κομψός πάγκος σχεδιασμού κουζίνας σε μαρμάρινα οπτικά χωνευτά φώτα

Κομψός σχεδιασμός κουζίνας: υπέροχες ιδέες για το σχεδιασμό του νεροχύτη σας

Έχετε ήδη αποφασίσει για το υλικό του νεροχύτη σας και πώς να το συναρμολογήσετε, αλλά έχετε σκεφτεί πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ο νεροχύτης σας?

Πόσο μεγάλο το χρειάζεστε; Είναι εν μέρει ένα θέμα αισθητικής καθώς μερικοί από εμάς θα προτιμούσαν τις απλές καθαρές γραμμές της ενιαίας λεκάνης. Αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη λειτουργικότητα της κουζίνας. Οι προτιμήσεις μαγειρέματος και καθαρισμού θα καθορίσουν τον αριθμό των λεκανών.

Όσον αφορά την τιμή, δύο ή περισσότερες πισίνες είναι μια πιο ακριβή λύση – για τα πρόσθετα εξαρτήματα εγκατάστασης και τον κόπο. Οι νεροχύτες των τριών μπολ κοστίζουν συνήθως περισσότερο από εκείνους με ένα ή δύο μπολ. Η τιμή των νιπτήρων με μία ή δύο λεκάνες, ωστόσο, είναι συγκρίσιμη, καθώς αφορά περισσότερο το υλικό της λεκάνης, τον τύπο της εγκατάστασης, την κυριαρχία και το μέγεθος παρά τον αριθμό των λεκανών.

Νιπτήρας με μια λεκάνη

Ο νεροχύτης με ένα μπολ είναι ο προσωπικός μου αγαπημένος για την κουζίνα. Συχνά μαγειρεύω πολύ περίπλοκα πιάτα και μου αρέσει να δουλεύω με ένα μεγάλο και βαθύ νεροχύτη.

Ο νεροχύτης χαλκού με μαρμάρινη εμφάνιση είναι ιδιαίτερα κομψός

κομψή κουζίνα σχεδιασμός χαλκού νεροχύτη μαρμάρινη επιφάνεια

Μπορώ να πλύνω εύκολα μεγάλες κατσαρόλες, τηγάνια και σανίδες κοπής και μπορώ να κρύψω και εκεί τα βρώμικα πιάτα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην μπορούν να τα δουν.

Το προφανές μειονέκτημα του νεροχύτη με μία λεκάνη είναι ότι δεν μπορεί να εκτελέσει πολλές λειτουργίες. Δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λεκάνη εάν πλένετε τα πιάτα με το χέρι στο πλυντήριο πιάτων. Είναι ιδανικό αν χρησιμοποιείτε κυρίως πλυντήριο πιάτων και πρέπει να πλένετε μεγαλύτερα πιάτα με το χέρι.

Νιπτήρας με λεκάνη και δίσκο αποστράγγισης

Έχουμε ένα ενδιαφέρον παράδειγμα νεροχύτη με μια λεκάνη που διευκολύνει το πλύσιμο στο χέρι. Ο ενσωματωμένος δίσκος στάγδην σάς επιτρέπει να πλένετε τα πιάτα σας χωρίς να αποστραγγίζετε νερό, να ξεπλένετε και στη συνέχεια να βάζετε τα πιάτα στο πλάι για να στραγγίσουν.

Νιπτήρας με δύο λεκάνες

Αυτό είναι ένα έξυπνο υβρίδιο νεροχύτη με μία και δύο λεκάνες. Έχετε το πλεονέκτημα μιας μεμονωμένης λεκάνης (μεγάλη και βαθιά), αλλά έχετε επίσης μια επιπλέον λεκάνη για το πλύσιμο των φρούτων, των χεριών κ.λπ..

Δύο νεροχύτες σημαίνουν διπλά εξαρτήματα εγκατάστασης και ακριβή εγκατάσταση που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη

κομψό σχέδιο κουζίνας οβάλ νεροχύτες λευκή γυαλιστερή επιφάνεια

Δύο ξεχωριστοί νεροχύτες και ένας τρίτος νεροχύτης για την προετοιμασία των προϊόντων. Εάν έχετε την ανάγκη, χώρο και προϋπολογισμό, αυτή είναι η δυνατότητα για εσάς. Ένας ή δύο σεφ μπορούν να ετοιμάσουν δείπνο και τα παιδιά ή οι επισκέπτες μπορούν να πλύνουν τα χέρια τους ή να πιουν ένα ποτήρι νερό χωρίς να τους ενοχλήσουν.

Οι φρέσκες μπλε αποχρώσεις ταιριάζουν απόλυτα με το κομψό vintage σχέδιο

κομψό ντιζάιν κουζίνας αντίκες σε μπλε ρετρό σόμπα

Διπλή λεκάνη

Το πιο δημοφιλές στυλ νιπτήρων κουζίνας, η διπλή λεκάνη, είναι μια καλή λύση για όσους πλένουν το χέρι ή για εκείνους που κάνουν περισσότερα από τη δουλειά τους στη λεκάνη. Για παράδειγμα, το ένα από αυτά πλένει τα πιάτα και το άλλο χύνει τα ζυμαρικά.

Το μόνο μειονέκτημα των δύο νεροχύτη είναι ότι κανένα από τα μπολ δεν είναι αρκετά μεγάλο. Μια πιθανή λύση είναι να παραγγείλετε τη μια δεξαμενή μεγαλύτερη και την άλλη μικρότερη.

Το λαμπρό λευκό και η ματ γυαλάδα δίνουν στην κουζίνα επιπλέον κομψότητα

κομψή σχεδίαση κουζίνας υπερμεγέθης βρύση

Συχνά η μικρότερη λεκάνη είναι πιο ρηχή και ο σκουπιδότοπος είναι χτισμένος εκεί. Αυτό σας δίνει περισσότερο χώρο κάτω από τη λεκάνη και ο απορροφητήρας απορριμμάτων είναι τοποθετημένος ψηλότερα. Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες παραπονιούνται ότι το μικρότερο μπολ δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό και προτιμούν να έχουν έναν νεροχύτη με ένα μεγάλο μπολ παρά δύο ξεχωριστά..

Κομψό με καθαρές γραμμές από Αρχιτεκτονική SHED & σχέδιο

κομψό σχέδιο κουζίνας καθαρές γραμμές μπλε ντουλάπια σε σκόνη

Αν προτιμάτε τα πολυλειτουργικά χαρακτηριστικά του νεροχύτη δύο μπολ, αλλά χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο μπολ, δείτε αν μπορείτε να βρείτε νεροχύτη με πολύ μεγάλα μπολ. Έχουν πλάτος περίπου τρία πόδια ή περισσότερο και δίνουν πολύ περισσότερο χώρο. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι χρειάζονται μεγαλύτερα ντουλάπια από τα τυπικά 62, 75 ή 92 εκατοστά, οπότε ελέγξτε αν αυτό είναι δυνατό στην κουζίνα σας.

Παραδοσιακό και μοντέρνο ταυτόχρονα

κομψό σχέδιο κουζίνας παστέλ χρώματα ματ γυαλιστερό

Νιπτήρας τριών μπολ

Αυτός είναι νεροχύτης! Είστε ελεύθεροι να ξεπλύνετε και να ξεπλύνετε και να έχετε έναν άλλο νεροχύτη για περαιτέρω δραστηριότητες. Δυστυχώς, αυτό καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της εκτιμώμενης περιοχής, καθώς χάνετε το χώρο κάτω από το νεροχύτη.

Αυτή η λύση είναι κατάλληλη για ευρύχωρες κουζίνες όπου περισσότεροι από ένας μάγειρας εφημερεύουν

κομψός σχεδιασμός κουζίνας διπλός ατσάλινος νεροχύτης

Όταν αποφασίζετε πόση λεκάνη πρέπει να έχει ο νιπτήρας σας, λάβετε υπόψη κριτήρια όπως ο αριθμός των μαγείρων και πώς προετοιμάζετε και στη συνέχεια καθαρίζετε το φαγητό. Εάν είστε ο μοναδικός μάγειρας και χρησιμοποιείτε επίσης ενεργά το πλυντήριο πιάτων, ο νεροχύτης με ένα μπολ μπορεί να είναι ο καλύτερος για εσάς. Για πλήρως κατειλημμένες κουζίνες που χρειάζονται επιπλέον λεκάνες για την προετοιμασία και το πλύσιμο των φαγητών, οι νεροχύτες με δύο ή τρεις λεκάνες θα ήταν η καλύτερη λύση.

Ενημερώστε μας: Είστε λάτρης των νεροχύτων με ένα, δύο ή τρία μπολ; Υποβάλετε τη γνώμη σας ως σχόλιο παρακάτω.

κομψός σχεδιασμός κουζίνας ευρύχωρος πάγκος εργασίας από ξύλο καρυδιάς