παραδοσιακό εξωτερικό μπλε σπίτι

Ανανεώστε τα παράθυρά σας

Θέλετε να έχετε καλές προοπτικές και καλύτερη απόδοση;?

Η επίδραση των παραθύρων στην εμφάνιση της συνολικής αρχιτεκτονικής δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί. Το πιο σημαντικό καθήκον τους είναι να εξασφαλίσουν φυσικό φως, επαρκή αερισμό και προστασία από τις διάφορες εξωτερικές επιδράσεις.

Αυτά συμβάλλουν σημαντικά στον χαρακτήρα του σπιτιού. Τα σύγχρονα παράθυρα εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια. Χρησιμεύουν επίσης ως διακοσμητικά, είναι απόδειξη καλής ποιότητας ζωής και έκφραση του δικού σας στυλ.

Περισσότερο φως και αποτελεσματικότητα

μεγάλα τζάμια παραθύρων πέτρινο πεζοδρόμιο

Το έργο: ενημερώστε τα παράθυρα για στυλ και ενεργειακή απόδοση.

Το πρώτο βήμα:

Κατανοήστε καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της αρχιτεκτονικής του σπιτιού σας. Τις περισσότερες φορές, εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την αισθητική των παραθύρων σας, χρειάζεστε συμβουλές. Ρωτήστε έναν αρχιτέκτονα ή σχεδιαστή που εγκαθιστά συχνά παράθυρα.

Ποιοι πρέπει να απασχοληθούν:

Αναζητήστε εταιρείες στην περιοχή σας που συνεργάζονται με γνωστές μάρκες παραθύρων. Κάποιοι έβγαλαν τα παράθυρα οι ίδιοι. Αυτό θα συμβάλει στη συνέχεια σε μεγαλύτερη ευελιξία. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν μια τόσο καλή ποιότητα. Η τιμή της εγκατάστασης πρέπει να περιλαμβάνεται στην τιμή. Ωστόσο, για να είστε ασφαλείς, ρωτήστε το εκ των προτέρων. Τα μεγαλύτερα παράθυρα σημαίνουν επίσης περισσότερη προσπάθεια. Σως χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και γενικούς εργολάβους.

Διάρκεια έργου:

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε και να ανανεώσετε τα παράθυρα, τότε αποφασίζετε για ένα μεγάλο έργο. Αφήστε μερικές εβδομάδες για προγραμματισμό και έρευνα, και μερικές ακόμη, μέχρι να γίνουν τα παράθυρα και να σταλούν σε εσάς. Η ακριβής διάρκεια εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της εργασίας.

Σύγχρονο αίθριο

σύγχρονο εξωτερικό δάπεδο από μασίφ ξύλο

Διαφορετικοί τύποι παραθύρων

Τα παράθυρα μπορούν να ωθηθούν, να σηκωθούν, να τραβηχτούν προς τα κάτω, να ανοίξουν στο πλάι ή να κλείσουν πάντα. Τα διαφορετικά στυλ σχετίζονται κυρίως με τη χρήση διαφορετικών υλικών. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τα παράθυρα ενός αποικιακού σπιτιού και στη συνέχεια ένα από τα μέσα του περασμένου αιώνα.

Στην πρώτη περίπτωση, τα παράθυρα διαπερνούν τον τοίχο με τη μορφή μικρών γυάλινων πάνελ. Τα σπίτια από τα μέσα του περασμένου αιώνα δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι τοίχοι περιέχουν σταθερά πανοραμικά ανοίγματα φωτός από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε όλες τις πλευρές. Αυτά τα παράθυρα αντιπροσωπεύουν τους πραγματικούς τοίχους.

Σταθερά και πανοραμικά παράθυρα

Αυτά είναι στην πραγματικότητα συνώνυμα. Εάν είναι πολύ μεγάλα, συνήθως δεν μπορούν να ανοίξουν. Η θέα μέσα από τέτοια ανοιχτά ανοίγματα δεν εμποδίζεται από τίποτα. Τα παράθυρα πανοράματος μεταξύ δύο ανοιγόμενων μονάδων είναι μια εναλλακτική λύση, επιτρέπουν μια υπέροχη θέα και αφήνουν τον ελαφρύ άνεμο.

Υπέροχη θέα

όμορφη θέα βουνά παράθυρο

Σχεδόν όλα τα σύγχρονα παράθυρα έχουν διπλά τζάμια. Έτσι το σπίτι είναι καλύτερα μονωμένο. Τα εικονικά κουφώματα είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος τύπος και κρατούν το γυαλί σε ένα μεγάλο πλαίσιο ολόκληρης της μονάδας παραθύρων. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Κάποιος μπορεί να έχει μια μονάδα παραθύρου με σταθερά και κινητά πλαίσια.

Ο όρος παράθυρο γυαλιού αναφέρεται στο γυαλί στο παράθυρο. Μπορείτε να έχετε ένα ή περισσότερα από αυτά. Οι κατασκευαστές μπορούν να καλύψουν ένα φύλλο γυαλιού με ένα πλέγμα. Έτσι, η εμφάνιση αρκετών στρωμάτων μιμείται.

Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εισάγοντας μια σχάρα μεταξύ δύο υαλοπινάκων.

Στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα βρείτε παράθυρα με πολλαπλά τζάμια. Αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους. Στο παρελθόν, ήταν πολύ δύσκολο να αγοράσεις γυαλί και παράγεται μόνο σε μικρά κομμάτια. Αν θέλατε ένα μεγαλύτερο παράθυρο, έπρεπε συχνά να συνδυάσετε μικρότερα κομμάτια.

Ιδέες σχεδιασμού κρεβατοκάμαρας

υπνοδωμάτιο μοντέρνο σχεδιασμό χαλί κρεβατιού

Συρόμενο παράθυρο

Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή μεταξύ αυτών που θέλετε να ανοίξετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως τις τελευταίες δεκαετίες. Τα περισσότερα έχουν ένα τυφλό πλαίσιο και ένα συρόμενο φύλλο που βουρτσίζει πάνω του. Τα πάνελ είναι τοποθετημένα και προσβάσιμα από μέσα.

Πλαστικά παράθυρα

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με δύο υαλοπίνακες που είναι προσαρτημένοι στις δύο πλευρές. Μπορείτε να τα δείτε στην εικόνα δίπλα στα συρόμενα παράθυρα. Χρησιμοποιώντας τα, επωφελείστε ακόμη περισσότερο από την προβολή. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη δομή.

Σπίτι με παραδοσιακό σχεδιασμό

παραδοσιακός σχεδιασμός εξωτερικού σπιτιού

Κρεμαστά παράθυρα με ένα ή δύο φύλλα

Τέτοια παράθυρα είτε τραβιούνται προς τα πάνω είτε σπρώχνονται προς τα κάτω. Αυτό εξαρτάται από τη διαμόρφωσή τους. Για όσους έχουν δύο φτερά, μπορεί κανείς να λειτουργήσει με το πάνω και το κάτω μέρος. Τα κρεμαστά παράθυρα με ένα φύλλο έχουν επίσης ένα πάνω και κάτω πλαίσιο, ή το επάνω μέρος είναι σταθερό και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Χρωματική αντίθεση

ιδέες εξωτερικού σχεδιασμού μπλε σπίτι

Σχεδιασμός κουζίνας

ιδέες επίπλωσης κουζίνας συσκευές κουζίνα νησί

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν τοποθετημένες οθόνες στο εξωτερικό. Αυτό και μόνο δείχνει συχνά αν το παράθυρο έχει ένα ή δύο φύλλα.

Εάν τα παράθυρά σας είναι συνήθως κλειστά ή αν ζείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν λίγα έντομα, σκεφτείτε να αφαιρέσετε αυτές τις οθόνες. Θα ωφεληθείτε περισσότερο από αισθητικής άποψης.

πτέρυγα

Τα παράθυρα του περιβλήματος ανοίγουν με παρόμοιο τρόπο με τις πόρτες. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τα κατασκευάζουν με μπαστούνια και λαβές. Πρέπει να στρέψετε το πλαίσιο στην επιθυμητή θέση. Οι οθόνες είναι τοποθετημένες και προσβάσιμες από την εσωτερική πλευρά του δωματίου. Αυτό κάνει συχνά την εμφάνιση των σπιτιών με παράθυρα περιβλήματος πολύ ελκυστική.

πλακόστρωτη εσωτερική αυλή

όμορφος κήπος με πλακόστρωτη βεράντα

Σπίτι με πολύ φως

εξωτερικά μεγάλα παράθυρα σπιτιού

τέντα

Ανοίγετε αυτά τα παράθυρα σύροντάς τα έξω και στη συνέχεια τραβώντας τα προς τα πάνω. Θα πρέπει να το σκεφτείτε σαν οριζόντια παράθυρα περιβλήματος. Οι οθόνες είναι τοποθετημένες από μέσα και είναι προσβάσιμες μόνο από εκεί. Συγκρίνετε τα τζάμια αυτών των δύο σπιτιών. Μπορείτε εύκολα να δείτε ότι μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε μοντέρνα σπίτια.

Ζεστός, κεχριμπαρένιος φωτισμός

μοντέρνες εξωτερικές ιδέες καθιστικό με κίτρινο φωτισμό

Γυάλινα μπλοκ

σύγχρονο μπάνιο μπλε λευκά παράθυρα

Γυάλινα κουφώματα

Είναι απορίας άξιο αν πρόκειται περισσότερο για διαφανές τοίχο παρά για παράθυρο. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μπάνια που μοιάζουν με σπα όπου είναι επιθυμητό φυσικό φως, αλλά η ιδιωτικότητα είναι επίσης απαραίτητη. Δεν μπορείτε να ανοίξετε τα πραγματικά γυάλινα μπλοκ. Ωστόσο, υπάρχουν κατασκευαστές που κάνουν μίμηση αυτών. Χρησιμοποιούν ακρυλικό και ανοίγουν πολύ εύκολα.

Τα γυάλινα τεμάχια είναι ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πιο παραδοσιακές υποθέσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να εγγραφούν στις αισθητικές διατάξεις. Σίγουρα θα κάνετε μια ισχυρή εντύπωση με αυτό.

Εφέ καθρέφτη

βιομηχανικές σκάλες πράσινες πινελιές

Υλικά για τα παράθυρα

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο συνηθισμένο υλικό στα σύγχρονα κτίρια; Νομίζω ότι αυτά είναι τα τραχιά κουφώματα αλουμινίου που γνωρίζετε από τα οριζόντια συρόμενα παράθυρα. Συχνά υπάρχουν και τα παράθυρα πλαισιωμένα με ξύλο. Τα τελευταία συνδέονται περισσότερο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Και τα δύο υλικά χρησιμοποιούνται συχνά. Ανοξείδωτο ατσάλι, βινύλιο και υαλοβάμβακα είναι άλλες επιλογές. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν υπέροχα σε συνδυασμό. Θέλουμε να δούμε ένα παράδειγμα μαζί; Μπορείτε να δείτε παράθυρα πλαισιωμένα από ξύλο, τα οποία είναι καλυμμένα με υλικά χαμηλής αντοχής. Ο τοίχος του παραθύρου εδώ χρειαζόταν ένα σταθερό πλαίσιο που θα μπορούσε να ασφαλίσει τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια. Η απόφαση ελήφθη για χρήση ανοξείδωτου χάλυβα. Πολύ σωστά, όχι?