Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα καυτό θέμα γιατί προσφέρει πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα. Είναι όμως πραγματικά η καλύτερη επιλογή και για το σπίτι σας; Πρέπει να τα εγκαταστήσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνίτη; Αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε κριτικά. Αυτή η ακριβή επένδυση θα αποδώσει πραγματικά μακροπρόθεσμα. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Θέλουμε λοιπόν να σας βοηθήσουμε στην απόφασή σας.

Η θέρμανση δαπέδου είναι μια σύγχρονη λύση

Ο σωστός σχεδιασμός της θέρμανσης δαπέδου

Τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Εξοικονομείτε επιφάνεια εργασίας

Η ενδοδαπέδια θέρμανση ταιριάζει πολύ με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Δεν πιάνει καθόλου πέλμα. Ο σχεδιασμός του τοίχου και της οροφής δεν επηρεάζεται από αισθητική άποψη.

Από οικονομική άποψη, η ενδοδαπέδια θέρμανση αξίζει τον κόπο

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

Η θέρμανση δαπέδου λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε η θερμότητα να απορροφάται από τους τοίχους. Ακόμα και μετά την απενεργοποίησή του, θα μεταδίδεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε να πούμε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ ηλεκτρικό ρεύμα και χρήματα με αυτό.

Κερδίζεις πολλά, αλλά όχι πάντα

Θέρμανση δαπέδου - ζεστό κάτω από τα πόδια

Αυτή η παραλλαγή είναι καλύτερη για την υγεία σας

Σχεδόν κάθε άλλος τύπος θερμαντήρα θα σκορπίσει σκόνη στον αέρα από τη μία ή την άλλη πλευρά. Με την ενδοδαπέδια θέρμανση, ανεξάρτητα από την παραλλαγή που θα επιλέξετε, αυτό δεν θα ισχύει. Για το λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για πάσχοντες από αλλεργίες. Θα προστατεύσει επίσης την υγεία του εαυτού σας και των παιδιών σας. Η ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας καθιστά την ενδοδαπέδια θέρμανση εξίσου υγιεινή από άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ως αποτέλεσμα, δεν θα υπάρξει ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία δωματίου. Αυτό καθιστά επίσης τα κρυολογήματα και παρόμοια συμπτώματα λιγότερο πιθανά.

Η θέρμανση δαπέδου είναι πολύ διακριτική στην εμφάνιση

Θέρμανση δαπέδου - διαμέρισμα με όμορφη θέα

Διαφορετικοί τύποι θέρμανσης δαπέδου

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις το σύστημα ελέγχεται από ηλεκτρική ενέργεια. Σε άλλα από αυτά, χρησιμοποιείται ζεστό νερό. Φυσικά, κάθε μία από αυτές τις μεμονωμένες παραλλαγές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Αυτά βασίζονται κυρίως σε αυτό που θα ήταν φθηνότερο στην περίπτωσή σας. Στη μία περίπτωση έχετε φυσικά περισσότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και στην άλλη νερό.

Θέρμανση δαπέδου - ένα μικρό χαλί

Τα μειονεκτήματα

Φυσικά, η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα. Είναι ιδιαίτερα αισθητές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μια καλή ιδέα μόνο με την καλύτερη μόνωση

Εάν το σπίτι σας έχει μονωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ούτε η ενδοδαπέδια θέρμανση θα βοηθήσει πολύ. Μπορείτε να πάρετε μόνο ένα εξαιρετικά μικρό σε αυτήν την περίπτωση Επιτρέψτε την απώλεια θερμότητας. Θα πρέπει ιδανικά να είναι στο 0.

Δεν είναι όλα τα υλικά κατάλληλα για την κάλυψη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

ευγενής εσωτερικός σχεδιασμός - καλή θέρμανση δαπέδου

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να απενεργοποιήσετε τη θέρμανση δαπέδου. Αυτό πρέπει να αλλάξει στο ελάχιστο επίπεδο. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία που πρέπει να επιτευχθεί για να ζεσταθεί πραγματικά το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πραγματικά υψηλή. Για άλλα τυπικά θερμαντικά σώματα θα ήταν 40 έως 60 μοίρες. Σε αυτή την περίπτωση περίπου 35 μοίρες είναι αρκετοί.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες πτυχές

Εκτός από την καλή μόνωση, υπάρχουν μερικές άλλες σημαντικές πτυχές στις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε. Ναι, χρειάζεστε υλικό με πολύ καλές ιδιότητες αγωγιμότητας για θέρμανση δαπέδου. Η περιοχή από κάτω πρέπει να είναι πολύ καλά μονωμένη. Η υψηλή ποιότητα όλων των εξαρτημάτων της εγκατάστασης είναι απαραίτητη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα εις βάρος της ποιότητας. Αυτό θα κάνει τις επισκευές και τη συντήρηση πιο ακριβές μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, με μια καλή επένδυση στην αρχή, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Θέρμανση δαπέδου - κομψή παρουσίαση

Ποια είναι τα υλικά για την περιοχή πάνω από την ενδοδαπέδια θέρμανση?

Τα σωστά υλικά για την ενδοδαπέδια θέρμανση είναι συνήθως ακριβά. Οι πιο κατάλληλες επιλογές θα ήταν φυσικές πέτρες ή πολύτιμα κεραμικά πλακίδια. Ναι, κοστίζει περισσότερο, αλλά ένα χαλί δεν είναι πραγματικά μια επιλογή. Αυτό θα προκαλέσει την απώλεια ολόκληρου του αποτελέσματος. Με άλλο, ακατάλληλο υλικό, η θερμότητα δεν θα διαχέεται πραγματικά καλά. Άλλωστε, τα χρήματα που ξοδέψατε για αυτό δεν αξίζουν πραγματικά.

άνετο διαμέρισμα με κομψή θέρμανση δαπέδου

Το υψηλό κόστος

Το υψηλό κόστος είναι φυσικά το κύριο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση. Ανυψώνονται ιδιαίτερα αν η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν εγκατασταθεί ταυτόχρονα με την κατασκευή. Η επόμενη εισαγωγή είναι πραγματικά πολύ χρονοβόρα. Αυτό ισχύει επίσης για όλους τους τύπους επισκευών.

Ιδέες για τη μεγάλη θέρμανση δαπέδου - σχεδιασμός δαπέδου

Ακατάλληλο για άτομα που συχνά απουσιάζουν

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ιδανική για οικογένειες που βρίσκονται συχνά στο σπίτι. Ωστόσο, εάν πρόκειται να ταξιδέψετε για μήνες ή εβδομάδες, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Εάν η θέρμανση του δαπέδου απενεργοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ζεσταθεί το δωμάτιο και να γίνει άνετο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πιθανότατα θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε και άλλα θερμαντικά σώματα. Αυτό είναι φυσικά ένα μεγάλο μειονέκτημα. Είναι επίσης προβληματικό όταν οι θερμοκρασίες πέσουν πολύ χαμηλά και πρέπει να ανεβάσετε τη θερμοκρασία γρήγορα. Αυτό δύσκολα θα ήταν δυνατό με την ενδοδαπέδια θέρμανση.

Υπέροχος και μοντέρνος σχεδιασμός δαπέδου με ενδοδαπέδια θέρμανση

Συμβουλές εγκατάστασης

Η θέρμανση δαπέδου διαφημίζεται πολύ συχνά με το επιχείρημα ότι είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί. Δεν πρέπει να πιστεύετε πολύ σε τέτοιες υποσχέσεις. Ακόμα και πολύ καλοί τεχνίτες θα δυσκολευτούν. Γιατί με την ενδοδαπέδια θέρμανση χρειάζεστε πολύ περίπλοκες δεξιότητες. Πρέπει να δουλεύετε ταυτόχρονα με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και να εξοικειώνεστε με τις φυσικές ιδιότητες διαφορετικών υλικών.

Τα κεραμικά πλακίδια είναι η καλύτερη ιδέα για ενδοδαπέδια θέρμανση 

τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων

Ένα άνετο σπίτι

Τέλος, πρέπει επίσης να επιτύχετε ένα πολύ αισθητικά ευχάριστο αποτέλεσμα. Ομοίως, όταν επιλέγετε έναν τεχνίτη πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η συντήρηση αυτής της εγκατάστασης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι καλύτερο να συμφωνήσετε για τυχόν τιμολόγια μόνιμης συντήρησης. Θα πρέπει επίσης να υπογράψετε μια σύμβαση. Σύμφωνα με αυτό, ο εγκαταστάτης θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την καλή λειτουργία της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Ελπίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης που περιγράφονται εδώ να είναι χρήσιμα και χρήσιμα για να αποφασίσετε εάν θα εγκαταστήσετε ή όχι στο σπίτι σας. Σας ευχόμαστε ένα ζεστό και άνετο σπίτι.