μικρό υπνοδωμάτιο που δημιουργεί ιδέες για υπνοδωμάτιο

Συμβουλές για περισσότερη τάξη και ατμόσφαιρα στο στενό υπνοδωμάτιο

Η επίπλωση ενός μικρού υπνοδωματίου με λογικό τρόπο μπορεί να είναι μια τεράστια πρόκληση. Για να τακτοποιήσετε ντουλάπια, συρταριέρες και κρεβάτι με οπτικά ελκυστικό τρόπο παρά τις στενές συνθήκες και να επωφεληθείτε από μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, θα πρέπει να κατακτήσετε τις 1 × 1 λύσεων επίπλωσης για μικρά δωμάτια.

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους φαινομενικά στενούς χώρους με πρακτικές λεπτομέρειες, τη σωστή επιλογή χρωμάτων τοίχων και την έξυπνη χρήση φωτός.

Επίπλωση ενός μικρού υπνοδωματίου – πληροφορίες για έπιπλα, επιλογή χρωμάτων και εφέ φωτισμού

Μικρό υπνοδωμάτιο με ξύλινη επένδυση τοίχων

Φτιάξτε το δικό σας κεφαλάρι

Συχνά δεν υπάρχει χώρος για κομοδίνα σε μικρά δωμάτια. Για να μην χρειαστεί να κάνετε χωρίς τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, κατασκευάζονται μόνοι τους Κεφαλάρια η τέλεια λύση. Πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι και να σας επιτρέπουν να φτάσετε από το πλάι. Ενώ μαξιλάρια, κουβέρτες ή παρόμοια μπορούν να αποθηκευτούν στο ενδιάμεσο διάστημα, υπάρχει χώρος για βιβλία, ξυπνητήρια, λάμπες ανάγνωσης και τα παρόμοια στην επάνω επιφάνεια. Ταυτόχρονα α πλάτη, που επιτρέπουν την άνετη ανάγνωση ή παρακολούθηση τηλεόρασης. Τέτοια κεφαλάρια μπορούν να συναρμολογηθούν γρήγορα και εύκολα με απλές ξύλινες σανίδες. Το έργο στο οποίο έχετε το πριόνι ξύλου στις κατάλληλες διαστάσεις στο κατάστημα υλικού θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Συμβουλές για τα έπιπλα

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι σας δεν έχει χρησιμοποιηθεί; Τότε είναι καιρός να το χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικό χώρο. Με αυτόματη κατασκευή ή αγορά Κουτιά κρεβάτι καθώς και συρτάρια σε ροδάκια, μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα σκεύη για εξοικονόμηση χώρου. Ένα αυτοσχέδιο βάθρο είναι επίσης ευεργετικό. Άλλωστε, συνήθως υπάρχει άφθονος χώρος σε μικρά δωμάτια προς τα πάνω. Η πρόσθετη ανύψωση καθιστά ακόμη πιο εύκολη τη διάταξη συρταριών, κουτιών ή άλλων συστημάτων οργάνωσης κάτω από το κρεβάτι. Αν ψάχνετε ακόμα για νέο κρεβάτι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα αντίστοιχα μοντέλα που κάνουν τη βέλτιστη χρήση του χώρου του δαπέδου με ενσωματωμένα συρτάρια. Για παράδειγμα, έχουμε αντίστοιχα κρεβάτια στο Κατηγορία υπνοδωματίου του ηλεκτρονικού καταστήματος Naturloft, γερμανικού λιανοπωλητή επίπλων από μασίφ ξύλο. Στην επιλογή μπορείτε να πάρετε μια πρώτη εντύπωση ή να λάβετε προτάσεις για προσθήκες στο δικό σας κρεβάτι.

Κατά την επιλογή της ντουλάπας, υπάρχουν παραλλαγές με Μπροστινά γυαλιστερά γυαλιά ιδιαίτερα σκόπιμο. Φαίνονται λιγότερο ογκώδη από ξύλο ή σκούρα υλικά. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, προτιμήστε συρόμενες ή συρόμενες πόρτες. Σε αντίθεση με τις πόρτες για συμβατικό άνοιγμα, αυτές δεν καταλαμβάνουν καθόλου χώρο κατά τη λειτουργία του ντουλαπιού. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε επιπλέον έπιπλα εκτός από το κρεβάτι και το ντουλάπι, τα κλειστά μέτωπα είναι πάντα καλύτερα από τα ανοιχτά συστήματα. Το τελευταίο φαίνεται γρήγορα ανήσυχο λόγω του περιεχομένου, ενώ τα κλειστά έπιπλα δημιουργούν μια ήρεμη συνολική εντύπωση. Περαιτέρω συμβουλές για το θέμα συνοψίζονται στην ηλεκτρονική παρουσία του περιοδικού Living at Home. Θα υπάρχει ένα έξυπνο, μεταξύ άλλων Ιδέα για περισσότερο χώρο αποθήκευσης περιγράφεται: “Εναλλακτική λύση στο κλασικό ντουλάπι: Συρόμενες πόρτες Εγκαταστήστε μεταξύ δαπέδου και οροφής και τοποθετήστε ένα απλό, ψηλό ράφι πίσω από αυτό. “

Χρησιμοποιήστε σωστά τα χρώματα

Τα χρώματα έχουν συγκεκριμένη επίδραση στη διάθεσή μας. Ταυτόχρονα, επηρεάζουν οπτικά το μέγεθος του δωματίου. Ενώ τα σκούρα χρώματα όπως το κόκκινο κάνουν τους χώρους διαβίωσης να φαίνονται μικρότεροι και πιο περιορισμένοι, οι ανοιχτές αποχρώσεις του κίτρινου ή του μπεζ είναι πιο κατάλληλες για μικρά δωμάτια. Για την κρεβατοκάμαρα, ωστόσο, το ξεχωριστό χρώμα είναι ζωτικής σημασίας. Μια ανοιχτή απόχρωση του μπλε είναι η ιδανική επιλογή για μικρά και ταυτόχρονα πολύ φωτεινά δωμάτια. Το χρώμα εκπέμπει ισορροπία, ηρεμία και χαλάρωση και εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο με θετικό τρόπο. Εάν δεν σας αρέσει το μπλε ή προτιμάτε ένα σκούρο χρώμα για τον χώρο ύπνου σας, θα πρέπει να περιοριστείτε σε έναν τοίχο. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια συνειδητή αντίθεση χωρίς να υπερνικήσετε το δωμάτιο. Επιπλέον, επικεντρωθείτε σε ανοιχτόχρωμα έπιπλα για να αντισταθμίσετε το σκούρο χρώμα των τοίχων. Διάφοροι γήινοι τόνοι σε μια ελαφριά έκδοση είναι επίσης κατάλληλοι για χρήση στο υπνοδωμάτιο.

Επιπλώστε ένα μικρό υπνοδωμάτιο Επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων Βάψτε τους τοίχους

Άλλες συμβουλές για το σχεδιασμό τοίχων με μια ματιά:

  • πρότυπο: Οι φωτεινές και πολύχρωμες ταπετσαρίες με μοτίβα πρέπει να αποφεύγονται σε μικρά δωμάτια. Κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται ακόμη μικρότερα. Το ίδιο ισχύει για τύπους σχεδιασμού δομημένων τοίχων, όπως τεχνικές σφουγγαριών. Για δυναμικούς τόνους, περιορίστε τη χρήση μοτίβων και υφών σε έναν τοίχο ή σε ένα μικρό τμήμα.
  • Ρίγες: Σε υπνοδωμάτια με κεκλιμένη οροφή ή γενικά χαμηλά δωμάτια, κάθετες λωρίδες στον τοίχο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά για οπτικές διατάσεις. Κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται ψηλότερα. Εάν ένα δωμάτιο είναι πολύ ψηλό, οι οριζόντιες ρίγες δημιουργούν χαμηλότερη εντύπωση.
  • αρμονία: Ανεξάρτητα από το αν βάφετε τους τοίχους σε χρώμα ή όχι – εάν αξεσουάρ όπως γλάστρες, υφάσματα ή κουρτίνες ταιριάζουν μεταξύ τους στο χρώμα, το μικρό υπνοδωμάτιο φαίνεται πιο ήρεμο και ταυτόχρονα πιο ευρύχωρο. Με τις αντιθέσεις, ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από δύο κύρια χρώματα, γιατί διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε ένα χαοτικό χάος. Είναι καλύτερο να μείνετε με μια οικογένεια χρωμάτων όταν πρόκειται για αντιστοίχιση χρωμάτων.

στήστε μικρές κίτρινες σκάλες τοίχου υπνοδωματίου

Το παρακάτω βίντεο παρέχει έμπνευση για την επιλογή χρωμάτων στα υπνοδωμάτια:

Εφέ φωτισμού – η καλύτερη ατμόσφαιρα χάρη στη δυναμική ιδέα

Το φως είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για να δώσετε στα μικρά υπνοδωμάτια μια υπέροχη εμφάνιση και μεγαλύτερο βάθος. Στην ιδανική περίπτωση, αρκετοί λαμπτήρες με διαφορετικούς βαθμούς φωτεινότητας είναι εγκατεστημένοι στο υπνοδωμάτιο. Χάρη στην ομοιόμορφη κατανομή, υπάρχει ένας ήρεμος φωτισμός. Θερμοί λευκοί βολβοί συνιστώνται καθώς προωθούν μια αρμονική ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε παραλλαγές LED, είναι πολύ οικονομικές και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ενώ ένα φωτιστικό οροφής παρέχει τον απαραίτητο βασικό φωτισμό, οι προβολείς οροφής τεντώνουν τα χαμηλά δωμάτια προς τα πάνω. Οι κηλίδες και οι λαμπτήρες σφιγκτήρα χρησιμοποιούνται για τη σκηνή μεμονωμένων επίπλων ή διακοσμητικών αντικειμένων. Οι διακριτικοί λαμπτήρες τοίχου παρέχουν επιπλέον φως και κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται ψηλότερα. Με λαμπτήρες που ρυθμίζουν τη ρύθμιση, μπορείτε να προσαρμόσετε την ένταση του φωτός στη διάθεσή σας και να χρησιμοποιήσετε τον φωτισμό που θέλετε σε κάθε περίπτωση. Τοποθετήστε ένα στο κατάλληλο μέρος έμμεση πηγή φωτός. Εδώ, το φως δεν εκπέμπεται επιλεκτικά, αλλά διανέμεται πολύ γενναιόδωρα στο δωμάτιο. Η πηγή δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και η ατμόσφαιρα στρογγυλοποιείται πολύ ευχάριστα.

Μικρό υπνοδωμάτιο που ταιριάζει με φωτιστικά και φώτα επίπλων

συμπέρασμα

Τα μικρά υπνοδωμάτια είναι πολύ αισθητικά ευχάριστα με τη σωστή προσέγγιση. Με λειτουργικό εσωτερικό, σωστά χρώματα και ατμοσφαιρικό φωτισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο για να χαλαρώσετε. Αν χρειάζεστε περαιτέρω προτάσεις, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας “Υπέροχες συμβουλές για την επίπλωση του μικρού υπνοδωματίου”.

* Πηγή εικόνων www.pexels.com:

Φωτογραφία 2 + Φωτογραφία 5 – jaymantri.com,

Εικόνα 3 – kaboompics.com

Εικόνα 4 – www.lifeofpix.com