Έπιπλα παιδικού δωματίου Έφηβοι που προστατεύουν τα παιδιά Γονικός έλεγχος Παρακολούθηση παιδιών τηλεόρασης © Alena Ozerova - Fotolia.com

 Πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ανθεκτικό στα παιδιά

Εάν ζείτε στο σπίτι με παιδιά, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλειά τους κατά τη δημιουργία του σπιτιού. Πάνω απ ‘όλα, η ηλικία και το επίπεδο ανάπτυξης των παιδιών πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να αποφασίσουν ποιες εγγυήσεις χρειάζονται επειγόντως. Θα θέλαμε να σας δώσουμε μια σύντομη επισκόπηση των πιθανών πηγών κινδύνου για βρέφη και νήπια.

Ένα νεογέννητο δεν είναι ακόμα τόσο κινητό όσο ένα μωρό που σέρνεται, αλλά ένα πράγμα πρέπει να σημειωθεί πάνω απ ‘όλα: η αλλαξιέρα είναι ιδιαίτερα συχνός τόπος ατυχημάτων. Η κινητικότητα των μικρών παιδιών συχνά υποτιμάται και τα μωρά πέφτουν από το αλλαξιέρα σε μια ανεπαίσθητη στιγμή. Ποτέ μην αφήνετε τους απογόνους σας μακριά από τα μάτια σας ενώ αλλάζουν, βεβαιωθείτε ότι το τραπέζι αλλαγής έχει αρκετά υψηλές προστατευτικές άκρες και είναι σταθερό.

Ασφαλής και ασφαλής στο σπίτι

βρεφικό δωμάτιο επίπλωση παιδικού δωματίου παιδικά συρτάρια παιδική κλειδαριά Αξιολάτρευτο κοριτσάκι © MNStudio - Fotolia.com

Μόλις τα μικρά αρχίσουν να ανακαλύπτουν μόνοι τους το περιβάλλον τους, υπάρχουν κάποιες πηγές κινδύνου που πρέπει να εξαλειφθούν:

  • Υποδοχές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με ασφάλειες. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές – για βίδωμα, κόλληση ή βούλωμα. Σε νεότερες πρίζες, η προστασία συχνά είναι ήδη ενσωματωμένη στην πρίζα. Είναι καλύτερο να μάθετε περισσότερα από ειδικούς λιανοπωλητές.

πρίζες εξοπλισμού παιδικού δωματίου πρίζες ηλεκτρική ασφάλεια παιδιών © beermedia.de - Fotolia.com

  • Συρτάρια και πόρτες πρέπει να ασφαλίζονται με κλειδαριές ασφαλείας για να αποφύγετε το τσίμπημα των δακτύλων σας.

βρεφικό δωμάτιο έπιπλα παιδικού δωματίου κάνουν αδιάβροχες γωνίες παιδική ασφάλεια Ξυλουργός τοποθέτηση ξύλινων επίπλων © flas100 - Fotolia.com

  • Επικίνδυνα αντικείμενα όπως μαχαίρια, φάρμακα ή καθαριστικά ανήκουν σε κλειδωμένα ή απρόσιτα ντουλάπια.
  • Η σόμπα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με προστατευτικό σόμπας και προστατευτικό φούρνου για αποφυγή εγκαυμάτων
  • Οι μυτερές γωνίες και τα άκρα, ευθεία στο ύψος της κεφαλής, μπορεί να μετριαστεί με ένα κατάλληλο προστατευτικό γωνίας.
  • Ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ο βραστήρας, για παράδειγμα, πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να τραβούν τα καλώδια και επίσης να μην μπορούν να τα λειτουργούν ανεξάρτητα.
  • Η τηλεόραση πρέπει να στέκεται έτσι ώστε να μην ανατρέπεται, ειδικά οι νεότερες τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη είναι πολύ ελαφριές και μπορούν να γκρεμιστούν γρήγορα.
  • παράθυρο μπορεί να ασφαλιστεί με λαβές παραθύρου που κλειδώνουν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα κάτω από τα παράθυρα που ενθαρρύνουν την αναρρίχηση.
  • Σκάλες μπορεί να ασφαλιστεί καλά με πύλες σκαλοπατιών για να αποφευχθεί η πτώση.
  • Μερικά από τα κοινά Φυτά εσωτερικού χώρου είναι δηλητηριώδη και πρέπει να απορριφθούν. Εάν το παιδί σας μπλέκει με το χώμα, υπάρχουν προστατευτικά πλέγματα που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από την γλάστρα.

Ένα ασφαλές διαμέρισμα δεν απαλλάσσει κανέναν από το καθήκον εποπτείας του, αλλά διασφαλίζει ότι μπορείτε να αφήσετε τους απογόνους σας να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους με πολύ πιο χαλαρό τρόπο, ένα κέρδος ελευθερίας και για τους δύο σας..

Κάντε τη λίμνη στον κήπο ασφαλή για τα παιδιά Έπιπλα παιδικού δωματίου Αδελφές που ψαρεύουν © Kristall - Fotolia.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών, προτείνουμε τον οδηγό «Ασφαλές και ασφαλές – Πώς να σχεδιάσετε το σπίτι σας με λογικό τρόπο για τα παιδιά σας» από casando.de. Εκτός από την ασφάλεια στο σπίτι, θα μάθετε επίσης πώς μπορείτε να κάνετε τον κήπο σας ασφαλή για τα παιδιά και πώς μπορείτε να ρυθμίσετε ένα βρεφικό και παιδικό δωμάτιο λογικά και με προνοητικότητα.

για παιδιά ασφαλή επίπλωση παιδικού δωματίου κατοικίδια ζώα σκύλος ασφαλείας παιδιών -Δύο παιδιά και ένας σκύλος © biglama - Fotolia.com