Το καλοκαίρι μας αρέσει να περνάμε πολλές ώρες έξω, να κάνουμε ηλιοθεραπεία, να συναντάμε φίλους, να πηγαίνουμε στην παραλία ή στο βουνό, να φροντίζουμε τον κήπο. Ωστόσο, σε ορισμένες ώρες της ημέρας, ειδικά το μεσημέρι, ο καιρός γίνεται τόσο ζεστός που συχνά μπορούμε να αισθανθούμε γρήγορα αφυδατωμένοι, καμένοι από τον ήλιο και υπερθερμανμένοι. Σε αυτές τις στιγμές μας αρέσει να ψάχνουμε για τη δροσερή σκιά και να μένουμε στο σπίτι. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα βαρεθούμε αυτό το διάστημα και θα πρέπει να περιμένουμε το ηλιοβασίλεμα. Μάλλον, σημαίνει ότι μπορούμε επιτέλους να ακολουθήσουμε τα αγαπημένα μας χόμπι με ειρήνη. Αν σας αρέσει να φτιάχνετε κεραμικά ή απλά να τα βάφετε, αλλά σας λείπουν ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Στο σημερινό άρθρο, θα σας εμπνεύσουμε να δημιουργήσετε κάτι όμορφο και μοναδικό για να γιορτάσετε την καλοκαιρινή περίοδο. Όλα αυτά τα καλοκαιρινά έργα και οι ιδέες κεραμικής είναι εξαιρετικά εύκολο να υλοποιηθούν, οπότε ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να τα δοκιμάσουν αμέσως. Και ποιος ξέρει, μπορεί ακόμη και να ανακαλύψουν ένα νέο χόμπι για τον εαυτό τους. Απλά διαβάστε!

Αυτές οι ιδέες για την κεραμική του καλοκαιριού είναι εξαιρετικές ιδέες δώρων για κάθε καλοκαιρινή περίσταση

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη εφαρμογή

Ανακαλύψτε την κεραμική ως νέο σας χόμπι

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη εφαρμογή αφηρημένα σχήματα πολύχρωμα

Μαρμάρινο κεραμικό με εφέ κύματος

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αναμφίβολα η παραλία. Η επιστροφή στο σπίτι μας γεμίζει πάντα με λαχτάρα και νοσταλγία. Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσετε να ζωγραφίσετε κύματα σε μια βαρετή γλάστρα, βάζο, κούπα, μπολ ή πιάτο για να θυμηθείτε αυτές τις όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Η ακόλουθη τεχνική μαρμαροποίησης είναι πολύ γνωστή στην κοινότητα των τεχνιτών για την ευελιξία και τα εκπληκτικά τελικά αποτελέσματα. Για αυτές τις ιδέες κεραμικής για το καλοκαίρι θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

 • άβαφο κεραμικό της επιλογής σας.
 • Βερνίκι νυχιών (για μικρότερα κομμάτια κεραμικού) ή ακρυλικά χρώματα (για μεγαλύτερα κομμάτια).
 • Πλαστικά δοχεία αρκετά μεγάλα για τα κεραμικά σας.
 • Οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι?
 • Κεραμικό σπρέι βαφής.
 • Λαστιχένια γάντια;
 • Χαρτοπετσέτες;
 • Προαιρετικός: Πλαστικό ποτήρι.

Επιλέξτε χρώματα και μοτίβα που σας αρέσουν οπτικά

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη εφαρμογή μαρμάρινα κύματα μπλε ροζ

Βήμα-βήμα οδηγίες χειροτεχνίας:

Στην αρχή, αποφασίστε ποια κεραμικά κομμάτια θέλετε να μαρμάρετε. Μικρότερα πράγματα όπως φλιτζάνια μπορούν εύκολα να διακοσμηθούν με μερικές σταγόνες βερνίκι νυχιών. Για μεγαλύτερα κομμάτια, όπως π.χ. Β. Ένα βάζο ή μια γλάστρα, ωστόσο, χρειάζεστε πολύ βερνίκι νυχιών, οπότε τα ακρυλικά χρώματα είναι καλύτερα για αυτό.

Εάν χρησιμοποιείτε βερνίκι νυχιών, γεμίστε ένα πλαστικό δοχείο περίπου 3/4 γεμάτο με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, βάλτε σταγόνες βερνικιού νυχιών στην επιφάνεια του νερού. Για να δημιουργήσετε αυθεντικά κύματα, χρησιμοποιήστε τα χρώματα μπλε, ναυτικό, τιρκουάζ, λευκό και λίγο πράσινο, με λίγη λάμψη στο εσωτερικό, αν θέλετε. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι για να περιστρέψετε απαλά τα χρώματα για να δημιουργήσετε ρεαλιστικά κύματα.

Στη συνέχεια, σύρετε τη μία πλευρά του κεραμικού σας ελαφρά πάνω στην επιφάνεια του νερού και στρίψτε την απαλά για να μαζέψετε όλο το βερνίκι νυχιών. Τοποθετήστε το τελικό κομμάτι σε μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώσει. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα ή εάν το βερνίκι νυχιών δεν καλύπτει όλο το κεραμικό, απλώς επαναλάβετε τη διαδικασία. Μόλις στεγνώσει τελείως το βερνίκι, ψεκάστε σε ένα λεπτό στρώμα βερνικιού για να σφραγίσουν τα χρώματα.

Εάν χρησιμοποιείτε ακρυλικό χρώμα, αναμίξτε πρώτα 4 μέρη λευκού χρώματος με 1 μέρος χλιαρό νερό σε πλαστικό δοχείο. Αραιώστε τα υπόλοιπα χρώματα σε ξεχωριστά πλαστικά κύπελλα και στη συνέχεια ρίξτε σταγόνες από αυτά σε λίγο λευκό χρώμα. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι για να περιστρέψετε απαλά τα χρώματα στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα υπόλοιπα βήματα όπως κάνατε με την τεχνική του βερνικιού νυχιών.

Να θυμάστε πάντα τη θάλασσα με αυτές τις μαρμάρινες γλάστρες

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη εφαρμογή μαρμάρινα ακρυλικά χρώματα βερνίκι νυχιών

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα marmorieren wellen sommer

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι με υπογλυκά χρώματα

Οι τεχνικές μαρμάρου που φαίνονται παραπάνω είναι ένας πολύ καλός και γρήγορος τρόπος για να βάψετε κεραμικά κομμάτια, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα κύπελλα, τα πιάτα ή τα μπολ σας για τον κύριο σκοπό τους ως σκεύη φαγητού, τότε θα χρειαστείτε μια διαφορετική τεχνική.

Αυτό είναι τόσο παλιό όσο το σχέδιο από κεραμικό – underglaze. Φυσικά, αυτή η αρχαία διαδικασία, η οποία χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο, δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα. Για να σφραγίσουν τα χρώματα, το κεραμικό πρέπει στη συνέχεια να ψηθεί στους τουλάχιστον 1000 ° C μετά το σχέδιο. Ωστόσο, εάν έχετε ή έχετε πρόσβαση σε κλίβανο στο σπίτι, αυτό το μειονέκτημα δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για εσάς. Για να βασιστείτε σε κεραμικά με υπογλυκά χρώματα, θα χρειαστείτε:

 • κεραμικά χωρίς τζάμια?
 • Χρώματα underglaze χωρίς ψευδάργυρο της επιλογής σας.
 • Εφαρμοστής ή βούρτσα?
 • Μολύβι;
 • Μαχαίρι ακριβείας.
 • Κεραμικό λούστρο?
 • καμίνι.

Ακόμα και σήμερα, η τεχνολογία δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από την παλιά διαδικασία

Ιδέες κεραμικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα με κεραμική βαφή

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε, πρώτα αποφασίστε για ένα σχέδιο. Δεδομένου ότι το σημερινό άρθρο αφορά ιδέες κεραμικής για το καλοκαίρι, επιλέξτε τυπικά καλοκαιρινά μοτίβα. Ένα θαλασσινό τοπίο, εξωτικά φρούτα, ζώα, πουλιά ή ψάρια, ηλιοτρόπια και άλλα καλοκαιρινά άνθη, ιστιοφόρα, αφηρημένα σχήματα και γραμμές σε τυπικά έντονα καλοκαιρινά χρώματα είναι όλα καλές επιλογές. Σχεδιάστε εύκολα τα σχέδιά σας στο κεραμικό κομμάτι σας με ένα μολύβι ή σχεδιάστε απευθείας χωρίς βοήθεια.

Στη συνέχεια, γεμίστε το απλικατέρ σας ή ένα μικρό δοχείο με μπογιά και είστε έτοιμοι. Εξαρτάται από Underglaze χρώματα και σχέδια που μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε 2 ή 3 επιπλέον στρώσεις. Εάν κάνετε λάθος, ξύστε ελαφρά τον πηλό με ένα μαχαίρι ακριβείας.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το σχέδιο, φουρνίστε μια φορά το κεραμικό για να στεγανοποιήσετε τα χρώματα του υπογυαλιού. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το διαφανές κεραμικό λούστρο και φωτιά ξανά. Ορισμένα χρώματα κάτω από λούστρο μπορούν να γυαλιστούν και να πυροδοτηθούν αμέσως μετά το σχέδιο. Επομένως, δώστε πάντα προσοχή στις πληροφορίες του προϊόντος!

Η αγγειοπλαστική είναι ένα απίστευτο χόμπι που δεν είναι μόνο εξαιρετικά διασκεδαστικό, αλλά παράγει και υπέροχα τελικά αποτελέσματα. Εάν δεν ήσασταν εξοικειωμένοι με αυτές τις τεχνικές ή δεν ήσαστε σαφείς σχετικά με αυτές, οι εύκολες οδηγίες βήμα προς βήμα θα σας βοηθήσουν σίγουρα. Μη διστάσετε να μετακινηθείτε στο τέλος της συλλογής φωτογραφιών μας για περισσότερη έμπνευση και μπορείτε να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα τέχνης.

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι για έμπνευση και μίμηση

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη υλοποίηση αφηρημένα όμορφα απλά

Αντλήστε έμπνευση από τη φύση και χρησιμοποιήστε την στα έργα σας

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα

Δημιουργήστε αριστουργηματικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τη θάλασσα

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για να υλοποιήσετε γρήγορα αφηρημένα κύματα τέχνης

Αφηρημένη τέχνη με τυπικά καλοκαιρινά χρώματα

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για την υλοποίηση γρήγορα αφηρημένων καλοκαιρινών σχημάτων

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για την υλοποίηση γρήγορων αφηρημένων ιδεών για κύματα

Με ένα απλικατέρ, μπορείτε να βάψετε με ακρίβεια μικροσκοπικές λεπτομέρειες

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για την υλοποίηση γρήγορα λουλουδιών αρκετά πολύχρωμο μίνιμαλ

Βάψτε τα αγαπημένα σας φρούτα στις γλάστρες των αγαπημένων σας λουλουδιών

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για να υλοποιήσετε γρήγορα ιδέες για γλάστρα ακρυλικά χρώματα

Το παγωτό είναι δημοφιλές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη υλοποίηση καλοκαιρινού σνακ παγωτού

Οι γλυκές φράουλες διακοσμούν αυτό το μεγάλο υπόστρωμα

Ιδέες κεραμικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη εφαρμογή φράουλες όμορφα καλοκαιρινές

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για την γρήγορη εφαρμογή εξωτικών φρούτων

Αρωματίστε δημιουργικά τα κεραμικά σας σκεύη

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα ψάρια εξωτικά

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για την γρήγορη εφαρμογή πράσινων εξωτικών φυτών

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα ιδέες σχεδιασμού ακτινιδίων

Τα έντονα, ηλιόλουστα χρώματα είναι χαρακτηριστικά για τους καλοκαιρινούς μήνες

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για να υλοποιήσετε γρήγορα πολύχρωμα mandala πολύχρωμα

Μια δροσερή αφηρημένη εικόνα των τεσσάρων εποχών

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη υλοποίηση καλοκαιρινών μικροσκοπικών τοπίων στη θάλασσα

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για υλοποίηση γρήγορου τοπίου πόλης με θαλασσινό τοπίο

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για να υλοποιήσετε γρήγορα τη θαλάσσια ζωή πολύχρωμα όμορφα

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για να υλοποιήσετε γρήγορα δείτε την ανεμώνη

Τέλεια διακόσμηση και επιτραπέζια σκεύη για τη θαλάσσια επίπλωσή σας

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για την υλοποίηση γρήγορου θαλάσσιου τοπίου με ιστιοφόρα

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για να υλοποιήσετε γρήγορα καλοκαιρινά λουλούδια diy

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για την υλοποίηση γρήγορα καλοκαιρινών αγριολούλουδων λιβαδιών

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για γρήγορη εφαρμογή ιδεών λουλουδιών καλοκαιριού

Ιδέες κεραμικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για υλοποίηση ανακαλύψτε γρήγορα την κεραμική ως χόμπι

Ιδέες αγγειοπλαστικής για το καλοκαίρι - δημιουργικά έργα για να υλοποιήσετε γρήγορα wal Meer sommerlich ideen