Ρετρό ψυγεία – μια επισκόπηση των καλών κατασκευαστών

Η χρήση των όρων «ρετρό» και «αντίκα» πιθανότατα δεν ήταν ποτέ τόσο έντονη όσο τώρα. Γιατί αυτό? Μήπως ξαφνικά όλοι νιώθουμε ότι γεννηθήκαμε σε λάθος εποχή; Or είναι ένας συγκεκριμένος φθόνος των προγόνων μας, που είχαν πολύ πιο ενδιαφέροντα και πολύχρωμα μοντέλα ρούχων και επίπλων?

Μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ ρετρό

Ρετρό ψυγείο smeg λευκές ιδέες σχεδιασμού κουζίνας

Ιδέες επίπλωσης σε στυλ της δεκαετίας του ’50

Smeg retro ψυγεία λευκές ιδέες σχεδιασμού κουζίνας

Πιθανώς μόνο ένα άγγιγμα νοσταλγίας κάνει το παρόν μας πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το ρετρό στυλ φαίνεται να κάνει μια θριαμβευτική πρόοδο σε όλους τους τομείς. Το γεγονός ότι οι συσκευές κουζίνας υψηλής τεχνολογίας σε αυτό το στυλ είναι μία από τις πιο καυτές τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό είναι αναμφισβήτητα ένα ασυναγώνιστο επιχείρημα για αυτήν τη διατριβή.

Σκεύη κουζίνας σε παστέλ χρώματα

Ρετρό ψυγεία και συσκευές κουζίνας μηχανή εσπρέσο ροζ

Αλλά όχι μόνο έγχρωμο

Ορισμένοι ειδικοί στο σχεδιασμό θεωρούν ότι η εμφάνιση χρώματος είναι το κύριο πλεονέκτημα των ρετρό ψυγείων. Κατά τη γνώμη μας, αυτό δεν μπορεί να είναι απολύτως αληθινό. Υπάρχουν αρκετές πολύχρωμες συσκευές κουζίνας με φουτουριστικό και υπερσύγχρονο στυλ.

Frυγείο ως κομψό αξεσουάρ

smeg ρετρό ψυγείο πορτοκαλί ιδέες κουζίνας συσκευές κουζίνας

Τα ρετρό ψυγεία μιμούνται τις γραμμές, τις λεπτομέρειες και στη συνέχεια τα χρώματα των παλιών επίπλων κουζίνας. Αναβιώνουν έτσι μια γοητεία που δεν υπάρχει στη σύγχρονη παραγωγή και που προφανώς λείπει τόσο πολύ σε αυτή τη μορφή. Δεν υπάρχει πιο ορθολογική αιτιολόγηση για αυτό.

Μίνι ψυγείο σε κόκκινο χρώμα

Μίνι ψυγείο ρετρό ψυγεία κόκκινο

Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς ερμηνεύουν διάφορες κορυφαίες μάρκες τη ρετρό σειρά ψυγείων. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθείτε σε αυτήν την ποικιλία και θα επιλέξετε το καλύτερο για τον εαυτό σας.

Μίνι ψυγείο Smeg σε ροζ χρώμα 

Ρετρό ψυγεία smeg ρετρό ψυγείο ροζ μικρές μονάδες βάσης κουζίνας

SMEG ρετρό ψυγεία

Η SMEG προσφέρει ρετρό ψυγεία, νιπτήρες και φούρνους. Τα σχέδια είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά. Χάρη στο ευρύ φάσμα χρωμάτων και μεγεθών, η επιλογή κάτι κατάλληλου δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια κομψή προφορά χρώματος στην κουζίνα σας

Ρετρό ψυγείο smeg ροζ ιδέες σχεδιασμού κουζίνας

Πράσινο ψυγείο μέντας σε μια ρουστίκ κουζίνα

Ρετρό ψυγείο smeg μέντα πράσινη ιδέα σχεδιασμού κουζίνας

Χρωματική προφορά σε έντονο κόκκινο

Ρετρό ψυγείο smeg κόκκινες ιδέες σχεδιασμού κουζίνας

Μοντέρνα κουζίνα εντελώς ασπρόμαυρη

Ρετρό ψυγείο smeg μαύρες ιδέες σχεδιασμού κουζίνας smeg ρετρό ψυγείο ροζ κουζίνα ιδέες συσκευές κουζίνας

Ρετρό ψυγεία Gorenje

Η Gorenje δεν υστερεί σε καμία περίπτωση από την SMEG. Τα μοντέλα έχουν τη δική τους σειρά, η οποία είναι ίσως η καλύτερη για τους οπαδούς αυτής της μάρκας.

Orenυγείο Gorenje σε μοβ χρώμα με ρετρό σχέδιο

Gorenje Retro idgeυγείο Μωβ Ιδέες Κουζίνας

Adélia Works Retro idυγεία

Αν σας αρέσουν τα ρετρό έπιπλα κουζίνας, θα γοητευτείτε από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Adélia Works. Το όνομα προέρχεται από τον πιγκουίνο Adelie. Η εικόνα αυτών των ζώων κοσμεί πολλά ρετρό ψυγεία σε όλο τον κόσμο. Ο σχεδιασμός γίνεται μεμονωμένα και με το χέρι. Είναι κατασκευασμένα από ευγενή υλικά και είναι από όλες τις απόψεις πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα συνηθισμένα ψυγεία.

Big Chill ρετρό ψυγεία

Τα ρετρό μοντέλα ψυγείων της Bigchill θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό με θαυμασμό. Γλιτώνεις τις λέξεις. Είναι επίσης αρκετά φιλικοί προς το περιβάλλον.

Ρετρό ψυγείο Big Chill σε μαύρο χρώμα

Ρετρό ψυγεία ιδέες σχεδιασμού μαύρης κουζίναςΡετρό ψυγεία ιδέες πράσινο μέντα εσωτερική διακόσμηση ρετρό στυλ Ρετρό ψυγεία μέντα πράσινο κουζίνα συσκευές vintage σχέδιο κουζίνας

Mobicool ρετρό ψυγεία

Στη συνέχεια θα δείτε τα ρετρό ψυγεία με τη μάρκα Mobicool. Τα μίνι μοντέλα τους είναι ιδιαίτερα ελκυστικά και δημοφιλή.

Μίνι ψυγείο Mobicool

Ρετρό ψυγεία μίνι ψυγείο ρετρό mobicool

DIY ρετρό ψυγεία

Από φιλική προς το περιβάλλον άποψη, είναι αμφίβολο ποιο είναι καλύτερο – τα πραγματικά νέα ρετρό μοντέλα που πρέπει να αγοραστούν ή πραγματικά ρετρό μοντέλα που έχουμε συνδυάσει με μέσα DIY. Το πρώτο θα εξοικονομήσει περισσότερη δύναμη και πόρους, αλλά το να κρατήσετε το δεύτερο θα σας γλιτώσει από τη διάδοση περισσότερων σκουπιδιών. Και αυτό καλύπτει όλο και μεγαλύτερες περιοχές της γης μας.

Ένα DIY ψυγείο με το λογότυπο της VW

Ρετρό ψυγεία DIY ψυγείο Volkswagen

Θα ήταν ίσως καλύτερο να χρησιμοποιούμε τα σύγχρονα μοντέλα για τον μεγάλο φόρτο εργασίας και, επιπλέον, σε ορισμένα δωμάτια ή παλιά σπίτια – τα παλιά.

Από την άποψη του σχεδιαστή, τα ντουλάπια κουζίνας ρετρό στυλ DIY είναι μια καυτή τάση που ξεπερνά τα νέα μοντέλα με πολλούς τρόπους.

Ρετρό ψυγείο Coca Cola, φυσικά σε κόκκινο χρώμα

Ρετρό κόκκινο σχέδιο κουζίνας ψυγείων Coca ColaΡετρό ψυγεία πορτοκαλί ψυγείο ρετρόΑμερικάνικα ρετρό ψυγεία κίτρινο σχέδιο κουζίνας Αμερικάνικα ρετρό ψυγεία, μέντα πράσινα, μεγάλα Αμερικάνικα ρετρό ψυγεία στήνουν ρετρό κουζίναμίνι ψυγείο ρετρό κόκκινη κουζίνα ιδέες συσκευές κουζίναςΡετρό ψυγεία ιδέες σχεδίασης πράσινης μέντας Ρετρό ψυγεία μίνι πράσινο μίνι ψυγείο ρετρό Ρετρό ψυγεία μέντα πράσινο smeg ψυγείο Ρετρό ψυγεία ροζ μικρές ιδέες σχεδιασμού κουζίναςΡετρό ψυγεία smeg ροζ ιδέες σχεδιασμού κουζίναςΡετρό ψυγείο smeg ανοιχτό μπλε ιδέες σχεδιασμού κουζίναςΡετρό ψυγείο με ιδέες σχεδιασμού κουζίνας από φύλλο αλουμινίου