  • Πάντα καθαρίζετε την κεραμική εστία αμέσως μετά το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα – αυτό σημαίνει ότι σχηματίζεται πολύ λιγότερη εμπλοκή και η κεραμική επιφάνεια μπορεί να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοσή της.
  • Πριν το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, βάλτε τις βάσεις των κατσαρολιών και τα τηγάνια στην κεραμική εστία σε καθαρή κατάσταση.
  • Απομακρύνετε προσεκτικά τη βαριά βρωμιά ή ακόμα και τα καμένα αντικείμενα με μια ειδική ξύστρα κεραμικής εστίας. Μουλιάστε τα ελαφρά με νερό εκ των προτέρων.

Αποφύγετε τις απλές ξύστρες γυαλιού, καθώς μπορούν να αφήσουν αντιαισθητικές γρατζουνιές

καθαρισμός της κεραμικής εστίας ειδικής ξύστρας κεραμικής εστίας

Και αυτά είναι τα πιο σημαντικά:

  • Το απορρυπαντικό και το γάλα καθαρισμού δεν έχουν θέση στην κεραμική εστία σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα καθαριστικά επιτίθενται στην ευαίσθητη επιφάνεια της εστίας και συμβάλλουν στην ταχεία φθορά της.
  • Όταν μαγειρεύετε, δεν πρέπει να σπρώχνετε τις κατσαρόλες ή τα τηγάνια μπρος -πίσω, αλλιώς αντιαισθητικές μεταλλικές ραβδώσεις παραμένουν συχνά στις εστίες. Αυτά συμβαίνουν όταν τα κράματα από αλουμίνιο ή χαλκό φθείρουν πολλά από τα σκεύη μαγειρέματος.
  • ΠΟΤΕ μην καθαρίζετε και συντηρείτε την κεραμική εστία σας και ειδικά την εστία όταν είναι ακόμα ζεστά! Υπάρχει οξύς κίνδυνος εγκαυμάτων. Επιπλέον, τα καθαριστικά και τα σκεύη εκτίθενται σε υπερβολική θερμότητα και μπορούν να καούν ή να λιώσουν και να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα την πολύτιμη επιφάνεια.

5 σπιτικές θεραπείες για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας

Παρόλο που μια κεραμική εστία υψηλής ποιότητας καθαρίζεται άριστα με ειδικά παραγόμενα καθαριστικά, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις. Οι ακόλουθες θεραπείες στο σπίτι είναι χημικές και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές για να διατηρήσετε την εστία σε καλή κατάσταση και να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τη δυσάρεστη βρωμιά και τις ακαθαρσίες.

Πριν από τη λέσχη χημικών, μπορείτε επίσης να δώσετε μια ευκαιρία για οικιακές θεραπείες φιλικές προς το περιβάλλον

καθαρά κεραμικά εστίες για το σπίτι

# 1 μαγειρική σόδα

Είναι σαφώς μια από τις πιο δημοφιλείς και ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπείες στο σπίτι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ουδέτερο pH αποτέλεσμα και είναι σε θέση να αφαιρέσει εντελώς την ελαφρύτερη βρωμιά και ακόμη και τις αποθέσεις αλάτων στην εστία. Απλά ανακατέψτε μισό πακέτο με μια κουταλιά της σούπας νερό και απλώστε την πάστα στις βρώμικες περιοχές. Αφήστε για περίπου μία ώρα, σκουπίστε με ένα μαλακό, υγρό πανί και στη συνέχεια στεγνώστε. Μια ωραία παρενέργεια: αυτό δίνει στην κεραμική εστία ένα ωραίο φινίρισμα καθρέφτη. Η σόδα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική και ισχυρότερη. Προτιμήστε όμως μικρότερους χρόνους έκθεσης.

Ένα φάρμακο για πολλές περιπτώσεις

Σκόνη ψησίματος σόδα καθαρισμού οικιακών φαρμάκων για την κεραμική εστία

# 2 χυμός λεμονιού

Αυτό το σπιτικό φάρμακο είναι επίσης γνωστό και αρκετά δημοφιλές για τις ιδιότητες αφαίρεσης ασβέστη και λίπους. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε στυμμένο χυμό λεμονιού στις λεκιασμένες περιοχές με ένα πανί ή σφουγγάρι ή, ακόμα καλύτερα, να το τρίψετε με ένα κομμένο μισό λεμόνι. Στη συνέχεια, πρέπει να το αφήσετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί. Οι λεκέδες από ασβέστη αφαιρούνται επίσης.

Το ψήσιμο κρέατος αφήνει συχνά λιπαρά πιτσιλιές στην εστία

καθαρό κεραμικό μαγειρικό σόδα ξύδι σόδας

# 3 καθαριστικό γυαλιού

Εάν δεν έχετε λεμόνι στο χέρι, ένα ήπιο καθαριστικό γυαλιού θα ήταν η λύση. Ειδικά όταν πρόκειται για γράσο και ασβέστη, τα καθαριστικά γυαλιού είναι απαραίτητα. Σε αντίθεση με το καθαρισμό γάλακτος και απορρυπαντικού, αυτά έχουν συνήθως ουδέτερη τιμή pH και επομένως είναι ιδανικά για κεραμικές εστίες.

# 4 οδοντόκρεμα

Αυτή η θεραπεία στο σπίτι συνιστάται για πιο λεπτομερή καθαρισμό και γυάλισμα της εστίας. Απλώστε μόνο μια μικρή οδοντόκρεμα με μια μαλακή πετσέτα οικιακής χρήσης, τρίψτε ελαφρά και σκουπίστε ξανά. Αποφύγετε απολύτως την οδοντόκρεμα με κόκκους / μικροπλαστικά μέσα. Αυτό θα προκαλέσει πιθανές γρατζουνιές στην επιφάνεια και είναι ούτως ή άλλως επιβλαβές για το περιβάλλον.

Η οδοντόκρεμα είναι γενικά κατάλληλη για το γυάλισμα της κεραμικής εστίας σας

Καθαρίστε την κεραμική εστία με οδοντόκρεμα

# 5 Βαζελίνη

Το τελευταίο σπιτικό φάρμακο στη λίστα μας συνιστάται συχνά από ορισμένους ανθρώπους στο Διαδίκτυο, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Η συμβατική βαζελίνη είναι ένας καλός γυαλιστικός παράγοντας για λείες επιφάνειες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φειδώ. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προστατέψει και ακόμη και να αποτρέψει ρωγμές και επίσης να σχηματίσει μια προστατευτική μεμβράνη. Ωστόσο, η βαζελίνη περιέχει συχνά πρόσθετα που μπορούν να επιτεθούν επιθετικά στην κεραμική εστία και να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να εμπιστεύεστε δοκιμασμένους, ειδικά κατασκευασμένους κεραμικούς παράγοντες γυαλίσματος εστιών

κεραμικές εστίες καθαρισμού σπιτικών θεραπειών

Αντιμετωπίστε την κουζίνα σας και ιδιαίτερα τις επιφάνειες εργασίας και μαγειρέματος με τον δέοντα σεβασμό και φροντίστε επαρκώς. Χρησιμοποιήστε τις οικιακές θεραπείες και συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω προσεκτικά και προσεκτικά εάν θέλετε να καθαρίσετε την κεραμική εστία σας. Είναι καλύτερα να καθαρίζετε τακτικά και, πάνω απ ‘όλα, στον κατάλληλο χρόνο μετά το μαγείρεμα ή το ψήσιμο και να απολαμβάνετε ένα προσεγμένο περιβάλλον κουζίνας όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν το μαγείρεμα και την παραμονή.

Το καλό φαγητό έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις

καθαρίστε την κεραμική εστία κατά το μαγείρεμα

Το καμένο γάλα είναι συχνά μια από τις πιο δυσάρεστες αιτίες ρύπανσης

καθαρισμός και συντήρηση της κεραμικής εστίας

καθαρίζοντας την κεραμική εστία στις επάνω άκρες

Να είστε προσεκτικοί κατά τον καθαρισμό για να αποφύγετε γρατζουνιές 

Καθαρίστε την κεραμική εστία χωρίς γρατζουνιές

      Χρησιμοποιήστε μόνο ένα μαλακό πανί για να το σκουπίσετε

Καθαρισμός σωστά και λάθος της κεραμικής εστίας

Οι κεραμικές εστίες είναι μια μεγάλη καινοτομία από την οποία όλοι μπορούν μόνο να επωφεληθούν

Καθαρίζετε σωστά την κεραμική εστία

συμβουλές κουζίνας καθαρίζοντας την κεραμική εστία

συμβουλές για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας

καθαρίστε μια μαλακή κεραμική εστία

καθαρίζοντας τις άκρες και τα κόλπα της κεραμικής εστίας