Η στέγαση είναι ένα σπάνιο εμπόρευμα. Και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε μεγάλες πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα στο χώρο διαβίωσής τους, συχνά επιλέγουν ένα μικρό διαμέρισμα. Αλλά ακόμα και με λίγο χώρο μπορείτε να νιώσετε πραγματικά άνετα χωρίς να νιώθετε στριμωγμένοι. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον μικρό χώρο.

λίγος χώρος

Εικόνα 1: Όταν ο χώρος είναι λίγο περιορισμένος, το ταλέντο για αυτοσχεδιασμό γίνεται σημαντικό. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά κόλπα για τη βελτιστοποίηση του χώρου διαβίωσης. Πηγή εικόνας: @ Mike Marquez / Unsplash.com

Χρήση κρεβατιών ημέρας: η λύση 2 σε 1

Ένα κρεβάτι καταλαμβάνει πολύ χώρο που χρησιμοποιείται μόνο εν μέρει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καλύτερη λύση εδώ είναι ένα κρεβάτι ημέρας – ένας καναπές που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο, ένα ολόκληρο δωμάτιο μπορεί να εκπληρώσει δύο λειτουργίες: ένα σαλόνι τη μέρα και ένα υπνοδωμάτιο τη νύχτα. Δεν θα μπορούσε να εξοικονομήσει περισσότερο χώρο.

Φυσικά, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε ποιο ανάκλιντρο επιλέγουν για να κοιμηθούν καλά. Στην ιδανική περίπτωση, η ξαπλωμένη επιφάνεια θα πρέπει να επιτρέπει υψηλή ποιότητα ύπνου. Είναι επίσης σημαντικό ότι το ανάκλιντρο μπορεί να μετατραπεί σε λίγα απλά βήματα και με λίγη προσπάθεια. επί Daybed.org παρουσιάζεται μια μεγάλη επισκόπηση που κάνει την απόφαση αγοράς πολύ πιο εύκολη στο τέλος της ημέρας.

Υπάρχουν ανάκλιντρα για μεγάλη ποικιλία αναγκών και γούστων. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των διαφόρων τύπων ξαπλώστρες, τα οποία φυσικά διατίθενται επίσης σε διαφορετικά μεγέθη και υλικά:

  • Διπλό ή τριθέσιο με λειτουργία ύπνου
  • Πτυσσόμενα κρεβάτια ημέρας για παιδιά ή ενήλικες
  • Επεκτάσιμος καναπές
  • Καναπές συνεχούς κρεβατιού
  • Κρεβάτι ημέρας με συρτάρια
  • Κρεβάτι ημέρας με κουτί

Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε το καθημερινό κρεβάτι τακτικά για νυχτερινό ύπνο, συνιστάται ένας καναπές με μεγάλο κρεβάτι. Επειδή ένας μόνιμος καναπές για ύπνο προσφέρει πολύ υψηλή ποιότητα ύπνου και εξακολουθεί να είναι άνετος καθισμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε το ύψος του δωματίου

Εάν δεν έχετε πολύ χώρο, θα πρέπει να αξιοποιήσετε σωστά τον χώρο σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά σε μικρά διαμερίσματα σε παλιά κτίρια, είναι σκόπιμο να συμπεριληφθεί το ύψος του δωματίου ως επί το πλείστον πάνω από το μέσο όρο. Τα ψηλά ράφια και τα ντουλάπια είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο και να εξοικονομήσετε χώρο.

Ένα άλλο κλασικό είναι το κρεβάτι στη σοφίτα. Τα κρεβάτια στη σοφίτα δεν βρίσκονται πλέον μόνο σε παιδικά δωμάτια ή σε κοινόχρηστα διαμερίσματα. Γιατί σε περιόδους έλλειψης χώρου διαβίωσης, έχουν τη δικαιολογία τους για κάθε στυλ ζωής και υπάρχουν κρεβάτια σοφίτας στα πιο εξελιγμένα σχέδια. Για παράδειγμα, εάν επεκτείνετε το επίπεδο του κρεβατιού στη σοφίτα, θα έχετε ένα άλλο δωμάτιο με αυτόν τον τρόπο. Στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν ήδη μάστορες που ειδικεύονται στην κατασκευή ατομικών και ειδικών κρεβατιών σοφίτας.

andrea-davis-89Y7EE4WXdQ-unsplash

Εικόνα 2, Πηγή εικόνας: @ Andrea Davis / Unsplash.com

Φυσικά, δεν έχει κάθε μικρό διαμέρισμα το ψηλό ταβάνι ενός παλιού κτιρίου. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι δυνατά δύο πλήρη επίπεδα, μπορείτε να παίξετε με το ύψος του δωματίου. Για παράδειγμα, η γωνία του καναπέ μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα βάθρο, κάτω από το οποίο μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα καθημερινά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πολύ συχνά.

Περισσότερες συμβουλές για περισσότερο χώρο στους τέσσερις τοίχους σας

Φυσικά, μπορείτε να βρείτε έναν σχεδόν άπειρο αριθμό ιδεών για να αξιοποιήσετε βέλτιστα τον δικό σας χώρο διαβίωσης. Αυτά υπόσχονται ιδιαίτερη επιτυχία:

  1. Σκεφτείτε στη γωνία

Ναι, καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για σκέψη στη γωνία, αλλά για σκέψη στη γωνία. Σε ένα μικρό διαμέρισμα υπάρχουν άπειρες δυνατότητες για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης σε κόγχες, γωνιές και γωνιές. Ένα γκαρνταρόμπα, για παράδειγμα, μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί κάτω από μια σκάλα. Τα μικρά ράφια μπορούν να εξαφανιστούν κάτω από τα περβάζια παραθύρων. Ολόκληρες ντουλάπες μπορούν να τοποθετηθούν σε κεκλιμένες οροφές. Σχεδόν δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία.

  1. Πολυλειτουργικά έπιπλα

Το κρεβάτι ημέρας ως πολυλειτουργικό έπιπλο παρουσιάστηκε ήδη παραπάνω. Αλλά έπιπλα που χρησιμοποιούνται για περισσότερους από έναν σκοπούς ή που μπορούν απλά να γίνουν “αόρατα”, υπάρχουν σε πολλούς τομείς. Σκεφτείτε το κλασικό πτυσσόμενο τραπέζι ή το πτυσσόμενο κρεβάτι που εξαφανίζεται στην ντουλάπα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ποιος χρειάζεται ένα επιπλέον γραφείο όταν χρησιμοποιεί το τραπέζι φαγητού για να εργάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ένα κρεβάτι μπορεί να σηκωθεί για να δημιουργήσει επιπλέον χώρο αποθήκευσης από κάτω με συρτάρια και διαμερίσματα. Τα κουτιά στους κυλίνδρους μπορούν να μετακινηθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο χωρίς κανένα πρόβλημα εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο σε ένα δωμάτιο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα ωραίο παλιό σεντούκι ή κουτί προσφέρει χώρο για αποθήκευση και είναι επίσης ένα οπτικά ελκυστικό τραπεζάκι σαλονιού.

  1. Λιγότερο είναι περισσότερο – ειδικά σε ένα μικρό διαμέρισμα

Για να μην φαίνεται πολύ ακατάστατο το μικρό διαμέρισμα, δεν πρέπει να είστε οικονομικοί μόνο με τα έπιπλα. Εάν δεν έχετε πολύ διακόσμηση σε μικρό χώρο, μπορείτε να κάνετε τη μικρή στο σπίτι να φαίνεται ακόμα πιο μικρή. Μερικά επιλεγμένα αγαπημένα κομμάτια και εικόνες εξασφαλίζουν επίσης ότι ένα μικρό δωμάτιο φαίνεται πιο ευρύχωρο.

jean-philippe-delberghe-PVQnaFyePvU-unsplash

Εικόνα 3, πηγή εικόνας: @ Jean-Philippe Delberghe / Unsplash.com

  1. Ορίστε όρια

Όσοι διαχειρίζονται με λίγα δωμάτια μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικούς χώρους διαμονής στο διαμέρισμα: Για παράδειγμα, το σαλόνι μπορεί να χωριστεί σε σαλόνι και χώρο εργασίας ή τραπεζαρία. Και αν δεν θέλετε πάντα να κοιτάτε τα χαρτιά εργασίας σας ή το ακατάστατο τραπέζι φαγητού από τον καναπέ σας, μπορείτε να ορίσετε όρια στο δωμάτιο με κουρτίνες ή οθόνες ως διαχωριστικά δωματίου. Τα ράφια είναι επίσης πολύ κατάλληλα ως διαχωριστικά δωματίων. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι εκπληρώνουν μια άλλη λειτουργία εκτός από την οπτική τους εμφάνιση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικός χώρος.

Επιπλέον συμβουλή: Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μια ειδική συμβουλή για τον οπτικό σχεδιασμό ενός μικρού διαμερίσματος. Με την επιδέξια χρήση βαφής τοίχου, μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερο μέγεθος στο διαμέρισμα, τουλάχιστον οπτικά. Για παράδειγμα, ένα στενό δωμάτιο θα συνεχίσει να έχει αποτέλεσμα αν οι πιο κοντοί τοίχοι είναι βαμμένοι σε πιο σκούρα απόχρωση. Ένα χαμηλό ταβάνι μας φαίνεται υψηλότερο αν έχει πιο ανοιχτό χρώμα από τους τοίχους. Επιπλέον, το χρώμα του τοίχου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να οριοθετήσει οπτικά τους διάφορους χώρους διαβίωσης. Οι καθρέφτες και ο φωτισμός φέρνουν επίσης πολλά στην οπτική μεγέθυνση του χώρου διαβίωσης.

Highηλά ράφια

Εικόνα 4: Εάν αξιοποιήσετε σωστά το ύψος, μπορείτε να φιλοξενήσετε πολλά σε ένα μικρό χώρο. Πηγή εικόνας: @ Pickawood / Unsplash.com

Συμπέρασμα: αξιοποιήστε βέλτιστα τον μικρό χώρο διαβίωσης

Με μειωμένη επίπλωση, πολυλειτουργικά έπιπλα και αντισυμβατικές ιδέες, μπορείτε να πάρετε πολύ χώρο από ένα μικρό διαμέρισμα. Ο καλός προγραμματισμός είναι σημαντικός εδώ. Όσοι σχεδιάζουν την επίπλωση εκ των προτέρων μπορούν να αναζητήσουν τα σωστά έπιπλα και έπιπλα με πιο στοχευμένο τρόπο και να μην κάνουν περιττά έξοδα. Με τον σωστό φωτισμό, τα σωστά χρώματα τοίχων και κομψή διακόσμηση, σημαίνει: μικρό αλλά ωραίο!

μινιμαλιστική επίπλωση που εξοικονομεί χώρο