Ιδέες επίπλωσης σπιτιού που αντικατοπτρίζουν το ελληνικό και το ρωμαϊκό αρχαίο στυλ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ρίζες της ευρωπαϊκής τέχνης και πολιτισμού βρίσκονται στην αρχαία Ρώμη και την Ελλάδα. Αναγνωρίζουμε εν μέρει ότι εξακολουθούν να σχετίζονται με πολλές πτυχές της ζωής μας σήμερα.

Ιδέες επίπλωσης σπιτιού με αντίκες αντίκες

ιδέες διακόσμησης σπιτιού ιδέες μπάνιου σχεδιασμός τοίχου φωτεινά πλακάκια ρωμαϊκό στυλ

Σήμερα γράφουμε λίγο περισσότερο για την επιρροή τους στον εσωτερικό σχεδιασμό. Τα σημάδια του αρχαίου σχεδιασμού έφτασαν στη σύγχρονη εποχή μας επειδή αποτελούν αναπόσπαστο μέρος πολλών στυλ.

Οι ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού σε παλαιό στυλ θεωρούνται απόλυτα ολοκληρωμένες σε ορισμένα διαμερίσματα.

Επηρεάζουν τα πάντα – από τη γενική δομή έως τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Υπάρχουν όμως και άλλες παραλλαγές στις οποίες εισάγονται μόνο λίγα στοιχεία σε σχέση με ένα κατά τα άλλα εντελώς διαφορετικό στυλ.

Ιδέες επίπλωσης σπιτιού για έναν ευγενή εσωτερικό σχεδιασμό σε ρωμαϊκό και ελληνικό στιλ

ιδέες διακόσμησης σπιτιού τραπεζαρία ρωμαϊκό στυλ

Σχεδιασμός τοίχου καθιστικού σε αντίκα

ιδέες διακόσμησης σπιτιού σαλόνι σχεδιασμός τοίχου ρωμαϊκού στυλ

Οι βασικές αρχές του σχεδιασμού διαμερισμάτων σε παλαιό στυλ

Τα έπιπλα αντίκες είναι κατάλληλα για μεγαλύτερα δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Στηρίζεται σε ευθείες γραμμές και μια ορθολογική διάταξη. Κάποιος προσπαθεί για μια αρμονική εμφάνιση και ομοιομορφία, παρά την έμφαση στις μεμονωμένες λεπτομέρειες.

Φωτεινό ρωμαϊκό στυλ σχεδιασμού μπάνιου

εσωτερική διακόσμηση μπάνιο κεραμικά πλακάκια ρωμαϊκό στυλ

Πολλά αντικείμενα από κεραμικά, αγαλματίδια και υφάσματα χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό. Μπορείτε να συνδυάσετε τη φαντασία και τις δικές σας ιδέες. Αλλά είναι σημαντικό όλα να είναι καλά σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Χρώματα

Η παλέτα χρωμάτων του παλαιού στυλ αντιστοιχεί στα υλικά που χρησιμοποιούνται εκεί. Αυτά είναι πέτρα, ξύλο, μέταλλο και άλλα φυσικά υλικά. Υπάρχουν επίσης ευγενείς αποχρώσεις που κοσμούσαν τους τοίχους των αρχαίων σπιτιών – ασημί, λευκό, ελεφαντόδοντο, ελιά, μπρούτζο, καφέ. Χρησιμοποιούνται πολλές αντιθέσεις. Ο συνδυασμός μαύρου και λευκού, ανοιχτού μπεζ και καφέ, ελεφαντόδοντου με πράσινο ή κόκκινο είναι χαρακτηριστικός για την παλαιά εσωτερική διακόσμηση. Χρησιμοποιούνται επίσης χρώματα που είναι χαρακτηριστικά για το ξύλινο σχέδιο.

Τα πολυτελή πλακάκια μπάνιου δημιουργούν μια ευγενή αίσθηση χώρου που θυμίζει αρχαιότητα

ιδέες διακόσμησης σπιτιού σχεδιασμός μπάνιου ρωμαϊκό στυλ

Υλικά και φινίρισμα τοίχων

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι άφησαν την υφή του ανεπεξέργαστου ξύλου και πέτρας να έρθει από μόνη της. Αυτή η φιλοσοφία είναι χαρακτηριστική της επίπλωσης πολλών σύγχρονων πολυτελών σπιτιών.

Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επεξεργασμένα υλικά για μοντέρνες ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού με αντίκες αντίκες. Οι σανίδες Rigips και η πολυουρεθάνη είναι ιδιαίτερα κατάλληλες.

Για την επεξεργασία τοίχων προτιμάτε να χρησιμοποιείτε κεραμικά πλακίδια ή φυσική πέτρα.

έπιπλα

Τα έπιπλα αντίκες ήταν ξύλινα και είχαν μάλλον λακωνικό σχεδιασμό. Ένα στρογγυλό τραπέζι με ένα τοξωτό πόδι σε σχήμα ποδιού ενός λιονταριού χρησίμευσε ως έμφαση στο εσωτερικό σχέδιο. Το τραπέζι ήταν κυρίως από γυαλί ή μάρμαρο.

Έπιπλα σαλονιού με κολώνες

ιδέες επίπλωσης σπιτιού ρωμαϊκό στυλ σχεδιασμός καθιστικού

Πάγκοι, πολυθρόνες και καρέκλες έχουν απλά σχήματα. Μπορούν να εφοδιαστούν με σκαλιστά στοιχεία ή μεταλλικά ανάγλυφα.

Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, η κάλυψη επίπλων με υφάσματα ξεκίνησε στην αρχαιότητα. Χρησιμοποιούνται φυσικά υφάσματα σε ουδέτερες αποχρώσεις.

Αρχιτεκτονικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν συχνά στο σχεδιασμό επίπλων. Αυτά ήταν πυλώνες και διάφορα αγαλματίδια.

Ο φωτισμός

Τα μεγάλα και μεγάλα παράθυρα εξασφάλιζαν άφθονο φυσικό φως στο παλιό σπίτι. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια πραγματικά αυθεντική ατμόσφαιρα, μπορείτε να ανάψετε έναν πυρσό το βράδυ. Τα φώτα με τη μορφή μπολ είναι επίσης χαρακτηριστικά.

διακόσμηση

Η διακόσμηση στον παλαιό εσωτερικό σχεδιασμό δεν πρέπει να γεμίζει πολύ το δωμάτιο. Για αυτό, κάθε μεμονωμένο αντικείμενο θα πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεκτικά. Πρέπει να έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία. Η αγγειοπλαστική με τη μορφή πήλινων μπολ είναι πολύ κατάλληλη. Είναι καλύτερο να τα καλύψετε με εικόνες που απεικονίζουν τον αρχαίο κόσμο.

Οι αρχαίες θεές είναι σημαντικές για τη διακόσμηση. Μπορούν να αναπαρασταθούν ζωγραφικά και γλυπτά στο εσωτερικό σχέδιο.

Πλακάκια μπάνιου με διακόσμηση

εσωτερική διακόσμηση ιδέες μπάνιου πλακάκια μπάνιου deco ιδέες ρωμαϊκό στυλ

Ωραίο δάπεδο στην κουζίνα

εσωτερική διακόσμηση δαπέδων κεραμικά πλακίδια

Το μικρό μπάνιο είναι επενδεδυμένο με πλακάκια ρωμαϊκού στιλ

εσωτερική διακόσμηση μπάνιο πλακάκια μπάνιου ρωμαϊκό στυλ

Συνδυάστε ψηφιδωτά πλακάκια με πλακάκια μεσαίου μεγέθους στο μπάνιο

ιδέες διακόσμησης σπιτιού πλακάκια μπάνιου πλακάκια τοίχου μωσαϊκό μπανιέρας

Καλύψτε μόνο μερικώς τους τοίχους με κεραμίδια

ιδέες διακόσμησης σπιτιού πλακάκια τοίχου μπάνιου ρωμαϊκό στυλ