Όταν σχεδιάζετε τη σχεδιαστική σας ιδέα για μια νέα και μοντέρνα κουζίνα, υπάρχουν πολλά μεγάλα και μικρά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Παίζουν σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο τον σχεδιασμό της κουζίνας. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε το στυλ επίπλωσης που έχετε επιλέξει για την κουζίνα σας. Στη συνέχεια, πρέπει να προγραμματίσετε πολλές άλλες πτυχές του εξοπλισμού της κουζίνας εκ των προτέρων μετά από πολύχρονη σκέψη. Φυσικά, μιλάμε για όλα τα έπιπλα και τις συσκευές κουζίνας που θα μπορούσατε να θέλετε στην κουζίνα σας. Συνεχίζει με τα ντουλάπια της κουζίνας σας, τα ανοιχτά ράφια και τις συσκευές κουζίνας. Υπάρχουν όμως μικρότερα πράγματα που πρέπει επίσης να σκεφτείτε και χωρίς αμφιβολία αυτό περιλαμβάνει το splashback της κουζίνας. Αυτό μπορεί να προχωρήσει πολύ προς τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής κουζίνας. Ο οπτικός σχεδιασμός και η επιλογή υλικών για ένα μοντέρνο splashback κουζίνας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας σας. Στη σημερινή ανάρτηση συλλέξαμε υπέροχα παραδείγματα φωτογραφιών που θα ακολουθήσουν σύντομα.

Το καλά σχεδιασμένο splashback κουζίνας τραβά αμέσως την προσοχή όλων

δροσερές ιδέες για splashbacks κουζίνας

Ο πίσω τοίχος της κουζίνας δεν έχει μόνο μια καθαρά πρακτική λειτουργία, για παράδειγμα για να εξασφαλίσει την καλύτερη προστασία από τις πιτσιλιές στο χώρο μαγειρέματος και πλύσης της σύγχρονης κουζίνας. Ναι, ο στόχος είναι να μην κάνετε ποτέ τον τοίχο σας να φαίνεται πιτσιλισμένος ή βρώμικος. Αλλά το splashback της κουζίνας έχει επίσης μια σημαντική αισθητική λειτουργία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, καθορίζει την εμφάνιση ολόκληρου του δωματίου.

  Με διαφορετικά υλικά, χρώματα και διαρρυθμίσεις μπορείτε να κάνετε τον συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας σας με έναν εντυπωσιακό πίσω τοίχο κουζίνας ακόμα πιο ελκυστικό και ίσως να διαλύσετε πολλά από τα κλισέ που ίσχυαν μέχρι τώρα. Για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε ξανά τη νέα σας κουζίνα, συγκεντρώσαμε αυτές τις 25 φανταστικές ιδέες σχεδιασμού για ελκυστικούς πίσω τοίχους κουζίνας. Όπως θα δείτε, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ή τουλάχιστον να λάβετε υπόψη, για να δώσετε στην κουζίνα σας μια μοντέρνα και μοναδική εμφάνιση. Κολλήστε με αυτό και αφήστε τη συλλογή εικόνων να σας εμπνεύσει με μοντέρνα σχέδια κουζίνας.

Πλακάκια σε διαφορετικά μεγέθη και σχέδια, αλλά στην ίδια παλέτα χρωμάτων, αποτελούν τον ελκυστικό πίσω τοίχο της κουζίνας

Ελκυστικές ιδέες splashback κουζίνας

  • Ο πίσω τοίχος της κουζίνας μπορεί να είναι ρουστίκ, vintage και κάπως πλούσιος

Το vintage στυλ κερδίζει όλο και περισσότερους followers και η δημοτικότητά του αυξάνεται κάθε μέρα. Εάν όλα τα ρουστίκ σας αρέσουν επίσης, τότε μπορείτε να επιδείξετε το στυλ που προτιμάτε στην κουζίνα.

 Τονίστε οπτικά τη θέση του νεροχύτη

Ρουστίκ πίσω τοίχου κουζίνας

Στο παράδειγμα φωτογραφίας που φαίνεται παραπάνω, η λευκή κουζίνα εμπλουτίζεται από κρεμ μπεζ και δείχνει μια υπέροχη vintage πινελιά. Με ταιριαστά υφάσματα για τα καλύμματα της καρέκλας και τα αμπαζούρ, έχετε δημιουργήσει με επιδεξιότητα τόνους που είναι σε οπτική αρμονία με τον πίσω τοίχο της κουζίνας. Οι δύο επόμενες εικόνες δείχνουν επίσης splashbacks κουζίνας σε vintage στυλ, που μιλούν για πολυτέλεια σε ολόκληρο το δωμάτιο. Με τέτοιο σχεδιασμό πίσω τοίχου, μπορείτε εύκολα να καμαρώνετε το στιλ και τη γεύση σας και να καθορίζετε τη συνολική εμφάνιση του δωματίου.

Ο χώρος πάνω από τη σόμπα έχει σχεδιαστεί για να τραβάει τα βλέμματα

Ιδέες για splashback κουζίνας

Πολύχρωμα πλακάκια σε διαφορετικά μοτίβα δημιουργούν εδώ μια δυναμική εμφάνιση

Πολύχρωμα κεραμίδια οπτική δυναμική πίσω τοίχου κουζίνας

  • Η πολυπλοκότητα του μοντέρνου splashback της κουζίνας

Θέλουμε επίσης να σας δείξουμε παραδείγματα μοντέρνων splashbacks της κουζίνας, όπου η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού της κουζίνας βγαίνει πολύ καθαρά. Σε τέτοιες κουζίνες, τα κεραμίδια που έχουν τοποθετηθεί από καιρό και επεκτείνουν τις διαστάσεις του πίσω τοίχου είναι πολύ δημοφιλή.

 Το εντυπωσιακό βλέμμα των οριζόντια τοποθετημένων πλακιδίων έχει σπάσει. Η θέση πίσω από το νεροχύτη γίνεται αμέσως αντιληπτή χάρη στα κάθετα τοποθετημένα πλακάκια

Σύγχρονες ιδέες για splashback κουζίνας

Μπορείτε να κάνετε μια δήλωση μέσω του πίσω τοίχου και να προσελκύσετε πολλές περίεργες ματιές. Οι δύο επόμενες εικόνες το δείχνουν.

Αυτό το splashback κουζίνας είναι τόσο ελκυστικό που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο

Ελκυστικό splashback κουζίνας

 Στον πίσω τοίχο μπορείτε να δείτε μια υπέροχη εικόνα που βελτιώνει ολόκληρη την κουζίνα

Πίσω τοίχος κουζίνας

Υπάρχουν όμως πολλές άλλες επιλογές για ένα ελκυστικό splashback κουζίνας στη μοντέρνα κουζίνα. Ποιο θα επιλέξετε φυσικά εξαρτάται από τη συνολική σχεδιαστική ιδέα, το προσωπικό στυλ και το ατομικό γούστο.

 Ένα μωσαϊκό μπορεί επίσης να είναι τόσο κομψό

Μωσαϊκό πίσω τοίχου κουζίνας

 …. και να φέρει την κουζίνα σε υψηλότερο επίπεδο

Σύγχρονες ιδέες splashback κουζίνας

  • Μονόχρωμη, δίχρωμη ή σε αντίθεση?

Τον τελευταίο καιρό, πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων υποστηρίζουν ότι μια μονόχρωμη κουζίνα φαίνεται αρκετά βαρετή. Είναι καλύτερα να επιλέξετε δύο συμπληρωματικά χρώματα που ανήκουν στην ίδια παλέτα χρωμάτων ή να βασίζεστε στην οπτική αντίθεση. Και οι δύο επιλογές είναι δημοφιλείς και παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα κατά το σχεδιασμό του πίσω τοίχου στην κουζίνα.

Το μονόχρωμο δεν πρέπει να είναι βαρετό!

ελκυστική κουζίνα στον πίσω τοίχο

 Αυτά τα πράσινα γυάλινα πλακάκια σχηματίζουν την οπτική αντίθεση εδώ και φέρνουν μια νέα πινελιά

σύγχρονες ιδέες κουζίνας

 Ο πάγκος εργασίας και ο πίσω τοίχος έχουν σχεδιαστεί με τονικό τόνο

Επιφάνεια εργασίας πίσω τοίχου κουζίνας

Τα σκούρα καφέ πλακάκια έρχονται σε αντίθεση εδώ με τα λευκά ντουλάπια κουζίνας

λευκά ντουλάπια κουζίνας

 Λευκό σε λευκό σε αντίθεση με τα ντουλάπια κουζίνας με σοκολάτα καφέ

Λευκά πλακάκια πίσω τοίχος λευκός πάγκος

 Όλα ξέρουν – ναι, αυτό είναι επίσης δυνατό, μόνο το σκούρο ξύλινο πάτωμα εκπέμπει πολλή ζεστασιά

μοντέρνες ιδέες κουζίνας πίσω τοίχου

 Τα πλακάκια της πίσω κουζίνας σε ζιγκ -ζαγκ μοτίσουν οπτικά την περιοχή μαγειρέματος

Πλακάκια splashback κουζίνας ζιγκ -ζαγκ

Η μοντέρνα κουζίνα είναι κομψή και λαμπερή!

Μοντέρνο splashback κουζίνας

Υπάρχουν άλλα παραδείγματα που θα σας δείξουν λαμπερά και πολύ στιλάτα splashbacks κουζίνας. Μερικά είναι τόσο ασυνήθιστα, που μπορούν ακόμη και να μας αφήσουν άφωνους. Απολαύστε τη γοητεία τους και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί για τα δικά σας σχέδια κουζίνας!

Ο σχεδιασμός τόνου σε τόνο είναι κλασικός και απλά διαχρονικός

 Πίσω τοίχος κουζίνας Πίσω τοίχοι κουζίνας

Τα αρχεία στα πλακάκια του σταθμού θα μπορούσαν επίσης να ανανεωθούν με μια ψηφιδωτή εικόνα

Μωσαϊκή εικόνα πίσω τοίχου κουζίνας

Κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο σε περιορισμένο χώρο τοίχου

 μικρός τοίχος κουζίνας

 Ο ενσωματωμένος φωτισμός παρέχει επιπλέον οπτικά εφέ

Εικόνες ρουστίκ ιδέες σχεδιασμού κουζίνας

 Μια ευρύχωρη κουζίνα σε εξοχικό στιλ φαίνεται το ίδιο

 Εξοχική κουζίνα

 Η κουζίνα πρέπει να αποπνέει λίγο χλιδή, σωστά;?

 δημιουργικές ιδέες σχεδιασμού splashback κουζίνας

 Τα ανοιχτό πράσινα κεραμίδια στον πίσω τοίχο ολοκληρώνουν την κομψή εμφάνιση αυτής της μοντέρνας κουζίνας

 Μοντέρνο splashback κουζίνας

Γκρι πλακάκια πίσω τοίχου στο γνωστό μοτίβο ζιγκ-ζαγκ ταιριάζουν υπέροχα με τις γυαλιστερές επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι των συσκευών κουζίνας

Γκρι πλακάκια πίσω τοίχου