Πέτρα, σκυρόδεμα και μέταλλο στο σχεδιασμό της κουζίνας

Η μοντέρνα κουζίνα δεν είναι απλώς ένας χώρος εργασίας για την προετοιμασία γευμάτων, αλλά ένα αναπόσπαστο μέρος του χώρου καθιστικού. Το ανοιχτό σαλόνι κουζίνας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και έχει σχεδιαστεί κυρίως με φυσική πέτρα ή σκυρόδεμα, με διάφορα μέταλλα και μεμονωμένες επιφάνειες. Το οπτικό χάρισμα υπογραμμίζει τον ατομικό τρόπο ζωής και, εκτός από τη λειτουργικότητα και την υψηλής ποιότητας επίπλωση, χρησιμεύει ως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός μοντέρνου σπιτιού για στιγμές μαζί με οικογενειακές ή κοινωνικές συναντήσεις με φίλους.

Πώς να δημιουργήσετε μια μοντέρνα κουζίνα

τρέχουσα κουζίνα σχεδιασμός τάσεις κουζίνας νησί κουζίνα κατασκευασμένη από σκυρόδεμα

Πέτρα στην κουζίνα

Οι πάγκοι από μασίφ πέτρα και τα μπροστινά ντουλάπια με μια πέτρινη εμφάνιση, νεροχύτες από γρανίτη ή μια πέτρινη υποδομή κάτω από έπιπλα κουζίνας γίνονται όλο και περισσότερο τα βλέμματα. Η δημοτικότητα της πέτρας, ιδιαίτερα της φυσικής πέτρας, οφείλεται στη βιώσιμη ποιότητα και σταθερότητα της, καθώς και στις ισχυρές ιδιότητες και τη μακροζωία της.

Οι πέτρες δημιουργούν μια ρουστίκ γοητεία και δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, η οποία μετατρέπει την κουζίνα σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Το μάρμαρο, ο σχιστόλιθος, ο γρανίτης και άλλες φυσικές πέτρες δίνουν ζωή στην κουζίνα με τα φυσικά σχέδια και τους κόκκους τους. Δυστυχώς, το μεγάλο μειονέκτημα με τις φυσικές πέτρες είναι η τιμή. Εάν δεν θέλετε να κάνετε χωρίς μια πουριστική, μοντέρνα κουζίνα σε πέτρινη ή βιομηχανική εμφάνιση, θα βρείτε στο κουζίνα&Co μια επιλογή από αντίστοιχες εντοιχισμένες κουζίνες.

Τάσεις της κουζίνας πέτρα από σκυρόδεμα και μεταλλική κουζίνα από σκυρόδεμα σχεδιασμό κουζίνας

Σκυρόδεμα στο σχεδιασμό της κουζίνας

Το σκυρόδεμα φαίνεται πραγματικά δροσερό και μέχρι πρόσφατα δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση. Αλλά ακριβώς στην κουζίνα εμφανίζονται νέες τάσεις, στις οποίες τοίχοι ή γκαλερί από σκυρόδεμα, μπλοκ κουζίνας με τσιμεντένιο προστατευτικό ή τραπεζάκια σε τσιμεντένια βάση γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Όσον αφορά τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα, την ευελιξία χρήσης και τον απλό χρωματικό σχεδιασμό της επιφάνειας, το σκυρόδεμα είναι πειστικό με μια σειρά πλεονεκτημάτων. Η κουζίνα σας μπορεί να φαίνεται πολύ σπιτική με έναν τοίχο από σκυρόδεμα εάν χρησιμοποιείτε το υλικό σε συνδυασμό με ξύλο, για παράδειγμα, και έτσι δημιουργείτε μια μεσογειακή ατμόσφαιρα.

ανοιχτή κουζίνα με ξύλινο πάτωμα τάσεις κουζίνας πέτρινο σκυρόδεμα και μέταλλο

Ο χαλκός είναι εξαιρετικά δημοφιλής με το μέταλλο

Ενώ ο χαλκός ήταν ιδιαίτερα σημαντικός με τη μορφή βραστήρων και μπολ στην κουζίνα, το υλικό χρησιμοποιείται τώρα με μεγάλη ποικιλία τρόπων. Η απαλή, κοκκινωπή λάμψη και η υψηλή ανθεκτικότητα χαρακτηρίζουν τον χαλκό ως μέταλλο που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό της κουζίνας, για παράδειγμα με τη μορφή αγκίστρων ή εξαρτημάτων, αναρτήσεων ή λαβών. Εάν σχεδιάζετε μια μοντέρνα, σπιτική και ασυνήθιστη κουζίνα, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς χάλκινα στοιχεία και θα τονίσετε θετικά τον τρόπο ζωής σας με αυτό το μέταλλο. Εκτός από τα μικρά και πρακτικά αξεσουάρ στα έπιπλα κουζίνας σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τάσεις που τείνουν επίσης προς το χαλκό για διακοσμητικά σκεύη κουζίνας. Ακόμα και ολοκληρωμένες Εντοιχισμένες κουζίνες με μπροστινή όψη χαλκού Υπάρχουν ήδη.

Τάσεις της κουζίνας Νησί κουζίνας Σχεδιασμός κουζίνας Kupferkueche

Ανοξείδωτο ατσάλι για μοντέρνα επίπλωση κουζίνας

Τα μέτωπα από ανοξείδωτο ατσάλι δεν παίζουν πλέον μόνο πολύ σημαντικό ρόλο στις συσκευές κουζίνας και τις μεγάλες συσκευές, αλλά και στα έπιπλα κουζίνας. Η τάση έχει καθιερωθεί να επιλέγει πόρτες και συρτάρια ντουλαπιών χωρίς πρόσθετες λαβές και να επικαλείται λεία μέτωπα για ματ ανοξείδωτο ατσάλι. Και στην περίπτωση του νεροχύτη, ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν είναι πλέον ο βασικός τύπος, αλλά είναι πολύπλευρος και έρχεται με λαμπερό χρώμιο ή ματ φινίρισμα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να σταθεί μόνος του ή να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με στοιχεία από ξύλο ή πέτρα. Το ξύλο δημιουργεί μια ζεστή, αλλά πρωτοποριακή εμφάνιση, καθώς το δροσερό αποτέλεσμα του χάλυβα σε συνδυασμό με τη ζεστασιά του ξύλου έρχεται από μόνο του με έναν ιδιαίτερα κομψό τρόπο και δημιουργεί το σκηνικό με έναν αντιπροσωπευτικό τρόπο.

Πηγή εικόνας: www.kuecheco.at