εσωτερική διακόσμηση μεγάλης επιφάνειας γυάλινο διαχωριστικό τοίχο οθόνης απορρήτου

Εξαιρετικές ιδέες σχεδιασμού

Θυμάστε τις χάρτινες νιφάδες χιονιού που φτιάχνατε ως παιδί; Διπλώσατε ένα κομμάτι χαρτί σε ένα τετράγωνο και κόβετε οδοντωτά σχήματα από αυτό. Όταν το ανοίξατε, εμφανίστηκε μπροστά σας ένα εκπληκτικά όμορφο σχήμα.

Η αντιπαράθεση θετικού και αρνητικού χώρου δημιούργησε μια δραματική αλληλεπίδραση μεταξύ στερεού και διαφανούς, ανοιχτού και κλειστού. Ενώ οι χάρτινες νιφάδες χιονιού έχουν ομορφύνει την τάξη σας, μια ενήλικη μορφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική του σπιτιού σας. Η σκάλα, το εξωτερικό περίβλημα, οι οροφές και οι πόρτες είναι μόνο μερικά στοιχεία στα οποία αυτά τα κομμένα σχήματα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν υπέροχα.

Τολμηρό ή ατίθασο, μεγάλο ή μικρό, έτοιμο ή φτιαγμένο για μέτρηση, η επιλογή σχεδίων είναι πολύ μεγάλη.

Το μέταλλο και το ξύλο μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στο εσωτερικό σχέδιο

συνδυασμός μετάλλου και ξύλου

Μέταλλο και ξύλο είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα υλικά και τα πρότυπα ενσωματώνονται σε αυτά με διάφορες μεθόδους.

Μπορείτε να ανοίξετε τρύπες στις μεταλλικές ράγες χρησιμοποιώντας έτοιμα σχέδια σε τυπικά μεγέθη. Αυτό είναι αυτό που είναι γνωστό ως διάτρηση. Οι πίδακες νερού και η κοπή λέιζερ είναι άλλες πιθανές μέθοδοι που επίσης λειτουργούν πολύ διαφορετικά. Οι τιμές ποικίλλουν επειδή εξαρτάστε από το υλικό, του οποίου το πάχος, ο σχεδιασμός και η προσαρμοστικότητα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Εξωτερικό φύλλο

Το σύγχρονο εξωτερικό λαμαρίνα που εμφανίζεται εδώ δημιουργήθηκε από την εταιρεία Cor-Ten. Είναι ένα ξεπερασμένο κράμα από ανοξείδωτο χάλυβα, το οποίο συμβάλλει στην σκουριασμένη εμφάνιση όταν εκτίθεται στις εξωτερικές συνθήκες. Τα παιχνιδιάρικα, κυκλικά μοτίβα που κόβονται με πίδακα νερού στερεώθηκαν σε πάνελ, τα οποία με τη σειρά τους προσαρτήθηκαν σε σωλήνες από μαλακό ανοξείδωτο ατσάλι. Τα επίπεδα πορώδους και οι ιδιωτικές αλλαγές έχουν αλλάξει εντελώς το σπίτι, εστιάζοντας στις ανάγκες των ανθρώπων.

Εξωτερικό φύλλο

Διακοσμήστε τα παράθυρα με μέταλλο και ξύλο

Εδώ έχουμε ένα άλλο παράδειγμα εξωτερικής λαμαρίνας που δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες Aamodt / Plumb. Αποτελείται από λεπτές πλάκες αλουμινίου, που δίνουν σε αυτό το παραλιακό σπίτι μια εξαιρετικά μεταφορική εμφάνιση.

Για να δημιουργήσουν μοτίβα κοπής νερού, οι αρχιτέκτονες συνεργάστηκαν με διεθνείς γραφίστες TwoPoints και Kansas City, Missouri και κατασκευαστές A. Zahner & Η εταιρεία δούλεψε.

Ο Plumb λέει ότι το αλουμίνιο μπήκε επειδή ταιριάζει καλά με την παράκτια ατμόσφαιρα. Αυτό το υλικό είναι επίσης αρκετά φθηνό.

Σκάλες

Οι οθόνες Mashrabiya είναι γνωστές από την Κεντρική Ασία και έχουν χρησιμοποιηθεί εκεί από τον Μεσαίωνα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικά διακοσμητικά πλέγματα, από τα οποία προκύπτουν πολλά γεωμετρικά σχήματα. Παραδοσιακά, είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή σφυρήλατο σίδερο και εγκαθίστανται σε παράθυρα έτσι ώστε να φιλτράρουν το φως και να προστατεύουν την ιδιωτική περιοχή ταυτόχρονα.

Σκάλα εμπνευσμένη από τη Mashrabiya

σχέδιο σκάλας από μέταλλο και ξύλο

Εδώ βλέπουμε μια σκάλα εμπνευσμένη από το mashrabiya. Διαχωρίζει τις σκάλες από το υπόλοιπο σπίτι. Ταυτόχρονα, χρησιμεύει ως οπτικό φράγμα και όμως, σε κάποιο βαθμό, διασφαλίζει το άνοιγμα. Το σύνθετο γεωμετρικό μοτίβο είναι ένα στήριγμα του κατά τα άλλα περιορισμένου χώρου.

Σκάλα με λουλουδάτο μοτίβο

εσωτερική σχεδίαση σπιράλ σκάλας μεταλλικό ξύλο

Σε αντίθεση με τα κάγκελα του προηγούμενου παραδείγματος, το λουλουδάτο μοτίβο με πίδακα νερού φαίνεται εδώ στην ελεύθερη περιοχή αυτής της ζωντανής σκάλας.

Διαφανείς σκάλες με μέταλλο και ξύλο

μοντέρνες σκάλες με μέταλλο και ξύλο

Αυτό το διαφανές στοιχείο από τον εσωτερικό σχεδιασμό κλείνει εδώ τις προκατασκευασμένες δομές περίφραξης από ανοξείδωτο ατσάλι και εξασφαλίζει μια υπέροχη εμφάνιση. Ο John DeForest των DeForest Architects λέει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο προσδιορισμός της σωστής ποσότητας πλεξούδας.

Σχεδιασμός πόρτας

ιδέες σχεδιασμού διαχωριστικών τοίχων ξύλο και μέταλλο

Πόρτες

Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι συρόμενες πόρτες του Richard Ziegler Architects είναι πιο ενδιαφέρουσες και πιο δομικές από τις τυπικές ξύλινες πόρτες. Δημιουργήθηκαν από προκατασκευασμένα πάνελ κομμένα με λέιζερ από το Richelieu Hardware.

Σχεδιασμός πόρτας γκαράζ από μέταλλο και ξύλο

ιδέες σχεδιασμού σπίτι χτίστε γκαράζ

Ο γραμμικός διάτρητος σχεδιασμός της πόρτας γκαράζ από ανοξείδωτο ατσάλι καθιστά αυτό το σπίτι το ορόσημο της γειτονιάς. Οι τρύπες στο γκαράζ κατευθύνουν το φως και κάνουν έτσι μια κινούμενη θεατρική παράσταση.

Οθόνη τοίχου από μέταλλο και ξύλο

ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού από μέταλλο και ξύλο

Οθόνες τοίχου

Οι ανοιχτές κάτοψεις μπορεί μερικές φορές να είναι κενές και χωρίς νόημα. Μπορείτε να διαχωρίσετε τις διαφορετικές περιοχές πολεμώντας. Η ομαλή μετάβαση μεταξύ τους διατηρείται.

Σε αυτό το παράδειγμα, οι Saniee Architects χρησιμοποίησαν μια προκατασκευασμένη κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι. Πάνω απ ‘όλα, στον αρχιτέκτονα Mahdad Saniee αρέσει ο εύκολος χαρακτήρας του ανοξείδωτου χάλυβα. Προσοχή όμως, γιατί τα πλέγματα πλέγματος μπορούν να γίνουν πολύ κυματιστά αν η περιοχή είναι πολύ μεγάλη.

 Ιδέες σχεδιασμού φράχτη

ιδέες σχεδιασμού φράχτη φυτά κήπο

Σε αντίθεση με τον τυπικό κρίκο αλυσίδας του ξύλινου φράχτη, αυτός ο φράχτης δημιουργήθηκε από χάλυβα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα. Δείχνει περίεργες διάτρητες εγκοπές σε σχήμα πουλιών.

Ιδέες σχεδιασμού τζακιού

ιδέες σχεδιασμού τζακιού ξύλο και μέταλλο

Πυροσβεστήρες με μέταλλο και ξύλο

Εδώ βλέπουμε ένα σχέδιο του Antonio Martins Interior Design. Το ταλέντο της Profab Metal Designs έχει χρησιμοποιηθεί για αυτό και έχουν χρησιμοποιηθεί προϊόντα χάλυβα θερμής έλασης. Τρεις σειρές γραμμικών διατρήσεων στο μπροστινό μέρος του εορταστικού χώρου χρησιμεύουν ως διακοσμητικά μικρής κλίμακας.

Σιδερένιες πλεξούδες κάτω από το γυαλί

διακοσμητικές ιδέες επίπλωσης ξύλινο δάπεδο από γυαλί

πάτωμα

Μην ξεχνάτε το έδαφος! Η Peace Design εγκατέστησε λεπτά γυάλινα πάνελ και μεγάλα σιδερένια πλέγματα σε αυτό το σπίτι στη Μοντάνα. Χρησιμεύουν ως ρουστίκ φώτα του ουρανού που φωτίζουν την κάβα από κάτω.

Πλέγμα μπαρ

ενδιαφέρουσες οροφές ξύλινα δοκάρια μεταλλικά στοιχεία

Ταυτόχρονα, αυτός ο μετατρεπόμενος αχυρώνας δείχνει επανασχεδιασμένες μπάρες, οι οποίες χρησιμεύουν ως γέφυρα στον επόμενο όροφο. Είναι πολύ επαναλαμβανόμενο, τα μοτίβα δεν φαίνονται υπερβολικά, αλλά είναι σε αρμονία με τις ξύλινες κατασκευές.

Σχεδιάστε διακοσμητική οροφή

δημιουργήστε ένα ανώτατο όριο σε μερικά επίπεδα με στολίδια

Κάλυμμα

Αυτή η ψευδοροφή αποτελείται από μια σειρά κουτιών από ξύλο Koto. Η τυχαία διάτρηση των ξύλινων πάνελ παρέχει ακουστικό και διάχυτο φωτισμό που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του δωματίου.