Το χαλί είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι επισκέπτες. Είναι μέρος της επίπλωσης του σπιτιού. Επιπλέον, πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ενοικιαστές έβαλαν πινακίδες, στεφάνια και άλλα διακοσμητικά στην πόρτα του διαμερίσματός τους. Επιπλέον, η πόρτα έχει βέβαια πρακτική χρήση. Φέτος, αστεία πατάκια με εξυπνάδα και γοητεία κυριαρχούν στις τάσεις. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι πρέπει να προσέχουν οι άλλοι ιδιοκτήτες και τι προτιμούν να μην έχουν τα χέρια τους.

μοντέρνα πατάκια

Μεταξύ πρακτικής χρήσης και δροσερής εμφάνισης

Φυσικά, οι πόρτες μπροστά από την πόρτα του διαμερίσματος έχουν πρακτική χρήση. Λειτουργούν ως παγίδες βρωμιάς και έτσι διασφαλίζουν ότι το σπίτι παραμένει καθαρό. Επισκέπτες και κάτοικοι σκουπίζουν τα παπούτσια τους εδώ και, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν απλά να τα αφήσουν στο κατώφλι. Επομένως, ένα χαλί θα πρέπει να έχει τραχιά επιφάνεια και να απορροφά καλά τη βρωμιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό χτυπήστε πολλά χαλάκια χωρίς κανένα πρόβλημα ή δουλέψτε με ηλεκτρική σκούπα. Φυσικά, το νερό είναι επίσης ιδανικό για την απομάκρυνση βαθιάς βρωμιάς.

Εκτός από την πρακτική δοκιμασία, μια καλή πόρτα πρέπει επίσης να περάσει τη δοκιμή σχεδιασμού. Ένα κατάλληλο στρώμα ελέγχου βρωμιάς θα πρέπει να ταιριάζει στη συνολική εντύπωση του χώρου εισόδου. Οι ξύλινες πινακίδες σε ρουστίκ στιλ μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με χαλάκια σε παρόμοια χρώματα. Για μια μοντέρνα πινελιά, σας προτείνουμε χαλάκια που έχουν ενημερωμένο κάλυμμα.

Αστεία – αλλά μην γελοιοποιείτε τους άλλους

Όσον αφορά τα πατάκια, τα αστεία είναι πάντα στην εποχή τους. Τα αστεία ρητά κάνουν τους επισκέπτες να χαμογελούν ακόμη και πριν μπουν στο διαμέρισμα και δημιουργούν αμέσως μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ: Τα αστεία δεν γίνονται ποτέ σε βάρος άλλων! Όποιος ανήκει σε μια συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα ή έχει πάθος είναι ευπρόσδεκτος να αστειευτεί σχετικά. Αλλά μόνο και μόνο επειδή ο γείτονας ακούει συνεχώς δυνατή μουσική ή έχει άλλες περίεργες συνήθειες, δεν δικαιολογεί ένα στρώμα παγίδευσης με ένα αστείο σε αυτό το θέμα. Αστεία πατάκια βάλτε τους επισκέπτες σε καλή διάθεση και μην βγείτε ποτέ από τη μόδα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθολικά όλο το χρόνο και είναι πάντα ενημερωμένα.

Φυσικά υπάρχουν πάντα αστεία πατάκια με ρήσεις για επίκαιρα θέματα. Τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να σταθμίσουν αν το χαλάκι θα είναι ακόμα ενημερωμένο σε λίγες εβδομάδες ή μήνες ή αν θα έχει ήδη βγει από τη μόδα. Τότε η απόφαση αγοράς είναι απολύτως σωστή.

καλωσόρισμα-4982168_1920

Ένα πολύχρωμο χαλί που θυμίζει τον αγαπημένο προορισμό διακοπών είναι πολύ δημοφιλές σε πολλούς ανθρώπους. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος έκφρασης της περιπλάνησης και της χαράς του ταξιδιού.

Ποδόσφαιρο, σπίτι και άλλες εκφράσεις αγάπης

Πολλοί οπαδοί του ποδοσφαίρου έχουν μια πόρτα με το λογότυπο, γράμματα ή άλλο στοιχείο του αγαπημένου τους συλλόγου. Τα πατάκια καθιερώνονται επίσης όλο και περισσότερο ως εμπόρευμα σε άλλα αθλήματα. Άλλοι οπαδοί, από την άλλη πλευρά, θεωρούν την πρακτική ανόητη επειδή δεν θέλουν κυριολεκτικά να ποδοπατήσουν τον σύλλογό τους με τα πόδια. Αλλά αυτό δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους οπαδούς: σχεδόν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι πωλούν πατάκια με το λογότυπό τους και χαίρονται όταν οι οπαδοί δείχνουν την αγάπη τους για όλους.

γιορτινό σουβενίρ πόρτας

Εκτός από τον αθλητισμό, υπάρχουν φυσικά και άλλοι τομείς στους οποίους οι φίλαθλοι εκφράζουν την αγάπη τους με ένα χαλάκι. Είτε πρόκειται για μουσική, ταινία, βιβλία ή πολλά άλλα φαντάσματα. Δεν υπάρχουν όρια για τη φανατικότητα. Ακόμα και η κλασική αγάπη για το σπίτι μπορεί να βρεθεί σε όλο και περισσότερα πατάκια ελέγχου βρωμιάς. Φυσικά, δεν αφορά μόνο τον πραγματικό τόπο κατοικίας. Με ένα κομψό χαλί, οι νεοφερμένοι δείχνουν την καταγωγή τους ή το μέρος όπου κρέμονται οι καρδιές τους.

Τα ταιριαστά πατάκια είναι ιδανικά για την ανακούφιση ή την έκφραση της περιπλάνησης. Μπορείτε συχνά να τα δείτε μπροστά από τις πόρτες ως νοσταλγικά ή αστεία αναμνηστικά ή αναμνηστικά διακοπών. Ένα χαλί από μακρινά μέρη είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ όχι μόνο το καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίσθηση διακοπών όλο το χρόνο στην περιοχή εισόδου του διαμερίσματος.

καλωσόρισμα-434118_1280

Τα πατάκια που καλωσορίζουν θερμά τους επισκέπτες είναι ακόμα δημοφιλή. Αυτά μπορούν να βρεθούν σε διάφορες παραλλαγές.

Το κλασικό: Καλώς ορίσατε

Σε πολλούς αρέσει το κλασικό. Αυτό μπορεί επίσης να φανεί στις τρέχουσες τάσεις για τα πατάκια. Δύο τύποι σχεδίων μπορούν να βρεθούν όλο και πιο συχνά που δεν θα επικρατήσουν μόνο το 2020:

Μονόχρωμα πατάκια

Είτε καφέ, γκρι ή μαύρο – τα απλά πατάκια είναι διαχρονικά. Δεν χρειάζεται να προσαρμοστείτε σε μια εποχή ή μια εκδήλωση και μπορείτε να ξαπλώσετε στο κατώφλι σας όλο το χρόνο. Ένα άλλο πλεονέκτημα: τίποτα σχετικό δεν καλύπτεται όταν ένας αισθητήρας βρίσκεται στο χαλί του χειμώνα. Τα απλά χαλιά είναι απλά αληθινά ολόπλευρα και δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα.

 “Καλως ΗΡΘΑΤΕ”

Εάν τα πατάκια περιέχουν έναν χαρούμενο χαιρετισμό, θα γίνουν δεκτοί τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους. Είτε Servus, Moin, Grüezi, Welcome, Hallo ή το κλασικό ζεστό καλωσόρισμα – νιώθετε σαν στο σπίτι σας στην είσοδο. Σχεδόν δεν υπάρχουν όρια στο σχέδιο. Χρωματικός σχεδιασμός, γραμματοσειρά και άλλα σύμβολα, εικόνες και χαμόγελα αφήνουν χώρο για την ατομικότητα. Αυτό το κλασικό μπορεί ακόμη και να συνδυαστεί με την τάση για αστεία μηνύματα, αν αντί για τον απλό χαιρετισμό, για παράδειγμα, η πρόταση «Στον βορρά λένε Moin – Moin Moin slobbering» είναι στο χαλί.

Οι αγοραστές δεν μπορούν να κάνουν λάθος με ένα κλασικό. Το χαλί παραμένει μοντέρνο και ταιριάζει στη συνολική εικόνα χωρίς να ξεχωρίζει.

κολοκύθες-2058014_1280

Πολλοί λάτρεις των δροσερών πατακιών προσαρμόζουν το σχέδιο του χαλάκι στα τρέχοντα γεγονότα. Το μοτίβο καθώς και το χρώμα και η διάθεση μπορεί να διαφέρουν.

Συμπέρασμα: Το προσωπικό γούστο μπορεί να εφαρμοστεί τέλεια

Βασικά, μια πόρτα πρέπει πάντα να ταιριάζει στο προσωπικό γούστο του κατοίκου. Το αν είναι αστείο, αγαπημένο ή ουδέτερο δεν έχει σημασία στην αρχή. Φυσικά, οι τάσεις βοηθούν στην εύρεση κομψών και δροσερών σχεδίων. Με αυτά, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα όλων στον εαυτό τους και στο σπίτι τους. Παρ ‘όλα αυτά, η ατομικότητα δεν πρέπει να εξαφανιστεί κάτω από αυτήν.

Παρεμπιπτόντως: Πολλοί λάτρεις των δροσερών πατακιών αλλάζουν τακτικά το στρώμα. Ταιριάζει λοιπόν στην εποχή, την τρέχουσα και ταιριάζει απόλυτα στην υπόλοιπη διακόσμηση. Όποιος φτιάχνει χριστουγεννιάτικες πινακίδες από χαρτόνι για την πόρτα με παιδιά, μπορεί να υποστηρίξει αυτό το look με χριστουγεννιάτικη πόρτα. Αυτό προσφέρει επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε διάφορες τάσεις και να μάθετε ποιο σχέδιο ταιριάζει στον κάτοικο και στην περιοχή εισόδου του διαμερίσματος μακροπρόθεσμα.

μονόχρωμα πατάκια

Εικόνες:

Εικ. 1: Pixabay.com © smeeshane (CC0 Creative Commons)

Εικ. 2: Pixabay.com © Cparks (CC0 Creative Commons)

Εικ. 3: Pixabay.com © montco13 (CC0 Creative Commons)