Στον δυναμικά αναπτυσσόμενο και εξαιρετικά ψηφιοποιημένο κόσμο μας, υπάρχει πολύ άγχος και πίεση για όλους μας. Κάθε νέα μέρα φαίνεται ακόμα πιο γεμάτη και ταραχώδης από χθες. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι κατανοητό ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να καθίσουν, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τα μικρά πράγματα στη ζωή. Αυτή η επιθυμία για άνεση και ευεξία δεν ήταν ποτέ τόσο διαδεδομένη όσο τώρα. Η κοινωνιολογική έρευνα δείχνει ότι τα επίπεδα άγχους αυξάνονται συνεχώς σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει όμως μια εξαίρεση – οι Δανοί. Εκτιμούν πραγματικά τη στιγμή της απλής ευτυχίας και γιορτάζουν τη χαρά των ζεστών συναθροίσεων.

Δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά στο διαμέρισμα

Η επίπλωση στυλ hygge δημιουργεί μια ζεστή γωνιά για χαλάρωση

Οι Δανοί έχουν καθιερωθεί ως λάτρεις της ηρεμίας και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στη γη. Κερδίζετε τακτικά τον τίτλο του πιο ευτυχισμένου έθνους στον κόσμο, σύμφωνα με την “World Happiness Report” του ΟΗΕ. Μόνο φέτος, το 2017, μόλις ξεπεράστηκαν από τη Νορβηγία. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι Δανοί παραμένουν τα απόλυτα φαβορί στο “Glücklich Leben”.

Συχνά υποστηρίζεται ότι όλα αυτά οφείλονται στον τρόπο ζωής του hygge αυτού του έθνους. Η έννοια του Hygge βασίζεται στον τρόπο ζωής αυτού του σκανδιναβικού λαού και αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα και τις διαθέσεις του. Η πιο καυτή τάση από τον ψυχρό βορρά είναι στα χείλη όλων σήμερα και οι ειδήσεις και οι ειδήσεις για το στυλ hygge κάνουν πρωτοσέλιδο παντού.

Ο τρόπος ζωής της Δανίας είναι επίσης πολύ δημοφιλής στη Γερμανία. Έχει εξαπλωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, διασχίζοντας όλο και περισσότερα εθνικά σύνορα και αποκτώντας νέους θαυμαστές. Το Hygge εξαπλώνεται όπου η ιδέα του επηρεάζει τους ανθρώπους. Και αυτό συμβαίνει όλο και πιο συχνά παγκοσμίως!

Ορισμένα υφάσματα μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ζεστής και χαλαρής ατμόσφαιρας

δημιουργήστε στυλ hygge στο σαλόνι

Τι είναι το hygge?

Προφέρεται “hoo-ga” ή “hue-gah”, η λέξη είναι τουλάχιστον αναγνωρίσιμη, προέρχεται αρχικά από έναν παλιό νορβηγικό όρο για την ευημερία. Η λέξη αναφέρεται για πρώτη φορά σε παλιές σκανδιναβικές γραφές από τον 18ο αιώνα και αντιστοιχεί στη λέξη “Gemütlichkeit” στα Γερμανικά. Δεν υπάρχουν ντουλάπια χρόνου ή χώρου για hygge. Μπορείτε να ζήσετε σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη της ζωής τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι και να νιώσετε πολύ καλά. Είναι γνωστό ότι στη Σκανδιναβία το καλοκαίρι είναι η πιο σύντομη περίοδος και ο χειμώνας είναι πάντα μακρύς και παγωμένος. Αλλά ακριβώς αυτές οι σκληρές κλιματολογικές συνθήκες έχουν αναπτύξει περαιτέρω τις ιδέες hygge. Τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια, σας αρέσει να κάθεστε με καλούς φίλους για ζεστό τσάι ή ένα ποτήρι κρασί και να απολαύσετε μια ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα. Οι Δανοί έχουν βρει την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής και έχουν αναπτύξει τη φιλοσοφία Hygge από αυτό. Εκτιμούν τα πιο μικρά πράγματα στο περιβάλλον τους και περιβάλλουν τον εαυτό τους με ζεστά πράγματα. Χάρη σε αυτή τη νοοτροπία, οι κάτοικοι της Δανίας, όπου έχει κρύο και άβολα τις περισσότερες φορές έξω και υπάρχει πολύ λίγο φως της ημέρας, παραμένουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο.

Έχετε ακούσει για hygge πριν?

φέρτε στυλ hygge στο σαλόνι

Συχνά περιγράφεται ως “Gemütlichkeit” ή “Togetherness” στα Γερμανικά, ο όρος δεν έχει κυριολεκτική μετάφραση, οπότε θα ήταν σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς τι σημαίνει hygge. Σε μεγάλο βαθμό ορίζεται ως συναίσθημα ή διάθεση, το hygge είναι κάτι περισσότερο από μια συγκεκριμένη λέξη. Η έννοια μπορεί να ερμηνευτεί ως ψυχική κατάσταση και όχι ως φυσική. Μεμονωμένες απλές λέξεις όπως η άνεση ή η συντροφικότητα δεν θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σωστά ή καθόλου ακριβώς στις αμέτρητες στιγμές καθαρής απόλαυσης, όπως να βυθιστείτε σε μια ζεστή μπανιέρα ή να απολαύσετε αργά τον πρωινό καφέ και να παρακολουθήσετε τη φλόγα ενός αναμμένου κεριού κοντά. Αυτά είναι μόνο δύο από τα πολλά παραδείγματα των συναισθημάτων Hygge. Μπορείτε να καθίσετε σε έναν άνετο καναπέ με ένα καλό βιβλίο στο χέρι ή να περάσετε ώρες συζητώντας ήσυχα με φίλους γύρω από τη φωτιά ή το τραπέζι. Ακόμα και τα μέρη μπορεί να μοιάζουν με hygge και να δείχνουν πόσο μακριά έχει φτάσει η ιδέα.

Αυτό το στυλ επίπλωσης γίνεται όλο και πιο δημοφιλές

ιδέες επίπλωσης στυλ hygge για το σαλόνι

Το Hygge είναι μια τέχνη του να δημιουργείς οικειότητα σε κάθε δεδομένη στιγμή. Συνήθως αυτή είναι μια ευκαιρία για θετικούς ανθρώπους να συναντηθούν για να βιώσουν τη συντροφικότητά τους, για να απολαύσουν τη ζεστασιά και τη ζεστασιά του να είμαστε μαζί. Μπορείτε επίσης να νιώσετε ένα αίσθημα hygge μόνο, για παράδειγμα αγκαλιά σε ένα ζεστό σπίτι και πίνοντας τσάι. Αυτό χαλαρώνει το σώμα και ηρεμεί τις αισθήσεις. Το Hygge είναι μια ιδέα που όχι μόνο καταπολεμά την κακοκαιρία και παρακάμπτει τα εποχικά εμπόδια, αλλά και τα κοινωνικά. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής στη Δανία και κάθε πτυχή της σκανδιναβικής ζωής λαμβάνεται υπόψη από όλους τους ανθρώπους εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κοινωνιολόγοι ισχυρίζονται ότι το hygge έχει γίνει μέρος της εθνικής τους συνείδησης. Οι Δανοί έχουν ανακαλύψει τις μικρές χαρές στη ζωή όλες τις εποχές και αυτή είναι η πηγή της καθημερινής τους ευτυχίας. Έτσι αντιμετωπίζουν τον υπόλοιπο κόσμο. Τελικά, το hygge μπορεί να νοηθεί ως αντίθετη κίνηση προς την συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογική κοινωνία και την ψηφιοποίησή της.

Το να πίνετε ζεστό τσάι και να διαβάζετε ένα συναρπαστικό βιβλίο στην άνεση του σπιτιού σας είναι μεγάλη απόλαυση

hygge ζώντας σκανδιναβική φιλοσοφία ζωής

Το στυλ hygge δημιουργεί μια ζεστή γωνιά στο σπίτι

Το στυλ hygge φέρνει συμβουλές και ιδέες στο σπίτι σας

hygge στο σαλόνι με επίπλωση και διακοσμητικές ιδέες σε αυτό το μοντέρνο στιλ

Το στυλ hygge δημιουργεί άνεση και ηρεμία στο υπνοδωμάτιο

Τα σαλόνια hygge με μαξιλάρια και κουβέρτες δημιουργούν μια ζεστή αίσθηση

hygge lifestyle μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής

στυλ hygge - δημιουργήστε ένα ζεστό σπίτι με τζάκι