Με την έναρξη της νέας περιόδου κηπουρικής, δεν είναι μόνο απαραίτητο να προετοιμάσετε γκαζόν και κρεβάτια, να φυτέψετε λουλούδια και να καθαρίσετε τη λίμνη, αλλά και να κάνετε τα έπιπλα κήπου κατάλληλα για το καλοκαίρι. Και παρόλο που τα μοντέρνα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι αρκετά ανθεκτικά και ανθεκτικά στον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες, η σωστή φροντίδα αποδίδει πάντα. Ανάλογα με την υφή και την επιφάνεια, τα έπιπλα κήπου χρειάζονται διαφορετικά μέτρα καθαρισμού και άλλα μέτρα συντήρησης. Στις επόμενες γραμμές θα σας πούμε τι είναι σημαντικό και τι πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται για ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.

Διατηρήστε σωστά τα έπιπλα κήπου και προετοιμάστε τα για το καλοκαίρι

Προετοιμάστε έπιπλα κήπου για το καλοκαίρι

Έπιπλα κήπου από ξύλο

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πάγκο, τραπέζι φαγητού, καρέκλες ή σετ ολόκληρου κήπου, τα ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει να προετοιμάζονται καλά για την επόμενη σεζόν κάθε χρόνο και να λαδώνουν τακτικά. Κατ ‘αρχήν, τα έπιπλα κήπου είναι πάντα κατασκευασμένα από είδη ξύλου που είναι αρκετά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και αψηφούν την υγρασία, τη θερμότητα και την άμεση υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι η τικ, ο ευκάλυπτος, ο κέδρος και η μαύρη ακρίδα. Συνιστάται να καθαρίζετε τα έπιπλα κήπου με μια αλυσίδα από φυσικό σαπούνι ήδη από την άνοιξη μετά την αφαίρεση των επίπλων κήπου. Χρησιμοποιήστε βαμβακερά κουρέλια, μαλακά πινέλα ή ένα σφουγγάρι. Τα υφάσματα μικροϊνών, από την άλλη πλευρά, δεν είναι κατάλληλα.

Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο των ξύλινων επίπλων βεράντας σας!

Καθαρισμός επίπλων κήπου προετοιμασία ξύλινων επίπλων για το καλοκαίρι

Εάν τα ξύλινα έπιπλα είναι πολύ βρώμικα, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου ή ένα καθαριστικό υψηλής πίεσης. Ωστόσο, εφαρμόστε το δεύτερο από απόσταση τουλάχιστον 50 cm. Μετά το εντελώς ξέπλυμα και τον καθαρισμό, θα πρέπει να στεγνώσετε όμορφα την επιφάνεια του ξύλου με ένα μαλακό πανί. Με την πάροδο του χρόνου, τα ξύλινα έπιπλα κήπου αναπτύσσουν επίσης μια ασημί-γκρι πατίνα, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται μάλλον μη ελκυστική. Για να απαλλαγείτε από αυτό, μπορείτε να τρίψετε την επιφάνεια με λεπτό γυαλόχαρτο (100 έως 120 χοντρά). Η σκόνη ξύλου μπορεί στη συνέχεια να αφαιρεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας και ενός υγρού πανιού.

Στη συνέχεια, τα ξύλινα έπιπλα λαδώνουν. Τα έλαια περιποίησης είναι κατ ‘αρχήν είτε άχρωμα είτε χρωματισμένα (έγχρωμα). Ωστόσο, τα διαφανή έλαια δεν προσφέρουν καμία προστασία από τις ακτίνες UV σε σύγκριση με τα έγχρωμα. Αφού αποφασίσετε για το σωστό λάδι, εφαρμόστε το στην καθαρή, στεγνή ξύλινη επιφάνεια με ένα μαλακό βαμβακερό πανί ή μια βούρτσα. Είναι καλύτερα να αφήσετε τα έπιπλα να στεγνώσουν σε σκιερό μέρος για μερικές ώρες και στη συνέχεια να γυαλίσετε το ξύλο έτσι ώστε η προστασία να είναι ακόμα καλύτερη.

Όλα εξαρτώνται από τη σωστή φροντίδα!

Η λίπανση και η συντήρηση επίπλων κήπου προετοιμάζονται για το καλοκαίρι

Έπιπλα κήπου από μέταλλο

Ο καθαρισμός και η φροντίδα των μεταλλικών επίπλων εξωτερικού χώρου είναι πολύ πιο εύκολο, επειδή είναι επίσης πολύ πιο στιβαρό και συχνά έχει μια αρκετά μακράς διάρκειας επίστρωση. Τα μεταλλικά έπιπλα κήπου είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ατσάλι καθώς και χυτοσίδηρο και σφυρήλατο σίδερο. Κατά κανόνα, τα περισσότερα από αυτά έχουν τη λεγόμενη επίστρωση σε σκόνη και αυτό καθαρίζεται πολύ εύκολα. Είναι δύσκολο για τους ρύπους να κολλήσουν σε αυτά. Πριν από τη νέα σεζόν εξωτερικού χώρου, ελέγξτε αν η επικάλυψη στα μεταλλικά έπιπλα κήπου σας είναι άθικτη. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακουμπήσετε ρωγμές και φθορές με ένα χρώμα επισκευής, ώστε τα όμορφα κομμάτια να μην σκουριάσουν. Οι σκουριασμένες περιοχές, από την άλλη πλευρά, πρέπει να λειανθούν και να ασταρωθούν.

Όταν καθαρίζετε τα μεταλλικά έπιπλα κήπου σας, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, μην χρησιμοποιείτε βούρτσες και λειαντικά που είναι πολύ χοντρά. Διαφορετικά κινδυνεύετε να ξύσετε την επίστρωση και να προκαλέσετε σκουριά και περαιτέρω μόλυνση.

Επιπλέον συμβουλή: Το κερί αυτοκινήτου κάνει πολύ καλά τα μεταλλικά έπιπλα. Εφαρμόστε αυτό στη μεταλλική επιφάνεια με ένα μαλακό πανί μετά τον καθαρισμό. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τους μεντεσέδες με σπρέι σιλικόνης για να τους κάνετε ακόμα πιο ανθεκτικούς.

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από χυτό αλουμίνιο είναι πολύ μοντέρνα τον τελευταίο καιρό

Φροντίζουμε σωστά τα έπιπλα κήπου από χυτό αλουμίνιο

Πλαστικά έπιπλα κήπου

Αυτό το υλικό είναι ένα από τα φθηνότερα και ευκολότερα στη φροντίδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά προτιμάται όταν αγοράζετε έπιπλα βεράντας. Περιλαμβάνεται το στιβαρό πολυ μπαστούνι. Το πλαστικό γενικά ανέχεται αρκετά καλά τη βροχή και την υγρασία, αλλά το άμεσο ηλιακό φως και ο παγετός έχουν κακή επίδραση στο υλικό. Εάν τα έπιπλα παραμείνουν στον ήλιο για πολύ καιρό, θα εξασθενίσουν ή θα κιτρινίσουν με την πάροδο του χρόνου. Από την άλλη πλευρά, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στο υλικό, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν σε μεγαλύτερη μόλυνση και ευθραυστότητα.

Ο τακτικός καθαρισμός συνιστάται γενικά για πλαστικά έπιπλα. Αυτά μπορούν καλύτερα να καθαριστούν με χλιαρό νερό και μαλακό υγρό πλυσίματος. Με πολύ λερωμένα έπιπλα, ένας σωλήνας κήπου και ένα καθαριστικό υψηλής πίεσης έρχονται στη διάσωση. Εκτός από τα ειδικά καθαριστικά πλαστικών από ειδικούς εμπόρους λιανικής, μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τον εαυτό σας με μερικές καλά αποδεδειγμένες θεραπείες στο σπίτι. Η οδοντόκρεμα, το ξύδι και το λεμόνι, καθώς και η σκόνη πλυσίματος, είναι τα πιο δημοφιλή από αυτά. Μπορείτε να προσθέσετε ξύδι ή λεμόνι απευθείας στο νερό καθαρισμού. Η οδοντόκρεμα και η σκόνη πλύσης εφαρμόζονται στην λερωμένη επιφάνεια με ένα πανί μικροϊνών και ξεπλένονται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα έκθεσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα με τον ίδιο τρόπο για λευκά πλαστικά έπιπλα βεράντας.

Επιπλέον συμβουλή: Τέλος, θα ήταν βέλτιστο να εμποτίσετε τα έπιπλα με σπρέι βερνικιού αυτοκινήτου για εσωτερικούς χώρους. Αυτό κάνει το νερό να ξεκολλάει πιο εύκολα και τα σωματίδια βρωμιάς δεν προσκολλώνται εύκολα σε αυτό.

Το Polyrattan είναι ένα από τα δημοφιλή πλαστικά για έπιπλα κήπου

Προετοιμάστε έπιπλα κήπου μπαστούνι για το καλοκαίρι

Ανεξάρτητα από τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα έπιπλα κήπου σας, όλα αξίζουν την κατάλληλη φροντίδα. Μετά την εποχή του κήπου το φθινόπωρο, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε τα έπιπλα στο υπόγειο, στο υπόστεγο του κήπου ή στη σοφίτα. Περιποιηθείτε τους με αγάπη και απολαύστε το καλοκαίρι στον κήπο, στη βεράντα ή στο μπαλκόνι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό εμποτισμό για τα έπιπλα κήπου σας!

Εμποτισμός επίπλων κήπου Φροντίδα σωστά για ξύλινα έπιπλα

Θα σας ευχαριστήσουν για αυτό

Προετοιμάστε έπιπλα κήπου για καλοκαιρινές ιδέες σχεδιασμού κήπου

Προετοιμάστε έπιπλα κήπου για καλοκαιρινή ξύλινη κούνια κήπου

Προετοιμάστε ξύλινα έπιπλα κήπου για το καλοκαίρι

Προετοιμάστε έπιπλα κήπου για καλοκαιρινά έπιπλα από μπαστούνι

Τα έγχρωμα περιποιημένα λάδια προστατεύουν το ξύλο από την υπεριώδη ακτινοβολία

Προετοιμάστε έπιπλα κήπου για καλοκαίρι Έπιπλα από ξύλο λαδιού

Φροντίδα σωστά για έπιπλα κήπου από ξύλο τικ

Φροντίστε σωστά και βάψτε έπιπλα κήπου από ξύλο

Λάδωμα επίπλων κήπου για προετοιμασία για το καλοκαίρι

   Για ακόμη πιο επαγγελματική επεξεργασία του ξύλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές συσκευές γκριζάρισμα

προετοιμασία ξύλινων επίπλων κήπου για τις καλοκαιρινές συμβουλές

ξύλινα έπιπλα που προετοιμάζουν έπιπλα κήπου για το καλοκαίρι

Φροντίζουμε σωστά τα έπιπλα κήπου από μπαστούνι από μασίφ ξύλο

Και το καλοκαίρι μπορεί να έρθει!

Φροντίζουμε σωστά τα έπιπλα κήπου από τικ