Ζώντας φυσικά – επιπλώνοντας το σπίτι σας σε περιβαλλοντικό στιλ

Η επιδίωξη να μεταφέρετε τη ζεστασιά της φύσης στο σπίτι σας δεν είναι βασικά νέα. Αλλά πήρε ένα εντελώς νέο νόημα στο πλαίσιο των σύγχρονων εξελίξεων τον περασμένο αιώνα. Έχει να κάνει πολύ με το πώς νοείται η αστική ζωή ως τέτοια. Γιατί το περιβαλλοντικό στυλ είναι ένα αστικό στυλ.

Ζήστε φυσικά και σκεφτείτε τη μοντέρνα επίπλωση του καθιστικού

Φυσικά ζωντανές ιδέες διαβίωσης σαλόνι μοντέρνα μονάδα τοίχου λευκοί τοίχοι

Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα μιας θεμελιώδους ανθρώπινης ανάγκης που έχει πλέον ξεχαστεί. Το σύγχρονο άτομο, που περιβάλλεται από υψηλή τεχνολογία σε στείρα ατμόσφαιρα, έχει αναγνωρίσει ότι χρειάζεται την ενέργεια της φύσης.

Το περιβαλλοντικό στυλ είναι μια ευκαιρία να το αντλήσουμε ξανά, αλλά χωρίς να σχεδιάσουμε μια γραμμή κάτω από την προληπτική αστική ζωή που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα.

Ζήστε φυσικά – ανοιχτό σχέδιο με εσωτερικές σκάλες

ιδέες διαβίωσης σαλόνι τραπεζαρία εσωτερική σκάλα κιγκλίδωμα γυαλί

Αυτό το αστικό πλαίσιο, καθώς και τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σύγχρονη ζωή στα κέντρα των μεγάλων πόλεων σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, συνθέτουν τον ιδιότυπο χαρακτήρα του περιβαλλοντικού στυλ!

Λοιπόν, με αυτό κατά νου, ας δούμε όλες τις τυπικές ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά.

Μινιμαλισμός, σκανδιναβικό στυλ και περιβαλλοντικό στυλ

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του μινιμαλισμού, του σκανδιναβικού και του περιβάλλοντος. Όλοι έχουν ένα παρόμοιο χάρισμα, ας το πούμε. Και τα τρία στυλ βασίζονται πολύ σε φυσικά χρώματα και υφές, φέρνουν πολύ φως στο εσωτερικό και δίνουν προτεραιότητα στο πλάτος του δωματίου.

Μινιμαλιστικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό σχέδιο

φυσικό σαλόνι με επίπλωση πλακάκια δαπέδου γκρι καναπέ πανοραμικό παράθυρο

Και με τα τρία στυλ δημιουργείτε μια διάθεση που επιτρέπει τη χαλάρωση και τον προβληματισμό, καθώς και μια υγιή ζωή στο διαμέρισμα της πόλης. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει το περιβαλλοντικό στυλ καλύτερα. Επειδή όχι μόνο μιμείται τις φυσικές μορφές, αλλά ενσωματώνει και την πραγματική φύση στο σχεδιασμό του σπιτιού.

Ένα διαμέρισμα σε οικολογικό στιλ διαθέτει ένα ή περισσότερα νησιά με πολύ πράσινο που σας δίνουν έναν εντελώς νέο τρόπο ζωής.

Τα χρώματα στο περιβαλλοντικό στυλ

Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στην επίπλωση του σπιτιού σε περιβαλλοντικό στιλ. Μεταξύ των φυσικών χρωμάτων, είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτά που συνδέουν καλύτερα τους κατοίκους με τη φύση.

Πράσινο, καφέ, μπλε και κίτρινο είναι συνήθως αυτά που συνδυάζουμε με χαλαρωτικά και γραφικά τοπία.

Μια πρακτική συμβουλή που συνεχίζουν να δίνουν οι σχεδιαστές είναι να σκεφτούμε κάτι συγκεκριμένο ως πρότυπο. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, μια οροσειρά, μια λίμνη ή ένα λιβάδι με λουλούδια.

Οι κυρίαρχες αποχρώσεις πρέπει να εκπέμπουν ζεστασιά. Μπορούν να δημιουργήσουν αντιθέσεις, αλλά πρέπει επίσης να έχουν κάτι ηρεμιστικό και χαλαρωτικό.

Σαλόνι με ζεστή εμφάνιση

ιδέες διαβίωσης σαλόνι πέτρινο τοίχο χαλί διακόσμηση τοίχου

Και το επαναλαμβάνουμε ξανά εδώ γιατί είναι τόσο σημαντικό – χρειάζεστε όσο περισσότερο πράσινο μπορείτε και όσο το δυνατόν λιγότερο μαύρο.

Υλικά και επεξεργασία επιφανειών

Το κύριο υλικό στο φυσικό στυλ είναι το μασίφ ξύλο. Συχνά δεν είναι καν γυαλισμένο γιατί η διατήρηση της φυσικής του εμφάνισης είναι τόσο σημαντική. Για να το κάνετε αυτό, βάφετε την επιφάνεια. Οι ξύλινες δοκοί χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για επεξεργασία επιφάνειας.

Οι ταπετσαρίες από μπαμπού ή χαρτί είναι κατάλληλες και συχνά προτιμώνται. Επιπλέον, η φυσική πέτρα και τα κεραμικά πλακίδια είναι πολύ δημοφιλή.

Δάπεδα από το Sein

πλακάκια δαπέδου σαλόνι πέτρινο φυτό

Φωτεινό σαλόνι με μαύρες πινελιές

σαλόνι ιδέες σαλόνι ελαφριά πλακάκια δαπέδου στρογγυλό χαλί

Φέρτε άνεση στο υπνοδωμάτιο μέσα από πέτρινους τοίχους και ζεστά χρώματα

φυσικά σαλόνι κρεβατοκάμαρα πέτρινο τοίχο χαλί

Το σχήμα των επίπλων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. Μη χρησιμοποιείτε τη σκαλιστή διακόσμηση ή άλλα περίτεχνα στοιχεία.

Εκτός από τα υλικά που μόλις αναφέρθηκαν, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παρκέ για το πάτωμα.

Το περιβαλλοντικό στυλ σας δίνει επίσης την ευκαιρία να δείξετε περισσότερη φαντασία. Θα πρέπει να νιώσετε ελεύθεροι να ενσωματώσετε όλα τα είδη επίπλων που θα ενσωματωθούν οργανικά και αρμονικά στον εσωτερικό σχεδιασμό. Τα ψάθινα έπιπλα, για παράδειγμα, θα ήταν κατάλληλα.

Μοντέρνα ψάθινα έπιπλα με φυσική εμφάνιση

ιδέες για φυτά από ψάθινα έπιπλα σαλονιού

Χρησιμοποιείται πολύ γυαλί στην εσωτερική διακόσμηση για περισσότερη διαφάνεια, φως και έτσι το τόσο σημαντικό στοιχείο – το νερό, έρχεται από μόνο του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χρήση γυαλιού στο σχεδιασμό σκαλοπατιών.

Η φυσική ζωή έχει συχνά ρουστίκ στοιχεία

διαβίωση φυσικά ανοιχτού χώρου τραπεζαρίας φυτά υπνοδωματίου

φωτισμός

Στην εσωτερική διακόσμηση του περιβάλλοντος, θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως. Στην κατασκευή σπιτιών υπάρχει συχνά μια μη συμβατική κατανομή παραθύρων, η οποία εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

Απλός εσωτερικός σχεδιασμός με φυσική πινελιά

φυσικά ζουν σύγχρονο χώρο διαβίωσης

Επιπλέον, ο ήλιος πρέπει να υπάρχει μέσα στην επιλεγμένη παλέτα χρωμάτων.

διακόσμηση

Όσον αφορά τη διακόσμηση, αντλούμε επίσης έμπνευση από τη φύση στο περιβαλλοντικό στυλ. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές, αλλά είναι τόσο αρμονικά εγγεγραμμένες στη γενική εικόνα που δεν είναι καθόλου παρεμβατικές. Όπως όλα τα άλλα στο φυσικό στυλ, χρησιμεύουν επίσης για να δημιουργήσουν μια ευχάριστη διάθεση και χαλάρωση. Το ίδιο ισχύει για τα υφάσματα, τα οποία είναι άφθονα διαθέσιμα εδώ – με τη μορφή ταπετσαρίας επίπλων, κουρτινών και διακοσμητικών μαξιλαριών.

 Το γυαλί έχει φυσική εμφάνιση

Φυσικά, μέσα σκάλες ζουν με γυάλινα κάγκελα

Ζώντας μοντέρνα και φυσικά

ζωντανές ιδέες ζωντανές ιδέες σαλόνι ξύλινα έπιπλα σκούρο γκρι καναπέ

Ξύλινα έπιπλα ως μέρος του φυσικού εσωτερικού σχεδιασμού

φυσικά σαλόνι με επίπλωση μπλε χαλί λευκούς τοίχους

Σαλόνι σε αποχρώσεις του μπεζ

φυσικά σαλόνι έπιπλα ιδέες επίπλωση έπιπλα ευθείες γραμμές

Δάπεδο σαλονιού με κεραμικά πλακάκια και μαύρες πινελιές

κεραμικά πλακάκια δαπέδου σαλονιού

Επιπλώστε ένα κομψό σαλόνι

πλακάκια δαπέδου σαλόνι κομψός φωτισμός επίπλων

Κομψά κεραμικά πλακάκια δαπέδου

ιδέες σαλονιού κεραμικά πλακάκια δαπέδου διακόσμηση τοίχου

Ζήστε φυσικά και προσθέστε άνεση στο εσωτερικό σχεδιασμό

σαλόνι ιδέες σαλόνι λευκό χαλί ζεστό