Καθαρίστε σωστά; Υπάρχει όντως κάτι τέτοιο; Πολύ συχνά εννοούμε με αυτό: να κάνουμε τους τέσσερις τοίχους μας να φαίνονται ξανά τακτοποιημένοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γιατί ειδικά πριν από μια αυθόρμητη επίσκεψη, δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να μετατρέψουμε το καθημερινό χάος στο σπίτι μας σε μια ευχάριστη και σπιτική ατμόσφαιρα. Και παρόλο που συχνά δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε τον εσωτερικό μας ασθενέστερο εαυτό, με ένα καλό σχέδιο καθαρισμού και την απαραίτητη πειθαρχία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη τάξη στο σπίτι και να παρακολουθούμε τα πράγματα.

Καθαρίστε όπως οι επαγγελματίες

Οι πρακτικές συμβουλές καθαρισμού από ειδικούς σε αυτόν τον τομέα μας βοηθούν συχνά εδώ. Συχνά συνιστάται, για παράδειγμα, να τα χωρίζουμε πάντα όμορφα σε μικρότερες ζώνες και μονάδες και να τα τακτοποιούμε και να τα καθαρίζουμε το ένα μετά το άλλο. Ο διαχωρισμός θα πρέπει να γίνει ακόμη και χρονικά. Καθαρίζοντας μόνο μία μονάδα την ημέρα, αισθάνεστε πιο ασφαλείς και κάπως πιο ήρεμοι και από την άλλη πλευρά, η δουλειά δεν σας απογοητεύει στην αρχή. Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να τοποθετήσετε κάθε μεμονωμένο αντικείμενο στη θέση του στη συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η βιώσιμη τάξη και, κατά συνέπεια, χάνεται πολύ λιγότερος χρόνος στην τακτοποίηση.

Το τακτοποίηση έγινε εύκολο

τακτοποιήστε σωστά πρακτικές συμβουλές σαλόνι

Οι συμβουλές εμπειρογνωμόνων, όπως μια μικρή ανταμοιβή μετά ή συστηματική αφαίρεση, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και συνιστώνται πάντα όταν τακτοποιείτε. Σε αυτό το χρήσιμο infographic θα βρείτε μερικές υπέροχες συμβουλές καθαρισμού που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα πράγματα τακτοποιημένα στο σπίτι.

Αλλά αν όλα πρέπει πραγματικά να λειτουργούν πολύ γρήγορα, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε τις συμβουλές της τελευταίας στιγμής για γρήγορο τακτοποίηση.

Έχουμε 5 από αυτά έτοιμα για εσάς σήμερα. Μείνετε μαζί μας και μάθετε τι είναι!

Τακτοποιήστε το διάδρομο γρήγορα και βιώσιμα

Τακτοποίησε σωστά ξύλινα κουτιά στο διάδρομο, βεστιάριο, ξύλινες σανίδες

# 1 Ο διάδρομος – η τηλεφωνική κάρτα του σπιτιού σας

Το πρώτο πράγμα που θα δει ο επισκέπτης σας είναι αναμφίβολα ο διάδρομος ή ο χώρος εισόδου γενικότερα. Επομένως, θα πρέπει να το καθαρίσετε ιδιαίτερα καλά. Ακόμα κι αν έχετε μόνο λίγα λεπτά για να το κάνετε, μπορείτε τουλάχιστον να το πάρετε στο έπακρο και να το κρύψετε – όπως παπούτσια και πάρα πολλά ρούχα που κρέμονται γύρω από το γκαρνταρόμπα. Να θυμάστε πάντα: θα πρέπει σίγουρα να αφήσετε μερικά άδεια άγκιστρα. Έτσι, η επίσκεψη είναι πραγματικά ευπρόσδεκτη. Ωραία υφαντά καλάθια, κουτιά αποθήκευσης, ντουλάπια αίθουσας ή ακόμη και τέτοια ξύλινα κουτιά, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, βοηθούν.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το διάδρομο απλό και φιλόξενο

διάδρομος τακτοποίηση ιδεών καλάθια αποθήκευσης συρταριέρα αποθήκευσης

# 2 Η στρατηγική “μυστικό δωμάτιο”

Μια επιτυχημένη μέθοδος για ταχεία τακτοποίηση είναι αυτή του δωματίου συλλογής. Θα πρέπει να ορίσετε ένα από τα δωμάτιά σας ως “μυστικό δωμάτιο”. Αυτό θα κρατήσει όλα τα περιττά αντικείμενα και όσο έχετε επισκέπτες, απλά παραμείνετε κλειστά. Έτσι, κανείς δεν θα μπορεί να μπει χωρίς άδεια και κρατάτε τα ήρεμα και τα οικιακά σας μυστικά για τον εαυτό σας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα πατώματα και τα ράφια σε αυτό το θέμα. Εάν αυτά τα μέρη στο σπίτι είναι τακτοποιημένα, δημιουργούν μια επιπλέον οπτική αίσθηση για περισσότερη τάξη. Εάν δεν έχετε ντουλάπα στο σπίτι, η μελέτη ή το υπνοδωμάτιο είναι συνήθως το τέλειο φάρμακο.

Με αυτήν τη στρατηγική καθαρισμού, τα πράγματα λειτουργούν τέλεια ακόμη και με πολύ λίγο διαθέσιμο χρόνο

ακατάστατα παπούτσια κρεβατοκάμαρας βιβλία μαντήλι

# 3 Πηγαίνετε στο κουτί

Καλάθια, σάκοι, ξύλινα κουτιά, κιβώτια κινήσεων – όλα όσα έχετε στη διάθεσή σας θα σας βοηθήσουν να κρύψετε όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από τα μάτια του επισκέπτη σας σε χρόνο μηδέν και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσετε στον «μυστικό θάλαμο».

Ένα εντυπωσιακό ξύλινο στήθος ή αυτό που είναι υφαντό από κλαδιά ιτιάς ή μπαστούνι μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Μπορείτε ακόμη να το τοποθετήσετε ως τραπεζάκι σαλονιού στο σαλόνι.

Η ίδια αρχή ισχύει για όλα τα άλλα δοχεία καθώς και για το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο σας, για παράδειγμα. Τα βρώμικα πιάτα που βρίσκονται ακόμα στην κουζίνα εξαφανίζονται πολύ γρήγορα στο πλυντήριο πιάτων … κλείστε την πόρτα! πλήρης!

Καλάθια πλυντηρίου με γούστο και στυλ δημιουργούν τάξη

υφαντά καλάθια πλυντηρίου από ξύλο ιτιάς με λευκό ύφασμα

# 4 Αποστολή: μπάνιο!

Το μπάνιο και η τουαλέτα έχουν κορυφαία προτεραιότητα όταν τακτοποιείτε την τελευταία στιγμή. Επειδή αυτά τα δωμάτια είναι πολύ πιθανό να επισκεφθούν οι καλεσμένοι σας. Φυσικά, η καθαριότητα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Εδώ πρέπει να επενδύσετε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας και του χρόνου σας. Ωστόσο, μην κάνετε πολλά ταυτόχρονα. Πρώτα σκουπίστε τον καθρέφτη στο μπάνιο με ένα καθαριστικό γυαλιού και πανί καθαρισμού παραθύρων και στη συνέχεια προχωρήστε στο νεροχύτη. Το κλειδί εδώ είναι να καθαρίσετε σωστά τα υπολείμματα σαπουνιού και οδοντόκρεμας και να περάσετε από τη βρύση και τον νεροχύτη με το καθαριστικό μπάνιου της επιλογής σας. Τέλος, θα πρέπει να καθαρίσετε το κάθισμα της τουαλέτας και το μπολ και από τις δύο πλευρές, καθώς και μέσα και έξω και να ξεπλύνετε καλά. Ένα ευχάριστο άρωμα στο μπάνιο φυσικά δεν μπορεί ποτέ να βλάψει, αλλά να ολοκληρώσει το όλο πράγμα ευχάριστα.

Καθαρίστε προσεκτικά το μπάνιο

καθαρίστε το νεροχύτη

# 5 Αποσπάστε την προσοχή της επίσκεψής σας

Τέλος, υπάρχει ένα δοκιμασμένο και αληθινό κόλπο – να στρέψετε την προσοχή. Η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό δεν λειτουργεί μόνο όταν τακτοποιούμε, αλλά και πρακτικά σε όλους τους τομείς της ζωής. Μάλλον το έχεις δοκιμάσει εσύ κάποια στιγμή, έτσι δεν είναι?

Λουλούδια, κεριά, κατευθυντικό φως είναι τα κύρια εργαλεία που βοηθούν τέλεια σε αυτό το έργο. Η επίσκεψή σας θα το παρατηρήσει επίσης καταρχάς και θα αισθανθεί θερμά καλεσμένη και πολύ πιο χαλαρή.

Διακοσμήστε το τραπεζάκι του σαλονιού ή το κομμό με φρέσκα λουλούδια και κεριά

κεριά κεριών φανάρια φυτό εσωτερικού χώρου ως διακόσμηση τραπεζιού

Γενική συμβουλή καθαρισμού: «Εκτός οράματος, εκτός μυαλού» … οι παλιές παροιμίες πάνε πάντα στο σημείο! Επίσης σε αυτή την περίπτωση, επειδή αυτό που δεν βλέπει ο επισκέπτης είναι σίγουρα έξω από την αντίληψή του και επομένως δεν αποτελεί πρόβλημα.

Συμπέρασμα:

Εάν θέλετε πραγματικά να καθαρίσετε γρήγορα, η εφευρετικότητα και ο αυτοσχεδιασμός είναι το παν και το τέλος της επιτυχίας. Επινοήστε λοιπόν μερικές νέες ιδέες και στρατηγικές για τον εαυτό σας, ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Και μην ξεχνάτε: ο καλός αερισμός είναι σίγουρα μέρος του καθαρισμού της τελευταίας στιγμής!

Προσπαθείτε πάντα να εστιάζετε στην αρμονία των χρωμάτων

διακόσμηση τραπεζιού φρέσκων λουλουδιών στο σαλόνι

Οι μικροί, φρέσκοι χρωματικοί τόνοι λειτουργούν πάντα ως ένα ευπρόσδεκτο βλέμμα

κομοδίνο κομοδίνο από ξύλο βελανιδιάς στο σαλόνι

Τα φρέσκα λουλούδια στην είσοδο μιλούν για ένα θερμό καλωσόρισμα

Ορτανσίες ανοίγουν κλαδιά στο διάδρομο σε ξύλινη συρταριέρα

Με ουδέτερα χρώματα και ανοιχτόχρωμο ξύλο στο εσωτερικό, όλα φαίνονται κάπως πιο τακτοποιημένα

επίπλωση σαλονιού σε ουδέτερα χρώματα και ανοιχτόχρωμο ξύλο

Το έμμεσο φως και το τζάκι παρέχουν ακόμη περισσότερη άνεση και αποσπούν περαιτέρω την προσοχή

σαλόνι τραπεζαρία τζάκι καυσόξυλα

Όλα πρέπει να έχουν τη δική τους συγκεκριμένη θέση

γυναικεία τσάντα πορτοφόλι καλοκαιρινό καπέλο στο ράφι

Τέλεια παραγγελία στη γυναικεία γκαρνταρόμπα

diy βιβλιοθήκη ντουλάπα ντουλάπα

Η έξυπνη αποθήκευση παπουτσιών

Αποθηκεύστε έξυπνα τα παπούτσια

Σκουπίστε τη σκόνη από την τηλεόραση, μην ξεχνάτε!

σκούπισμα σκόνης τηλεόρασης στο σαλόνι