Ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους – αυτό είναι πιθανώς ένα θέμα που δεν θα χάσει ποτέ πραγματικά τη συνάφεια του. Ταυτόχρονα, είναι τόσο εκτεταμένο που πρέπει πάντα να δίνετε έμφαση όταν το συζητάτε. Προτιμούμε να τα καθορίζουμε σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο σκοπό. Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να γράψουμε για το πώς ο δημιουργικός χώρος αποθήκευσης μπορεί να βελτιώσει τις ιδέες για βελτιωμένη ροή εργασίας στην κουζίνα και άλλους πολυσύχναστους χώρους. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα, απεικονίζουμε επίσης τα κύρια κριτήρια για αυτό.

Κρύβοντας το κουρέλι στο νεροχύτη – μια έξυπνη ιδέα για αποθηκευτικό χώρο!

στερέωση του υφάσματος στο πλάι του χώρου αποθήκευσης

Ιδέες για αποθηκευτικό χώρο για το σφουγγάρι και το πανί σφουγγαρίσματος

Είστε εξοικειωμένοι με αυτήν την κατάσταση: Καθαρίσατε τα πάντα τέλεια, μετά τα κρύψατε από την όψη και ακόμα το πανί παραμένει ορατό. Δεν μπορεί απλώς να κρυφτεί κάπου όταν είναι ακόμα υγρό. Γιατί θα έπρεπε να στεγνώσει καλά πριν μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Ταυτόχρονα, χαλάει την τέλεια εμφάνιση του τακτοποιημένου νεροχύτη και της περιοχής γύρω του. Τι στο καλό θα μπορούσες να κάνεις; Εάν ενσωματώσετε μια μικρή ράβδο ή μια παρόμοια ιδέα μικρής μονάδας αποθήκευσης στο νεροχύτη, είναι κρυμμένη από την όραση και είναι ακόμα προσιτή.

Τα μικρά ράφια φέρνουν τα σημαντικά πράγματα κοντά μας

αποθηκευτικός χώρος για φαγητό και άλλα αρώματα

Μικρές εύκαμπτες μονάδες

Εκτός από τις μεγαλύτερες ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους, οι μικρότεροι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τακτοποιημένη κουζίνα. Θα ήταν τέλειο αν είχατε κάποια δοχεία τροφίμων εκεί, μπαχαρικά ή να διατηρείτε εύκολα διαθέσιμα άλλα συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το κρατήσετε κοντά στην περιοχή που χρησιμοποιείτε και να κάνετε τη ροή εργασίας σας πολύ πιο εύκολη. Έχουμε ένα τέτοιο παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα, όπου ορισμένα είδη λαδιών και μπαχαρικών τοποθετούνται σε κοντινή απόσταση. Εάν αυτές οι μονάδες αποθήκευσης είναι ευέλικτες, αυτό παίζει περαιτέρω θετικό ρόλο.

Οι ιδέες αποθήκευσης πρέπει να βρίσκονται στο σωστό μέρος

Ξύλινη σανίδα με χώρο αποθήκευσης γυαλιών

Κρεμάστε τη μονάδα αποθήκευσης στο σωστό μέρος!

Ο χώρος αποθήκευσης πρέπει να προσαρμόζεται στις δικές σας προτιμήσεις και συνήθειες. Δεν γίνεται το αντίθετο! Για πολλούς ανθρώπους είναι πιο εύκολο όταν έχουν τα πράγματα που χρησιμοποιούν περισσότερο μπροστά στα μάτια τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις με πιάτα και μπαχαρικά. Εμφανίζονται καλύτερα όταν βρίσκονται στο ύψος των ματιών ή των ώμων. Θα ήταν λοιπόν ιδανικό αν τοποθετήσετε μονάδες αποθήκευσης στον τοίχο σε αυτό το επίπεδο. Με δημιουργικές ιδέες DIY, μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς εξωτερική βοήθεια. Ρίξτε μια ματιά στην παραπάνω εικόνα με τα ξύλινα κουτάλια και άλλα πιατικά: Όλα θα ήταν τέλεια για να το αντιμετωπίσετε, έτσι δεν είναι?

Τοποθετήστε τις ιδέες του χώρου αποθήκευσης για μπαχαρικά όπου μπορείτε να τα αποκτήσετε γρήγορα

τα ράφια συνδέουν χώρο αποθήκευσης

Χρησιμοποιήστε ακόμη και τη μικρότερη περιοχή

Στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη, στο πλάι του ψυγείου ή σε ένα ράφι τοίχου που δεν είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις διαστάσεις του δωματίου, υπάρχει πολύ συχνά περισσευούμενος χώρος. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πράγματα άνετα και πολύ δημιουργικά. Τα καθαριστικά και τα κουρέλια που απαιτούνται για αυτά είναι συνήθως σε τέλεια θέση κάτω από το νεροχύτη και το νεροχύτη. Οι ανεξάρτητοι σωλήνες και άλλες κατασκευές θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για κρέμασμα. Δίπλα στο ντουλάπι θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα μικρό καροτσάκι κουζίνας στο οποίο θα μπορούσατε να έχετε έτοιμα επιπλέον πράγματα.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χώρο κάτω από το νεροχύτη και τη νιπτήρα

ιδέες για τον καθαρισμό του χώρου αποθήκευσης

Βελτιστοποιήστε τον ήδη διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης

Οι μικρότερες ιδέες για χώρο αποθήκευσης για βελτίωση της ροής εργασίας συνήθως βελτιώνουν τις ήδη διαθέσιμες εγκαταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ουσιαστική άνεση στην καθημερινή ζωή. Για να βρείτε τις καλύτερες ιδέες για συμφόρηση, ίσως θελήσετε να παρατηρήσετε τη δική σας συμπεριφορά και των μελών της οικογένειας για λίγο. Τι θεωρείτε ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν μαγειρεύετε ή καθαρίζετε; Ποια πράγματα είναι άβολα ή πολύ μακριά; Πώς μπορείτε να το παραλάβετε γρήγορα και να το καθαρίσετε; Βρείτε μια απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις και επινοήστε ή επιλέξτε τις δικές σας ιδανικές ιδέες για χώρο αποθήκευσης!

Πρόσθετα διαμερίσματα ως ιδέες για αποθηκευτικό χώρο για το ψυγείο

ψυγείο οργανώσει χώρο αποθήκευσης

Πραγματικά επιτυχημένες ιδέες για χώρο αποθήκευσης δεν αφήνουν καμία γωνιά αχρησιμοποίητη

αφιερώστε χώρο αποθήκευσης

Σκεφτείτε δημιουργικά και προσαρμοστείτε στις δικές σας ανάγκες

αρκετός χώρος αποθήκευσης μπαχαρικών

Έτσι μπορείτε να ετοιμάσετε πρωινό πολύ γρήγορα

Αποθήκευση χώρου αποθήκευσης ωμών τροφίμων

συρτάρια με κουτάλια αποθηκευτικό χώρο

φύλλα αποθήκευσης με συνταγές

αποθηκευτικός χώρος για μαχαίρια στον τοίχο

Ακόμα και οι έτοιμες λύσεις αποθηκευτικού χώρου μπορούν να επεκταθούν και να βελτιστοποιηθούν ανά πάσα στιγμή

συσκευές αποθήκευσης και άλλα προϊόντα

αποθηκευτικός χώρος πράσινος λευκός κάδος απορριμμάτων

ιδέα χώρου αποθήκευσης για κλείσιμο

Οι ιδέες για τον χώρο αποθήκευσης μπορούν επίσης να αποτελέσουν κορυφαίο σημείο στην κουζίνα 

Τοποθετήστε το μαχαίρι στο χώρο αποθήκευσης

αποθηκευτικός χώρος για το πανί

Συγκεντρώστε προϊόντα αποθηκευτικού χώρου

Με μια απλή κίνηση, το ντουλάπι του νιπτήρα γίνεται ο ιδανικός χώρος αποθήκευσης

ιδέες προϊόντων καθαρισμού χώρων αποθήκευσης

αποθηκευτικός χώρος στον τοίχο

αποθηκευτικός χώρος για πολλά προϊόντα καθαρισμού

Βασιστείτε σε εργονομικά δοχεία όταν σχεδιάζετε χώρο αποθήκευσης

αποθηκευτικός χώρος επιπλέον ράφι

γλάστρες για να κρεμάσετε χώρο αποθήκευσης

Δύο ακόμη εξαιρετικές ιδέες βελτιστοποίησης

διάφορες σάλτσες και αποθηκευμένο χώρο αποθήκευσης

λευκά πατώματα αποθήκευσης κουζίνας