Η ανακαίνιση μπάνιου δεν σχετίζεται μόνο με μεγάλες οικονομικές δαπάνες. Πρέπει ακόμα να επενδύσετε αρκετό χρόνο και προσπάθεια σε αυτό. Η αφαίρεση των παλιών πλακιδίων και η αντικατάστασή τους με νέα αποδεικνύεται ότι είναι πολύ δουλειά και συχνά δεν αξίζει τον κόπο. Ευτυχώς, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αποχαιρετήσετε τα παλιά πλακάκια. Ένα στρώμα χρώματος και δεν πρέπει να ξαναδείτε αυτά τα άσχημα πλακάκια.

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας και τι μπορεί να κάνει?

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας; Χρωματίστε πλακάκια με χρώμα κιμωλίας

Ναι, ακούγεται πολύ καλό. Μπορείτε να βάψετε πλακάκια και στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δύσκολο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε βαφή κιμωλίας για να το κάνετε. Αυτή η μέθοδος φάρσας είναι οργή αυτή τη στιγμή και δίνει αρκετά καλά αποτελέσματα. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να είστε καλά ενημερωμένοι για το πώς να βάψετε πλακάκια με χρώμα κιμωλίας.

Αλλά πρώτα θα μάθετε τι είναι στην πραγματικότητα το χρώμα κιμωλίας. Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε παρακάτω για εσάς. Απλώς κάντε κύλιση προς τα κάτω …

 Τι είναι το χρώμα κιμωλίας; Δίνει στα παλιά έπιπλα μια κομψή shabby-chic πινελιά

Τι είναι τα κεραμίδια βαφής κιμωλίας με ξύλο βαφής κιμωλίας

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας?

Ακόμα κι αν γνωρίζετε πώς μοιάζει το χρώμα κιμωλίας, μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς τι είναι. Το χρώμα κιμωλίας σχεδιάστηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη δημοφιλή μάρκα χρωμάτων Annie Sloan. Τεχνικά λοιπόν, η επίσημη βαφή κιμωλίας είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Annie Sloan. Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν τώρα πολλές άλλες εταιρείες στην αγορά που κατασκευάζουν επίσης βαφές κιμωλίας. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε βαφή κιμωλίας μόνοι σας στο σπίτι. Θα ρίξουμε λίγο φως σε αυτό σε μια στιγμή …

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας; – Αυτό είναι το πρωτότυπο πρωτότυπο!

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας

Μπορείτε επίσης να βάψετε πλακάκια με χρώμα κιμωλίας

Τι είναι το κεραμίδι βαφής κιμωλίας με στένσιλ μοτίβο σύρετε το χρώμα της κιμωλίας

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι το χρώμα κιμωλίας δεν πρέπει να συγχέεται με το χρώμα του μαυροπίνακα. Το χρώμα του πίνακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας επιφάνειας που μπορεί να γραφτεί με κιμωλία. Αλλά το χρώμα κιμωλίας δίνει στις επιφάνειες μια κιμωλία εμφάνιση και αίσθηση. Όταν στεγνώσει το χρώμα κιμωλίας, μπορούν να εφαρμοστούν κεριά και τελειώματα στην επιφάνεια για να το σφραγίσουν και να δημιουργήσουν μια πατίνα. Έτσι δημιουργείτε μια μοντέρνα vintage εμφάνιση.

Δώστε νέα ζωή στα παλιά έπιπλα. Είναι πολύ απλό!

Τι είναι τα κεραμίδια βαφής κιμωλίας με βαφή κιμωλίας βαφή Mödel

Σε τι διαφέρει το χρώμα κιμωλίας από άλλα χρώματα τοίχου;?

Εκτός από το ματ φινίρισμα, το χρώμα κιμωλίας διαφέρει από το παραδοσιακό χρώμα σε πολλούς τρόπους. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν απαιτείται προετοιμασία. Το χρώμα κιμωλίας μπορεί να βαφτεί απευθείας στις περισσότερες καθαρές, στεγνές επιφάνειες (εκτός από μέταλλο ή γυαλιστερό laminate). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λάτρεις της βελτίωσης του σπιτιού θέλουν να χρησιμοποιούν βαφή κιμωλίας σε vintage έπιπλα που έχουν ρωγμές ή πολλές λεπτομέρειες. Το χρώμα περνά ομαλά ακόμη και σε στρώματα χρώματος. Επιπλέον, το χρώμα κιμωλίας έχει παχύτερη συνοχή σε σύγκριση με το κανονικό χρώμα και για το λόγο αυτό δεν στάζει. Μια άλλη διαφορά είναι ότι το χρώμα κιμωλίας έχει βάση το νερό. Έτσι μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τα πινέλα με σαπούνι και νερό.

Εφαρμόστε το πρώτο στρώμα με τόλμη!

Τι είναι κεραμίδια βαφής κιμωλίας με ξύλινο τραπέζι με χρώμα κιμωλίας

Το γυαλί μπορεί επίσης να βαφτεί με χρώμα κιμωλίας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό 

Τι είναι τα κεραμίδια βαφής κιμωλίας με γυαλί βαφής κιμωλίας

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας βαφή κιμωλίας?

Φτιάξτε κιμωλία μόνοι σας με μπέικιν πάουντερ

Αυτή είναι η ευκολότερη έκδοση αν θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο ή μικρό έργο με βαφή κιμωλίας.

 • 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 • 1 φλιτζάνι βαφή λατέξ
 • νερό

Παρασκευή:

 • Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το χρώμα λατέξ αρκετά καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η μαγειρική σόδα.
 • προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας κρύο νερό για να αναμειχθούν όλα μαζί. Αυτό φαίνεται να είναι το κόλπο για να αποφύγετε την πικρή υφή που έχουν συναντήσει ορισμένοι βελτιωτές στο σπίτι όταν φτιάχνετε αυτό το μείγμα σε χρώμα κιμωλίας.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε το δάπεδο με πλακάκια στο μπάνιο σας

Τι είναι η βαφή κιμωλίας βαφή πλακιδίων με βαφή κιμωλίας γεωμετρικό μοτίβο δάπεδο πλακιδίων Τι είναι τα κεραμίδια βαφής κιμωλίας με γεωμετρικό σχέδιο βαφής κιμωλίας

Φτιάξτε κιμωλία μόνοι σας με γύψο

 • 1 μέρος γύψου κονιάματος
 • 3 μέρη βαφής λατέξ (χωρίς αστάρι)
 • νερό

Παρασκευή:

 • ανακατέψτε το γύψο του Παρισιού με νερό για να βγάλετε τυχόν σβώλους – θα πρέπει να είναι η συνοχή της ζύμης για τηγανίτες.
 • Αναμίξτε το μείγμα που προκύπτει με το χρώμα λατέξ καλά και στη συνέχεια βάψτε το συντομότερο δυνατό.

Σημαντικό: Δεν χρειάζεστε αστάρι για αυτό το έργο καθώς επηρεάζει την υφή και καθιστά πολύ δύσκολο το βάψιμο.

Δημιουργήστε ένα περίπλοκο μοτίβο

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας Ζωγραφική πλακιδίων με βαφή κιμωλίας Ζωγραφική πατωμάτων πλακιδίων μπάνιου

Φτιάξτε κιμωλία μόνοι σας Ανθρακικό ασβέστιο

Τέλος, αρκετοί ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το ανθρακικό ασβέστιο διαλύεται καλύτερα στο νερό. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε 100% ανθρακικό ασβέστιο.

 • 1 φλιτζάνι βαφή λατέξ
 • 4 κουταλιές της σούπας ανθρακικό ασβέστιο
 • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Παρασκευή:

 • Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά μαζί και βάψτε γρήγορα το επιθυμητό έπιπλο.
 • Αφήστε το να στεγνώσει όλη τη νύχτα και στη συνέχεια εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση.

Φρέσκο ​​κίτρινο μοτίβο

Τι είναι το κεραμίδι βαφής κιμωλίας με μοτίβο πλακιδίων χρώματος βαφής κιμωλίας

Βάψτε τα κεραμίδια με χρώμα κιμωλίας

Μπορείτε να βάψετε τοίχους πλακιδίων καθώς και δάπεδα πλακιδίων με χρώμα κιμωλίας. Ωστόσο, δεν απαιτείται εκτεταμένη προετοιμασία. Απλώς καθαρίστε καλά τα πλακάκια. Και τότε μπορείτε ήδη να εφαρμόσετε το πρώτο στρώμα χρώματος κιμωλίας. Αφήστε το πρώτο στρώμα να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε το επόμενο. Μετά από δύο στρώσεις, αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν καλά και, στη συνέχεια, εφαρμόστε μια στρώση στεγανωτικού στεγανωτικού με βάση το νερό. Εάν βάφετε δάπεδο με πλακάκια, επαναλάβετε ξανά το τελευταίο βήμα για να κάνετε τα πλακάκια ακόμη πιο ανθεκτικά.

Βαφή πλακιδίων με χρώμα κιμωλίας – έτσι λειτουργεί …

Τι είναι κεραμίδια βαφής κιμωλίας με βαφή κιμωλίας

Αλλά αν σχεδιάζετε να εφαρμόσετε ένα μοτίβο στο δάπεδο με πλακάκια, μην το σφραγίσετε ακόμα. Απλά αφήστε τα πλακίδια να στεγνώσουν για δύο έως τρεις ημέρες και σφραγίστε τα αφού εφαρμοστεί το σχέδιο και στεγνώσει τελείως.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα πρότυπο και δημιουργήστε οποιοδήποτε μοτίβο 

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας και πώς να βάψετε πλακάκια με χρώμα κιμωλίας

Ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσετε ένα μοτίβο σε βαμμένο κεραμίδι είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στένσιλ. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ή να το φτιάξετε μόνοι σας. Βεβαιωθείτε ότι το πρότυπο ταιριάζει απόλυτα με τις διαστάσεις του κεραμιδιού. Οι εξωτερικές άκρες του γραφικού μέσα στο στένσιλ πρέπει να φτάνουν στις εξωτερικές άκρες του κεραμιδιού.

Στερεώστε το στένσιλ στο πάτωμα με ταινία ζωγραφικής και μην καλύψετε κανένα μέρος του γραφικού με ταινία. Στη συνέχεια, εφαρμόστε βαφή κιμωλίας απευθείας στο στένσιλ χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα από ρολό αφρού. Μετακινήστε το στένσιλ σε άλλο κεραμίδι και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να σχεδιάσετε ολόκληρο το πάτωμα.

Τώρα ξέρετε τι είναι το χρώμα κιμωλίας και πώς να βάψετε τα παλιά πλακάκια σας με βαφή κιμωλίας. Απλώς σηκώστε τα μανίκια σας και πιάστε τον κύλινδρο βαφής. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και τα καλύτερα αποτελέσματα!

Απολαύστε το νέο σας σχέδιο δαπέδου! 

Τι είναι το κεραμίδι βαφής κιμωλίας με σάρωση χρώματος κιμωλίας για να δημιουργήσετε σχέδια

Εάν έχετε βαρεθεί τα παλιά βαρετά κεραμίδια, τότε απλά βάψτε τα με χρώμα κιμωλίας

Τι είναι τα κεραμίδια βαφής κιμωλίας με βαφή κιμωλίας λευκό

Φανταστείτε έναν νέο τοίχο καθρέφτη?

Τι είναι τα κεραμίδια βαφής κιμωλίας με τοίχο καθρέφτη βαφής κιμωλίας

Μπορείτε επίσης να βάψετε ξύλινα πατώματα με βαφή κιμωλίας

Τι είναι τα πλακίδια βαφής κιμωλίας με χρώμα κιμωλίας βαφή ξύλινο πάτωμα

Δημιουργήστε ένα μοναδικό μοτίβο!

Τι είναι τα κεραμίδια βαφής κιμωλίας με ιδέες βαφής κιμωλίας