Τα σκοτεινά και εχθρικά δωμάτια γενικά αφήνουν αρνητική εντύπωση σε κάθε κάτοικο και παρατηρητή. Ακόμα κι αν εσείς ως κάτοικος δεν το γνωρίζετε αυτό στην αρχή, συμβαίνει συχνά υποσυνείδητα. Τα φωτεινά πλημμυρισμένα δωμάτια, που λάμπουν με καθαρές γραμμές, δίνουν στην ψυχή χώρο και αέρα να αναπνέει βαθιά. Αρκούν απλά πράγματα, όπως τα έπιπλα με χρωματικό συντονισμό και τα τονισμένα διακοσμητικά αντικείμενα. Ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου και τις κουρτίνες στο παράθυρο. Η επένδυση δαπέδου ή το χνουδωτό χαλί μπροστά από το τοπίο του καναπέ. Or απλά μερικά μαξιλάρια σε έντονο χρώμα στον καναπέ, τα οποία αντικατοπτρίζονται στις κουρτίνες του παραθύρου ή στο χρώμα του τοίχου. Ακόμα και οι πόρτες και τα παράθυρα μπορούν να ενσωματωθούν υπέροχα στο σχεδιασμό του δωματίου και από ένα μάλλον σκοτεινό και εχθρικό δωμάτιο, ένα φιλικό, άνετα ζεστό οικιστικό παλάτι με πολλά οπτικά στοιχεία αναδεικνύεται μετά τον επανασχεδιασμό.

διακόσμηση πόρτας δωματίου

Αφήστε τους τοίχους να μιλήσουν

Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας, ειδικά όταν πρόκειται για το χρωματικό σχέδιο των τοίχων. Δεν χρειάζεται καν να περιοριστείτε στο ίδιο το σχέδιο χρώματος με ρολό βαφής και βούρτσα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δώσετε σε ένα δωμάτιο κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε απλά να βάψετε τρεις τοίχους σε ένα χρώμα και έναν τοίχο με πέτρα ή ξύλο. Οι τοίχοι που είναι καλυμμένοι με πέτρινα πλακάκια ή πλάκες είναι πολύ δημοφιλείς στα σαλόνια. Εάν υπάρχει επίσης η επιλογή προσθήκης καμινάδας, τέλεια! Γιατί αυτό μπορεί και πρέπει να είναι μόνο μπροστά από ένα πυρίμαχο φόντο. Εάν σκέφτεστε ξύλινους τοίχους, μπορείτε να σκεφτείτε μόνο απλά ξύλινα πάνελ που είναι προσαρτημένα στον τοίχο. Αυτό είναι ένα λάθος, επειδή το ξύλο ιδιαίτερα απολαμβάνει και πάλι μεγάλη δημοτικότητα αυτές τις μέρες. Η καθαρή φύση κερδίζει και η κάλυψη ενός τοίχου στην κουζίνα, για παράδειγμα με ξύλινα τζάμια, είναι η τρέχουσα επιτυχία. Μπορούν να στερεωθούν εύκολα και να τους δοθεί ένα αδιάβροχο λούστρο, μπορούν επίσης να καθαριστούν και να πλυθούν ανά πάσα στιγμή.

ξύλινα πάνελ σχεδιασμός τοίχων ιδέες σαλόνι

Ένας τοίχος στο δωμάτιο πρέπει να είναι σε θέση να μιλήσει από μόνος του και θα πρέπει να σχεδιαστεί ανάλογα. Για παράδειγμα, το 90 τοις εκατό των τοίχων των δωματίων σε παλιά κτίρια είναι μόνο σοβατισμένα και δεν έχουν χρωματιστεί. Και όσο πιο χοντρός είναι ο σοβάς, τόσο πιο όμορφη είναι η μεταγενέστερη εμφάνιση. Δεδομένου ότι τα δωμάτια είναι συνήθως σχετικά ψηλά και διακοσμημένα ακόμη και με διακοσμητικά από γυψομάρμαρο στην οροφή, κάθε τοίχος που έχει κολληθεί με ταπετσαρία είναι ένα πραγματικό μάτι για τόσο όμορφα δωμάτια. Μερικές φορές λιγότερο είναι περισσότερο και συχνά τοίχοι βαμμένοι σε ψυχρό λευκό απλά μιλούν από μόνοι τους χωρίς να κάνουν πολλά.

πόρτα δωματίου cpl λευκό

Επίσης, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις πόρτες του δωματίου

Ακόμη και μια όμορφη πόρτα δωματίου μπορεί να δώσει σε ένα δωμάτιο το τελικό κερασάκι στην τούρτα της αρμονίας και της αρμονίας. Ειδικά αν είναι επίσης χρωματικά συντονισμένο με το χρώμα του τοίχου ή τα επιλεγμένα έπιπλα. Εάν ένα δωμάτιο είναι μάλλον σκοτεινό και δεν πλημμυρίζει με φως, μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε μια υπέροχη πόρτα που διαθέτει οπτικά στοιχεία και επιτρέπει στο φως της ημέρας να λάμπει στο δωμάτιο. Or μπορείτε να επιλέξετε μια πόρτα δωματίου που είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από γυαλί. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτή η πόρτα επιτρέπει οποιαδήποτε θέα στο δωμάτιο και εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, το ποτήρι πρέπει να είναι αναλόγως ασφαλές.

συρόμενη πόρτα γυάλινη πόρτα δωματίου σαλόνι υπνοδωμάτιο

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν παγωμένο γυαλί όταν επιλέγουν μια πόρτα δωματίου που πρέπει να αφήνει το φως της ημέρας, αλλά δεν πρέπει να αφήνει ολόκληρη τη θέα στο αντίστοιχο δωμάτιο. Αυτό ισχύει πολύ συχνά για πόρτες δωματίων για τον χώρο υγιεινής ή για υπνοδωμάτια, για παράδειγμα. Έτσι, οι πόρτες των δωματίων μπορούν κάλλιστα να έχουν σημαντική επίδραση στον χαρακτήρα ενός δωματίου και να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στο σχεδιασμό του ίδιου του δωματίου. ο Πόρτες δωματίων στο kuporta.de για παράδειγμα, προσφέρετε αυτά τα πλεονεκτήματα και πολλά άλλα που θα ήθελε κανείς από μια πόρτα υψηλής ποιότητας.

μοντέρνο εσωτερικό σαλόνι λευκοί τοίχοι έπιπλα μαύρου καθίσματος

Σετ με έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία

Τα έπιπλα δεν πρέπει μόνο να είναι όμορφα για εμφάνιση, αλλά και άνετα και εύχρηστα. Ωστόσο, όταν επιλέγετε έναν καναπέ, δεν πρέπει να βασίζεστε σε σκούρα και θλιβερά χρώματα, για παράδειγμα, εκτός εάν οι τοίχοι είναι βαμμένοι πολύ ανοιχτά και τα πατώματα είναι κατασκευασμένα από ανοιχτόχρωμο ξύλο και τα παρόμοια. Τότε τα σκούρα έπιπλα δεν είναι λάθος, γιατί θα πρέπει να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο δωμάτιο και να μην φαίνονται μονότονα. Εάν τώρα δίνετε έμφαση σε έναν σκούρο καναπέ με ελαφριά μαξιλάρια και κουβέρτες και διανείμετε αυτές τις πιτσιλιές χρώματος σε όλο το δωμάτιο, έχετε ένα υπέροχο συνολικό αποτέλεσμα.

πολύχρωμα μαξιλάρια λευκός καναπές που στήνουν το σαλόνι

Βάζα με λουλούδια στο περβάζι ή διακοσμητικό μπολ στο τραπέζι του σαλονιού, καθώς και κουρτίνες στο παράθυρο και ίσως ακόμη και χαλί μπροστά από τον καναπέ, μπορούν να δώσουν τις σωστές πινελιές – και έχετε δημιουργήσει ένα φιλικό δωμάτιο στο οποίο όλοι αισθάνεται το ίδιο νιώθει σαν στο σπίτι του και έτσι πρέπει να είναι. Το χρώμα του δαπέδου δεν χρειάζεται πάντα να ταιριάζει με τα έπιπλα. Ωστόσο, εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο με εξαιρετικά φιλική εμφάνιση, θα πρέπει να επιλέξετε πιο ανοιχτά χρώματα κατά την επιλογή του δαπέδου. Ένα σκοτεινό πάτωμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου μπορεί γρήγορα να φανεί ζοφερό και άβολο.

Συμπέρασμα:

Είναι πάντα σημαντικό να εξετάζετε το δωμάτιο ως σύνολο εάν θέλετε να συμβάλλετε στη βελτίωση του αντιληπτού εσωτερικού κλίματος. Είναι μάλλον λιγότερο σημαντικό να κοιτάξετε τον τοίχο, το πάτωμα ή τα διακοσμητικά στοιχεία ξεχωριστά από το ερώτημα πώς όλα εναρμονίζονται μεταξύ τους και έχουν συλλογική επίδραση στον θεατή / κάτοικο.

Πηγή εικόνας: kuporta.de

εσωτερική πόρτα λευκή με πλαίσιο

Πόρτα δωματίου λευκή