Όταν οι μέρες μακρύνουν ξανά και ο ήλιος όλο και πιο συχνά τολμάει να βγαίνει από πίσω από τα σύννεφα, το επόμενο πάρτι στον κήπο δεν είναι μακριά – αλλά πριν ξεκινήσει πραγματικά το πάρτι μπάρμπεκιου, όχι μόνο τα έπιπλα κήπου πρέπει να αναμορφωθούν Το Γιατί ενώ τα τραπέζια, οι καρέκλες και οι ξαπλώστρες είναι σχετικά εύκολο να καθαριστούν, τα πράγματα μοιάζουν λίγο διαφορετικά με το περίπτερο. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε βρύα, μούχλα, επίμονους λεκέδες και άλλα λερωμένα; Και τι άλλο πρέπει να προσέξετε ώστε τα περίπτερα να παραμείνουν καθαρά και καλά συντηρημένα καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν?

Καθαρίστε αβίαστα και αποτελεσματικά τα περίπτερα2

Είτε κομψά σύνολα σαλονιού, ομπρέλες, κούνιες του Χόλιγουντ ή το ξύλινο υπόστεγο κήπου – όταν πρόκειται για τη συντήρηση των διαφόρων επίπλων και αξεσουάρ κήπου, σε ένα πράγμα πρέπει να δοθεί προσοχή πάνω από όλα: η βιωσιμότητα. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει η προσεκτικά περιποιημένη πράσινη όαση να μολυνθεί με χημικά καθαριστικά. Μπορεί όμως ακόμη και η επίμονη βρωμιά στις στέγες των περιπτέρων – όπως χυμός δέντρων, περιττώματα πουλιών και βρύα – να αφαιρεθεί απαλά; Ποια καθαριστικά είναι καλύτερα; Και τι άλλο πρέπει να προσέξετε κατά τον καθαρισμό και τη μετεπεξεργασία;?

Καθαρίστε αβίαστα και αποτελεσματικά τα περίπτερα 5

Καθαρίστε απαλά τα περίπτερα – έτσι λειτουργεί καλύτερα  

Πριν καθαρίσετε το Περίπτερα αρχίζει πραγματικά, τα πόδια πρέπει να ανασυρθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορείτε εύκολα να φτάσετε σε οποιοδήποτε σημείο της οροφής ακόμη και χωρίς σκάλα. Μετά από αυτό, ξεκινά η προετοιμασία για τον αρχικό καθαρισμό. Σας προτείνουμε έναν κάδο με ζεστό νερό, λίγο υγρό πλύσης (βιοδιασπώμενο) και ένα παφλασμό ξύδι. Και αντί για ένα πανί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα κλασικό σφουγγάρι πλυσίματος πιάτων, καθώς μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά με την τραχιά πλευρά του σφουγγαριού χωρίς καμία προσπάθεια. Προσοχή: Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σφουγγάρια από μέταλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα και σκληρά (ριζικά) πινέλα, καθώς όχι μόνο βλάπτουν το μουσαμά, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν τον εμποτισμό.

Καθαρίστε αβίαστα και αποτελεσματικά τα περίπτερα 4

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να καθαρίσετε το περίπτερό σας όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό της βροχής αντί για νερό βρύσης εκτός από φυσικά καθαριστικά. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το νερό της βροχής που συλλέγεται είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό και χωρίς υπολείμματα φύλλων. Επιπλέον, πρέπει να ειπωθεί ότι τα περίπτερα πρέπει να αφήνονται να στεγνώσουν ήσυχα μετά τον καθαρισμό, έτσι ώστε να μην μπορούν να σχηματιστούν αντιαισθητικοί λεκέδες νερού ή αλεπούς.

Καθαρίστε αβίαστα και αποτελεσματικά τα περίπτερα 3

Υπόδειξη: Εάν ο ήλιος δεν λάμπει ή σας πιέζουν για καιρό, μπορείτε εύκολα να τυλίξετε ένα τρίφτη ή μια σκούπα με στεγνά πανιά και να τα χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε την οροφή του περιπτέρου. Και τέλος, μια σημαντική σημείωση σε σχέση με το δημοφιλές καθαριστικό υψηλής πίεσης: Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε Καθαρισμός της βεράντας, Αλλά το πλυντήριο πίεσης σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για μουσαμά της οροφής ενός περιπτέρου λόγω της πολύ υψηλής πίεσης του νερού.

Καθαρίστε αβίαστα και αποτελεσματικά τα περίπτερα1