μαγειρέψτε και απολαύστε το ευρύχωρο νησί της κουζίνας

Μαγείρεμα και απόλαυση – χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές

Η κουζίνα είναι το κέντρο κάθε σπιτιού. Εδώ οι άνθρωποι όχι μόνο μαγειρεύουν, αλλά και γελούν, δοκιμάζουν πράγματα μαζί, ακόμη και τρώνε και παίζουν σε μια σπιτική κουζίνα. Η οικογενειακή κουζίνα ειδικότερα είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής χώρος για τους γονείς και τα παιδιά τους, γιατί εδώ μπορεί να συνδυαστεί η εργασία με την ευχαρίστηση.

Οι γονείς που θέλουν να μετατρέψουν την κουζίνα σε κάτι περισσότερο από έναν χώρο εργασίας έχουν τώρα μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές. Ο έξυπνος σχεδιασμός του δωματίου μπορεί να δημιουργήσει χώρο για τα παιδιά καθώς και χώρο για την προετοιμασία νόστιμων γευμάτων. Το επίκεντρο είναι πάντα στην οικογένεια.

Η κουζίνα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη

Χωρίς ιδέα, κανείς δεν πρέπει να αφοσιωθεί στον σχεδιασμό της κουζίνας. Εξάλλου, πρόκειται για μια βέλτιστη χρήση του διαθέσιμου χώρου διαβίωσης. Στην περίπτωση των μικρών κουζινών ειδικότερα, πρέπει να ληφθούν υπόψη έπιπλα που εξοικονομούν χώρο που προσφέρουν χώρο αποθήκευσης, ειδικά σε γωνίες και κόγχες. Στις μεγαλύτερες κουζίνες, ωστόσο, το περιθώριο ελιγμών είναι πολύ μεγαλύτερο. Τα νησιά μαγειρικής που βρίσκονται στη μέση του δωματίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή εδώ. Πίσω από ένα νησί κουζίνας στον τοίχο υπάρχουν ντουλάπια και ένα άλλο Επιφάνεια εργασίας.

Όλη η οικογένεια νιώθει σαν στο σπίτι της στην κουζίνα των ονείρων. (Πηγή: PIX1861 (Άδεια CC0) / pixabay.com)

μαγειρέψτε και απολαύστε εντελώς στημένο

Το σαφές πλεονέκτημα για τις μεγάλες οικογένειες με νησί κουζίνας είναι ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος που δημιουργείται από ντουλάπια και συρτάρια κάτω από τη σόμπα. Κάθε σκεύος βρίσκει τη δική του θέση εδώ, έτσι ώστε το χάος στην κουζίνα να είναι τελικά παρελθόν. Εάν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην παραγγελία, θα πρέπει να σκεφτείτε ήδη ένθετα για ντουλάπια και συρτάρια όταν σχεδιάζετε την κουζίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο, ειδικά διαμερίσματα για μπαχαρικά, μαχαιροπίρουνα και πιάτα μπορούν να εξασφαλίσουν μια πολύ πιο καθαρή συνολική εικόνα. Μια ωραία παρενέργεια είναι ο συντομευμένος χρόνος εργασίας στη σόμπα όταν τα πιο σημαντικά σκεύη είναι έτοιμα με μία μόνο κίνηση. Σε καμία περίπτωση οι νέες οικογένειες δεν πρέπει να επιλέξουν την πρώτη προσφορά, αλλά μάλλον να συγκρίνουν αρκετούς παρόχους μεταξύ τους. Επίσης στο Ιστολόγιο Easycredit.de Δεν συνιστάται να αγοράζετε κουζίνα με βιασύνη, καθώς αυτό συχνά οδηγεί σε πολύ υψηλή τιμή αγοράς. Έτσι, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να πάρετε το χρόνο σας αγοράζοντας μια κουζίνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο προγραμματισμός επιτυγχάνεται χωρίς άγχος και δεν ξεχνιούνται σημαντικές λεπτομέρειες.

Παιδιά στην κουζίνα

Σύμφωνα με Familie.de ένα σταθερό μέρος για παιδιά δίνει ακόμη και στα μικρότερα μια καλή αίσθηση. Ως εκ τούτου, οι γονείς καλό θα ήταν να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους παιχνιδιού που θα βασίζονται επίσης στους βασικούς κανόνες ασφάλειας των παιδιών. Τα παιδιά δεν πρέπει να παίζουν κοντά σε εστίες μαγειρέματος ή στο φούρνο, καθώς ο κίνδυνος εγκαυμάτων είναι πολύ υψηλός εδώ. Το πιτσίλισμα λίπους μπορεί επίσης να κάνει το πάτωμα γλιστερό, πάνω στο οποίο τα μικρά μπορούν να χάσουν γρήγορα το κράτημα τους. Για ηλεκτρικές συσκευές, όπως μπλέντερ, επεξεργαστές τροφίμων ή βραστήρες, θα πρέπει να δημιουργηθούν μέρη που δεν μπορούν να φτάσουν τα παιδιά. Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αποφεύγεται επίσης γρήγορα εάν χρησιμοποιούνται ειδικά προστατευτικά καλύμματα. Είναι ακόμη καλύτερο εάν οι πρίζες στην κουζίνα είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να βρίσκονται στον πίσω τοίχο της επιφάνειας εργασίας. Μια νέα τάση και επομένως ένα πραγματικά φιλικό προς την οικογένεια χαρακτηριστικό είναι οι χαμηλές επιφάνειες εργασίας. Στην περίπτωση των νησιών μαγειρέματος, για παράδειγμα, μια επιφάνεια εργασίας που έχει χαμηλωθεί κατά το ήμισυ μπορεί να συμπεριληφθεί στη μία πλευρά, δίνοντας στα μικρά χώρο να ζωγραφίσουν ή να κάνουν χειροτεχνίες. Τα παιδιά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εργασία της κουζίνας εδώ χωρίς να χρειαστεί να σταθούν σε ταραγμένα κόπρανα. Το ψήσιμο μπισκότων μαζί ή το κόψιμο λαχανικών είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό και τα παιδιά μυούνται στην κουζίνα με παιχνιδιάρικο τρόπο.

Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τη μαμά και τον μπαμπά

Το ύψος του πάγκου εργασίας πρέπει πάντα να βασίζεται στο ύψος του ατόμου που εργάζεται συχνότερα στην κουζίνα. Συνιστάται όσον αφορά το βέλτιστο ύψος εργασίας Haus.de, ότι αυτό πρέπει να είναι 15 εκατοστά χαμηλότερο από τον αγκώνα για επιφάνειες εργασίας. Η σόμπα πρέπει να τοποθετηθεί ακόμη και 20 εκατοστά κάτω από τον αγκώνα. Αυτό αποφεύγει την ένταση στους μυς της πλάτης και των ώμων από την αρχή και η μαμά ή ο μπαμπάς μπορούν επίσης να ετοιμάσουν πιο περίτεχνα πιάτα χωρίς δυσκολία.

Μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας διευκολύνει την εργασία στην κουζίνα. (Πηγή: MorningbirdPhoto (Άδεια CC0) / pixabay.com)

μαγειρέψτε και απολαύστε την επιφάνεια εργασίας

Για να υπάρχει αρκετός χώρος για την προετοιμασία των γευμάτων, η κουζίνα πρέπει επίσης να έχει αρκετό ελεύθερο χώρο. Τα απέναντι ντουλάπια πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 1,20 μέτρα ώστε να μπορούν να λειτουργούν και να κινούνται ελεύθερα. Με ράφια τοίχου, οι γονείς δημιουργούν επίσης αρκετό χώρο για οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον πάγκο εργασίας. Αυτό δημιουργεί μια ελεύθερη επιφάνεια εργασίας που μπορεί επίσης να φιλοξενήσει πολλές σανίδες κοπής και συστατικά. Για να ανακουφιστούν επίσης τα μάτια ενώ μαγειρεύετε και παραμένετε στην κουζίνα, αξίζει να σχεδιάσετε έννοιες φωτισμού με αλλαγή από τον άμεσο και τον έμμεσο φωτισμό στην κουζίνα. Ο έμμεσος φωτισμός είναι ιδιαίτερα ωραίος όταν θέλετε να χαλαρώσετε στην κουζίνα. Εάν είναι απαραίτητο, ο άμεσος φωτισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί για προσεκτική εργασία και η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να δουν τα πάντα. Τέλος, το προσωπικό άγγιγμα στην κουζίνα δεν πρέπει να λείπει. Με προσεκτικά επιλεγμένα διακοσμητικά αντικείμενα και μια αρμονική χρωματική αντίληψη για τα μέτωπα και την επιφάνεια εργασίας, δημιουργείται μια ευχάριστη σπιτική ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Φρέσκα βότανα κουζίνας που παρουσιάζονται σε γλάστρες στο περβάζι ή σε κρεμαστό ράφι είναι επίσης υπέροχα. Εάν τότε η οικογένεια φέρνει πολύχρωμη ζωή στο δωμάτιο, η κουζίνα πιθανότατα θα γίνει το πιο όμορφο μέρος του σπιτιού.