Αν έχετε δει ποτέ τις όμορφες παραλίες και τις βραχώδεις ακτές του Αμάλφι ή έχετε περιηγηθεί στα αρχαία ερείπια της Ρώμης, γνωρίζετε ήδη τη μαγεία της Ιταλίας. Τουλάχιστον ένα μικρό μέρος του. Πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας ένα μέρος αυτού του παλιού, ρομαντικού κόσμου και να εισαγάγετε μια ιταλική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό σας. Θέλετε να φέρετε μια ευχάριστη αίσθηση διακοπών στο σπίτι σας; Εάν είστε πραγματικά ένας παθιασμένος λάτρης του ιταλικού τρόπου ζωής και πολιτισμού, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτό το άρθρο αφορά τη ζωή στη Μεσόγειο και την απόλαυση μιας έντονης πινελιάς του νότου στην καθημερινή ζωή. Σύντομα θα μάθετε ποια μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να το επιτύχετε αυτό μέσα στους τέσσερις τοίχους σας. Σας παρουσιάζουμε δοκιμασμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να εισαγάγετε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Ιταλίας στο εσωτερικό σας και να το απολαύσετε όλο το χρόνο.

 Το “Moditerran” είναι το νέο στυλ επίπλωσης για ανθρώπους που αγαπούν την ιταλική κουλτούρα.

Σύγχρονη μεσογειακή ζωή

  • Ζείτε σύγχρονα και μεσογειακά ταυτόχρονα; Είναι αυτό πιθανό?

Χιλιάδες από τους πολυάριθμους επισκέπτες στην Ιταλία είναι εξίσου γοητευμένοι με εσάς από την όμορφη φύση και τον πλούσιο πολιτισμό αυτής της νότιας ευρωπαϊκής χώρας. Είναι εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο ζωής και την επίπλωση των Ιταλών και από την τέχνη τους να συνδυάζουν το παλιό με το νέο.

Γίνεται ακόμη λόγος για ένα νέο στυλ που έρχεται κατευθείαν από τη χερσόνησο. Έχετε ήδη ακούσει τον όρο «Μεσόγειος»; Αυτό δημιουργήθηκε με ένα μείγμα μοντέρνου και μεσογειακού. Σας διευκολύνουμε τα πάντα και σας αποκαλύπτουμε την πιο πρόσφατη φόρμουλα στη μόδα και το σχέδιο που έχει ήδη πάρει τη μορφή της. Διαβάζει: σύγχρονη + η Μεσόγειος είναι ιταλική! Το να ζεις στη Μεσόγειο σημαίνει να εισάγεις ένα νότο στο σπίτι σου και να το κρατάς εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι όμως δυνατόν ακόμη να συνδυάσετε μοντέρνα στοιχεία με το μεσογειακό στυλ επίπλωσης; Ναι, είναι απολύτως δυνατό και θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Αν σας αρέσει ο ιταλικός πολιτισμός και ο τρόπος ζωής στη νότια Ευρώπη, τότε θα μπορούσατε να εισαγάγετε τη μεσογειακή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Μεσογειακό όμορφο σαλόνι

  • Στοιχεία διακόσμησης αιώνων και χειροτεχνίας σπιτιού χαρακτηρίζουν το μοντέρνο εσωτερικό

Στην Ιταλία μπορείτε να ανατρέξετε σε μια αιώνια πολιτιστική παράδοση στη ζωή και την επίπλωση. Η δεξιοτεχνία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εκεί και στοιχεία της ενσωματώνονται στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Συχνά εκφράζουν την αγάπη των καλλιτεχνών και των ιδιοκτητών σπιτιού για τη Μεσόγειο. Το να ζεις στη Μεσόγειο σήμερα σημαίνει να σχεδιάζεις ένα κομψό εσωτερικό με μια ρουστίκ, απαρχαιωμένη αίσθηση και μοντέρνα ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, τα τοξωτά κουφώματα και τα ρουστίκ έπιπλα είναι από τα απόλυτα must-have του νέου μεσογειακού στυλ. Προτιμώνται οι γήινοι τόνοι και οι φυσικές υφές. Για το λόγο αυτό, συναντά κανείς συχνά γυψομάρμαρο, πέτρα και ξύλο παντού στο εσωτερικό. Σαφείς γραμμές, ρουστίκ φώτα και μαύρα βαμμένα κουφώματα και πόρτες οδηγούν στο τέλειο μείγμα για τη μεσογειακή ζωή με μοντέρνο τρόπο. Αυτά τα σημαντικά στοιχεία συμπληρώνονται από υπέροχα σιδεράκια και αξεσουάρ αντίκες δωματίου. Δίνουν σε κάθε δωμάτιο μια νότια αίσθηση, έτσι ώστε να νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές στο σπίτι σας.

 Η μεσογειακή ζωντανή κουλτούρα συναντά το μοντέρνο σικ.

Μεσογειακό ζωντανό άνετο σαλόνι σε λευκό

 Τα ρουστίκ στοιχεία στο εσωτερικό διατηρούνται.

Μεσογειακά υπνοδωμάτια

Σκεφτείτε πώς θα αλλάξει το μοντέρνο εσωτερικό σας αν είχατε ένα τζάκι από τούβλα ή πέτρα στο σαλόνι. Ένας εκτεθειμένος πέτρινος πίσω τοίχος στην κουζίνα θα είναι το αδιαμφισβήτητο βλέμμα που αποπνέει νότα. Τέτοιες λεπτομέρειες μεσογειακού στιλ φέρνουν κάθε ατμόσφαιρα σε ένα νέο επίπεδο και κάνουν το σπίτι σας κάτι ξεχωριστό. Πού να απολαύσετε τη ζωή!

Η ανοιχτή κάτοψη είναι αιχμής, αλλά ο τοίχος από τούβλα είναι το απόλυτο βλέμμα σε αυτό το σαλόνι και την κουζίνα.

Μεσογειακή διαβίωση ανοιχτού ορόφου Εντυπωσιακός τοίχος από τούβλο περσικού χαλιού

Ας ελπίσουμε ότι απολαύσατε τις συμβουλές μας για σύγχρονη και μεσογειακή ζωή. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλουμε να σας δώσουμε μια μικρή υπόδειξη: Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν διαφορές και τα δικά τους αγροτικά χαρακτηριστικά στις διάφορες νότιες χώρες. Η σημερινή συνεισφορά απευθύνεται μόνο στο ιταλικό στυλ και δείχνει τα βασικά της σύγχρονης και μεσογειακής ζωής με την πιο συνοπτική μορφή. Εάν είστε τόσο ερωτευμένοι με τη μεσογειακή αισθητική όσο εμείς, τότε διαβάστε περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτό στον ιστότοπό μας.

Πολύς ήλιος, γαλάζιος ουρανός και μαγευτική πανοραμική θέα – αυτή είναι η Ιταλία!

Απλά ρουστίκ, μεσογειακή, όμορφη πανοραμική θέα, πολύς ήλιος, γαλάζιος ουρανός, Ιταλία

Τα παλαιά αξεσουάρ δωματίου δίνουν έμφαση στον μοντέρνο σχεδιασμό.

Μοντέρνο σχεδιασμό δωματίου λευκά παλιά αξεσουάρ δωματίου Μεσογειακή αίσθηση

Το παλιό ξύλινο τραπέζι εγγράφεται τέλεια σε αυτό το μοντέρνο εσωτερικό.

Μεσογειακό μοντέρνο εσωτερικό ρουστίκ ξύλινο τραπέζι και ξύλινες καρέκλες

 Τα μαύρα κουφώματα των παραθύρων και των θυρών, οι τοξωτές κόγχες τοίχου, σε λευκό χρώμα, είναι τυπικά μεσογειακά στοιχεία που μπορείτε να δείτε παντού στην Ιταλία.

Μεσογειακό μοντέρνο μαύρο πλαίσιο με τοξωτό τοίχο με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά μεσογειακά στοιχεία

Το να ζεις στη Μεσόγειο σημαίνει να έχεις ένα άνετο σπίτι.

Η μεσογειακή διαβίωση δημιούργησε ένα ζεστό σπίτι

Καθαρές γραμμές και φυσικές υφές κυριαρχούν επίσης στο μπάνιο …

Μεσογειακή διαμονή στο μπάνιο

 Γίνεται πάντα σε γήινα χρώματα.

Μεσογειακό μπάνιο γήινα χρώματα φυσικές υφές ψηφιδωτά πλακάκια τοίχου

Τα όμορφα ψηφιδωτά είναι το μεγάλο πάθος των Ιταλών, γι ‘αυτό μπορείτε να τα δείτε ακόμη και στην πιο μικρή επιφάνεια.

Μωσαϊκά πλακάκια στο κλιμακοστάσιο πολύ ελκυστική Μεσόγειο

Η νεωτερικότητα και τα ρουστίκ αξεσουάρ δωματίου συμβαδίζουν και εκφράζουν τη μεσογειακή αίσθηση.

Ανοιχτό μοντέρνο σαλόνι κουζίνα ρουστίκ στοιχεία τονίζουν τη νεωτερικότητα

Ζώντας Μεσόγειο στη βεράντα – το σαλόνι μεταφέρεται έξω, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τον όμορφο ιταλικό καιρό.

Ζώντας Μεσόγειο στη βεράντα