Το μικρό δωμάτιο αποτελεί πρόκληση για τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και τους ιδιοκτήτες σπιτιών εδώ και αρκετά χρόνια. Το “επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος” έχει γίνει εν τω μεταξύ ένα δικό του θέμα, στο οποίο πολλοί αφοσιώνονται με ιδιαίτερη αφοσίωση. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε επίσης πολλά άρθρα με συμβουλές και κόλπα για το πώς να διακοσμήσετε άνετα ένα μικρό δωμάτιο και να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο. Σήμερα κάνουμε μια περίληψη αυτού του θέματος, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πρόσθετων ιδεών που δεν έχουμε μοιραστεί ακόμα.

ακρυλικό τραπέζι στημένο μικρό διαμέρισμα

Καθρέπτες, έπιπλα από γυαλί και ακρυλικό

Οι καθρέφτες και τα εφέ καθρέφτη παραμένουν μια τάση στο εσωτερικό σχέδιο. Είναι κατάλληλα για κάθε τύπο χώρου. Με αυτό, μπορείτε όχι μόνο να μεγεθύνετε το μικρό δωμάτιο, αλλά και να το κάνετε να φαίνεται φωτεινό. Προς το παρόν, οι καθρέφτες με vintage πλαίσια είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε υπέροχα εφέ καθρέφτη με όλους τους τύπους γυάλινων επίπλων. Ένα τραπεζάκι σαλονιού ή τραπέζι φαγητού από αυτό το υλικό θα ήταν πολύ κατάλληλο για ένα μικρό δωμάτιο. Μπορείτε να μεγεθύνετε το μικρό δωμάτιο υπέροχα χρησιμοποιώντας ακρυλικά έπιπλα.

Επίπλωση μικρού διαμερίσματος πολυλειτουργικού τραπεζιού με ράφι

Επιπλώνοντας ένα μικρό διαμέρισμα: επιλέξτε πολυλειτουργικά έπιπλα

Μια άλλη τυπική τάση για τα μικρά διαμερίσματα είναι η πολυλειτουργική επίπλωση. Για παράδειγμα, ένας Οθωμανός με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης θα ήταν υπέροχα εγγεγραμμένος σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Τα πτυσσόμενα έπιπλα καθισμάτων ή τραπέζια είναι επίσης δημοφιλή έξτρα για εσωτερική διακόσμηση και μπαλκόνι. Όλο και πιο σταθερά και ελαφρύτερα μοντέλα έρχονται στην αγορά που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

μικρό διαμέρισμα-επίπλωση-ράφια-πάνω από το παράθυρο

Γεμίστε τα δύσκολα σημεία με ράφια

Τόσο λίγος χώρος και όμως τόσα δύσκολα σημεία που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά; Αυτή η κατάσταση είναι πολύ γνωστή στους ανθρώπους που ζουν σε μικρά διαμερίσματα. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε μόνο να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας λίγο και να βρείτε υπέροχες λύσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ράφια γύρω από ένα παράθυρο. Χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την περιοχή σε διαφορετικές γωνίες και κόγχες τοίχων.

Στα μοντέλα μας μπορείτε να δείτε ότι στους ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν όλο το ύψος του τοίχου.

τηγάνια-κρεμαστά-μικρά-κουζίνα-επίπλωση

Επιπλώνοντας ένα μικρό διαμέρισμα: Κερδίζοντας περισσότερο χώρο κρεμώντας αντικείμενα

Ο αποθηκευτικός χώρος πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά σε ένα μικρό διαμέρισμα. Πολλά από τα πιάτα μπορούν να κρεμαστούν αντί να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο. Παρακάτω υπάρχουν διάφορες ιδέες για το πώς να το κάνετε καλύτερα. Πολλά μπορούν να υλοποιηθούν ως ένα έργο μόνος σου.

Επιπλέον, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γάντζους στα διάφορα μέρη για να κρεμάσετε τα ρούχα, τις τσάντες σας και κάθε λογής πράγματα. Αυτό αφήνει πολύ περισσότερο χώρο στα ράφια.

γκρι-καφέ-λευκό-ουδέτερο-χρώμα-παλέτα-μικρό-διαμέρισμα-εγκαταστάσεις

Πηγαίνετε για μονόχρωμες παλέτες χρωμάτων

Το χρώμα του τοίχου έχει επίσης μεγάλη σημασία για το αν ένα δωμάτιο αισθάνεται μικρό ή μεγάλο. Τα μονόχρωμα χρώματα, και ιδιαίτερα τα ανοιχτά, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται φωτεινότερα και ευρύτερα.

λευκό-γκρι-μικρό-διαμέρισμα-επίπλωση

Ουδέτερα χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα για το σχεδιασμό των τοίχων είναι ένα άλλο καλά αποδεδειγμένο μέσο μεγέθυνσης ενός δωματίου. Αυτός μπορεί επίσης να είναι ο λόγος που βιώνουμε μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε αυτές τις αποχρώσεις κάθε επόμενο έτος. 2017 Τα χρώματα της χρονιάς είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα από αυτή την άποψη. Οι ζωντανές και ενεργητικές αποχρώσεις χρησίμευσαν ως βάση για απαλά, ουδέτερα χρώματα. Κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται γεμάτο χαρακτήρα και προσωπικότητα, καθώς και γεμάτο δυναμισμό. Ταυτόχρονα, κάνουν την ατμόσφαιρα να φαίνεται απαλή και χαλαρή.

γυάλινες πόρτες-με-φιγούρες-μικρές-winung-επίπλωση

Χρησιμοποιήστε γυάλινες πόρτες όπου είναι δυνατόν

Όπου είναι δυνατόν, εγκαταστήστε γυάλινες πόρτες. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται πολύ πιο πλατύ από ό, τι αν χρησιμοποιούσατε κουρτίνες εκεί.

σχεδιασμός δαπέδου

Ο ίδιος σχεδιασμός δαπέδου σε όλα τα δωμάτια

Η ομοιόμορφη εμφάνιση των δαπέδων σε όλα τα δωμάτια θα συμβάλει σημαντικά στην ευρεία εμφάνιση του διαμερίσματος γενικότερα. Επιλέξτε λοιπόν ένα υλικό που ταιριάζει καλά παντού και χρησιμοποιήστε το σε όλα τα δωμάτια, αν είναι δυνατόν.

Κάντε τα παράθυρα να φαίνονται πιο πλατιά κρεμώντας σωστά τις κουρτίνες

Θα πρέπει να κρεμάσετε τις κουρτίνες πολύ πάνω από το παράθυρο. Οι κουρτίνες θα πρέπει επίσης να είναι ευρύτερες από τα κουφώματα. Αυτό κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

κρεβάτι-με-αποθήκη-χώρος-κατασκευή

Αξιοποιήστε τον χώρο κάτω από τα κρεβάτια

Μπορείτε να στρώσετε τα κρεβάτια σας λίγο ψηλότερα και αυτό ανοίγει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά με διάφορες μεθόδους. Μπορείτε να συλλέξετε τα αντικείμενα σε κουτιά αποθήκευσης. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε συρτάρια ή ράφια στην κατασκευή του κρεβατιού.

οργανώστε-την-παιδική-γκαρνταρόμπα

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά καλάθια και κουτιά

Απλά κοιτάξτε γύρω από τα φαρμακεία, τα καταστήματα επίπλων, τους καταλόγους και τις μεγάλες αλυσίδες αγορών για υπέροχα καλάθια και κουτιά αποθήκευσης. Έρχονται σε μεγάλη ποικιλία και προορίζονται για πολλούς διαφορετικούς τύπους αντικειμένων. Αυτό σας επιτρέπει να επιτύχετε γρήγορα και εύκολα περισσότερη τάξη στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

ασορτί-κουρτίνες-επίπλωση-μικρά-διαμερίσματα

Κάντε χωρίς αδιαφανείς κουρτίνες και αφήστε περισσότερο φως να εισέλθει στο δωμάτιο

Είναι καλύτερα να μην κλείσετε αδιαφανείς κουρτίνες. Or μπορείτε να τα συνδυάσετε με άλλα από ελαφριά υφάσματα. Αυτή η δεύτερη λύση θα ήταν κατάλληλη για το υπνοδωμάτιο. Έτσι, μπορείτε να κλείσετε τις χοντρές κουρτίνες τη νύχτα και να κοιμηθείτε ήσυχοι, αλλά να αφήσετε ξανά πολύ φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι σημαντικό έτσι ώστε τα μικρά δωμάτια να φαίνονται άνετα και φωτεινά.

πρακτικά ράφια τοίχου κουζίνας

Ανοιχτά ράφια και διαίρεση δωματίου μέσω κουρτινών

Τα ανοιχτά ράφια μπορούν να στερεωθούν εύκολα, γρήγορα και φθηνά οπουδήποτε. Αυτό εξοικονομεί πολύ χώρο σε ένα μικρό διαμέρισμα. Ωστόσο, θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόβλημα ότι όλα τα αντικείμενα είναι ορατά. Δεν είναι τόσο υπέροχο πια αν δεν είσαι ο τύπος που πάντα θέλει ή μπορεί να τακτοποιήσει. Αλλά σε συνδυασμό με κουρτίνες που κρύβουν τα ράφια αν το επιθυμείτε, αυτό θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για το σπίτι σας.

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να προστατέψετε τον δικό σας ιδιωτικό χώρο. Μπορείτε επίσης να το χωρίσετε σε διαφορετικές λειτουργικές ζώνες χωρίς να το περιορίσετε.

πολύ πρακτικό για τη δημιουργία ενός μικρού διαμερίσματος

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαμορφώσει την περιοχή εισόδου

Σε μερικά μικρά διαμερίσματα δεν υπάρχει χώρος εισόδου. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε την εντύπωση μιας περιοχής εισόδου. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή γωνιά σιδερώματος ή να αποθηκεύσετε τον αθλητικό σας εξοπλισμό. Ο χώρος για τα παπούτσια δεν πρέπει να λείπει στην είσοδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα ήταν επίσης λογικό να χρησιμοποιείτε κουρτίνες για να τις διαχωρίσετε.

Ανεξάρτητα από το πώς διαμορφώνετε την περιοχή εισόδου σας, η ύπαρξή του έχει πολύ θετικό ψυχολογικό αποτέλεσμα. Το διαμέρισμα αισθάνεται πλήρως επιπλωμένο.

τραπεζαρία πρακτικό σχέδιο με γωνιακό τραπέζι

Λειτουργικός σχεδιασμός του χώρου όπου ετοιμάζετε γεύματα

Ακόμα και στο μικρότερο διαμέρισμα, ο χώρος για την προετοιμασία φαγητού και την απόλαυση των γευμάτων πρέπει να είναι πολύ άνετος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ετοιμάσετε υγιεινά πιάτα και να απολαύσετε υπέροχες στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους και τους γνωστούς σας. Η επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να μπορείτε να προετοιμάσετε τα πάντα γρήγορα και εύκολα. Τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποιείτε συχνότερα θα πρέπει να είναι εύκολα κατανοητά.

Το τραπέζι πρέπει να είναι πολύ άνετο. Σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί αν υπάρχει χώρος για τρία έως τέσσερα άτομα. Τα στρογγυλά και μικρά τραπέζια τραπεζαρίας που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε μια γωνία είναι εξαιρετικές και εργονομικές λύσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι μπαρ για αυτό. Σας εξασφαλίζει λίγο περισσότερο χώρο εάν απαιτείται. Τον υπόλοιπο χρόνο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως επιφάνεια εργασίας ή αποθηκευτικός χώρος. Ο συνδυασμός μπαρ και μικρού τραπεζιού είναι πολύ μοντέρνος και κομψός. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ξανά ότι τα διαφανή υλικά συμβάλλουν επίσης στην οπτική μεγέθυνση του χώρου.

Οι μικροί χώροι διαβίωσης είναι μοντέρνοι. Αυτή η τάση μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι ο τρόπος ζωής μας συνδέεται όλο και περισσότερο με τα ταξίδια, την αλλαγή της επιφάνειας εργασίας και γενικά χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ευελιξία.

Αλλά το μικρό δωμάτιο πρέπει να είναι εξαιρετικά δημιουργικό και έξυπνα επιπλωμένο έτσι ώστε να μας παρέχει την άνεση που γνωρίζουμε από οικογενειακά διαμερίσματα και σπίτια παραδοσιακού τύπου. Τα μέσα που παρουσιάζονται είναι πολύ αντιπροσωπευτικά των τάσεων που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Εφαρμόστηκαν από σχεδιαστές τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι είναι πρωτοποριακές για την περαιτέρω ανάπτυξη του θέματος “επίπλωση μικρών διαμερισμάτων”.

Επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος: διαφάνεια

ακρυλική καρέκλα σκούρο κάθισμα σετ μικρό διαμέρισμα

ακρυλικό τραπεζάκι σαλονιού για τη δημιουργία μικρού διαμερίσματος

ακρυλικό τραπέζι στήσιμο διαμερίσματα διαφανή βάζα μικρού διαμερίσματος

Επίδραση καθρέφτη για να διακοσμήσετε ένα μικρό διαμέρισμα

κομοδίνα επιφάνεια καθρέφτη για επίπλωση μικρού διαμερίσματος

μοντέρνο διαμέρισμα με διαφανή έπιπλα και διακόσμηση

Έπιπλα εφέ καθρέφτη στην εσωτερική διακόσμηση

τραπέζι και τοίχος με εφέ καθρέφτη

Επιπλώνοντας ένα μικρό διαμέρισμα: έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών

πτυσσόμενο κρεβάτι για τη δημιουργία ενός μικρού διαμερίσματος

πτυσσόμενο κρεβάτι κατασκευή ύπνου

κατασκευή πολλαπλών τραπεζιών

πολυλειτουργικό κρεβάτι εξαιρετική κατασκευή

ράφια καθισμάτων στο πλάι

καθίστε με τη λάμπα σε ένα

ενσωματωμένα βιβλία κάθονται στο πλάι

πτυσσόμενα έπιπλα κατασκευής τραπεζιού

έπιπλα πολυλειτουργικού τραπεζιού

Βέλτιστη χρήση του χώρου μέσω ράφια

μπάνιο βολικά ράφια

γωνιακά ράφια ξύλο στήσιμο μικρό διαμέρισμα

μινιμαλιστικά ξύλινα ράφια για τη δημιουργία ενός μικρού διαμερίσματος

πρακτική χρήση των γωνιών χάρη στα άνετα ράφια

Ράφι τοίχου στήσιμο μικρό διαμέρισμα

Εξοικονομήστε χώρο αποθήκευσης κλείνοντας τον

κρεμαστός αποθηκευτικός χώρος για τη δημιουργία μικρού διαμερίσματος

εύκολη αποθήκευση επίπλων στην κουζίνα

αποθηκεύστε βολικά μαχαιροπίρουνα στην κουζίνα

ποδήλατο που κλείνει ένα μικρό διαμέρισμα

κρεμαστά πιάτα στο πλάι

κουζίνες κλείνουν χώρο αποθήκευσης

κρεμαστός χώρος αποθήκευσης μπαχαρικών κουζίνας

τηγάνια που κλείνουν το διαμέρισμα με επίπλωση κουζίνας

Αποθήκευση-παπούτσια-επίπλωση-ένα-μικρό-διαμέρισμα

Κλείσιμο τσαντών για επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος

Ταιριάζει με παλέτα χρωμάτων για ένα μικρό διαμέρισμα

μπλε λευκό μικρό διαμέρισμα στημένο

γκρι λευκή ουδέτερη παλέτα χρωμάτων διακοσμούν μικρό διαμέρισμα

μινιμαλιστική παλέτα χρωμάτων ουδέτερα χρώματα διακοσμούν μικρό διαμέρισμα

λευκό-καφέ-μικρό-διαμέρισμα-επίπλωση

Γυάλινες πόρτες

γυάλινες πόρτες στήνουν μικρές πόρτες

γυάλινες πόρτες για τη δημιουργία μικρού διαμερίσματος

κοιτάζοντας γυάλινες πόρτες στον κήπο

ξύλινη και γυάλινη πόρτα επιπλωμένα μικρά διαμερίσματα

Επιπλώστε ένα μικρό διαμέρισμα με γυάλινες πόρτες

συρόμενες γυάλινες πόρτες

Οι διοργανωτές είναι τώρα!

διοργανωτής βιβλίων για την επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος

οργανώστε ρούχα επιπλώστε ένα μικρό διαμέρισμα

Διοργανωτής καλλυντικών

οργάνωση στο ψυγείο

Ταιριάζουν κουρτίνες για το μικρό διαμέρισμα

μπλε κουρτίνες μονόχρωμη παλέτα για τη δημιουργία μικρού διαμερίσματος

χοντρές και διάφανες κουρτίνες σε συνδυασμό

φωτεινές και ελαφριές κουρτίνες

οι ελαφριές κουρτίνες διαθέτουν μικρό διαμέρισμα

Διαχωριστικό δωματίου με κουρτίνες για τη δημιουργία ενός μικρού διαμερίσματος

ροζ κουρτίνες ελαφριά κουρτίνα

Ιδέες για τον χώρο εισόδου μικρών διαμερισμάτων

Ο χώρος εισόδου διαθέτει καθρέφτη για την επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος

μικρό διαμέρισμα με χώρο εισόδου