πασχαλινά αυγά-φυσικός-χρωματισμός-λαχανικό-ζωμός

Χρωματίζοντας τα αυγά του Πάσχα με φυσικό τρόπο – χρησιμοποιήστε βαφές που είναι ασφαλείς για τα τρόφιμα

Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και η διάθεση του πάρτι μας αυξάνεται. Αυτό το όμορφο ανοιξιάτικο φεστιβάλ είναι σε αρμονία με την αφυπνιστική φύση και αντανακλά πλήρως τα φυσικά της χρώματα. Maybeσως δεν χρωματίζουμε τα αυγά τυχαία, αλλά ξέρουμε ακόμη και το γιατί?

Τα πολύχρωμα πασχαλινά αυγά είναι απλά μέρος του Πάσχα και κανείς δεν ρωτά γιατί. Είναι ένα παλιό έθιμο που απολαμβάνουμε και που μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο.

Όταν φτάσει η Μεγάλη Εβδομάδα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βάψουμε αυγά, γιατί επιτρέπεται να τα βάφουμε μόνο την Πέμπτη ή το Σάββατο. Η απόφαση λοιπόν που πρέπει να πάρουμε είναι: Πώς χρωματίζουμε φέτος τα πασχαλινά αυγά. Συνήθως το κάνουμε όπως κάθε προηγούμενη χρονιά, αλλά δεν χορταίνετε από τα τεχνητά χρώματα που κάνουν το αυγό να χρωματίζεται μαζί με το ασπράδι; Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Ξέρετε ότι έχετε Χρωματίζοντας τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο θα μπορούσε?

Φυσικός χρωματισμός από φυτά και μπαχαρικά

Χρωματίζοντας τα Πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο

Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να φτιάξετε ένα χρωματιστό ζυθοποιείο που θα χρωματίσει τα βραστά πασχαλινά αυγά σας στην επιθυμητή απόχρωση.

Θα μπορούσατε να κάνετε τα εξής: Πριν βάλετε τα αυγά στην κατσαρόλα να βράσουν, καθαρίστε τα με ξύδι, έτσι ώστε τα αυγά να πάρουν το χρώμα τους αργότερα καλύτερα. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε τα αυγά για πέντε έως εννέα λεπτά, όπως θέλετε.

Εν τω μεταξύ, πρέπει να έχετε προετοιμάσει το χρωματιστό ζυθοποιείο για να βάλετε τα αυγά σε αυτό όσο είναι ακόμα ζεστό. Μισή ώρα πρέπει να είναι αρκετή για να έχετε ένα ωραίο, δυνατό χρώμα ως αποτέλεσμα.

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα χρωματιστό μπύρα. Μουλιάστε τα επιθυμητά τεμαχισμένα φυτά, μπαχαρικά ή φύλλα στο νερό και αφήστε τα να βράσουν. Στη συνέχεια, φιλτράρετε τη ζύμη μέσω κόσκινου και έχετε αβλαβείς χρωστικούς παράγοντες με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας Χρωματίζοντας τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο μπορώ. Είναι τόσο εύκολο.

Χρωματίστε το πρώτο κόκκινο αυγό

Πασχαλινά αυγά που χρωματίζουν φυσικά ζωμό λαχανικών παντζάρι ροζ κόκκινο

Φυσικά ξεκινάμε με το κόκκινο χρώμα. Πώς όμως φτιάχνεται το μπύρα με κόκκινο χρώμα;?

Για τις κοκκινωπές αποχρώσεις, χρειάζεστε το παντζάρι καλύτερα.

Ανακατέψτε δύο ποτήρια νερό με δύο ποτήρια τριμμένο παντζάρι και αφήστε τα να βράσουν.

Δημιουργήστε φρέσκο, φυσικό χρώμα μόνοι σας

αυγά του Πάσχα χρωματίζουν φυσικά κορκούμα κίτρινο ζωμό λαχανικών

Μπορείτε να δημιουργήσετε το κίτρινο χρώμα με τα μπαχαρικά κουρκουμά. Δύο ποτήρια νερό και μια κουταλιά κουρκουμά είναι ό, τι πρέπει.

Συγκεντρώστε φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού

Χρωματισμός πασχαλινών αυγών φυσικά, ζωμός λαχανικών, φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού

Χρειάζεστε φλούδα κόκκινου κρεμμυδιού για να δημιουργήσετε μια πορτοκαλί-κόκκινη / καφέ απόχρωση. Τρία ποτήρια φλούδες κρεμμυδιού χύνονται με νερό και φυσικά μετά βράζουν.

Πιστεύετε ότι οι φλούδες κρεμμυδιού είναι άχρηστες?

αυγά Πάσχα φυσικό χρώμα ζωμός λαχανικών κρεμμύδι φλούδες πορτοκαλιού

Παίρνετε ένα δυνατό πορτοκάλι με κανονικές φλούδες κρεμμυδιού. Εδώ είναι η αναλογία πέντε ποτηριών νερό προς δύο ποτήρια φλούδας (ή τριμμένων καρότων).

Κόκκινο λάχανο για ζωμό σαλάτας ή λαχανικών?

Τα πασχαλινά αυγά χρωματίζουν φυσικά το ζωμό λαχανικών κόκκινο λάχανο

Με κόκκινο λάχανο μπορείτε να χρωματίσετε τα λευκά χιόνι σε μπλε / μοβ και τα πιο σκούρα αυγά σε πράσινη απόχρωση. Τρία ποτήρια κόκκινο λάχανο χύνονται άφθονο με νερό και voila, τα πασχαλινά σας αυγά είναι φυσικά χρώματα!

Μάλλον έχετε ήδη παρατηρήσει την αρχή του χρωματισμού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλα φυτά όπως σπανάκι, μαϊντανό, μαύρες σταφίδες, βατόμουρα (επίσης χυμό) ή ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση και απολαύστε το πιο όμορφο ανοιξιάτικο φεστιβάλ διακοσμώντας το διαμέρισμά σας με έναν πρωτότυπο τρόπο.