ρουστίκ ξύλινη σχεδίαση οροφής υπνοδωματίου

Τα ψηλά ταβάνια κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Έχετε πολύ χαμηλό ταβάνι; Maybeσως είναι μέτρια, αλλά θέλετε αυτά να φαίνονται ψηλότερα; Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε αυτόν τον υπαινιγμό. Σας προειδοποιούμε: μερικές συμβουλές φαίνονται εντελώς αντιφατικές.

Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή αναφέρονται σε διαφορετικούς τύπους χώρων. Αλλά αν διαβάζετε και έχετε στο μυαλό σας τη δική σας κουβέρτα, τότε θα βρείτε τις κατάλληλες συμβουλές για εσάς.

Ιδέες για σχεδιασμό ψηλών οροφών

σχέδιο υψηλής οροφής λευκές κόκκινες πινελιές

1. Αρχιτεκτονική προσέγγιση που κάνει το σχέδιο οροφής να φαίνεται υψηλότερο.

Ρουστίκ κουζίνα

Παραδοσιακά ξύλινα δοκάρια οροφής κουζίνας

Είστε λάτρης του βιομηχανικού στυλ ή των εκτεθειμένων σωλήνων; Μήπως τέτοιου είδους στοιχεία χτυπούν την καρδιά σας; Μια τραχιά οροφή όχι μόνο θα ενισχύσει μια τέτοια εντύπωση, αλλά θα δώσει επίσης την εντύπωση ενός υψηλότερου σχεδιασμού οροφής.

2. Χρησιμοποιήστε σκουριασμένα φώτα

Με σκουριασμένα φώτα

ιδέες σχεδιασμού ενσωματωμένου φωτισμού οροφής

Όλα όσα προκύπτουν από ένα σχέδιο οροφής που είναι ήδη πολύ χαμηλό, όπως αυτά τα φώτα οροφής εδώ, θα κάνουν το ταβάνι να φαίνεται χαμηλότερο και το δωμάτιο – μικρότερο. Αυτά είναι πολύτιμα εκατοστά που χάθηκαν. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ενσωματωμένα φώτα που καταλαμβάνουν χώρο μόνο στην ίδια την οροφή. Or ξεχάστε τις οροφές και εστιάστε στα φώτα τοίχου.

3. Αφαιρέστε τον πολυέλαιο

Χωρίς πολυελαίους

μοντέρνο σαλόνι σχεδιασμός πράσινη πολυθρόνα

Οι αναλογίες εδώ είναι βασικές. Το κόψιμο και τα φιλέτα έχουν τη δυνατότητα να προεξέχουν από το ταβάνι. Εάν αυτό είναι ήδη χαμηλό, αυτό σίγουρα δεν αποτελεί πλεονέκτημα. Μπορείτε να φτιάξετε τις λωρίδες στο ίδιο χρώμα με το ταβάνι. Έτσι δημιουργείτε τον υπαινιγμό για επιπλέον ύψος.

4. Βάψτε το ταβάνι λευκό

Λευκό σχέδιο οροφής

λευκό σχέδιο οροφής απλό σαλόνι

Αυτό είναι πάντα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για ταβάνια. Αυτό συμβαίνει για έναν καλό λόγο. Το λευκό στη διακόσμηση φωτίζει και ενισχύει. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της οροφής ανυψώνεται οπτικά. Εάν δεν θέλετε να πάτε για καθαρό λευκό, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να επιλέξετε μια απόχρωση που είναι πιο ανοιχτή από τους τοίχους σας.

5. Βάψτε ένα κομμάτι των τοίχων στο ίδιο χρώμα με το σχέδιο οροφής

Μπλε σχέδιο οροφής

ρουστίκ οροφή από ξύλινο κεφαλάρι κρεβατοκάμαρας

Αυτή η προσέγγιση εκμάθησης αλλάζει την αντίληψη για τα όρια του ανώτατου ορίου και προσθέτει μερικές ψυχολογικές ίντσες.

Λαμπερό σχέδιο οροφής

  1. λαμπερή τραπεζαρία σχεδιασμού οροφής πολυέλαιος
  1. Λάκα υψηλής στιλπνότητας

Η αντανάκλαση του φωτός και των αντικειμένων θα ενισχύσει και θα φωτίσει το δωμάτιο. Εάν θέλετε να το κάνετε δραματικό και να επιλέξετε μια γυαλάδα που μοιάζει με καθρέφτη για το σχεδιασμό της οροφής, ολόκληρο το δωμάτιο θα φαίνεται άπειρο. Όλο το δωμάτιο θα αντικατοπτρίζεται σε αυτό.

Σχεδιασμός οροφής με ματ επιφάνεια

origenelle σχεδιασμός οροφής σαλόνι ιδέες χρώματα

  1. Ματ επιφάνεια

Τα ματ επάνω στρώματα κάνουν την οροφή πρακτικά να εξαφανίζεται. Τα ελαττώματα και τα μειονεκτήματα εξαφανίζονται και η εστίαση πέφτει στο ίδιο το δωμάτιο.

Κάθετα ριγέ σε ασπρόμαυρο

ριγέ τοίχος σε ασπρόμαυρη διακόσμηση

  1. Κάθετες λωρίδες στον τοίχο

Οτιδήποτε τραβάει το μάτι σας, κάτι που σίγουρα θα συνέβαινε με τις κάθετες λωρίδες, θα κάνει το ταβάνι να φαίνεται ψηλότερα και το δωμάτιο στο σύνολό του να φαίνεται μεγαλύτερο. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση μεταξύ των λωρίδων, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα.

Ρυθμίστε με χαμηλά έπιπλα

έντονα χρώματα στο φωτισμό του σαλονιού

  1. Επιλέξτε χαμηλά έπιπλα

Όταν οι οριζόντιες γραμμές των επίπλων είναι χαμηλότερες από το κανονικό, ξεγελάτε το μάτι κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Ένα μπόνους είναι ότι οι προβολές του παραθύρου είναι επίσης μεγαλύτερες. Έτσι τα έπιπλα απλά δεν μπλοκάρουν το γυαλί.

Κάθετη τοποθέτηση

σχεδιασμός οθόνης μπλε τόνους ζωντανές ιδέες

  1. Τοποθετήστε τα τεμάχια κάθετα

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για βιβλιοθήκες σε ύψος δωματίου ή πλαισιωμένα αντικείμενα στον τοίχο, η κάθετη εγκατάσταση θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ψηλά και θα τραβήξει το μάτι προς τα πάνω.

Διακοσμήσεις υψηλών παραθύρων

σαλόνι μεγάλα παράθυρα φωτισμός επίπλων

  1. Βάλτε τις διακοσμήσεις των παραθύρων

Αν κοιτάξετε τις κουρτίνες, τα μάτια μας ταυτίζουν αυτόματα το μέγεθός τους με αυτό των παραθύρων. Αυτό θα κάνει επίσης το παράθυρο να φαίνεται υψηλότερο εάν οι κουρτίνες είναι μεγάλες.

Έτσι μπορείτε να μεγεθύνετε και να φωτίζετε οπτικά το δωμάτιο.

Ρουστίκ υπνοδωμάτιο

ρουστίκ ξύλινη οροφή υπνοδωματίου

  1. Παραλείψτε τις διακοσμήσεις του φεστιβάλ

Η αποκάλυψη των παραθύρων θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Αυτό είναι το ίδιο αποτέλεσμα με το θολωτό σχέδιο οροφής. Νομίζεις ότι έχεις περισσότερο χώρο όταν δεν το έχεις.

Μεγάλος καθρέφτης

μεγάλο καθρέφτη επιτραπέζιο φωτιστικό κρεβατοκάμαρας

  1. Χρησιμοποιήστε τα παράθυρα

Και πάλι, όταν πρόκειται για τον κομψό σχεδιασμό του δωματίου σας, θέλετε να ενσωματώσετε πράγματα που αντανακλούν τον εαυτό τους ή το φως. Οι καθρέφτες όχι μόνο παρέχουν περισσότερο φως, αλλά διασφαλίζουν επίσης ότι η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Κρεμάστε τον καθρέφτη στον τοίχο και ακουμπήστε τον πάνω του για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.