δροσερές ντεκό ιδέες κρεβατοκάμαρα μικρό περιορισμένο κρεβάτι εξοικονόμησης χώρου απλό

Δροσερές ιδέες διακόσμησης – 10 συμβουλές για τη διακόσμηση του μικρού υπνοδωματίου

Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας είναι πολύ διαφορετική από τη σχεδίαση του υπόλοιπου σπιτιού. Αυτός είναι ο ιδιωτικός μας παράδεισος για ξεκούραση, χαλάρωση και όμορφες στιγμές.

Τις περισσότερες φορές, το υπνοδωμάτιο είναι μια ιδανική αντανάκλαση του προσωπικού μας στυλ και γούστου.

Επίσης, η διακόσμηση είναι πολύ πιο διασκεδαστική από το να δουλεύεις σε ένα από αυτά τα μεγάλα, άδεια δωμάτια. Τέτοια δωμάτια είναι ένας πραγματικός παράδεισος για άτομα με τάση για δημιουργικότητα και με έξυπνες ιδέες. Εκεί μπορείτε να διαλύσετε θαυμάσια τη φαντασία και το προσωπικό σας γούστο.

Δροσερές ιδέες διακόσμησης – ακολουθήστε αυτούς τους βασικούς κανόνες!

δροσερές ιδέες διακόσμησης υπνοδωμάτιο μικρά μπεζ ράφια πολυθρόνα κρεβάτι παραθύρου

Αν γίνουν σωστά, τα μικρά δωμάτια μπορούν να είναι τόσο εργονομικά και κομψά όσο τα μεγάλα δωμάτια. Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε μερικές από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού. Αυτό κάνει τα μικρά υπνοδωμάτια να φαίνονται πιο ευάερα, πιο ανοιχτά και ευρύχωρα.

Θέλετε να γνωρίσετε αυτόν τον κανόνα; Για αυτό έγραψα το σημερινό άρθρο! Διασκεδάστε διαβάζοντας.

Δημιουργήστε ένα καθαρό δωμάτιο

Ναι, ξέρω ότι αυτό ακούγεται σαν συμβουλή από μια ενοχλητική νοικοκυρά. Αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει υποκατάστατο της καλής παραγγελίας. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση αρμονίας και ευρυχωρίας. Στην περίπτωση της διακόσμησης του υπνοδωματίου, είναι πολύ πιο περίπλοκο. Πρέπει να κάνετε πολλά περισσότερα από το να καθαρίσετε το κρεβάτι. Πρέπει να περιορίσετε τα πάντα στο ελάχιστο εδώ και να τα οργανώσετε υπέροχα.

Δημιουργία παραγγελίας!

δροσερές ντεκό ιδέες υπνοδωμάτιο μικρό μπεζ σκαμπό κρεβατιού που εξοικονομεί χώρο

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γεμίζετε υπερβολικά το πλαϊνό τραπέζι ή άλλες επιφάνειες με διάφορα μικρά αντικείμενα. Σε σύγχρονα δωμάτια με μικρό χώρο, ισχύει ο κανόνας 100%: λιγότερο είναι περισσότερο!

Απλές παλέτες χρωμάτων

Η οπτική αρμονία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν διακοσμείτε μικρά υπνοδωμάτια. Έτσι ορίζονται τα διαφορετικά σχήματα στο δωμάτιο. Έχετε την αίσθηση ενός ευρύτερου χώρου από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Η χρήση πολλών χρωμάτων δημιουργεί έναν οπτικό κατακερματισμό. Με απλά λόγια, μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από τρία χρώματα.

Τις περισσότερες φορές, ένα ουδέτερο χρώμα είναι αρκετό για το φόντο κάποιων χρωματικών τόνων.

Επιλέξτε τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων!

δροσερές ιδέες διακόσμησης υπνοδωμάτιο μικρό σκαμπό κρεβατιού που εξοικονομεί χώρο

Πού πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά; Κατά προτίμηση σε διαφορετικά σημεία του δωματίου. Καθαρό λευκό ή κρύο γκρι σε συνδυασμό με μερικά όμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια σίγουρα θα επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαφορετικά στρώματα φωτός

Το φως ιδιαίτερα ήταν η βασική λύση για ένα κομψό, φρέσκο ​​και πανέμορφο συμπαγές υπνοδωμάτιο. Σε αντίθεση με το μεγάλο δωμάτιο, όπου μια μικρή λάμπα στη γωνία μπορεί να είναι αρκετή. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν δεν έχετε αρκετή πρόσβαση στο φυσικό φως.

Οι λαμπτήρες ανάρτησης εξοικονομούν χώρο και δεν σας εμποδίζουν

δροσερές ιδέες διακόσμησης υπνοδωμάτιο μικρό περιορισμένο κρεβάτι που εξοικονομεί χώρο

Είναι καλύτερο να συνδυάσετε το φυσικό φως με τα έξυπνα κρεμαστά φώτα. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχετε ομοιόμορφο φωτισμό. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τους λαμπτήρες δαπέδου και άλλα φώτα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο στα μικρά υπνοδωμάτια.

Έξυπνες επιλογές αποθήκευσης

Ξεκινήσαμε το άρθρο με το θέμα “παραγγελία”. Για να το πετύχετε, χρειάζεστε πολλές έξυπνες λύσεις για αποθηκευτικό χώρο. Χρειάζεστε ράφια στον τοίχο και ωραία ντουλάπα. Αν θέλετε περισσότερα, πρέπει να γίνετε εξαιρετικά δημιουργικοί. Τι λέτε για ψάθινα καλάθια; Αυτή είναι μια πρακτική λύση, η οποία ταυτόχρονα παρέχει μια χρωματική αντίθεση στο ουδέτερα επιπλωμένο δωμάτιο.

Βρείτε δημιουργικές επιλογές αποθήκευσης!

δροσερές ιδέες διακόσμησης υπνοδωμάτιο μικρά στενά κουτιά αποθήκευσης κρεβατιών που εξοικονομούν χώρο

Οι απαλές φυσικές ίνες κάνουν αμέσως το δωμάτιο σας απόλυτα χαλαρό. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε αυτήν την εντύπωση με παγκάκια στο υπνοδωμάτιο, σκαμπό και βοηθητικό τραπέζι.

Βρείτε τις σωστές αναλογίες και επίπεδα

Έχετε ένα μικρό χώρο, οπότε αναζητήστε λύσεις που ταιριάζουν στις διαστάσεις. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός ενός μικρού κρεβατιού και ενός μεγάλου τραπεζιού μοιάζει κάθε άλλο παρά όμορφος. Ειδικά στα μικρά δωμάτια, κάποιος πρέπει να είναι λιγότερο παρορμητικός όταν ψωνίζει.

Αναλογίες και βήματα

δροσερές ντεκό ιδέες κρεβατοκάμαρα μικρό περιορισμένο ξύλο κρεβατιού που εξοικονομεί χώρο

Οι σωστές αναλογίες είναι απαραίτητες για την όμορφη εμφάνιση του δωματίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις το λάθος έπιπλο καταστρέφει όλη την αρμονία.

Κάθετος εξοπλισμός

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν το χώρο μόνο με την τετράγωνη επιφάνεια του δωματίου. Μπορείτε επίσης να κερδίσετε πολύ κάθετο χώρο. Τα ντουλάπια πρέπει να καταλαμβάνουν όλο το ύψος, ακόμη περισσότερο για να φαίνεται το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Αυτό εξοικονομεί επίσης χώρο στο πάτωμα.

Χρησιμοποιήστε το ύψος του δωματίου!

cool deco ιδέες κρεβατοκάμαρα μικρό σφιχτό κρεβάτι που εξοικονομεί χώρο τοίχο καθρέφτη

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τάση προσθήκης κομψών ριγέ μοτίβων στον τοίχο. Λάβετε υπόψη αυτήν την ιδέα. Αυτό θα κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται πιο εκλεπτυσμένο, κομψό και μεγαλύτερο ταυτόχρονα.

Δημιουργήστε ένα σημείο στήριξης

Ένα μικρό δωμάτιο δεν χρειάζεται να κάνει χωρίς ένα στηρίγμα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Στο υπνοδωμάτιο, το κρεβάτι είναι η φυσική επιλογή για αυτό. Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε και με αυτήν την έννοια.

Φυσικά, το κρεβάτι είναι το επίκεντρο της κρεβατοκάμαρας

δροσερές ντεκό ιδέες κρεβατοκάμαρα μικρό στενό κρεβάτι εξοικονόμησης χώρου μινιμαλιστικό

Θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα αντικείμενα που είναι πιο χαρακτηριστικά για τα μεγαλύτερα υπνοδωμάτια. Για παράδειγμα, δεν θα χρησιμοποιούσα τηλεόραση. Ωστόσο, αν θέλετε πραγματικά ένα, τότε θα πρέπει να πάτε για μια επίπεδη οθόνη στον τοίχο.

Το κρεβάτι πρέπει να είναι όμορφο, να αποπνέει πολυτέλεια και τάξη. Αντί για περιττά αξεσουάρ, καλύτερα να επενδύσετε σε κάτι τέτοιο. Τα κρεβάτια με πλατφόρμα είναι η ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους. Έχουν χαμηλό σχεδιασμό και ελεύθερο πλωτό σχήμα.

Επιφάνειες καθρέφτη

Το γυαλί είναι μια έξυπνη προσθήκη στα συμπαγή δωμάτια. Διευρύνουν το χώρο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο πίσω ως αποθηκευτικό χώρο χωρίς ενοχμένη συνείδηση. Υπάρχει πάντα χώρος για έναν όμορφο καθρέφτη σε ένα άνετο υπνοδωμάτιο. Βοηθά επίσης στην καλύτερη διανομή του φωτός.

Μια ενσωματωμένη ντουλάπα με συρόμενες πόρτες και καθρέφτες εξοικονομεί πολύ χώρο

δροσερές ιδέες διακόσμησης υπνοδωμάτιο μικρός σφιχτός ενσωματωμένος ντουλάπας καθρέφτης κρεβατιού

Οι επιφάνειες καθρέφτη και οι βιβλιοθήκες με γυάλινες πόρτες είναι επίσης μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Εάν θέλετε πραγματικά να ακολουθήσετε τον κανόνα του Fan Shui, καλύψτε τον καθρέφτη με μια κουρτίνα όταν κοιμάστε.

Μάτι ενός συντάκτη

Ακούγεται σαν συμβουλή που ακούγεται απλή αλλά είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί. Είμαστε πάντα στον πειρασμό να συλλέξουμε όλο και περισσότερα αντικείμενα! Πετάξτε ό, τι δεν σας αρέσει!

Εξαλείψτε όλα όσα δεν χρειάζεστε πραγματικά!

δροσερό ντεκό ιδέες κρεβατοκάμαρα μικρό σφιχτό ασπρόμαυρο κρεβάτι

Αφού ακολουθήσετε όλους αυτούς τους κανόνες, απομένει μόνο ένα πράγμα: να απολαύσετε την υπέροχη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιό σας. Σας εύχομαι πολλές υπέροχες στιγμές στην πορεία.