Έχετε παρατηρήσει ποτέ; Αφού τακτοποιήσετε και καθαρίσετε το σπίτι σας, ξαφνικά αισθάνεστε κάπως πιο εύκολα και πιο χαλαρά. Ως επί το πλείστον, είναι επειδή έχετε απαλλαγεί από το περιττό έρμα και υπάρχει πλέον άφθονος ελεύθερος χώρος ξανά, τόσο στα δωμάτια όσο και στις ντουλάπες και στο κεφάλι σας. Σωστά κατανοητό! Στο δικό σου κεφάλι. Γιατί αυτός ακριβώς είναι ο καθαροίστικος τρόπος ζωής και επίπλωσης. Στο μέτρο του δυνατού, για να αποχαιρετήσουμε όλα τα περιττά και να συγκεντρωθούμε μόνο στα ουσιώδη, πιστά στο Mies van der Rohe λέγοντας: "Λιγότερο είναι περισσότερο!". Λιγότερη ποσότητα και περισσότερη ποιότητα! Αυτό είναι επίσης γνωστό ως να ζεις πουριστικά. Αλλά φυσικά είναι επίσης πολύ περισσότερο από το να ζεις. Είναι περισσότερο μια φιλοσοφία ζωής – η τέχνη να αφήνεις τα πράγματα έξω.

Στις ακόλουθες γραμμές θα μάθετε ποιες είναι οι πιο σημαντικές αρχές του καθαρού τρόπου ζωής και πώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε στους τέσσερις τοίχους σας.

Τα μεγάλα δωμάτια και τα ουδέτερα χρώματα είναι ιδανικά αν θέλετε να ζήσετε πουριστικά

ζωντανό καθαρό μοντέρνο σαλόνι

Ζώντας πουριστικά και δημιουργώντας περισσότερη διαύγεια

Οι ευθείες γραμμές και ο διαχρονικός σχεδιασμός με τη βέλτιστη λειτουργικότητα είναι μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά του καθαριστικού στυλ ζωής. Ο πραγματικός στόχος είναι να αναδείξει το ίδιο το δωμάτιο. Αυτό όχι μόνο σας δίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων, αλλά και περισσότερο αέρα και περισσότερο φως. Όλα τα σημαντικά συστατικά για μια σπιτική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα εξωφρενικά, πολύχρωμα έπιπλα, η ταπετσαρία με σχέδια και κάθε είδους knickknacks δεν έχουν θέση σε ένα πουριστικά επιπλωμένο διαμέρισμα. Αυτά απλώς υπερφορτώνουν άσκοπα τα δωμάτια και μπερδεύουν το μάτι και το μυαλό. Τα αναμνηστικά και τα αναμνηστικά διακοπών επιτρέπεται επίσης να εκτίθενται σε πολύ περιορισμένο βαθμό. Μεμονωμένα κομμάτια με ειδική αξία μπορούν να τοποθετηθούν ως τραβήγματα ματιών εάν το επιθυμείτε και να ενσωματωθούν με δεξιοτεχνία στο εσωτερικό. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στην αυτοσυγκράτηση και τη διακριτική υποτίμηση.

Η καθαριστική επίπλωση δεν χρειάζεται να φαίνεται κρύα και άβολα

μινιμαλιστικό καθιστικό καθαρό καθιστικό

Οι αρχές του πουριστικού τρόπου ζωής μπορούν επίσης να βρεθούν σε αρχαίους πολιτισμούς, όπως οι αρχαίοι Ρωμαίοι καθώς και στην τέχνη της ζωής της Άπω Ανατολής. Τα στυλ ζωής Wabi Sabi και Zen είναι μερικά από τα μεγαλύτερα πρότυπα για αυτό. Αν και αυτά προέρχονται από τα παλιά χρόνια, στις μέρες μας είναι πραγματικές τάσεις ζωής και κατακτούν τις καρδιές ολοένα και περισσότερων ειδικών και φανατικών σχεδιαστών και εσωτερικών χώρων. Η πρωτοτυπία και η απλότητα, που γίνονται αισθητά σε ένα τέτοιο εσωτερικό σχεδιασμό, είναι εξαιρετικά καλά για τους ανθρώπους στη σημερινή επιταχυνόμενη εποχή, καθώς τους βοηθούν να ανακτήσουν τον εαυτό τους και να τους δώσουν περισσότερη εσωτερική ισορροπία.

Πουριστική ζωή σύμφωνα με το στυλ Wabi Sabi

ζώντας πουριστικά σύμφωνα με την αρχή του wabi sabi

Ηρεμήστε τις αισθήσεις μέσω των χρωμάτων

Είναι γνωστό ότι τα χρώματα έχουν πολύ ισχυρή επίδραση στον ψυχισμό και τη διάθεσή μας. Πάρα πολλά και πολύ έντονα χρώματα φέρνουν περισσότερο δυναμισμό και ανησυχία, τα οποία δεν είναι πραγματικά επιθυμητά σε ένα περιβάλλον διαβίωσης. Οι καθαρολόγοι αποφεύγουν να το κάνουν αυτό όταν πρόκειται για διαβίωση και επίπλωση και προτιμούν αντίθετα και ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το μαύρο, το μπεζ, το κρεμ, το γκρι και το ανοιχτό καφέ. Αυτά έχουν ρουστίκ και ηρεμιστικό αποτέλεσμα και μπορούν να συνδυαστούν πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Τα ελαφριά είδη ξύλου όπως η σκλήθρα, η οξιά και ο σφενδάμνος ταιριάζουν με αυτό, παρέχοντας βέλτιστη ισορροπία και οπτική ζεστασιά στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, μια κουζίνα ή υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένη σε λευκό χρώμα με τραπέζι φαγητού, πάγκο εργασίας, συρταριέρα ή ντουλάπα από ανοιχτόχρωμο ξύλο για να αποκτήσετε την απαραίτητη ποσότητα άνεσης.

Φυσικά, αυτό ισχύει και για όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού

Επιπλώστε την αίθουσα μελέτης πουριστικά

Εξαιρετικά υλικά και λίγα μόνο αξεσουάρ σπιτιού

Ειδικά όταν υπάρχουν μόνο λίγα έπιπλα και αντικείμενα στο δωμάτιο, θα πρέπει να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στα υλικά. Το ξύλο, η πέτρα, το κεραμικό, το βαμβάκι, το λινό και το δέρμα είναι από τα πιο δημοφιλή όταν πρόκειται για επίπλωση σε καθαρό στιλ. Τα απτικά και η υφή συμβαδίζουν και δίνουν στο σύνολο μια ευχάριστη οπτική και απτική αρμονία. Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα αξεσουάρ σπιτιού είναι επιφυλακτικά και πολύτιμα όταν πρόκειται για καθαριστική επίπλωση. Βάζα και κηροπήγια από σκυρόδεμα και μέταλλο σε γεωμετρικό σχέδιο, καθώς και μπολ με φρούτα και γλάστρες από πηλό σε χειροποίητη εμφάνιση είναι από τα πιο προτιμώμενα στο σπίτι του καθαριστή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια πρωτότυπα βλέμματα

καθαριστικά έπιπλα σχεδιαστών διαβίωσης χειροποίητα αξεσουάρ οπτικών

Φυσικά, εξαρτάται πάντα από το δικό σας γούστο και τη συγκεκριμένη κατάσταση διαβίωσης πώς ακριβώς θα πάτε για επίπλωση. Αν θέλετε να ζήσετε πουριστικά, τότε μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε τις βασικές αρχές αυτού του στυλ ζωής και να τις ερμηνεύσετε με τον δικό σας τρόπο. Μπορείτε φυσικά να παίξετε με αυτό αν σας αρέσει και να το συνδυάσετε με στοιχεία από άλλα στυλ. Σε κάθε περίπτωση, ακούστε το ένστικτό σας και δημιουργήστε μια ζεστή και χαλαρωτική όαση που σας δίνει ηρεμία και ηρεμία και σας βοηθά να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Οπτική ισορροπία στο δικό σας σαλόνι

καθιστικό καθαρό σαλόνι επιπλωμένο μινιμαλιστικό

Συνδυάστε λευκούς τοίχους και έπιπλα με ελαφριά ξύλινα πατώματα

μινιμαλιστικές, ευθείες γραμμές ζουν σε ανοιχτόχρωμους τόνους

Οι τοίχοι μπορούν φυσικά να έχουν και άλλο σκούρο χρώμα

ζωντανή καθαριστικά κομψή επίπλωση σαλονιού

Τα οπτικά σκυρόδεμα ταιριάζουν επίσης με την πουριστική επίπλωση

ζωντανός καθαριστής με οπτικά σκυρόδεμα και γυαλί

καθαριστικός σχεδιασμός καναπές γκρι μαύρα τραπεζάκια καφέ   καθαριστικός φωτισμός μπάνιου

Το μπεζ και η κρέμα κάνουν το όλο πράγμα πιο απαλό

ζώντας με καθαρό τρόπο, διακριτικά χρώματα και έπιπλα σχεδιαστών

τα σαλόνια σε μπεζ και λευκό χρώμα είναι πουριστικά

Και το γκρι σε όλες τις αποχρώσεις του είναι ιδανικό για καθαριστική επίπλωση

ζώντας πουριστικά στο σκανδιναβικό στυλ

ζωντανή πουριστική επίπλωση κουζίνας σε λευκό χρώμα

Επίσης εισάγετε μερικά στοιχεία από άλλα στυλ ζωής!

Σκανδιναβός ζωντανός καθαρεύων

ζωντανή καθαρή μινιμαλιστική επίπλωση μπάνιου

ρουστίκ στοιχεία που ζουν πουριστικά

που ζουν και επιπλώνονται πουριστικά σε λευκό χρώμα

Σκανδιναβική καθαρή επίπλωση σπιτιού