Επαγωγική κουζίνα για μεγαλύτερη ευελιξία στην κουζίνα: ερωτήσεις και απαντήσεις

Θα θέλατε να εργάζεστε ιδιαίτερα γρήγορα και πολύ ευέλικτα στην κουζίνα; Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που εφευρέθηκε η επαγωγική κουζίνα. Τα άλλα κύρια πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν την ασφάλεια μαγειρέματος, την οικονομία και την καθαριότητα της διαδικασίας εργασίας.

Πλεονεκτήματα των επαγωγικών κουζινών

wok επαγωγική κουζίνα μειονεκτήματα πλεονεκτήματα σύγχρονη κουζίνα

Το μειονέκτημα είναι η πρώτη επένδυση: δεν περιλαμβάνει μόνο την επαγωγική κουζίνα, αλλά και τα απαραίτητα πιάτα. Λίγα, αν μη τι άλλο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα προηγούμενα πιάτα. Πρέπει επίσης να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά την επαγωγική κουζίνα. Με αυτόν τον τρόπο δεν καταστρέφεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που είναι τόσο ιδιαίτερο για την επαγωγική κουζίνα?

επαγωγική κουζίνα μειονεκτήματα πλεονεκτήματα πάγκος μαγειρέματος

Θα πρέπει να είστε καλά ενημερωμένοι, ειδικά λόγω του υψηλού κόστους.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές και πιο σημαντικές ερωτήσεις και οι ειδικοί απαντούν σε αυτές:

  1. Αυτό που είναι τόσο ιδιαίτερο για την επαγωγική κουζίνα?

Η επαγωγική κουζίνα παράγει θερμότητα μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται και μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη και υπάρχει κατάλληλο σκεύος. Σε αντίθεση με τις απλές εστίες, δεν υπάρχουν χρόνοι αναμονής για θέρμανση και ψύξη. Μπορείτε να αφήσετε το φαγητό στη θέση του λίγο περισσότερο αφού είναι έτοιμο. Η εστία δεν είναι πλέον ζεστή μόλις την απενεργοποιήσετε.

Μοντέρνα κουζίνα

βραστήρα επαγωγής μειονεκτήματα πλεονεκτήματα σύγχρονη κουζίνα

Μπορείτε να διανείμετε τα πιάτα οπουδήποτε στην επιφάνεια της επαγωγικής κουζίνας. Η περιοχή από κάτω θερμαίνεται αυτόματα, επειδή μόνο υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ μαγνητικών πεδίων.

Πώς λειτουργεί; Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε και μπορεί να εξηγηθεί καλά με τον τρόπο λειτουργίας της επαγωγικής κουζίνας.

  1. Πώς λειτουργεί μια επαγωγική κουζίνα?

Η επαγωγική κουζίνα διαθέτει επαγωγικά πηνία από σύρματα χαλκού. Μόλις περάσει ηλεκτρική ενέργεια από αυτό, δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο. Στη συνέχεια περνάει μέσα από τη γυάλινη κεραμική επιφάνεια. Όταν τοποθετηθούν τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη, δημιουργείται ένα δεύτερο μαγνητικό πεδίο και, λόγω της αλληλεπίδρασης αυτού και του πρώτου που αναφέρθηκε, παράγεται θερμότητα.

Επαγωγική κουζίνα – τεχνολογία και λειτουργία

επαγωγική κουζίνα μειονεκτήματα πλεονεκτήματα σύγχρονος πάγκος

Τα μαγειρικά σκεύη πρέπει να είναι κατασκευασμένα από σιδηρομαγνητικό υλικό, όπως σίδερο ή ανοξείδωτο ατσάλι. Το πάτωμα πρέπει να είναι απόλυτα ίσιο και παχύ για να λειτουργούν όλα καλά. Τις περισσότερες φορές, τα παραδοσιακά σερβίτσια δεν έχουν όλες αυτές τις ιδιότητες. Επομένως, πρέπει να προμηθευτείτε ειδικά μαγειρικά σκεύη.

Κατάλληλα μαγειρικά σκεύη για την επαγωγική κουζίνα

μειονεκτήματα επαγωγικής κουζίνας πλεονεκτήματα σύγχρονες συσκευές κουζίνας

  1. Πώς εξοικονομούμε ενέργεια με μια επαγωγική κουζίνα?

Επειδή η επιφάνεια της επαγωγικής κουζίνας θερμαίνεται μόνο όταν υπάρχει ένα δοχείο μαγειρέματος, λογικά εξοικονομείτε πολύ ενέργεια. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ίδιας της εργασίας, είναι δύο φορές πιο οικονομικό από πριν.

Έτσι εξοικονομείτε ενέργεια

επαγωγική κουζίνα μειονεκτήματα πλεονεκτήματα σύγχρονη κουζίνα νησί

  1. Γιατί το μαγείρεμα είναι καθαρότερο με αυτό;?

Τίποτα δεν καίγεται ποτέ στην εστία, η οποία είναι πάντα δροσερή, και ο καθαρισμός είναι εύκολος. Η κεραμική γυάλινη επιφάνεια μπορεί επίσης να υποστεί ζημιά μόνο με μεγάλη δυσκολία.

Ο καθαρισμός είναι τόσο εύκολος και απλός

επαγωγική κουζίνα καθαρά μειονεκτήματα πλεονεκτήματα

Ήχους

Υπάρχει ένας ανεμιστήρας κάτω από την επιφάνεια για την ψύξη των ηλεκτρονικών στοιχείων. Ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα σε ορισμένες θερμοκρασίες. Ο θόρυβος που ακούτε οφείλεται σε αυτό και δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό.

Θα παρατηρήσετε ότι μόλις ενεργοποιήσετε την εστία σε χαμηλότερη ρύθμιση, μειώνεται επίσης ο θόρυβος

δοκιμή επαγωγικής κουζίνας μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

  1. Τι μπορεί να κάνετε λάθος ενώ εργάζεστε με μια επαγωγική κουζίνα?

Όλες οι συνταγές απαιτούν λιγότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα των πιάτων στην επαγωγική εστία και πρέπει να το έχετε υπόψη σας για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η προετοιμασία πριν από την έναρξη της διαδικασίας μαγειρέματος είναι συνεπώς απαραίτητη.

Μπορείτε να καταστρέψετε τον ακριβό εξοπλισμό και τα πιάτα εάν αφήσετε πάνω τους άδεια σκεύη μαγειρέματος

σετ επαγωγική κουζίνα μειονεκτήματα πλεονεκτήματα μοντέρνα κουζίνα

Μπορείτε να καταστρέψετε τον ακριβό εξοπλισμό και τα πιάτα εάν αφήσετε πάνω τους άδεια σκεύη μαγειρέματος.

Μπορεί επίσης να είναι παραπλανητικό το ότι η εστία δεν θερμαίνεται. Πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν αυτήν την ιδιότητα σε μαγειρικά σκεύη. Ωστόσο, κάνει πολύ ζέστη και δεν πρέπει να το αγγίζετε με γυμνά χέρια.

Τι μπορεί να κάνετε λάθος ενώ εργάζεστε με μια επαγωγική κουζίνα?

πλεονεκτήματα μαγειρικής εστία σύγχρονη εστία κουζίνας

Πτυχές υγείας

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία. Ωστόσο, αυτό παράγεται από όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα που πρέπει να τηρούνται.

Τώρα έχετε αρκετές πληροφορίες! Αν η επαγωγική κουζίνα αξίζει τον κόπο για το νοικοκυριό σας, ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποκτήσετε μια τέτοια σύγχρονη συσκευή μαγειρέματος και θα διασκεδάσετε πολύ να μαγειρεύετε με αυτήν.

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία

επαγωγική κουζίνα μειονεκτήματα πλεονεκτήματα επαγωγική εστία

Μοντέρνα βιομηχανική κουζίνα

βραστήρα επαγωγής μειονεκτήματα πλεονεκτήματα κέικ νησί