Φυτά Feng Shui για εσωτερική και εξωτερική χρήση

Δεν είναι δύσκολο να εξηγήσουμε την παράδοση του Φενγκ Σούι για λουλούδια εσωτερικού χώρου και κήπου σε λίγες προτάσεις. Εδώ είναι μια προσπάθεια: Το Φενγκ Σούι είναι μια διδασκαλία για την άνεση στον χώρο μας, η οποία κάνει παραλληλισμούς με τη φύση και έτσι θέλει να μεταφέρει την αρμονία που επικρατεί εκεί στην καθημερινή μας ζωή.

Φυτά Feng Shui για μια ζεστή ατμόσφαιρα

φυτά φενγκ σούι epipremnum aureum γλάστρα

Οι κύριες ερωτήσεις ανάλογα με το Feng Shui για κάθε σχεδιασμό δωματίου είναι οι εξής: Πώς μπορούμε να επωφεληθούμε στο μέγιστο από τους νόμους της φύσης στο σπίτι; Πώς πρέπει να διανείμουμε τα αντικείμενα έτσι ώστε η ενέργεια Chi να ρέει ελεύθερα?

Φυτά Φενγκ Σούι – ποια γνωρίζετε? 

φυτά φενγκ σούι διδάσκοντας παιώνιες φενγκ σούι

Η χρήση φυτών εσωτερικού χώρου και κήπου είναι μια πολύ επιτυχημένη και αποδεδειγμένη μέθοδος για την προσέλκυση καλής ενέργειας στο σπίτι. Ορισμένοι συγκεκριμένοι τύποι φυτών μπορούν να έχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν τοποθετηθούν στη σωστή θέση.

Απλώς χρησιμοποιώντας αυτά σωστά, μπορείτε να αποκλείσετε τις αρνητικές επιρροές στο σπίτι και να αφήσετε την ενέργεια της ζωής να ρέει ελεύθερα. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ορισμένοι τύποι φυτών βοηθούν καλύτερα από άλλους. Στις επόμενες γραμμές θα μάθετε πώς φαίνονται όλα αυτά στην πράξη.

Μερικά ιδιαίτερα σημαντικά φυτά για το σπίτι και τον κήπο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για μερικά ιδιαίτερα σημαντικά φυτά για το σπίτι και τον κήπο και θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάλληλη θέση τους.

Δέντρο χρήματος

Αυτό είναι ένα μεσαίου μεγέθους χυμώδες φυτό, το οποίο είναι ένας από τους κάκτους. Όπως υποδηλώνει το όνομα στα γερμανικά, συνδέεται με τη δεισιδαιμονία ότι προσελκύει χρήματα και πλούτο. Η χρήση του δέντρου του χρήματος είναι σημαντική για τους ανθρώπους που θέλουν να δουν υλικά αγαθά να ρέουν στο σπίτι τους.

Όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από το όνομα, το δέντρο χρήματος συμβολίζει το χρήμα  

φενγκ σούι φυτεύει χρήματα δέντρο τρόπος ζωής

Το δέντρο χρήματος έχει όμορφα μικροσκοπικά λουλούδια

ιδέες κήπου feng shui στον κήπο χρήμα δέντρο

Μπορείτε να τοποθετήσετε το δέντρο χρήματος στο σπίτι ή στον κήπο. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την ανάπτυξή του. Το δέντρο χρήματος στο σπίτι ή / και στον κήπο σας δεν πρέπει να έχει ύψος μεγαλύτερο από ένα μέτρο.

Efeutute

Ένα από τα καλύτερα φυτά σύμφωνα με το Feng Shui είναι το Efeutute. Συμβολίζει την ευημερία, την επαγγελματική επιτυχία και την ευτυχία. Αυτό το φυτό ταιριάζει απόλυτα στο γραφείο ή τη μελέτη. Μπορείτε επίσης να τα αφήσετε να μεγαλώσουν στο σαλόνι.

Διακοσμήστε τη μελέτη με το efeutute

κήπος φενγκ σούι Epipremnum aureum efeutute

Ανθισμένα κινεζικά φυτά

Αν αγαπάτε τόσο το Φενγκ Σούι όσο και τον εξωτισμό της Άπω Ανατολής, θα μπορούσατε να επιλέξετε ανθισμένα κινέζικα φυτά στον κήπο σας. Εξασφαλίζουν ομορφιά, άνεση και ισορροπία. Με αυτά θα προσελκύσετε την αγάπη και τον ρομαντισμό στο σπίτι σας.

Παιώνιες

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, οι παιώνιες είναι ένα άλλο υπέροχο φυτό για το σπίτι και τον κήπο. Οι παιώνιες είναι όμορφα λουλούδια που σαφώς προσελκύουν έντονα την ενέργεια Yang. Οι παιώνιες είναι τρυφερές και λεπτές. Συνδυάζουν όλες τις καλές ιδιότητες της θηλυκότητας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, μέσω των παιώνιων θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να χτίσετε και να διατηρήσετε μια αρμονική ρομαντική σχέση.

Παιώνιες για ρομαντισμό

φενγκ σούι φυτά παιώνιες ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Χρυσάνθεμα

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, αυτά τα όμορφα κίτρινα φυτά είναι επίσης πολύ καλά για την επιτυχία μας στη ζωή. Απολαμβάνουν μεγάλο σεβασμό τόσο στην κινεζική όσο και στην ιαπωνική κουλτούρα. Τα χρυσάνθεμα συνδέονται με τη χαρά και τη αισιοδοξία. Φυτέψτε τα στον κήπο. Στο διαμέρισμα, το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο είναι κατάλληλοι χώροι για τα χρυσάνθεμα.

Φέρτε μια νότα joie de vivre στο δωμάτιο

φενγκ σούι φυτά χρυσάνθεμα που σημαίνουν ιδιότητες

Ume, που ονομάζεται επίσης ιαπωνικό βερίκοκο ή ιαπωνικό δαμάσκηνο

Σύμφωνα με το Feng Shui, αυτό το φυτό συμβολίζει την αγνότητα. Συνδέεται επίσης με καλή τύχη. Η μυρωδιά του έχει ευεργετική επίδραση και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν καλύτερα την ενέργεια Chi.

Καλλιέργεια ιαπωνικού βερίκοκου στον κήπο

ιδέες κήπου feng shui ume κήπου

Νάρκισσοι

Οι νάρκισσοι είναι ένα πολύ σημαντικό φυτό στην κινεζική κουλτούρα και παράδοση. Συχνά δίνονται ως δώρα για το νέο έτος στην Κίνα. Φαίνονται πολύ καλά και φροντίζονται εύκολα. Το Φενγκ Σούι θεωρεί τους νάρκισσους ως μερικά από τα πιο θετικά φυτά γύρω. Για να έχουν σημαντική θετική επίδραση σε κάθε χώρο διαβίωσης, οι ασφόδελοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτεροι.

Οι νάρκισσοι φροντίζονται εύκολα και είναι όμορφοι

Φενγκ σούι φυτά ασφόδελα διακοσμητικές ιδέες εσωτερική διακόσμηση

Τα κρίνα (Lilium)

Τα κρίνα πιστεύεται ότι είναι τα πιο όμορφα βολβοειδή φυτά. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, έχουν επίσης πολύ ευεργετική επίδραση. Τα κρίνα είναι σε θέση να σκορπίσουν πολλή χαρά στους ανθρώπους. Τα κρίνα είναι πολύ κατάλληλα όταν υπάρχει άγχος και άσκηση στο σπίτι σας. Καταφέρνεις να καταπολεμήσεις αυτή τη νευρικότητα.

Τα κρίνα προσθέτουν κομψότητα στο χώρο

ιδέες διακόσμησης φυτών φενγκ σούι κρίνων

λουλούδι λωτού

Ο λωτός ήταν πολύ σημαντικός στην ιαπωνική παράδοση εδώ και πολλά χρόνια. Αντιπροσωπεύει την καθαρότητα, την αποκλειστικότητα και την ηθική. Χρησιμοποιήστε τα λουλούδια λωτού στο σαλόνι σας, ειδικά στην είσοδο.

Απολαύστε την υπέροχη ομορφιά του λουλουδιού λωτού

φυτά φενγκ σούι εσωτερική διακόσμηση διακοσμητικές ιδέες λουλούδι λωτού

Magnolias

Στην επόμενη θέση κάτω από τα ευεργετικά φυτά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ονομάζουμε τις μανόλιες. Τα μανόλια είναι επίσης σύμβολα αγνότητας και αγάπης. Η χρήση τους στο σαλόνι το καθιστά έναν χώρο διαλογισμού.

Οι μανόλιες δημιουργούν μια διαλογιστική ατμόσφαιρα

φονγκ σούι φυτά μανόλια

Φυτέψτε μια μανόλια στην μπροστινή αυλή! Επομένως, εξασφαλίζετε πολλή ευτυχία και αρμονία στην οικογένειά σας.

Μπαμπού και πεύκο

Κλείνουμε την παρουσίασή μας με δύο δέντρα

Το μπαμπού και το πεύκο είναι πολύ δημοφιλή στην παράδοση του Φενγκ Σούι. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν άφθονα στην επεξεργασία επίπλων και στη διακόσμηση. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τέτοια υλικά φέρνουν αρμονία στο σπίτι.

Το μπαμπού πιστεύεται ότι είναι ένα φυτό που έχει την ικανότητα να διώχνει την αρνητική ενέργεια. Συμβολίζει την ευημερία και την αφθονία. Φυτέψτε το μπαμπού στην μπροστινή αυλή.

Χρησιμοποιήστε ένα φυτό μπαμπού για να διώξετε την αρνητική ενέργεια

φενγκ σούι ζωντανά φυτά μπαμπού

πεύκο

Τα πεύκα μεγαλώνουν και μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και τον πιο σκληρό χειμώνα. Μέσα στο σπίτι & Οικιακά, προωθούν τη φιλία και τη φιλική επικοινωνία. Τα πεύκα είναι καλά ανεξάρτητα από την περιοχή της αυλής που φυτεύονται.

Διακοσμήστε το σπίτι με ένα πεύκο

φενγκ σούι ζωντανό φυτό πεύκο

Πιάστε μερικά από τα λουλούδια και τα φυτά κήπου που αναφέρονται εδώ και δεν θα το μετανιώσετε ποτέ!