Το φως είναι σημαντικό. Ειδικά όταν ένα δωμάτιο πρέπει να αποπνέει μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια μεμονωμένη, μικρή εμφάνιση φωτός που έχει τοποθετηθεί σωστά μπορεί να μετατρέψει ένα απλό δωμάτιο σε έναν όμορφο χώρο. Είναι ακριβώς το ίδιο με ένα καλό φως εργασίας. Ανεξάρτητα από το πόσο φωτεινοί λαμπτήρες είναι, εάν δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά και η γωνία πρόσπτωσης του φωτός δεν έχει υπολογιστεί σωστά, πολλοί λαμπτήρες δεν χρησιμοποιούν.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν επιτυγχάνουν αυτό που προορίζεται: φωτεινότητα που υποτίθεται ότι είναι ιδανική για εργασία. Υπάρχουν αμέτρητες δυνατότητες να δημιουργήσετε πολλά περισσότερα από ένα δωμάτιο, μια σκοτεινή γωνία ή ακόμα και από έναν παλιό τοίχο μέσω έξυπνου φωτισμού. Η φινέτσα και η σωστή αίσθηση της αναλογίας καθορίζουν τον πραγματικά αποτελεσματικό φωτισμό.

φωτισμός μοντέρνα επίπλωση εξοικονομούν ενέργεια χρώμα τοίχου πράσινο κρεμαστό φως

Δοκιμάστε παιχνίδια χρώματος

Δεν είναι μόνο η θέση ενός φωτιστικού σώματος καθοριστική για τον σωστό φωτισμό. Τα διαφορετικά χρώματα μπορούν επίσης να αντικατοπτρίζουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματα. Για παράδειγμα, έγχρωμοι λαμπτήρες στα χρώματα πράσινο, κίτρινο ή μοβ μπορούν να δημιουργήσουν μια απολύτως ευχάριστη ατμόσφαιρα δωματίου. Αυτά τα χρώματα υποτίθεται ότι φέρνουν το μυαλό και την ψυχή σε αρμονία, γι ‘αυτό και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε ιαματικά λουτρά και άλλους χώρους ευεξίας.

φωτισμός μοντέρνο εσωτερικό μοβ χρώμα φως

Αλλά και σε δωμάτια όπως η κουζίνα ή το σαλόνι, οι έγχρωμοι λαμπτήρες μπορούν να υπογραμμίσουν σαφώς το εσωτερικό κάθε δωματίου. Εάν η κουζίνα διατηρείται σε απαλό πράσινο χρώμα, ένα αχλάδι σε πράσινο χρώμα εντείνει αυτόν τον τόνο χρώματος. Εάν, από την άλλη πλευρά, ολόκληρο το σαλόνι διατηρείται σε γήινη απόχρωση, ένα φιμέ αχλάδι μπορεί επίσης να υπογραμμίσει αυτόν τον τόνο χρώματος. Το ίδιο ισχύει και για τους λαμπτήρες ανάγνωσης. Θα πρέπει να δωρίσετε αρκετό φως για να μπορείτε να διαβάζετε, αλλά και ελαφρώς χρωματισμένο δεν είναι επίσης λάθος. Το μόνο σημαντικό εδώ είναι ότι το αμπαζούρ δεν είναι πολύ σκοτεινό και ότι η λάμπα βρίσκεται στη σωστή γωνία με τη θέση ανάγνωσης.

φωτιστικά κρεμαστά φωτιστικά δερμάτινες πολυθρόνες σαλόνι επιπλωμένο περσικό χαλί

Φωτεινό και λευκό – φρέσκο ​​και διαυγές

Ωστόσο, εξακολουθούν να κυριαρχούν λευκοί και διαυγείς λαμπτήρες. Τα αμπαζούρ, από την άλλη πλευρά, μπορούν να βρεθούν σε όλα τα χρώματα και θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε πλούσια. Ένας μπεζ καναπές, το καφέ χαλί; Τότε τα αμπαζούρ σε κρεμ χρώμα είναι το μόνο πράγμα. Also επίσης σε καφέ, οπότε ο οπτικός κύκλος στο δωμάτιο κλείνει αρμονικά και μόνο επειδή τα αμπαζούρ συνδυάζονται οπτικά με το χαλί. Ακόμα και στο μπάνιο και την τουαλέτα μπορείτε να δημιουργήσετε μια πραγματικά αρμονική ατμόσφαιρα με όμορφες λάμπες. Και εδώ, οι μικρές λάμπες δαπέδου που τοποθετούνται σε συρταριέρες και είναι εφοδιασμένες με μικρά αμπαζούρ είναι ένα απόλυτο βλέμμα και δίνουν αυθόρμητα αυτό το ουδέτερο δωμάτιο κάτι.

φωτιστικό μενταγιόν φωτιστικό υφασμάτινο φωτιστικό οροφής

Η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να είναι τόσο εύκολη

Εάν χρησιμοποιείτε τις πηγές φωτός σας προσεκτικά και προσεκτικά, μπορείτε να εξοικονομήσετε μερικά ευρώ στο τέλος του έτους. Οι λωρίδες υποδοχής με διακόπτες εναλλαγής, για παράδειγμα, είναι ιδανικές για την απενεργοποίηση όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο με διακόπτη. Αυτό δεν είναι μόνο καλό και χρήσιμο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των λαμπτήρων, αλλά επίσης ιδιαίτερα σημαντικό για συσκευές που σηματοδοτούν ότι είναι έτοιμες όλο το εικοσιτετράωρο.

Αυτό σημαίνει σε απλή γλώσσα: Όλες οι συσκευές που έχουν κατάσταση αναμονής το χρησιμοποιούν και πατούν όλο το εικοσιτετράωρο, μέρα και νύχτα, στο ηλεκτρικό δίκτυο. Εάν τα απενεργοποιήσετε με έναν διακόπτη εναλλαγής που βρίσκεται στη λωρίδα σύνδεσης, όχι μόνο όλες οι συσκευές αφαιρούνται αμέσως από το ρεύμα, μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν ηλεκτρικό ρεύμα επειδή είναι απλώς στην πραγματική κατάσταση απενεργοποίησης. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε πολλά με τους διαφορετικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Τα διαφορετικά τιμολόγια και οι προϋποθέσεις μπορούν να προσαρμοστούν στην αντίστοιχη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του καταναλωτή. Γι ‘αυτό δεν είναι ποτέ λάθος, συγκρίνετε λεπτομερώς τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και με αυτόν τον τρόπο να προμηθευτείτε τον εαυτό σας με τον φθηνότερο πάροχο. Εάν εξοικονομήσετε επίσης ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας – το καλύτερο!

φωτισμός λάμπας εξοικονόμησης ενέργειας