βρώσιμα λουλούδια και φυτά σε μεγάλες γλάστρες

Καλλιέργεια βρώσιμων λουλουδιών και φυτών

Τα βρώσιμα λουλούδια και φυτά αναπτύσσονται πολύ καλά σε δοχεία και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη καλύτερα από ό, τι υπό φυσικές συνθήκες.

Αν λοιπόν δεν έχετε φυσικό κήπο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν βρώσιμο κήπο σε γλάστρες. Θα είναι μόλις λίγα βήματα μακριά από το σπίτι σας.

Αλλά από πού πρέπει να ξεκινήσετε; Ο Steve Masley είναι σύμβουλος και βρώσιμος σχεδιαστής κήπων με έδρα την παράκτια περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. Σήμερα μοιράζεται μαζί μας 10 συμβουλές για το πώς να πετύχουμε αυτό το είδος σχεδιασμού κήπου.

Φροντίστε προσεκτικά τα φυτά

βρώσιμα λουλούδια και φυτά πάπρικα

 1. Νερό σωστά

Λέει ότι το κακό πότισμα της βασικής περιοχής νούμερο 1 οφείλεται στην κακή ανάπτυξη των φυτών. Το χώμα στα δοχεία στεγνώνει πολύ γρήγορα, οπότε αυτός ο παράγοντας πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιηθεί. Σε ιδιαίτερα ηλιόλουστα και χειμωνιάτικα μέρη, πρέπει να ποτίζετε ίσως έως δύο φορές την εβδομάδα. Το πολύ νερό δεν είναι επίσης καλή ιδέα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μύκητα και σήψη των ριζών.

Μπορείτε να ποτίσετε με το χέρι, αλλά η εγκατάσταση πατημάτων είναι ένας απλός και συνεπής τρόπος για να το κάνετε αυτό. Ο Masley συνιστά να κάνετε έναν βρόχο από τις γραμμές δακρύων γύρω από το φυτό αντί να εγκατασταθείτε σε απλούς σταγόνους αδένες. Με αυτόν τον τρόπο το νερό απλώνεται καλύτερα και αποφεύγετε τα φυτά να πέσουν ή να στεγνώσουν. Καλύπτει επίσης τα δοχεία με κομπόστ για να διατηρήσει την υγρασία στο έδαφος.

Γονιμοποιήστε το χώμα

γονιμοποιήστε εδώδιμα λουλούδια χώμα

 1. Γονιμοποιήστε το χώμα

Ρωτήστε τους ανθρώπους που έχουν πολλά βρώσιμα φυτά στο σπίτι τους για τα μυστικά τους και όλοι θα σας πουν το ίδιο πράγμα: καλά γονιμοποιημένο χώμα. Οι κήποι εμπορευματοκιβωτίων χρειάζονται χώμα που είναι εύκολο στη λίπανση, απορροφητικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Τα φυτώρια πωλούν οργανικά μείγματα δοχείων, αλλά μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας. Ο Masley προειδοποιεί άμεσα για τη χρήση χώματος από την αυλή, επειδή πολύ συχνά περιέχει πηλό και λάσπη. Οι κήποι εμπορευματοκιβωτίων χρειάζονται πολύ περισσότερο χώμα, το οποίο είναι εύκολο στη λίπανση, απορροφά την υγρασία καλά και είναι άφθονο.

Εδώ είναι μια συνταγή:

 1. Μέρος από χοντρή άμμο
 2. Δύο μέρη καλής κομποστοποίησης κήπου που έχει φιλτραριστεί
 3. Μέρος του καλαμποκιού
 4. Μέρος από πέτρα μαργαριτάρι ή πέτρα λάβας

Ανακατέψτε όλα αυτά μαζί και μπορούν να προστεθούν οργανικά πρόσθετα σε αυτά. Μπορείτε να το κάνετε από την αρχή. Τα θρεπτικά συστατικά εξαπλώνονται αργά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ποτίσετε.

Προσθέστε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος

Καλλιέργεια βρώσιμων φυτών στο σπίτι

Κάποιος μπορεί επίσης να προσθέσει ειδικά θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, όπως ουσίες που αντικαθιστούν το ρόλο των σκουληκιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πραγματικά, ζωντανά. Τα σκουλήκια είναι σημαντικά επειδή προσθέτουν στον κύκλο θρεπτικών συστατικών και με τρόπο καλό για τη γη.

Η γη είναι εμπλουτισμένη με ευεργετικά βακτήρια και μύκητες. Αυτά ανταγωνίζονται τα παθογόνα που μπορεί να επιτεθούν στο φυτό σας.

Χρησιμοποιήστε βούτυρο καρύδας

προσθέστε βρώσιμα λουλούδια βούτυρο καρύδας

Ο Masley χρησιμοποιεί καρύδα στο μείγμα του εδάφους του, αυξάνοντας την ικανότητα συγκράτησης νερού. Η τύρφη απορρίπτει το νερό όταν έχει στεγνώσει. Αντίθετα, ο κάδος καρύδας απορροφά πάντα το νερό και είναι πολύ πιο βιώσιμος.

Δοσολογήστε το νερό σωστά

Φύτευση πιπεριών στο σπίτι

 1. Αποφύγετε τον υπερπληθυσμό

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν σχεδιάζουν κήπους εμπορευματοκιβωτίων. Νομίζετε ότι εάν ένα φυτό τομάτας είναι καλό, δύο και τρία είναι επίσης καλά. Αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια.

Ο Masley βλέπει ότι τα περισσότερα δοχεία φυτών χρησιμοποιούν 5 γαλόνια νερό. Αυτό ισχύει και για το φυτό πιπεριάς εδώ. Η αύξηση του αριθμού μπορεί να φαίνεται μια εξαιρετική λύση στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα τον εμποδίζετε να είναι παραγωγικός. Στη συνέχεια, τα πολλά φυτά πιπεριού βρίσκονται σε ασταμάτητο ανταγωνισμό το ένα δίπλα στο άλλο και από μόνα τους γίνονται λιγότερο παραγωγικά.

Σύμφωνα με τον Mesley, θα έχετε επίσης περισσότερα προβλήματα με ασθένειες εάν το κάνετε αυτό. Αυτό προέρχεται επίσης από το άγχος που προκύπτει από τον ανταγωνισμό.

Ασφαλίστε αρκετό φως

βρώσιμα φυτά λουλουδιών με αρκετό φως και νερό

 1. Τα βρώσιμα λουλούδια και φυτά χρειάζονται αρκετό φως

Όπως και με όλους τους άλλους κήπους, έξι έως οκτώ ώρες φωτός είναι απολύτως επαρκείς για τον κήπο με εμπορευματοκιβώτια. Οι κήποι που βλέπουν νότια ή δυτικά είναι υπέροχα μέρη, αλλά βρώσιμα φυτά μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε μέρη που βλέπουν βόρεια ή ανατολικά.

Σε περιοχές όπου υπάρχει λιγότερο ηλιακό φως, ο Masley συνιστά την επιλογή ποικιλιών φυτών που θα ωριμάσουν νωρίτερα για συγκομιδή. Τέτοια είναι για παράδειγμα τα ντοματίνια. Πρέπει να διατηρείτε τους χώρους μεταξύ των διαφόρων φυτών αρκετά μεγάλους ώστε να προσελκύουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Το μαρούλι μεγαλώνει πολύ καλά με λίγο ήλιο. Θα πρέπει απλώς να πειραματιστείτε με διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και να δείτε τι βγαίνει από αυτό.

Τα βρώσιμα λουλούδια και τα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται σε ένα μεγάλο δοχείο

βρώσιμα λουλούδια και φυτά στο σπίτι

 1. Όσο μεγαλύτερη είναι η κατσαρόλα, τόσο το καλύτερο

Ναι, τα βρώσιμα φυτά μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε μικρότερα δοχεία φυτών, αλλά αυτό σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Όσο μεγαλύτερο είναι το δοχείο, τόσο πιο βαθιές μπορούν να γίνουν οι ρίζες και τα φυτά πιο στιβαρά. Οι ρίζες θα γίνουν ισχυρότερες και θα μπορούν να συγκρατούν καλύτερα το νερό και θα σας βοηθήσουν με το πρόβλημα νούμερο 1.

Αν το κάνετε αυτό, το χώμα θα κρατήσει περισσότερο νερό και θα στεγνώσει πολύ πιο αργά. Αντισταθείτε λοιπόν στον πειρασμό να φυτέψετε στις μικρές γλάστρες και σκεφτείτε πρώτα τις μεγάλες γλάστρες.

Φέρτε διαφορετικά δοχεία σε χρήση

βρώσιμα φυτά σε διαφορετικά δοχεία

 1. Δεν δημιουργούνται όλα τα δοχεία ίσα

Το μέγεθος των δοχείων είναι επίσης σημαντικό καθώς το σχήμα και το υλικό τους είναι σημαντικά για βρώσιμα λουλούδια και φυτά. Η Masley προτιμά αυτά με στρογγυλό και κυλινδρικό σχήμα. Προτιμά να κάνει χωρίς το κλασικό κωνικό σχήμα. Με γλάστρες αυτού του τύπου, ένα μεγαλύτερο μέρος της γης εκτίθεται στον ήλιο και έτσι στεγνώνει γρηγορότερα. Εάν ελαχιστοποιήσετε το εκτεθειμένο χώμα, τότε θα στεγνώσει επίσης και οι ρίζες θα ποτιστούν καλύτερα.

Ανάλογα με τον τύπο της θέσης του κήπου, το σχήμα και το υλικό, το δοχείο παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών. Τα μεταλλικά δοχεία θα βοηθήσουν επίσης να ζεσταθεί η γη σε ψυχρότερες και σκοτεινότερες περιοχές. Η τερακότα είναι πάντα πολύ καλή, οι πλαστικές γλάστρες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για άτομα που συχνά πρέπει να μετακινούν τις γλάστρες.

Εξοικονομήστε χώρο στη βεράντα

τα βρώσιμα λουλούδια εξοικονομούν χώρο στη βεράντα

 1. Εξοικονομήστε χώρο με ένα παράθυρο

Ο Masley προσφέρει κουτιά παραθύρων. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για καλλιέργεια σαλάτας. Ακόμα κι αν είναι πιο κοίλα από άλλα δοχεία φυτών, είναι επίσης μακρύτερα. Έτσι, οι ρίζες μπορούν να αναπτυχθούν κοντά στην προσέγγιση.

Το ξύλο διατηρεί τις ρίζες δροσερές και η τοποθέτηση των γλάστρες στον τοίχο ελαχιστοποιεί το χώρο που καταλαμβάνουν. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για βεράντες και βεράντες και κάνει τη συγκομιδή πραγματικά ευχάριστη και εύκολη.

μπαχαρικά

Ξεκινήστε βρώσιμα φυτά στο σπίτι με μπαχαρικά

 1. Ξεκινήστε με τα μπαχαρικά

Τα βότανα είναι ανθεκτικά. Είναι τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια βρώσιμα και τα πιο κατάλληλα για να τα έχετε σε μια κουζίνα. Πόσο συχνά χρειάζεστε πραγματικά περισσότερο από ένα μπαστούνι δεντρολίβανο, για παράδειγμα?

Το θυμάρι και η ρίγανη είναι ακόμη καλύτερα από αυτή την άποψη, και ο βασιλικός είναι απαραίτητος σε κάθε καλοκαιρινό κήπο με δοχεία.

 Ντοματίνια

βρώσιμα φυτά ντοματίνια στο σπίτι

 1. Δοκιμάστε τα ντοματίνια

Είναι εξαιρετικά για τα δοχεία των φυτών. Αλλά στη ζέστη του καλοκαιριού θα είναι εύκολο να ξεχάσετε να τα ποτίσετε. Στη συνέχεια, είναι επιρρεπείς σε τελική ανθοφορία. Άλλες ασθένειες προκαλούνται από έλλειψη νερού και ασβεστίου. Ο Masley συνιστά να επιλέγετε ντομάτες κεράσι αντ ‘αυτού. Μπορούν να φυτευτούν σε δοχεία φυτών 7 γαλλονιών.

Σκεφτείτε ποια βρώσιμα λουλούδια και φυτά είναι κατάλληλα για τη βεράντα σας, για παράδειγμα. Αφήστε τις συμβουλές μας να σας εμπνεύσουν.