6 χρήσιμες συμβουλές

Έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσότερο το μικρό σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι η βάση για κάθε σπίτι ή διαμέρισμα. Δεν περνάμε απαραίτητα τον περισσότερο χρόνο μας εδώ, αλλά σίγουρα είναι ο πιο πολύτιμος. Όταν έχουμε χρόνο, υποχωρούμε στο σαλόνι και εδώ υποδεχόμαστε τους επισκέπτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δωμάτιο πρέπει να φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο. Με μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά ακόμη και μικρούς χώρους διαβίωσης και να τους καθαρίσετε όμορφα.

Τα μικρά σαλόνια μπορεί να φαίνονται μεγάλα αν ακολουθήσετε μερικές βασικές συμβουλές και κόλπα.

Τα μικρά σαλόνια μπορεί να φαίνονται μεγάλα αν ακολουθήσετε μερικές βασικές συμβουλές και κόλπα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα μεγεθύνετε οπτικά και να τα ρυθμίσετε λειτουργικά. Πηγή εικόνας: robinimages2013 – 140124130 / Shutterstock.com

  1. Φωτεινα χρωματα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανακαίνιση του καθιστικού. Τα μικρά δωμάτια είναι συχνά και σκοτεινά δωμάτια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ανοιχτά χρώματα κατά την επιλογή του χρώματος. Για παράδειγμα, αν το σαλόνι έχει τελειώσει καταπιεστικά κεκλιμένα ταβάνια ή σκοτεινές γωνίες, το λαμπερό λευκό εξασφαλίζει ένα φωτεινό και φιλικό δωμάτιο ακόμη και όταν σχετικά λίγο φως περνά από τα παράθυρα, για παράδειγμα το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αλλά φυσικά δεν χρειάζεται πάντα να είναι λευκό. Εάν δεν θέλετε να κάνετε χωρίς κάποια βαφή τοίχου, μπορείτε απλά να επιλέξετε μια λεπτή παστέλ απόχρωση. Τα έπιπλα με μεγάλη επιφάνεια, όπως ο καναπές, δεν πρέπει να είναι πολύ σκοτεινά. Για παράδειγμα, μια απόχρωση του γκρι ταιριάζει καλά με τους λευκούς τοίχους. Το χρώμα εισάγεται στη συνέχεια στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας διακοσμητικά στοιχεία που μπορεί να είναι ευδιάκριτα και να αυξήσουν την αντίθεση.

  1. Λειτουργικά έπιπλα

Τώρα υπάρχουν πολλά υπέροχα έπιπλα που είναι κομψά και λειτουργικά. Και σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτά είναι πραγματικά κομμάτια σχεδιαστών. Η λειτουργικότητα μερικές φορές δεν είναι αισθητή με την πρώτη ματιά. Είναι λογικό λοιπόν να επιλέξουμε ένα βοηθητικό τραπέζι που δεν έχει μόνο ράφι για το φλιτζάνι του τσαγιού και το βιβλίο, αλλά τουλάχιστον ένα ακόμη, συνήθως χαμηλότερο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να στοιβάζετε τα βιβλία ή τα περιοδικά του τραπεζιού σας.

Ένα υπέροχο έπιπλο με δύο λειτουργίες είναι τα μεγάλα σκαμπό που ταιριάζουν με τον καναπέ, αλλά λειτουργούν επίσης υπέροχα ως τραπεζάκι σαλονιού λόγω της περιοχής τους. Απλώς τοποθετήστε ένα μεγάλο δίσκο και χρησιμοποιήστε τη διπλή λειτουργικότητα. Και το ωραίο: Αν έρθουν περισσότεροι καλεσμένοι, μερικοί από αυτούς μπορούν επίσης να καθίσουν στο άνετο σκαμπό.

Τα κλασικά που γνώριζε ήδη η γιαγιά είναι, φυσικά, επεκτάσιμα και πτυσσόμενα τραπέζια. Ακόμα και τα μοντέλα σχεδιαστών έχουν συνήθως ένα γάντζο κάπου που δημιουργεί μια κορυφή τραπεζιού. Τα σύνολα είναι επίσης τέλεια. Έτσι, μπορείτε να γλιστρήσετε όμορφα το μικρότερο τραπεζάκι σαλονιού κάτω από το μεγαλύτερο. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο στο τραπέζι επειδή υπάρχει επισκέπτης, απλά τον τραβάτε ξανά.

  1. Λιγότερο είναι περισσότερο

Αν βάλετε κάθε λογής πράγματα σε ένα μικρό σαλόνι, νιώθετε γρήγορα κατάθλιψη. Ο καλός σχεδιασμός ζει από την ελευθερία. Αντί για ένα εκτεταμένο γκαζόν για ηλιοθεραπεία, θα πρέπει να επιλέξετε έναν μικρό καναπέ που συμπληρώνεται με πολυθρόνες ή άλλα μικρά καθίσματα. Αυτά μπορούν επίσης να μετακινηθούν εύκολα εάν χρειάζεστε χώρο για καλεσμένους, για παράδειγμα. Περισσότερα καθίσματα αυξάνουν το χώρο, τουλάχιστον έτσι είναι. Επιπλέον, το σαλόνι μπορεί να επανασχεδιαστεί πιο συχνά και πιο γρήγορα με πολυθρόνες.

Μια μονάδα τοίχου είναι επίσης πιο αποτελεσματική από πολλά μικρά έπιπλα. Είναι απλά ηλίθιο όταν έχετε συσσωρεύσει τόσα πολλά σκουπίδια που χρειάζεστε πολύ αποθηκευτικό χώρο. Η μετακόμιση είναι η τέλεια ευκαιρία για να απαλλαγείτε από τις παλιές αποσκευές. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε ξανά μια βαθιά ανάσα στο σαλόνι!

  1. Δημιουργήστε χώρο αποθήκευσης

Αλλά φυσικά, δεν μπορείς να χάσεις τα πάντα. Απλώς χρειάζονται πολλά ή πολύ όμορφα για να φύγουν από το σπίτι. Τότε δεν μένει τίποτα άλλο παρά να δημιουργηθεί χώρος αποθήκευσης. Αντί να βάλετε ένα ράφι δίπλα στην τηλεόραση, θα ήταν καλύτερα να το κάνετε όπως στη Νέα Υόρκη: Build up! Τα ράφια ή τα στοιχεία του ντουλαπιού είναι συχνά επίσης διαθέσιμα με αντίστοιχα προσαρτήματα που στη συνέχεια φτάνουν μέχρι την οροφή. Εκεί πάνω μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πράγματα που σπάνια χρειάζεστε ούτως ή άλλως. Τέτοιες δομές δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, αλλά χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως αχρησιμοποίητο χώρο. Και σχεδόν δεν έχουν αρνητική επίδραση στην αίσθηση του χώρου. Τις περισσότερες φορές η διαφορά δεν είναι καν αισθητή. Όσοι χρησιμοποιούν τον χώρο αποθήκευσης του καναπέ εξυπηρετούνται επίσης καλά. Για παράδειγμα, πολλοί καναπέδες -κρεβάτια έχουν κοιλότητες για κλινοσκεπάσματα. Άλλοι καναπέδες έχουν τώρα συρτάρια όπως μερικά κουτιά κρεβατιών.

  1. καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι οι κλασικοί όταν θέλετε να μεγεθύνετε οπτικά ένα δωμάτιο. Ένας καθρέφτης τοίχου αντανακλούσε τους ανοιχτούς χώρους στην αντίθετη πλευρά, δημιουργώντας έτσι μια οπτική ψευδαίσθηση. Και οι ειδικοί επίπλων από lifestyle4living.de έχετε μια άλλη πολύτιμη συμβουλή: Εάν κρεμάσετε τον καθρέφτη ακριβώς απέναντι από το παράθυρο ή σε ορθή γωνία προς εσάς, θα κατευθύνει το φως από έξω προς τα μέσα και θα φωτίζει υπέροχα το μικρό σαλόνι. Για να συμβεί πράγματι το αποτέλεσμα της οπτικής μεγέθυνσης και φωτεινότητας, ένας μεγάλος καθρέφτης είναι καλύτερος από, για παράδειγμα, πολλούς μικρούς.

  1. εικόνες

Όχι μόνο οι καθρέφτες, αλλά και οι εικόνες βοηθούν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Σίγουρα, αν έχετε ένα μικρό σαλόνι, έχετε επίσης λίγο χώρο για τέχνη. Αλλά υπάρχει χώρος στην πιο μικρή καλύβα, ειδικά για την τέχνη. Κατά την επιλογή των εικόνων, πρέπει να δώσετε προσοχή στη μορφή. Εικόνες σε μορφή πορτρέτου τεντώνουν οπτικά το δωμάτιο και το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο συνολικά. Και οι εικόνες είναι εστιακά σημεία για το μάτι. Όσο περισσότερα είναι αυτά, τόσο μεγαλύτερος εμφανίζεται ο χώρος στο μάτι του θεατή. Γι ‘αυτό θα πρέπει επίσης να διακοσμήσετε ένα μικρό δωμάτιο με γούστο. Για να μην καταστρέψετε το πλεονέκτημα του ανοιχτού χρώματος τοίχου, δεν πρέπει να σοβάρετε τους τοίχους με εικόνες. Το ίδιο ισχύει και εδώ: λιγότερο είναι περισσότερο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η ίδια η τέχνη δεν είναι πολύ ζοφερή.

Πηγή εικόνας: robinimages2013 – 140124130 / Shutterstock.com