Η βιτρίνα είναι ένα έπιπλο που δεν πρέπει να λείπει σε κανένα μοντέρνο σπίτι. Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ένα ράφι ντουλάπι με γυάλινες πόρτες, μερικές φορές γυάλινες πλευρές και έναν πίσω τοίχο. Αυτή η κατασκευή σας επιτρέπει να εμφανίσετε πολύτιμη διακόσμηση εκεί και να την προστατέψετε από τη σκόνη ή την πτώση και το σπάσιμο. Στο παρελθόν, οι βιτρίνες χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την προβολή πορσελάνινων σκευών, κρυστάλλινων ποτηριών, ασημένιων μαχαιροπίρουνων και άλλων πολύτιμων διακοσμήσεων. Τις περισσότερες φορές, το έπιπλο τοποθετήθηκε στη συνέχεια στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία, όπου τα εκθέματα πιάτα αφαιρέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Σήμερα η βιτρίνα χρησιμοποιείται και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Ξέρετε πώς να διακοσμήσετε μια βιτρίνα; Στο σημερινό άρθρο, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές από τις αγαπημένες μας ιδέες και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές.

Οι βιτρίνες είναι κομψά, πρακτικά και ελκυστικά έπιπλα

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση μεγάλης βιτρίνας, αρκετά κομψή

Ρουστίκ έπιπλα από ξεπερασμένο ξύλο σε τυπικό στιλ εξοχικής κατοικίας

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση εξοχικού σπιτιού deko ξύλο

Διακοσμήστε βιτρίνες ανάλογα με το χώρο και τη λειτουργία

Οι βιτρίνες είναι λειτουργικά και κομψά έπιπλα ταυτόχρονα. Ανάλογα με τη διακόσμηση και τη θέση στο σπίτι που εμφανίζονται σε αυτά, μπορούν να εκπληρώσουν μια σειρά από πρακτικές και διακοσμητικές λειτουργίες. Οι βιτρίνες έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη στην αγορά, ώστε να μπορείτε να βρείτε γρήγορα ένα μοντέλο που είναι ιδανικό για το σπίτι σας. Τα στενά γωνιακά ντουλάπια είναι συνήθως τα καλύτερα για μικρότερα διαμερίσματα, ενώ τα ευρύχωρα σπίτια επωφελούνται καλύτερα από έναν μεγάλο τοίχο ντουλαπιών.

Τα μεγάλα δωμάτια φαίνονται πραγματικά ωραία με τοίχους βιτρίνας ή ράφι

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για έναν επιτυχημένο οργανισμό επίπλωσης γραφείο οικιακού γραφείου

Τα στενά και ψηλά μοντέλα όπως αυτό ταιριάζουν καλύτερα σε μικρά δωμάτια και μπάνια

Διακόσμηση βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη εσωτερική διακόσμηση ψηλό, στενό γυάλινο ντουλάπι ραφιών

Πάνω απ ‘όλα, αυτά τα έπιπλα εμποδίζουν τα πολύτιμα και εύθραυστα πράγματα να πέσουν, να σκονιστούν ή να αγγιστούν από περίεργους επισκέπτες και ιδιαίτερα μικρά παιδιά. Ταυτόχρονα, τα εκτεθειμένα αντικείμενα μπορούν να προβληθούν μέσα από το γυαλί όπως σε μουσείο ή γκαλερί. Εκτός από τις γυάλινες πόρτες, σπάνια χρειάζεται να καθαρίσετε τη διακόσμηση.

Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για διάφορα μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, αναμνηστικά, οικογενειακά κειμήλια, αντίκες, μίνι γλυπτά ή κοσμήματα. Μια τέτοια πολυτελής και ακριβή, αλλά λεπτή διακόσμηση φαίνεται υπέροχη στο σαλόνι, αλλά είναι καλύτερα να στέκεστε ακριβώς πίσω από το γυαλί και να τηρείτε. Δίνει χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο και σας δίνει την ευκαιρία να εκφράσετε την προσωπικότητά σας. Μια βιτρίνα αποκαλύπτει αμέσως την προτίμησή σας για στυλ, αισθητική ακόμα και χόμπι.

Αυτή η εγκατάσταση αποκαλύπτει αμέσως την προτίμησή σας για το Scandi Chic

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη εσωτερική ρετρό ρουστίκ διακοσμητική εξοχική κατοικία

Εδώ, από την άλλη πλευρά, κυριαρχεί το θαλάσσιο στυλ με τυπικά θαλάσσια μοτίβα

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για έναν επιτυχημένο εσωτερικό καθρέφτη deco maritime shabby chic

Στο σαλόνι, ωστόσο, η βιτρίνα σας μπορεί να εκπληρώσει πολλές άλλες λειτουργίες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας βιβλία και περιοδικά και να μετατρέψετε γρήγορα το γυάλινο ντουλάπι σε βιβλιοθήκη. Τοποθετήστε μια άνετη πολυθρόνα δίπλα και μετατρέψτε την περιοχή σε μια όμορφη μικρή γωνιά ανάγνωσης.

Στην κουζίνα, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στα αγαπημένα σας πιατικά, σκεύη, βάσεις για κέικ, κατσαρόλες, καλάθια φρούτων κ.λπ., ενώ μαγειρεύετε, γαρνίρετε ή σερβίρετε. Μια βιτρίνα θα μπορούσε ακόμη και να βρει χώρο στο μπάνιο. Εκεί μπορείτε να εκθέσετε πετσέτες, χαρτί υγείας, καλλυντικά και άλλα αξεσουάρ και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Η ασυμμετρία και τα κομμάτια με μοναδική προφορά προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση ασυμμετρίας βασιλικό οπτικό ενδιαφέρον

Τα μικρά φυτά σε γλάστρες δεν πρέπει να λείπουν σε κανένα σπίτι

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για ένα επιτυχημένο εσωτερικό σύγχρονες ιδέες σύγχρονες

Δώστε ζωή στη διακόσμησή σας

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη εσωτερική φύτευση ράφια βιβλίων

Σχεδιάστε τη βιτρίνα σύμφωνα με το υπόλοιπο εσωτερικό

Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας που συχνά παραβλέπεται και επομένως δεν επαναλαμβάνεται ποτέ πάρα πολλές φορές. Με κάθε νέα διακόσμηση, η υπόλοιπη επίπλωση στο δωμάτιο πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη. Η ίδια η βιτρίνα και τα πράγματα που εμφανίζετε σε αυτήν θα πρέπει να συνδυάζονται άψογα με το περιβάλλον, να το αρωματίζουν και να τονίζουν τις πιο όμορφες πλευρές του. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να τραβούν τα βλέμματα. Όλα είναι θέμα ισορροπίας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα είναι να κοιτάξετε το συνδυασμό χρωμάτων στο δωμάτιο και να το αντιγράψετε. Δώστε προσοχή στα χρώματα και τα σχέδια των τοίχων, των επίπλων, των κουρτινών και άλλων διακοσμήσεων. Γεμίστε τη βιτρίνα σας με αντικείμενα και διακοσμητικά των οποίων τα χρώματα ταιριάζουν με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Τα επιχρυσωμένα πλαίσια αυτής της βιτρίνας το σηκώνουν από τον σκοτεινό τοίχο

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση χρυσής πόρτας πλαισίου

Αν θέλετε να δώσετε στη βιτρίνα σας μια επιπλέον πινελιά χρώματος, μπορείτε να βάλετε ταπετσαρία ή να βάψετε τον πίσω τοίχο. Τα σκούρα χρώματα ιδιαίτερα θα αναδείξουν τη διακόσμησή σας. Μια δροσερή και κομψή εναλλακτική λύση σε αυτό είναι οι καθρέφτες στους πίσω τοίχους. Αυτά δημιουργούν μια μοναδική οπτική ψευδαίσθηση που διπλασιάζει τα στοιχεία που εμφανίζονται. Δεν είναι τυχαίο ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις. Θα βρείτε αυτοκόλλητα με καθρέφτη ή Μεταλλικά εφέ σε πολλά καταστήματα χόμπι ή διαδικτυακά καταστήματα.

Εκτός από τα χρώματα, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα θέμα για τη διακόσμησή σας. Μπορείτε να αλλάζετε τη διακόσμηση της βιτρίνας σας τακτικά και ανάλογα με την εποχή ή την περίσταση. Και πάλι, σκεφτείτε ποια χρώματα και μοτίβα ταιριάζουν καλύτερα με το θέμα και πώς θα ταιριάξετε στο υπόλοιπο στυλ επίπλωσης.

Οι καθρέφτες προσθέτουν διάσταση και κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για ένα επιτυχημένο εσωτερικό όμορφες σύγχρονες ιδέες

Έτσι μπορείτε επίσης να αντέξετε οικονομικά να εκθέσετε λιγότερη διακόσμηση

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση ρετρό ντεκό πόρτας ραφιών

Διακοσμήστε βιτρίνες χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές οργάνωσης

Ο τρόπος που διακοσμείτε και τακτοποιείτε τα πράγματα στη βιτρίνα σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς τα αντιλαμβάνεστε εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι. Οπότε δεν είναι μόνο η διακόσμηση που μετράει, αλλά και το πώς την τακτοποιείς.

Εδώ κυριαρχεί ο κανόνας του 3. Αυτό σημαίνει ότι οι διακοσμήσεις διαφορετικών μεγεθών ομαδοποιούνται πάντα σε τρία. Τοποθετήστε τα μεγαλύτερα αντικείμενα κοντά στον πίσω τοίχο του ντουλαπιού και, στη συνέχεια, οργανώστε μεσαίου μεγέθους και μικρές διακοσμήσεις σε πρώτο πλάνο γύρω τους. Επικαλύψτε μικρά κομμάτια ενώ βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ορατά από μπροστά. Αφήστε μικρά κενά μεταξύ των τριών ομάδων, έτσι ώστε η διάταξη της βιτρίνας σας να φαίνεται λιγότερο ακατάστατη.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι να τακτοποιήσετε τα μεγαλύτερα και βαρύτερα αντικείμενά σας στα χαμηλότερα ράφια για να σταθεροποιήσετε τη βιτρίνα σας. Όλα τα βαρύ έπιπλα κινδυνεύουν να ανατραπούν σε περίπτωση τυχαίου χτυπήματος. Αυτό βελτιώνει επίσης την ισορροπία από καθαρά οπτική σκοπιά.

Δημιουργήστε ένα λειτουργικό και οπτικά ελκυστικό γραφείο στο σπίτι

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση ιδεών γραφείου οικιακού γραφείου

Ρουστίκ βιτρίνα σε τροχούς από τα χρόνια που πέρασαν

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση πιάτων ντεκό κουζίνας

Πώς θα διακοσμήσετε τη δική σας βιτρίνα; Να είστε γενναίοι και να πειραματίζεστε με διαφορετικές ρυθμίσεις. Υπάρχουν πολλές ιδέες και δυνατότητες που μπορούν να αρωματίσουν το σπίτι σας με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους.

Η εγκατάστασή σας δεν πρέπει ποτέ να φαίνεται ακατάστατη

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση μεγάλου ξύλινου γυάλινου ξύλου

Γεμίστε λογικά τις κόγχες τοίχου με μια βιτρίνα

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη γωνιά ανάγνωσης

Οι μίνι βιτρίνες μπορούν να εκπληρώσουν θαυμάσια τη λειτουργία ενός κουτιού κοσμημάτων στο υπνοδωμάτιο

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για ένα επιτυχημένο εσωτερικό σχέδιο μίνι βασιλικό κόσμημα

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη εγκατάσταση ενός μίνι τραπεζιού

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για ένα επιτυχημένο εσωτερικό κομψές ρετρό ιδέες deco

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση τοίχου γυάλινη πόρτα

Διακόσμηση της βιτρίνας - ιδέες και συμβουλές για μια επιτυχημένη επίπλωση σαλονιού στο διάδρομο deko regal