Η βιώσιμη ζωή σημαίνει επίσης πάνω από όλα ζουν βιώσιμα και στήθηκε. Γιατί περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στους δικούς μας τέσσερις τοίχους. Η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος συμβαδίζουν με έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Και αυτό σημαίνει: να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στους πόρους που χρησιμοποιούμε και να αμφισβητήσουμε με συνέπεια τις δικές μας καταναλωτικές συνήθειες.

Αλλά από πού πρέπει να ξεκινήσετε; Εδώ έχουμε απαριθμήσει μερικές από τις πιο σημαντικές υποδείξεις για εσάς.

Ζήστε βιώσιμα σε αρμονία με τη φύση

τα φωτοβολταϊκά του ηλιακού συστήματος εξοικονομούν ενέργεια oeko ηλεκτρισμού

8 σημαντικά σημεία για βιώσιμη διαβίωση και επίπλωση

 • Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια: μετάβαση σε πάροχο πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας – Naturstrom, Die Bürgerwerke, EWS Schönau, Greenpeace Energy, Ökostrom +, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα καλά
 • Εξοικονομήστε ενέργεια: χρησιμοποιήστε πολλές πρίζες με διακόπτη τροφοδοσίας και πείτε “Όχι!” Στην περιττή κατάσταση αναμονής
 • Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, φωτισμό LED και βιώσιμα συστήματα θέρμανσης
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε βιώσιμο, πιστοποιημένο ξύλο – λέξη -κλειδί: FSC – τόσο για έπιπλα όσο και για αξεσουάρ σπιτιού
 • Όσο πιο συχνά γίνεται, προτιμήστε τα ανακυκλωμένα έπιπλα και τα είδη οικιακής χρήσης
 • Για υφάσματα οικιακής χρήσης, όπως κλινοσκεπάσματα, για παράδειγμα, επιλέξτε πάντα υφάσματα πιστοποιημένα με το πρότυπο OEKO-TEX 100 (συμμόρφωση με τις οριακές τιμές ρύπων) και BSCI (συμμόρφωση με υψηλά πρότυπα εργασίας)
 • Εάν καθαρίζετε τακτικά, μεταβείτε σε vegan απορρυπαντικά και χρησιμοποιήστε μόνο οικο-απορρυπαντικά
 • Δίκαιο εμπόριο – δείτε επίσης τον κόσμο ως έναν κοινωνικά

Ουδέτεροι φυσικοί τόνοι ολοκληρώνουν το όλο θέμα

βιώσιμη ζωή με οικιακά υφάσματα oeko

Μάντρα αειφορίας νούμερο ένα: Εξοικονόμηση ενέργειας!

Διότι με αυτόν τον τρόπο δεν προστατεύετε μόνο το δικό σας πορτοφόλι μακροπρόθεσμα, αλλά πολύ πιο σημαντικό – το κοινό μας περιβάλλον. Και είμαστε όλοι απόλυτα εξαρτημένοι από αυτό, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι. Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και οι πολλαπλές πρίζες δεν είναι φυσικά εντελώς επαρκείς για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά αυτά τα μέτρα είναι από τα πιο απλά και τόσο συχνά παραμελημένα που μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Άλλα πολύ μικρά αλλά χρήσιμα κόλπα εξοικονόμησης στο νοικοκυριό:

 • Σβήστε τη σόμπα λίγο νωρίτερα και μαγειρέψτε με υπολειπόμενη φωτιά μέχρι το τέλος
 • μεταβείτε σε ένα καλό σύστημα έξυπνου σπιτιού
 • Πλένετε τα ρούχα πιο συχνά στο πλυντήριο σε θερμοκρασία 30 μοίρες
 • Όταν αγοράζετε νέες ηλεκτρικές συσκευές, προτιμήστε αυτές που είναι Α + και άνω
 • Προθερμάνετε ζεστό νερό με το βραστήρα ακόμη και όταν βράζει
 • Σε κρύο καιρό, μην κρατάτε τα παράθυρα κεκλιμένα συνεχώς, προτιμήστε να αερίζετε το δωμάτιο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακολουθώντας αυτά και άλλα φιλικά προς το περιβάλλον μέτρα, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και αρκετές εκατοντάδες ευρώ το χρόνο. Έτσι, θα παρατηρήσετε σαφώς την άμεση επίδραση των μέτρων αποταμίευσης και οικονομικά.

Βασιστείτε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας

βιώσιμη ζωή εξοικονόμηση ενέργειας oeko ηλεκτρισμού

Τα έπιπλα δεν είναι μόνο έπιπλα

Βασιστείτε σε έπιπλα βιώσιμης παραγωγής. Μερικοί κατασκευαστές δίνουν προσοχή στους ανανεώσιμους πόρους από την οικολογική καλλιέργεια, άλλοι σε σύντομες διαδρομές μεταφοράς και άλλοι σε δίκαιες συνθήκες εργασίας. Με προϊόντα από το δίκαιο εμπόριο και σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε ακόμη να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να συνεισφέρετε σε μια καλύτερη, δικαιότερη ζωή για μικρούς ιδιοκτήτες και τεχνίτες από χώρες του τρίτου κόσμου.

Τα μασίφ ξύλινα έπιπλα που έχετε κληρονομήσει ή αγοράσει μεταχειρισμένα μπορούν να λάμψουν σε νέα λαμπρότητα με το σωστό συντονισμό. Εάν δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας να το κάνει, εμπιστευτείτε έναν καλό ξυλουργό ή ζωγράφο στην περιοχή σας. Θα δώσει σε κάθε έπιπλο μια δεύτερη ευκαιρία.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, τέτοια έπιπλα είναι πολύ πιο σημαντικά και δίνουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή, αυθεντική πινελιά. Λοιπόν προχώρα!

Ένα στιβαρό τραπέζι φαγητού από μασίφ ξύλο που λέει πολλά από μόνο του

τραπεζαρία βιώσιμης διαβίωσης ανακυκλώνοντας έπιπλα

Τα οικολογικά, vegan καθαριστικά είναι καλά για τη φύση

Στα συμβατικά καθαριστικά καθώς και σε άλλα προϊόντα της βιομηχανίας καλλυντικών που χρησιμοποιούνται τόσο συχνά στην καθημερινή ζωή, οι ρύποι και το υγρό πλαστικό, που ονομάζονται επίσης μικροπλαστικά, είναι σχεδόν πάντα κρυμμένα. Για να μην αναφέρουμε τις σκληρές δοκιμές σε ζώα πριν από την παραγωγή και την υπεύθυνη αποψίλωση των τροπικών δασών. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι ειδικοί προστασίας του περιβάλλοντος συμβουλεύουν τη μετάβαση σε vegan και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα καθαρισμού και καλλυντικά. Συμμετέχω!

Τα βιγκανικά απορρυπαντικά είναι σίγουρα καλά για την υγεία σας επίσης

τα vegan καθαριστικά ζουν και καθαρίζονται με βιώσιμο τρόπο

 Συμπέρασμα:

Μην προστατεύετε μόνο το περιβάλλον, αλλά και την υγεία σας και τη δική σας τσάντα χρησιμοποιώντας βιώσιμα Μειώστε το οικολογικό σας αποτύπωμα. Μια φιλική προς το περιβάλλον και υγιής ποιότητα ζωής με συνειδητή, μέτρια κατανάλωση τόσο στη διαβίωση και την επίπλωση, όσο και στο ντύσιμο, το φαγητό και τα ταξίδια αποδεικνύεται ότι είναι ο μόνος λογικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι.

   Σύμφωνα με την αρχή της Greenpeace: σκεφτείτε παγκόσμια, δράστε τοπικά!

βιώσιμη προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση νερού