Ο επεξεργαστής τροφίμων είναι σαφώς μια καλή επένδυση για όποιον θέλει να μαγειρεύει συχνά. Ωστόσο, πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεκτικά, ώστε η συσκευή να καλύπτει τις δικές σας ανάγκες και η υψηλή τιμή να αξίζει πραγματικά. Με τις παρακάτω συμβουλές θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να ορίσετε τις προτεραιότητές σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κυμαίνονται από την ικανότητα εργασίας έως το σχέδιο που ταιριάζει με τη δική σας επίπλωση κουζίνας. Με τη βοήθεια μερικών ερωτήσεων καίριας σημασίας, θα θέλαμε να σας υποστηρίξουμε να προσανατολιστείτε στην τεράστια επιλογή και να επιλέξετε την καλύτερη συσκευή κουζίνας για εσάς.

όμορφες κίτρινες μηχανές κουζίνας

Τι θα μπορούσατε να ετοιμάσετε με τις μηχανές κουζίνας;?

Ο όρος μηχανή κουζίνας είναι πλέον πολύ περιεκτικός, επειδή μια τέτοια συσκευή μπορεί να συνδυάσει μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών. Όσο πιο μοντέρνο και ακριβό είναι το μοντέλο, τόσο περισσότερες επιλογές σας δίνει – τουλάχιστον έτσι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά το λογικό ερώτημα εδώ είναι σε ποιο βαθμό χρειάζεστε πραγματικά όλες αυτές τις εκτεταμένες λειτουργίες.

Με έναν επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να ετοιμάσετε μεγάλες ποσότητες ζύμης, πουρέ πατάτας και άλλα είδη πατάτας ή κέικ. Μια μεγάλη ποικιλία επιδόρπια μπορεί εύκολα να γίνει με αυτό. Τέλος, μπορείτε ακόμη και να διπλώσετε κρέμα ή να κάνετε διάφορα μείγματα με κρέμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια λίστα με όλες τις δυνατότητες που θέλετε και στη συνέχεια επιλέξτε τα σωστά μηχανήματα κουζίνας.

ευγενές χρώμα για τις μηχανές κουζίνας

Μηχανές κουζίνας με το σωστό μέγεθος και χωρητικότητα

Πόσο μεγάλη είναι τελικά η οικογένειά σας; Οι τιμές των μηχανημάτων κουζίνας συνδέονται φυσικά σε μεγάλο βαθμό με τη χωρητικότητα και το μέγεθός τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στις σχετικές παραμέτρους και να ανακαλύψετε το εύρος εντός του οποίου η δύναμη, που μετριέται σε ιπποδύναμη και το μέγεθος – σε λίτρα. Στη συνέχεια, μάθετε αυτήν την ικανότητα που θα ήταν κατάλληλη για την καθημερινή ζωή του νοικοκυριού σας. Η δύναμη του κινητήρα έχει επίσης μεγάλη σημασία. Με 500 watt και 6 λίτρα έχετε να κάνετε με μεγάλη χωρητικότητα.

φωτεινά ροζ επεξεργαστές τροφίμων

Μηχανές κουζίνας με διαφορετικά συστήματα

Ο τρόπος που λειτουργούν οι συσκευές κουζίνας από μηχανική άποψη δεν είναι πάντα ο ίδιος. Πιο πρόσφατα μοντέλα λειτουργούν με το λεγόμενο σύστημα ανάδευσης, το οποίο λειτουργεί με την πλανητική αρχή. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο κινητήρας γέρνει στο πλάι και τα τρόφιμα υποβάλλονται σε επεξεργασία με τη βοήθεια ενός μίξερ. Αυτό κάνει περιστροφές γύρω από τον δικό του άξονα ταυτόχρονα και σχηματίζει αρκετούς πλάγιους κύκλους. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κινήσεις ανά λεπτό έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ιδιαίτερα ισχυρές μηχανές κουζίνας μπορούν να φτάσουν έως και 200.

μηχανές κουζίνας όλες σε ασημί

Μηχανές κουζίνας και άλλες συσκευές κουζίνας

Η ιδέα των μηχανημάτων κουζίνας είναι να εξοικονομήσουν χώρο και να αντικαταστήσουν πολλές άλλες αυτόματες συσκευές κουζίνας. Πρέπει να σκεφτείτε όσο το δυνατόν πιο πρακτικά και να έχετε κατά νου τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε ήδη στο σπίτι. Εάν αυτά πληρούν ήδη τις πιο σημαντικές λειτουργίες στην κουζίνα σας και είναι σε καλή κατάσταση, τότε ίσως δεν αξίζει να αγοράσετε μια ισχυρή και μεγάλη συσκευή κουζίνας. Θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με λειτουργίες που συμπληρώνουν τη χωρητικότητα που είναι ήδη διαθέσιμη στο νοικοκυριό σας.

μηχανές κουζίνας πολύ μοντέρνο μπλε χρώμα

Πόσο χρόνο πρέπει να αφήσετε στον εαυτό σας να αγοράσει?

Θα απαντούσαμε σε αυτό το ερώτημα από δύο οπτικές γωνίες. Από τη μία πλευρά, πρόκειται για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή κουζίνας. Σας συνιστούμε να προσέχετε τουλάχιστον και να εξετάζετε τις αλλαγές στις τιμές των διαφόρων μοντέλων. Υπάρχουν τακτικά διαφορετικές προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις. Με τον όρο “παίρνετε το χρόνο σας” εννοούμε επίσης ότι έχετε την κατάλληλη στιγμή για το σπίτι σας. Όπως έχουμε επισημάνει, οι επεξεργαστές τροφίμων μπορούν να αντικαταστήσουν μια μεγάλη ποικιλία άλλων συσκευών. Perhapsσως αξίζει να περιμένετε λίγο μέχρι τα περισσότερα από αυτά να είναι ξεπερασμένα και στη συνέχεια να αντικατασταθούν ξαφνικά με έναν νέο επεξεργαστή τροφίμων. Ποιος ξέρει, ίσως θα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά λίγο περισσότερη ποιότητα όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τον πολύ κομψό σχεδιασμό.

μηχανές κουζίνας υπέροχη κόκκινη μηχανή

Τι γίνεται με την ασφάλεια, τη φροντίδα και την ευκολία χρήσης?

Οι τιμές των επεξεργαστών τροφίμων καθορίζονται επίσης από το αν είναι βολικές για χρήση και συντήρηση. Τα νεότερα μοντέλα γίνονται όλο και πιο εργονομικά, τόσο ως προς τη γενική εμφάνιση όσο και ως προς τον σχεδιασμό των αρχείων, όπως οι λαβές. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, άλλα δεν είναι. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το προστατευτικό παφλασμού. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα άνετο μοντέλο, θα συνεργαστείτε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

μηχανές κουζίνας εξαιρετικό ασήμι