Η εικονική πραγματικότητα είναι αυτό τελευταία τεχνολογία αιχμής, που προσφέρει έναν πολλά υποσχόμενο κόσμο τόσο για αναψυχή όσο και για επιχειρήσεις. Πολλές βιομηχανίες έχουν ήδη αρχίσει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που προσφέρει η VR, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον τομέα της ενδοεταιρικής εκπαίδευσης. Εταιρείες σε διάφορους κλάδους έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν το VR στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και τώρα υπάρχουν πολλά παραδείγματα εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση προσωπικού.

γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

Εκπαίδευση πιλότων

Ένας από τους τομείς στους οποίους η εικονική πραγματικότητα έχει ήδη αποδειχθεί είναι η αεροπορική βιομηχανία. Οι εκκολαπτόμενοι πιλότοι το χρησιμοποιούν Προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας, να βιώσετε διαφορετικά σενάρια κατά τη διάρκεια της πτήσης χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας ή άλλους επιβάτες. Οι προσομοιωτές πτήσης VR επιτρέπουν στους εκπαιδευόμενους να βιώσουν μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων και, επειδή είναι λιγότερο δαπανηροί από τα μεγαλύτερα μοντέλα που χρησιμοποιούνται σήμερα, αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα των υφιστάμενων μεθόδων εκπαίδευσης.

Προετοιμασία και εκπαίδευση του στρατού

Για χρόνια ο στρατός χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα ως συμπλήρωμα στις μεθόδους εκπαίδευσης. Οι στρατιώτες μπορούν να λάβουν μέρος σε προσομοιώσεις πεδίων μάχης, ενώ οι ιατροί μπορούν να αντιδράσουν σε καταστάσεις μάχης σε ένα εικονικό περιβάλλον. Η εικονική εκπαίδευση είναι επίσης ένα βασικό στοιχείο των ασκήσεων Boot Camp καθώς βοηθά τους στρατιώτες να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης και να επιδεικνύουν τις πρακτικές τους δεξιότητες σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Στους στρατώνες Schofield στη Χαβάη, το VSTS (Virtual Squad Training System) χρησιμοποιείται τακτικά ως μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι στρατιώτες λαμβάνουν ανιχνευτές κίνησης, καθώς και οθόνες στο κεφάλι και ασύρματες συσκευές ελέγχου όπλων που αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια το βάρος, το σχήμα και το μέγεθος των στρατιωτικών όπλων. Στη συνέχεια μπαίνουν σε έναν προσομοιωτή μάχης, όπου μαθαίνουν πρακτικά αλλά χωρίς κίνδυνο.

στρατιωτική εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας

Αύξηση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού

Η εταιρεία logistics DHL Express προσπάθησε να επεκτείνει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εργαζομένων στην εταιρεία τους. Σε συνεργασία με το Immerse, δημιουργήθηκε μια εκπαιδευτική πλατφόρμα VR που επέτρεψε την αποτελεσματική και ασφαλή στοίβαξη της συσκευής μονάδας φόρτωσης (ULD). Αυτό βοήθησε τους εργαζόμενους να είναι πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί. Η Ford έχει επίσης χρησιμοποιήσει την Εικονική Πραγματικότητα σε συνδυασμό με το Gravity Sketch για να δημιουργήσει αντίγραφα οχημάτων με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που θα μεταμορφώσουν τη ροή εργασίας των σχεδιαστών τους.

Η διαδικασία της πρόσληψης

Η εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας είναι επίσης χρήσιμη για τη βελτίωση των διαδικασιών ενσωμάτωσης και πρόσληψης σε εταιρείες. Οι προσομοιωτές συνέντευξης επιτρέπουν σε στελέχη και διευθυντές προσλήψεων να υποβάλλουν στους υποψήφιους τις σωστές ερωτήσεις και να μάθουν για τις διάφορες δεξιότητες που πρέπει να προσέξουν. Επιπλέον, κατανοήστε τις ερωτήσεις που είναι πιθανό να υποβληθούν και μάθετε τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε σε πιθανούς υπαλλήλους.

τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας

Τα προβλήματα με την εισαγωγή μεθόδων εκπαίδευσης εικονικής πραγματικότητας

Αν και ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη υιοθετήσει την ιδέα της χρήσης της εικονικής πραγματικότητας για τη βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των οργανισμών τους και την εκπαίδευση των υπαλλήλων τους στο υψηλότερο επίπεδο, άλλες δεν συμφωνούν με την ιδέα.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια που εμποδίζουν ορισμένες εταιρείες να υιοθετήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το κόστος αγοράς ακουστικών, αν και η δυνατότητα ενοικίασης ακουστικών γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθιστώντας τη διαδικασία πιο προσιτή. Ακόμη και οι παλαιότερες γενιές εργαζομένων δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες τεχνολογίες και διαπιστώνουν ότι το VR προχωράει πάρα πολύ στην εκπαίδευση.

πιλοτική εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας

Ωστόσο, καθώς περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να εισάγουν την εικονική πραγματικότητα στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και αναφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, είναι πιθανό ότι η εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας σύντομα θα θεωρηθεί ως μια τυπική πρακτική παράλληλα με τις παραδοσιακές μεθόδους, ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να τις αντικαταστήσει.

Καθώς περισσότεροι millennials προσχωρούν στο εργατικό δυναμικό, είναι προφανές ότι οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν στη συμπεριφορά των νεότερων ανθρώπων και στο διαφορετικό στυλ εργασίας τους και στις προτιμώμενες μεθόδους κατάρτισης. Με την τεχνολογική τους εξοικείωση, είναι πιθανό ότι το VR θα είναι ένα βασικό στοιχείο για τη διατήρηση αυτών των νεότερων υπαλλήλων στο πλοίο.

Πολλές εταιρείες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την εικονική πραγματικότητα ως εργαλείο εκπαίδευσης για τις εταιρείες. Προσφέρει τα πάντα, από ιατρικές διαδικασίες έως στρατιωτικές εφαρμογές Η εικονική πραγματικότητα είναι ένα ασφαλές και ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης, στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους χωρίς κίνδυνο.

ιατρική εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας

Ακόμη και με το αρχικό κόστος ρύθμισης, οι διευθυντές αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι η εκπαίδευση VR μπορεί να προσφέρει καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής μακροπρόθεσμα και ότι με εξαιρετική απόδοση επένδυσης όσον αφορά την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την πίστη και τη δέσμευση.

Με τις νέες εξελίξεις στον κλάδο της εικονικής πραγματικότητας και τις ευκαιρίες που προσφέρει η VR, η εκπαίδευση VR θα γίνει αυτονόητο, με τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να το θεωρούν ως την προτιμώμενη επιλογή τους όσον αφορά τη μάθηση.

     καινοτομία virutal reality