Πώς θα θέλατε να σχεδιάσετε το μπαλκόνι σας φέτος?

Πολλοί από εμάς αισθανθήκαμε χθες τα πρώτα σημάδια της άνοιξης. Επιτέλους λίγο χαμογελαστός ήλιος! Η φύση αρχίζει σιγά -σιγά να ξυπνάει στη νέα ζωή και με αυτό αποκτάτε περισσότερη επιθυμία να βγείτε έξω και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα. Φυσικά, μια μεγάλη βόλτα στο δάσος ή τουλάχιστον στο πάρκο είναι η βέλτιστη για την ευημερία μας, αλλά δεν υπάρχει πάντα αρκετός χρόνος στην αγχωτική καθημερινότητα ή κάποιος είναι μερικές φορές πιο προετοιμασμένος να θέλει να βρει περισσότερη γαλήνη στο σπίτι. Μια βεράντα στον τελευταίο όροφο ή ένα μπαλκόνι προσφέρει απαραίτητη βοήθεια. Ακόμα και το μικρότερο μπαλκόνι σας επιτρέπει να πάρετε το απαραίτητο μέρος οξυγόνου και να ανανεωθείτε. Και μετά αναρωτιέσαι: Πώς θα ήθελα να σχεδιάσω το μπαλκόνι μου φέτος?

Όταν σχεδιάζετε ένα μπαλκόνι, όπως και με κάθε σχεδιασμό δωματίου, έχετε πολλές παραλλαγές, όχι μόνο όσον αφορά τα χρώματα και τα έπιπλα, αλλά και το ύφος της επίπλωσης. Ανάλογα με το πώς σας αρέσει, μπορείτε να σχεδιάσετε το μπαλκόνι σε ένα πολύ μοντέρνο βιομηχανικό στυλ ή μινιμαλιστικό, ή μάλλον ρομαντικό σε shabby chic με μια λεπτή vintage νότα. Μπορείτε πραγματικά να βασιστείτε στο δικό σας έντερο. Υπάρχουν ακόμα μερικές σημαντικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό ενός μπαλκονιού, ειδικά αν έχετε μικρότερο μπαλκόνι. Ας ξεκινήσουμε από κάτω προς τα πάνω!

Σχεδιάστε το μικρό μπαλκόνι με αγάπη

σχεδιάστε ένα μπαλκόνι συμβουλές πτυσσόμενα μπαλκόνια έπιπλα καρέκλα τραπέζι λεμονιές βότανα

Βρείτε το σωστό δάπεδο

Είχαμε πάντα μια ισχυρή σύνδεση με τη γη από την αυγή της ανθρωπότητας. Επομένως, το να στέκεστε σταθερά στο έδαφος ή να ξαπλώνετε χαλαροί στο λιβάδι είναι ένα από τα πιο φυσικά πράγματα στη ζωή μας, ανεξάρτητα από το αν το γνωρίζουμε συνειδητά ή όχι. Σχεδόν όλοι έχουμε αισθανθεί τις ευεργετικές συνέπειες του περπατήματος ξυπόλυτου αρκετές φορές, ειδικά όταν τα πόδια μας είναι κουρασμένα.

Συνεπώς, σημαίνει ότι το δάπεδο πρέπει να είναι σωστό, ειδικά στους τέσσερις τοίχους σας. Γιατί αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Το μπαλκόνι δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τη σωστή επένδυση δαπέδου, μπορείτε επίσης να κάνετε το μπαλκόνι σας πολύ άνετο. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι τα πλακάκια από γρανίτη ή οι πέτρινες πλάκες. Αν και αυτά τα υλικά είναι ανθεκτικά, φαίνονται μάλλον αυστηρά και είτε είναι πολύ κρύα το πρωί είτε πολύ ζεστά το καλοκαίρι. Από την άλλη πλευρά, συνιστούμε τη χρήση ξύλινου καταστρώματος ή ξύλινων πλακιδίων με δυνατότητα κλικ, τα οποία διατίθενται από ειδικούς εμπόρους λιανικής πώλησης και μπορούν να τοποθετηθούν πολύ γρήγορα και εύκολα. Το κλασσικό κλασσικό είναι το τικ, το ξύλο ακακίας και το μπαμπού, αλλά και καινοτόμα υλικά υψηλής ποιότητας, όπως το Resysta® και το Duro από το iDecking Revolution, σας προσφέρουν μια τέλεια εμφάνιση σαν ξύλο και μια ευχάριστη αίσθηση. Επιπλέον, τέτοια δομικά υλικά δεν είναι μόνο ιδανικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και ανθεκτικά, αλλά και 100% φιλικά προς το περιβάλλον. Τα λεγόμενα υπαίθρια χαλιά, που μπορούν να βρεθούν σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, είναι μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση. Αυτά είναι κατασκευασμένα από κατάλληλα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες υλικά και μπορούν να παραμείνουν έξω ακόμη και στη βροχή και το χιόνι.

Ο σχεδιασμός ενός μπαλκονιού, έγινε εύκολος

συμβουλές σχεδιασμού μπαλκονιού πτυσσόμενα έπιπλα μπαλκονιού μεταλλικά τραπέζια βότανα φυτά μπαλκονιού vida lusida

Έπιπλα μπαλκονιού εξοικονόμησης χώρου, λειτουργικά

Πρέπει να σκεφτείτε ορθολογικά και πρακτικά σε μικρότερες περιοχές. Έτσι, εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα μικρό μπαλκόνι, τότε θα πρέπει μάλλον να εστιάσετε στα πτυσσόμενα έπιπλα μπαλκονιού. Αυτά διατίθενται από πολλούς ειδικούς εμπόρους, όπως το Kettler. Η τελευταία συλλογή PS 2017 από την Ikea σας προσφέρει επίσης πολλά έπιπλα που είναι ιδανικά για το μπαλκόνι και τον κήπο καθώς και για το εσωτερικό. Τα κρεμαστά τραπέζια, προσαρτημένα απευθείας στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού, είναι επίσης μια εξελιγμένη λύση για το μικρό μπαλκόνι, όπως και τα ημικυκλικά τραπέζια, τα σκαμπό ή τα πουφ. Η λέξη -κλειδί στο σχεδιασμό του μπαλκονιού είναι σε αυτή την περίπτωση: αποθηκευτικός χώρος. Αυτό πρέπει να είναι επαρκώς παρόν ώστε το μπαλκόνι σας να μην έχει τη γοητεία μιας αποθήκης. Οι στενοί πάγκοι με συρτάρια ή παλιά ξύλινα σεντούκια είναι ιδανικοί ως επιφάνειες καθισμάτων και αποθήκευσης. Κάθε γωνιά του μπαλκονιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα με γωνιακά ράφια. Αυτά δεν χρησιμεύουν μόνο ως αποθηκευτικός χώρος για μικρά αντικείμενα, αλλά και για μικρότερα φυτά μπαλκονιού. Για μια δροσερή εμφάνιση DIY, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλιές καλές παλέτες του ευρώ. Από αυτό μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπα και ανθεκτικά έπιπλα μπαλκονιού, τα οποία θα γίνουν αμέσως ένα μάτι που τραβάει τα βλέμματα. Ανεξάρτητα από την παραλλαγή που θα επιλέξετε, ένα πράγμα πρέπει να προσέξετε: Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι ιδανικά ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και ανθεκτικά στη μούχλα και τις καιρικές συνθήκες.

Ελαφριά, πτυσσόμενα έπιπλα για το μικρό μπαλκόνι

σχέδιο μπαλκόνι μπαλκόνι πτυσσόμενα έπιπλα εξωτερικά χαλιά ξύλινα κουτιά πτυσσόμενα μαξιλάρια τραπεζιού

Επιλέξτε προστασία απορρήτου από τον ήλιο και το μπαλκόνι

Ανάλογα με τον προσανατολισμό, κάθε μπαλκόνι δέχεται διαφορετική ένταση ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικά αν έχετε νότιο και δυτικό μπαλκόνι, σίγουρα χρειάζεστε τη σωστή αντηλιακή προστασία. Για μικρότερα μπαλκόνια, οι ομπρέλες που είναι προσαρτημένες στο στηθαίο είναι ιδανικές. Συνήθως αυτά παρέχονται με μια ομπρέλα και είναι πολύ εύκολο να συναρμολογηθούν. Άλλες έξυπνες λύσεις θα ήταν ημικυκλικές ομπρέλες με ημικυκλικές βάσεις ομπρέλας, πανιά ή τέντες που είναι προσαρτημένες στον τοίχο.

Από την άλλη πλευρά, η προστασία της ιδιωτικής ζωής του μπαλκονιού εξασφαλίζει περισσότερη ιδιωτικότητα στην όαση του μπαλκονιού σας. Φυσικά, ισχύει και ο κανόνας αντοχής στις καιρικές συνθήκες. Μια συμβουλή από εμάς: Μην θωρακίζετε πλήρως το μπαλκόνι σας. Είναι καλύτερα να αφήσετε μικρούς ελεύθερους χώρους για να έχετε περισσότερη ατμόσφαιρα και ελευθερία.

Οι οθόνες απορρήτου από άχυρο ή μπαμπού φαίνονται ιδιαίτερα σπιτικές και ρουστίκ

συμβουλές σχεδιασμού μπαλκονιού σχεδιασμός μπαλκονιού δάπεδο ξύλινα πλακάκια ξύλινου καταστρώματος

Ο υπέροχος κόσμος των φυτών του μπαλκονιού

Ο προσανατολισμός στο μπαλκόνι παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο με τα φυτά, γιατί αυτό είναι φυσικά για τα ζωντανά όντα. Με μπαλκόνι με νότιο προσανατολισμό, όλα τα λουλούδια και τα φυτά που διψάνε για ήλιο, όπως λεβάντα, ελιές, δεντρολίβανο ή ιβίσκος, αλλά και μαργαρίτες και μπλε μαργαρίτες είναι κατάλληλα. Το αγαπημένο μας – η υπέροχη πικροδάφνη – φέρνει μια χαλαρωτική, μεσογειακή πινελιά με τα πλούσια λουλούδια του σε ροζ, λευκό και κίτρινο χρώμα και ένα απαλό, νότιο άρωμα. Και φυσικά τα κλασικά όπως οι πετούνιες και τα γεράνια είναι πολύ ευπρόσδεκτα στο μπαλκόνι σας, όχι μόνο επειδή φαίνονται όμορφα, αλλά και επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα και στιβαρά.

Το ξύλο και τα κεραμικά δημιουργούν περισσότερη άνεση στο μπαλκόνι

σχέδιο μπαλκόνι μπαλκόνι πτυσσόμενη καρέκλα πτυσσόμενο τραπέζι μπαλκόνι φυτά βότανα

Εάν λείπετε από το σπίτι για περισσότερες από μία ή δύο ημέρες, μην ξεχνάτε τα κουτιά αποθήκευσης νερού, ειδικά τις ζεστές μέρες! Σως θελήσετε ακόμη και να εξετάσετε το αυτόματο πότισμα.

Για το ανατολικό-δυτικό μπαλκόνι προτείνουμε: μαργαρίτες, πυξάρι, διακοσμητικό σφενδάμι ή γερανό. Μπορείτε φυσικά επίσης να φυτέψετε λουλούδια νιφάδας χιονιού ή κονδυλώδεις μπιγκόνιες. Σε ένα μπαλκόνι με τέτοιο προσανατολισμό, τα φυτά ευδοκιμούν εξίσου καλά με τα Männertreu, Laurentie ή Liver Balm. Μπορείτε να συνδυάσετε όλα αυτά και αρκετά άλλα κατάλληλα φυτά μπαλκονιού όπως θέλετε και να τα τακτοποιήσετε στο μπαλκόνι.

Έχετε μόνο ένα μπαλκόνι με θέα προς τα βόρεια; Μην ανησυχείς! Και εδώ, μπορεί να δημιουργηθεί ένας άνετος φυτικός παράδεισος. Τι λέτε για το γρασίδι και τις φτέρες, για παράδειγμα; Or προτιμάτε λουλούδια; Τότε οι υπέροχες ορτανσίες, λομπέλια και φούξια είναι ιδανικές. Μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε αιμορραγίες και καρδιές να έρθουν στον εαυτό σας στο μπαλκόνι. Αυτά θα αισθάνονται τέλεια σε ένα μπαλκόνι με βόρειο προσανατολισμό.

Βάψτε τα έπιπλα του μπαλκονιού σας σε φρέσκα, κορεσμένα χρώματα

μπαλκόνι σχεδιασμός πτυσσόμενη καρέκλα πτυσσόμενο τραπέζι λουλούδι στάση μπαλκόνι φυτά

Εάν έχετε λίγο περισσότερο χώρο ή απλώς στέκεστε σε ψηλότερα φυτά, μπορείτε να φυτέψετε ελιές, λεμονιές ή τρομπέτες αγγέλων σε μεγαλύτερες γλάστρες.

Πολλά βότανα καθώς και φρούτα και λαχανικά όπως ντομάτες και φράουλες καλλιεργούνται και συγκομίζονται ακόμη και στο μπαλκόνι. Η χαρά λοιπόν του σχεδιασμού του μπαλκονιού είναι ακόμα μεγαλύτερη και μπορείτε κυριολεκτικά να απολαύσετε τη δουλειά σας.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Όταν τακτοποιείτε τα μπαλκόνια, μην χρησιμοποιείτε μόνο τα κλασικά κουτιά λουλουδιών, αλλά και τα καλά αποδεδειγμένα γωνιακά ράφια, μοσχεύματα, κάθετα κρεβάτια ή μεγάλες γούρνες τοίχου.
  • Συνδυάστε πράσινα φυτά όπως φτέρη, μπαμπού ή πυξάρι με τα ανθισμένα φυτά μπαλκονιού.
  • Όταν οι νύχτες γίνονται πιο κρύες, τυλίξτε τα φυτά σε εφημερίδα.
  • Εάν είναι δυνατόν, βάψτε τους εξωτερικούς τοίχους στο μπαλκόνι με ανοιχτόχρωμα χρώματα που αντανακλούν το φως.

Μινιμαλιστικό μπορεί επίσης να σημαίνει σπιτικό

Δημιουργήστε ένα μπαλκόνι μπαλκόνι έπιπλα μπαστούνι έπιπλα καναπέ παγκάκι σκαμπό πλευρικό τραπέζι νεράιδα φώτα μπιντεζέ πάτωμα

Με φωτισμό μπαλκονιού δώστε την τελευταία, ρομαντική πινελιά

Και φυσικά, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έρχεται το κερασάκι στο μπαλκόνι: ο σωστός φωτισμός του μπαλκονιού! Τι θα ήταν οποιαδήποτε εγκατάσταση χωρίς φως; Ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για πολύ μικρές πηγές φωτός, αυτές μετατρέπουν το περιβάλλον μας σε ένα κάπως ασφαλέστερο μέρος που μας δίνει μια αίσθηση αγροτικής ασφάλειας. Και δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές φωτεινών πηγών για φωτισμό μπαλκονιού – φαναράκια, λάμπες λαδιού, φώτα LED, ηλιακοί λαμπτήρες, φώτα νεράιδας, μεταλλικά φανάρια, μπολ πυρκαγιάς, καλάθια πυρκαγιάς ή φακοί κήπου. Ανάλογα με το γούστο και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή πηγή φωτός ή να συνδυάσετε μερικές. Πολύ ρομαντικό – φώτα νεράιδας! Αυτά πρέπει φυσικά να είναι αδιάβροχα και ασφαλισμένα.

Συμπέρασμα:

Πάνω απ ‘όλα, εάν θέλετε να σχεδιάσετε το μπαλκόνι σας, χρειάζεστε πολλή τακτ και προσοχή στη λεπτομέρεια. Λίγη υπομονή και μια πρέζα προγραμματισμού είναι επίσης μέρος αυτής. Οι τρέχουσες συμβουλές σχεδιασμού μας είναι κατάλληλες ως συμπλήρωμα. Ελπίζουμε να σας βοηθήσουν πολύ.

Η συντακτική ομάδα σας εύχεται πολύ διασκεδαστική σκέψη, σχεδιασμό και ρύθμιση!

Πηγές εικόνας:

www.lavidalucida.com

www.dicoro.com

www.laescueladedecoracion.es

www.blogmujer.org

Σκεφτείτε κάθετα!

συμβουλές σχεδιασμού μπαλκονιού μπαλκόνια φυτά μπαλκόνι έπιπλα λουλουδιών ράφια

συμβουλές σχεδιασμού μπαλκονιού φυτά μπαλκονιού κάθετες κήποι παλέτες ευρώ

Μια παλιά ξύλινη σκάλα μπορεί να κάνει θαύματα όταν τακτοποιεί τα φυτά του μπαλκονιού

Δημιουργήστε άκρες μπαλκονιού φυτά μπαλκόνι ξύλινες σκάλες diy ιδέα παχύφυτα κάκτοι

Η ανακύκλωση δεν είναι μόνο δημοφιλής, είναι επίσης βιώσιμη

συμβουλές σχεδιασμού μπαλκονιού ιδέες ανακύκλωσης φυτών μπαλκονιού

Οι παλέτες Euro και τα ξύλινα κουτιά είναι επίσης ιδανικά για αυτό

μπαλκόνι-σχέδιο-μπαλκόνι-έπιπλα-diy-ιδέες-ευρώ-παλέτες-πάγκος-τραπεζάκι-μπαλκόνια

Μια έξυπνη λύση για πραγματικούς φανατικούς του μπάρμπεκιου

Δημιουργήστε μπαλκόνι ψησταριά μπάρμπεκιου σχεδιασμό συμβουλές

Ένα ζευγάρι ανατολίτικα φανάρια και μαλακά μαξιλάρια προσφέρουν κάτι τέτοιο

Δημιουργήστε ένα μπαλκόνι μπαλκόνι κάθισμα έπιπλα μαξιλάρια πάγκος αιολικά φώτα φυτά μπαλκόνι

Καλοκαίρι ξέγνοιαστο με ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ

σχέδιο μπαλκόνι μπαλκόνι έπιπλα ψάθινη καρέκλα πτυσσόμενο τραπέζι φυτά μπαλκόνι

Μπορεί φυσικά επίσης να γίνει πιο απλό και πιο πρακτικό με ένα μοντέρνο κρεμαστό τραπέζι

σχέδιο μπαλκόνι μπαλκόνι πτυσσόμενη καρέκλα κρεμαστό τραπέζι στηθαία μπαλκόνι σχεδιαστικές συμβουλές

Οι ξύλινες σανίδες δαπέδου και τα έπιπλα από μπαστούνι προσφέρουν μια επιπλέον δόση άνεσης στο μπαλκόνι

συμβουλές σχεδιασμού μπαλκονιού ξύλινες σανίδες δαπέδου μπαστούνι φαναράκια καναπές φυτά μπαλκόνι

μπαλκόνι σχεδιασμός μπαλκόνι καρέκλες έπιπλα τικ αλουμινίου έπιπλα μπαστούνι

Δημιουργήστε ένα μπαλκόνι μπαλκόνι έπιπλα μπαστούνι ξαπλώστρες μαξιλάρια μαξιλάρια ξύλινες σανίδες δαπέδου

Δημιουργήστε τη δική σας όαση μπαλκονιού με υπομονή και αγάπη!

Δημιουργήστε ένα μπαλκόνι μπαλκόνι πτυσσόμενα έπιπλα μπαλκόνι φυτά ορτανσίες