Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της άσκησης γιόγκα στο σπίτι και στο στούντιο είναι ότι αν δεν το κάνετε μόνοι σας, το χαλάκι γιόγκα σας δεν καθαρίζεται πάντα. Δεν είστε σίγουροι πώς να καθαρίσετε τα χαλάκια γιόγκα, ώστε να είναι πραγματικά απαλλαγμένα από μικρόβια και δυσοσμία; Κανένα πρόβλημα! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απολύμανση και τον βαθύ καθαρισμό του στρώματος γιόγκα σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να καθαρίσετε το χαλάκι γιόγκα σας …

Πόσο συχνά καθαρίζετε το χαλάκι γιόγκα σας?

Καθαρισμός και απολύμανση του χαλάκι γιόγκα. Να κάνετε μόνοι σας απορρυπαντικά

Τι είναι πραγματικά στο χαλί σας?

Yoga mat καθαρίζει και απολυμαίνει απορρυπαντικό γάτας

Έτσι μπορείτε να καθαρίσετε το χαλάκι γιόγκα σας

Το χαλάκι γιόγκα σας είναι βρώμικο. Λυπάμαι που πρέπει να σας πω, αλλά είναι. Και τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες με τις οποίες έρχεστε σε επαφή. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τον εξοπλισμό γυμναστικής σας στο σπίτι, όπως στρώματα άσκησης και γιόγκα. Ο κανόνας είναι: όσο πιο ιδρωμένο ή πιο βρώμικο είναι το χαλάκι σας, τόσο πιο σημαντικό είναι να το καθαρίζετε μετά από κάθε μάθημα γιόγκα.

Ο σωστός καθαρισμός στρώματος γιόγκα πραγματοποιείται σε δύο βήματα. Κάθε βήμα έχει το δικό του σκοπό, οπότε είναι σημαντικό να μην παραλείψετε κανένα από αυτά.

Πριν κυλήσετε το χαλάκι σας, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό

Καθαρισμός του χαλάκι γιόγκα Φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού

Πώς να απολυμάνετε το χαλάκι γιόγκα σας

Το κλειδί για την απολύμανση της επιφάνειας είναι η εξόντωση μικροβίων, βακτηριδίων και μυκήτων – συμπεριλαμβανομένων των τύπων που προκαλούν το πόδι του αθλητή, τα κονδυλώματα και το δακτύλιο. Αυτά μπορούν πραγματικά να ζήσουν αόρατα στο χαλάκι γιόγκα σας. Σε ένα στούντιο, αυτό προορίζονται για τα μπουκάλια ψεκασμού και τις πετσέτες ή τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια.

Κύριος στόχος – σκοτώστε όλα τα μικρόβια, τα βακτήρια και τους μύκητες

Τα καθαριστικά στρώματος γιόγκα κάνουν τη γιόγκα και την υγεία μόνοι σας

Στο σπίτι, μπορείτε να απολυμάνετε το χαλάκι γιόγκα σας με την ίδια λύση που χρησιμοποιούν τα περισσότερα στούντιο. Για να το κάνετε αυτό, αναμείξτε νερό με λευκό ξύδι και έλαιο τσαγιού, τα οποία έχουν αποδεδειγμένες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ίσα μέρη νερού και ξιδιού, καθώς και μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού.

Spεκάστε με απολυμαντικό

Καθαρισμός και απολύμανση χαλιών γιόγκα Φτιάξτε μόνοι σας συνταγή απορρυπαντικών

Μόνο τότε τυλίξτε

Κάντε το στρώμα γιόγκα σας καθαρό. Φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού

Έτοιμοι για το επόμενο μάθημα γιόγκα

Μάθημα γιόγκα ματ γιόγκα φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει και τις δύο πλευρές του στρώματος γιόγκα και αφήστε το διάλυμα να καθίσει αρκετά για να στεγνώσει στον αέρα πριν το καθαρίσετε.

Το πόσο συχνά πρέπει να απολυμαίνετε το χαλάκι γιόγκα εξαρτάται από το πόσο συχνά εξασκείστε στο σπίτι, αλλά συνιστάται να το απολυμαίνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Όταν ξαναπάτε στούντιο, θα πρέπει να απολυμαίνετε το στρώμα σας πριν και μετά από κάθε χρήση.

Κρατήστε το στρώμα γιόγκα σας καθαρό!

Τα καθαριστικά στρώματος γιόγκα φτιάχνουν μόνοι σας τα καλύτερα στρώματα γιόγκα

Μπορείτε εύκολα να αναμίξετε μαζί ένα σπιτικό απορρυπαντικό

Φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού στρώματος γιόγκα

Πώς να καθαρίσετε το χαλάκι γιόγκα σας

Για να απαλλαγείτε πραγματικά από τον ιδρώτα, τη βρωμιά και τα συντρίμμια που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, είναι καλή ιδέα να καθαρίζετε τακτικά το χαλάκι σας. Πόσο συχνά όμως πρέπει να το κάνετε αυτό; Αυτό εξαρτάται από εσάς, αλλά προχωρήστε με το χαλάκι γιόγκα όπως θα κάνατε με τα κλινοσκεπάσματα.

Ένας καλός βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει να καθαρίζετε το χαλάκι γιόγκα σας μετά από κάθε άλλη πρακτική.

Μπορείτε να καθαρίσετε το χαλάκι γιόγκα με τον ίδιο τρόπο που πλένετε τα χέρια σας – με νερό και σαπούνι πιάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε το χαλάκι σας στην μπανιέρα ή το ντους και να το τρίψετε και να το ξεπλύνετε καλά. Στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα και μόνο τότε μην τα τυλίξετε.

Καθαρίστε καλά το στρώμα με νερό και υγρό πλύσης

Καθαρίστε και απολυμάνετε το χαλάκι γιόγκα

Επιπλέον συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε πετσέτα γιόγκα κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας γιόγκα, το χαλάκι σας δεν θα είναι τελικά τόσο βρώμικο και ιδρωμένο.

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε ένα πρόβλημα είναι να το αποφύγετε. Οι πετσέτες γιόγκα βρίσκονται απευθείας στο χαλάκι και έτσι απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του ιδρώτα και τη βρωμιά αντί για το ίδιο το στρώμα. Είναι επίσης αντιολισθητικές για να μην γλιστράτε κατά την άσκηση.

Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μια επιπλέον πετσέτα γιόγκα

Καθαρισμός και απολύμανση του στρώματος γιόγκα Φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού

Μπορείτε πραγματικά να πλύνετε το χαλάκι γιόγκα σας στο πλυντήριο?

Αυτή είναι πραγματικά μια πολύ καλή ερώτηση! Τεχνικά, ορισμένες μάρκες κατασκευάζουν στρώματα γιόγκα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Ακόμα κι αν η σκέψη να πετάξετε το χαλάκι μαζί με το παντελόνι γιόγκα στο πλυντήριο ακούγεται δελεαστική, θα πρέπει σίγουρα να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης και να προχωρήσετε ακριβώς όπως περιγράφεται από τον κατασκευαστή. Διαφορετικά, το χαλί σας μπορεί να βγει από το πλυντήριο σε λιγότερο καλή κατάσταση.

Τα συνήθη ταμπού περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του κύκλου περιστροφής και την προσθήκη σκληρών απορρυπαντικών. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλετε το χαλάκι στο στεγνωτήριο.

Καθαρίστε το χαλάκι γιόγκα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή

Τυλίγοντας χαλάκια γιόγκα φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού

Ο ψεκασμός του χαλάκι σας μετά από κάθε χρήση και ο καθαρισμός του σχολαστικά τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα σας κρατήσει σε φόρμα, υγιή και η πρακτική σας γιόγκα θα είναι σίγουρα μια άνετη και ασφαλής εμπειρία. Απολαύστε το μάθημα γιόγκα και βεβαιωθείτε ότι το χαλάκι γιόγκα σας είναι καθαρό και χωρίς μικρόβια και βακτήρια!

Καθαρό και ασφαλές για τη μαμά και το παιδί

Τα καθαριστικά στρώματος γιόγκα κάνουν μούμια και μωρό γιόγκα

Τα καλύτερα χαλάκια γιόγκα είναι τα καθαρά

Καθαρισμός στρώματος γιόγκα. Στούντιο γιόγκα που φτιάχνετε μόνοι σας προϊόντα καθαρισμού