Έπιπλα – ποιο στυλ μου ταιριάζει?

Ανεξάρτητα από το αν μετακομίζετε από το σπίτι ως νέος, θέλετε να χτίσετε ένα σπίτι ή απλά χρειάζεστε μια αλλαγή στον αέρα: θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το ερώτημα πώς να διακοσμήσετε τους τέσσερις τοίχους σας αρκετές φορές στη ζωή σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ και επιλογές. Μπορείτε να μάθετε τι σας ταιριάζει περισσότερο εδώ.

Λίγη γνώση στυλ

Εάν μετακομίσετε σε ένα κλασικό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με συμβατικά σχεδιασμένα δωμάτια, δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας. Είναι, φυσικά, ακόμα πιο εύκολο αν μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας και να προσαρμόσετε τον χώρο διαβίωσης ξεχωριστά στις ιδέες σας. Δεν ταιριάζει κάθε στυλ με άλλα διαμερίσματα. Αλλά ακόμα κι αν ζείτε σε ένα – όπως ένα πατάρι ή ένα παλιό κτίριο – έχετε την επιλογή να το επιπλώσετε αρμονικά.

  1. μεσογειακός

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από πολύ ζεστές και πολύχρωμες αποχρώσεις. Με υλικά όπως άργιλος, χαλκός, τερακότα ή πολύτιμα μέταλλα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μικρό παλάτι. Βαριά υφάσματα και τέχνη διακοσμημένα χαλιά συμπληρώνουν αυτήν την εικόνα.

Έπιπλα μεσογειακού στυλ που μου ταιριάζουν

  1. Μινιμαλιστικό

Εδώ ισχύει η αρχή: λιγότερο είναι περισσότερο. Τα διακοσμητικά στοιχεία παίζουν μόνο έναν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, αν όχι καθόλου. Πολύ πιο σημαντικό είναι η λειτουργικότητα και η υψηλής ποιότητας επεξεργασία σύγχρονων υλικών. Περιοριστείτε σε ένα χρώμα και καθαρές γραμμές.

μινιμαλιστικό στυλ επίπλωση ποιο στυλ μου ταιριάζει

  1. Βιομηχανικός

Αν σας αρέσει λίγο πιο χοντρό, μπορείτε να δημιουργήσετε τον εαυτό σας στο βιομηχανικό στυλ. Αυτή η μάλλον τραχιά πινελιά αντανακλάται τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στην επίπλωση. Μέταλλο, ξύλο, αλλά και γυμνό σκυρόδεμα παίζουν σημαντικό ρόλο. Μπορείτε να αγοράσετε μεταχειρισμένα έπιπλα σε μεταχειρισμένα καταστήματα που μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι το πιο πρόσφατο.

Έπιπλα βιομηχανικού στυλ ποιο στυλ μου ταιριάζει

  1. Shabby chic

Σε τέτοια καταστήματα, αλλά και σε υπαίθριες αγορές, μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ατημέλητα κομψά έπιπλα. Αλλά αυτό συμβαίνει με τις ομοιότητες, επειδή αυτό το στυλ είναι πολύ πιο άνετο. Ματ χρώματα και φυσικά υλικά δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Το ιδιαίτερο κόλπο είναι ο συνδυασμός παλιού και νέου: Ό, τι σας αρέσει ταιριάζει εδώ.

Shabby chic στυλ εσωτερικού που μου ταιριάζει

  1. Στυλ χώρας

Αν σας αρέσουν τα πράγματα λίγο πιο ρουστίκ και σας αρέσει ένα ζεστό περιβάλλον κοντά στη φύση, αυτό είναι ακριβώς το στυλ σας. Έπιπλα αντίκες διακοσμημένα με περίτεχνα γλυπτά ή πίνακες ζωγραφικής καθιστούν το σαλόνι σας ένα μέρος ξεκούρασης και χαλάρωσης σε συνδυασμό με ανοιχτά χρώματα. Μοτίβα λουλουδιών και αυθεντικά διακοσμητικά αντικείμενα στρογγυλεύουν ιδανικά την εικόνα.

Έπιπλα εξοχικού στυλ που μου ταιριάζουν

Ακριβώς στην τάση με το στυλ της εξοχικής κατοικίας

Το πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή είναι το στυλ της εξοχικής κατοικίας. Εάν επιπλώσετε το σπίτι σας με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε μια αντίπολη στη γενική φασαρία. Δεν χρειάζεται καν να καταφύγετε σε έπιπλα αντίκες αγροικίας. Αυτά είναι ωραία στην εμφάνιση, αλλά η επιλογή τους είναι πολύ περιορισμένη. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ζωής της επαρχίας. Κρεβάτια, ντουλάπια, καρέκλες, τραπέζια – τίποτα περισσότερο δεν χρειαζόταν τότε. Διαδικτυακά καταστήματα όπως mirabeau.de, που ειδικεύονται σε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα σε αυτό το στυλ. Έτσι, μπορείτε να εφοδιάσετε τον εαυτό σας με μια αγροτική αίσθηση χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε τα μοντέρνα στοιχεία.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να μετατρέψετε το σαλόνι σας ή άλλα δωμάτια σε πραγματικά τραβήγματα ματιών. Παλαιός αγροτικός εξοπλισμός, ξύλινοι τροχοί, χάλκινα δοχεία – οτιδήποτε έχει να κάνει με το θέμα του αγροκτήματος και σας αρέσει επιτρέπεται.