εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά επίπλων σχεδιασμός δοκιμής συνεδρία σύγκρισης τιμών

Πρακτικές συμβουλές και κόλπα για βέλτιστο σχεδιασμό δωματίου

 Αγορά επίπλων: χρήσιμες συμβουλές

Για πολλούς ανθρώπους, το σπίτι τους δεν είναι μόνο ένα μέρος για ύπνο, αλλά και μια όαση ευεξίας. Σύμφωνα με μια έρευνα, για το 90 τοις εκατό των 1336 ατόμων που ρωτήθηκαν, αυτό σημαίνει κυρίως «ασφάλεια». Ο σχεδιασμός επίπλων και φωτισμού μπορεί να ενισχύσει αυτό το συναίσθημα ή ακόμα και να το δημιουργήσει.

Τι ξεχωρίζει όμως τα «έπιπλα με καλή αίσθηση» ως ιδιαίτερα ανθεκτικά και άνετα – ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά υπάρχουν; Και πώς μπορούν οι τέσσερις τοίχοι σας να λούζονται με χαλαρωτικό φως εύκολα και άνετα?

Λάβετε μια επισκόπηση και ελέγξτε τη σύμβαση πώλησης

 Πριν αγοράσετε νέα έπιπλα, πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες διατυπώσεις και να ελεγχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 •  Σύγκριση τιμών διαφόρων καταστημάτων επίπλων

Συνιστάται σύγκριση τιμών έτσι ώστε η τιμή και η ποιότητα των επίπλων να είναι ικανοποιητικές.

Για να φιλτράρετε τη σωστή προσφορά, η έρευνα είναι μια καλή ιδέα. Θα πρέπει να συγκριθούν διαφορετικά καταστήματα επίπλων σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών. Πολλά καταστήματα επίπλων έχουν τους ίδιους προμηθευτές και έχουν ορισμένα πανομοιότυπα κομμάτια. Εάν μια προσφορά εμφανίζεται πολύ υψηλή, μια φθηνότερη προσφορά από τον ανταγωνισμό μπορεί να αναφερθεί απευθείας στο γήπεδο πωλήσεων. Οι εκπτώσεις μπορεί να χρειαστούν διαπραγμάτευση.

Και όταν γίνεται μια μεγάλη παραγγελία, για παράδειγμα για ένα πλήρες υπνοδωμάτιο – ντουλάπα, κρεβάτι και κομοδίνο – συνήθως υπάρχει έκπτωση. Οι ερωτήσεις: «Μένει να γίνει κάτι για την τελική τιμή;» “« Πόσο θα μπορούσατε να κατεβείτε; »Θα πρέπει να αναφέρονται μόνο στο τέλος ολόκληρου του τιμολογίου. Επειδή με ένα υψηλό σύνολο, ο λιανοπωλητής είναι πιο πιθανό να μιλήσει στον εαυτό του παρά με μια μάλλον χαμηλή τιμή για ένα μόνο έπιπλο.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά επίπλων σχέδιο έκπτωσης σύμβασης σύγκρισης τιμών

 • Όταν αγοράζετε online: ελέγξτε τη σοβαρότητα

Εκτός από τη σύγκριση καταστημάτων επίπλων, αξίζει να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο. Επειδή ορισμένοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές προσφέρουν συχνά έπιπλα με λιγότερα.

Όταν επιλέγετε το κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για “Αξιόπιστο κατάστημα”. Μια σφραγίδα έγκρισης που χορηγείται σε διάφορα καταστήματα μετά από έλεγχο μεμονωμένων κριτηρίων. Τα κριτήρια ποιότητας περιλαμβάνουν την προστασία δεδομένων και την πολιτική επιστροφής.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάληψης εγγύησης αγοραστή. Αυτό εγγυάται, για παράδειγμα, σε περίπτωση μη παράδοσης, την επιστροφή του ποσού αγοράς. Η “κλασική” παραλλαγή εγγύησης μπορεί να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατή η προστασία έως και ποσού 2.500 EUR. Μπορείτε να μάθετε ποια καταστήματα έχουν λάβει τη σφραγίδα έγκρισης αυτή η αναζήτηση να μάθεις.

έπιπλα εσωτερικού χώρου αγορά σε απευθείας σύνδεση σύγκριση τιμών έκπτωση συμβόλαιο

 • Σύμβαση αγοράς και κατάθεση

Αφού καταρτιστεί η σύμβαση αγοράς, θα πρέπει να τηρούνται οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις, επιπλέον των τιμών και των εκπτώσεων που χορηγούνται. Ο έμπορος επίπλων συνήθως εγγυάται μόνο δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών. Εάν συμβεί ότι ο αγοραστής θέλει να καταγγείλει τη σύμβαση μετά την περίοδο υπαναχώρησης, ο έμπορος έχει το δικαίωμα να απαιτήσει τέλος ακύρωσης. Αυτό είναι συνήθως τουλάχιστον το δέκα τοις εκατό της τιμής αγοράς. Όλες οι προφορικές συμφωνίες πρέπει να γίνονται γραπτώς σε κάθε περίπτωση.

Εάν απαιτείται κατάθεση για τη σύμβαση, ο αγοραστής δεν είναι νομικά υποχρεωμένος να την κάνει. Είναι πιθανότερο να αποφευχθεί μια προκαταβολή και αν ναι, δεν πρέπει να υπερβαίνει το δέκα τοις εκατό της τιμής αγοράς. Επειδή σε περίπτωση πτώχευσης, ο αγοραστής συχνά δεν επιστρέφει την προκαταβολή.

Αναγνωρίζοντας ένα ποιοτικό έπιπλο

Μια όμορφη και στιβαρή εμφάνιση δεν είναι απαραίτητα ένδειξη για ένα ποιοτικό έπιπλο. Όσοι το εκτιμούν μπορούν να προσανατολιστούν σε μια ομοιόμορφη σφραγίδα έγκρισης.

 •  Σφραγίδα έγκρισης “Μ”

Για παράδειγμα, η «βιολογική σφραγίδα» αναγράφεται σε ορισμένα τρόφιμα, γεγονός που υποδηλώνει την ποιότητα και τη βιώσιμη παραγωγή της ίδιας για τον καταναλωτή. Επειδή όλο και περισσότεροι καταναλωτές εκτιμούν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Αυτή η τάση ακολούθησε και η βιομηχανία επίπλων. Η Deutsche Gütegemeinschaft Möbel E.V. (DGM) έφερε το “Golden M” στην αγορά. Κομμάτια επίπλων που φέρουν αυτό το σήμα ποιότητας έχουν περάσει από τους ρυθμούς τους – όσον αφορά τη λειτουργικότητά τους, την κατασκευή τους και την απαλλαγή τους από επιβλαβείς ουσίες. Για παράδειγμα, οι πόρτες και τα συρτάρια ανοίγουν και κλείνουν περίπου 80.000 φορές ή το βάρος πέφτει αρκετές φορές σε έναν καναπέ. Η δοκιμή ρύπων πραγματοποιείται σε ειδικό κλιματικό θάλαμο.

έπιπλα εσωτερικού σχεδιασμού αγορά συρταριέρες από μασίφ ξύλο vintage στυλ ροκόκο ξύλινα έπιπλα ξύλινη καρέκλα

Η ετικέτα εκπομπών DGM παρέχει επίσης στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές ρύπων ενός επίπλου, όπως καναπέ, ντουλάπι, τραπέζι ή στρώμα. Τα έπιπλα δοκιμάζονται και χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες εκπομπών (κλάσεις Α-Δ). Η κατηγορία Α σημαίνει τη μικρότερη ποσότητα ρύπων. Επιβλαβείς ουσίες μπορεί να είναι φυτοφάρμακα σε επένδυση ή επιβραδυντικά φλόγας σε υφάσματα.

Χαρακτηριστικά του πραγματικού ξύλου και απομίμηση

Ακριβώς όπως τα συνθετικά παπούτσια με δερμάτινη εμφάνιση, υπάρχουν επίσης μερικές απομιμήσεις ξύλου στην αγορά επίπλων, τις οποίες ο λαϊκός συχνά δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει από την πραγματική παραλλαγή ξύλου.

Χαρακτηριστικά διαφόρων υλικών επίπλων

Υπάρχουν ορισμένες διαφορές μεταξύ των μεμονωμένων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του. Ο καταναλωτής πρέπει να προσέξει αυτό για να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται για απομίμηση που πωλείται ως πραγματικό ξύλο.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγοράστε πολυθρόνα τραπεζιού τραπεζαρίας από μασίφ ξύλο μοντέρνο σχεδιασμό

 • Μασίφ ξύλο και καπλαμά

Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο έχουν συχνά παρατυπίες λόγω του ότι είναι κατασκευασμένα από φυσικό υλικό. Και έτσι δύο τραπέζια που μοιάζουν πανομοιότυπα με την πρώτη ματιά μπορούν να ξεχωρίσουν το ένα από το άλλο με μια πιο προσεκτική επιθεώρηση, μέσω ρωγμών, υπολειμμάτων ρητίνης και διαφορών χρώματος ή κόκκων. Αυτές οι παρατυπίες είναι αναμφισβήτητα χαρακτηριστικά των επίπλων από πραγματικό ξύλο ή μασίφ ξύλο.

Οι περιγραφές “μασίφ ξύλο” ή “μασίφ ξύλο” αναγράφονται στις ετικέτες των επίπλων που συμμορφώνονται με το DIN 68871. Αυτό το πρότυπο για τους χαρακτηρισμούς επίπλων σημαίνει ότι όλα τα μέρη, με εξαίρεση τον πίσω τοίχο και τις βάσεις του συρταριού, είναι κατασκευασμένα από ένα είδος ξύλου και δεν έχουν καπλαμά. Γιατί με ένα έπιπλο που είναι καπλαμά, μόνο η επιφάνεια αποτελείται από ξύλο. Αυτό είναι κολλημένο σε μοριοσανίδες, για παράδειγμα.

 • Μίμηση ξύλου

Ο καταναλωτής συνήθως δεν μπορεί να πει αν η επιφάνεια είναι πραγματικό ξύλο ή απλά μια απομίμηση. Οι καπλαμάδες από πραγματικό ξύλο συχνά φωτογραφίζονται και τυπώνονται σε μοριοσανίδες. Αυτές οι απομιμήσεις αναφέρονται ως “διακόσμηση δρυός” ή “πλαστικοποίηση σφενδάμου”. Προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα απομίμησης μιας πραγματικής επιφάνειας ξύλου, η πρωτοβουλία Furnier + Natur εισήγαγε την περιγραφή “Veneer – Real Wood” το 2003 για τον εντοπισμό μασίφ ξύλου.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά καπλαμά τύπους ξύλου ξύλου Αφήστε να υπάρχει φως!: Βάλτε έπιπλα και χώρο στο προσκήνιο

Για να τοποθετήσετε τα ποιοτικά έπιπλα στο σωστό φως και να κάνετε την ατμόσφαιρα του δωματίου άνετη, ο σχεδιασμός φωτισμού μπορεί να προσαρμοστεί στα δωμάτια και την ατομική χρήση του δωματίου.

 •  Ηλεκτρικές πηγές φωτός και φωτός

Πριν εφευρεθεί το ηλεκτρικό φως, ο ήλιος ήταν η κύρια πηγή φωτός. Αργότερα οι Νεάντερταλ ανακάλυψαν τη φωτιά ως πηγή φωτός που τους έδωσε επίσης ζεστασιά. Αυτός ο τύπος φωτός που παράγεται από τη φωτιά μπορεί ακόμα να βρεθεί σε ορισμένα σαλόνια με τη μορφή κεριών ή τζακιού. Ωστόσο, οι ηλεκτρικές πηγές φωτός κυριαρχούν στους χώρους διαβίωσης.

 •  Προέλευση του λαμπτήρα πυρακτώσεως

Το ηλεκτρικά παραγόμενο φως ξεκίνησε με την εφεύρεση του λαμπτήρα πυρακτώσεως. Αυτό συνέβη το 1879 μέσω του Thomas Alva Edison. Υλοποίησε τεχνικά τις πρώτες προσεγγίσεις για τεχνητά παραγόμενο φως.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά φωτισμού λάμπα vintage σχέδιο μοντέρνα κρεμαστά φώτα

 • Σύγχρονοι λαμπτήρες και οι διαφορές τους

Σήμερα ο λαμπτήρας πυρακτώσεως έχει αφαιρεθεί από την αγορά και αντικαταστάθηκε από μερικούς πιο σύγχρονους και ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες.

 • Λαμπτήρες αλογόνου

Ο λαμπτήρας αλογόνου λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τον λαμπτήρα πυρακτώσεως στο παρελθόν. Το φως παράγεται επίσης από τη θέρμανση ενός νήματος βολφραμίου. Σε αντίθεση με τη λάμπα ενέργειας και LED, αυτό δεν είναι πολύ ενεργειακά αποδοτικό.

 • Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας

Ο λαμπτήρας εξοικονόμησης ενέργειας δεν περιέχει νήμα βολφραμίου, αλλά σωλήνες φθορισμού που γεμίζουν με αέριο και παράγουν φως. Λόγω της δηλητηριώδους περιεκτικότητάς τους σε υδράργυρο, οι λαμπτήρες πρέπει να απορρίπτονται σωστά. Για παράδειγμα μέσω ενός κέντρου ανακύκλωσης.

 • Λάμπα led

Στην περίπτωση των λαμπτήρων LED, μικρές δίοδοι εκπομπής φωτός είναι υπεύθυνες για την αναπαραγωγή του φωτός. Αυτές οι λάμπες δεν περιέχουν υδράργυρο. Ωστόσο, αυτά δεν πρέπει να πετιούνται στα οικιακά απορρίμματα, επειδή είναι ανακυκλώσιμα.

   εσωτερική διακόσμηση φωτισμός σύγχρονης τραπεζαρίας led σαλόνι   Επίδραση, σχεδιασμός και έλεγχος των εννοιών φωτισμού

Ο σχεδιασμός και η χρήση διαφόρων πηγών φωτός μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, το φως επηρεάζει τον ανθρώπινο βιορυθμό. Οι πηγές φωτός επηρεάζουν την ανθρώπινη ευημερία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθησή της.

 •  Φως και βιορυθμός

Είναι γνωστό ότι το φως έχει καθοριστική επίδραση στους ανθρώπινους βιορυθμούς. Εάν είναι φωτεινό και ο ήλιος λάμπει, το σώμα απελευθερώνει σεροτονίνη (ορμόνη της ευτυχίας) και το σώμα είναι ενεργό. Το ενεργοποιητικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα του φωτός μπορεί επίσης να δημιουργηθεί στο σπίτι με τη βοήθεια διαφόρων συστημάτων φωτισμού.

Φωτισμός δωματίου ή διάθεσης: σχεδιασμός φωτισμού στο σαλόνι

Οι τεχνητές πηγές φωτός μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτισμός χώρου ή διάθεσης, μεταξύ άλλων. Το φως του δωματίου χρησιμεύει, για να το πω έτσι, για βασικό φωτισμό. Τα φωτιστικά είναι προσαρτημένα στην οροφή ή στο πάτωμα για να φωτίζουν το δωμάτιο από όλες τις πλευρές. Το μάτι αντιλαμβάνεται τον ομοιόμορφο φωτισμό και είναι λιγότερο κουραστικό.

Σε αντίθεση με τον φωτισμό του δωματίου, ο φωτισμός διάθεσης στα σαλόνια είναι λιγότερο από μια πλημμύρα φωτός και περισσότερο μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Τα φώτα διάθεσης είναι μια καλή εναλλακτική λύση στο φωτισμό του δωματίου, ειδικά τις βραδινές ώρες, όταν το σώμα πρέπει αργά να ξεκουραστεί. Ωστόσο, τα φώτα δεν πρέπει να είναι πολύ φωτεινά και μπορούν να τοποθετηθούν σε μια συρταριέρα, στο πάτωμα ή στο περβάζι του παραθύρου.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά τόξου λαμπτήρα χάλυβα λαμπερό ασημένιο δερμάτινο καναπέ λευκό χαλί βαθύ σωρό

Έξυπνος έλεγχος πηγών φωτός

Οι πηγές φωτός πρέπει να είναι ρυθμιζόμενες ώστε ο φωτισμός του χώρου και της διάθεσης να μπορούν να συντονίζονται μεταξύ τους ή να ρυθμίζονται ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την αντίληψη. Ο κανονισμός όχι μόνο εξασφαλίζει ομοιόμορφο φωτισμό, αλλά και ελαφριές πινελιές που μπορούν να αυξήσουν τον παράγοντα της αίσθησης.

Επιπλέον, είναι δυνατή η προσαρμογή των συνθηκών φωτισμού σε διαφορετικές καταστάσεις: όταν βλέπετε τηλεόραση ή διαβάζετε, ο χαμηλός φωτισμός είναι συνήθως ευχάριστος και ομοιόμορφος φωτισμός δωματίου ενώ εργάζεστε. Ο ευέλικτος έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια χρονοδιακόπτη, διακόπτη dimmer ή ανιχνευτών κίνησης. εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργικότητα των στοιχείων ελέγχου καθώς και τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό του χώρου και την ενεργειακή απόδοση.

Ο καναπές: χαλαρώστε στο σαλόνι

Όχι μόνο ο μεταβλητός φωτισμός, ο οποίος προσαρμόζεται στο δωμάτιο και στις δικές σας ανάγκες, εξασφαλίζει μια αίσθηση χαλάρωσης. Ένας άνετος καναπές μπορεί να προσφέρει επιπλέον χαλάρωση μετά από μια αγχωτική μέρα.

 •  Παραλλαγές καναπέδων και δοκιμή ποιότητας

Από μικρό ή XXL στην παραλλαγή με λειτουργία ύπνου – η αγορά καναπέδων είναι ποικίλη. Είναι επομένως σημαντικό όχι μόνο να προσαρμόσετε τον καναπέ στις δικές σας ανάγκες και στο χώρο, αλλά και να ελέγξετε την ποιότητα.

 • XXL, αρθρωτή ή με λειτουργία ύπνου?

Οι λεγόμενοι καναπέδες XXL ή Big είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για άτομα που τους αρέσει να “απλώνονται” στον καναπέ. Αυτό συμβαίνει επειδή μια στάση ψεύδους γίνεται αυτόματα σε αυτά, καθώς η επιφάνεια του καθίσματος είναι σχετικά βαθιά. Για άτομα που τους αρέσει να κάθονται και να εργάζονται μπροστά από το τραπέζι του σαλονιού, αυτή η παραλλαγή καναπέ θα είναι μάλλον ακατάλληλη. Οι διαστάσεις του δωματίου για έναν καναπέ XXL πρέπει να ληφθούν εκ των προτέρων και να προστεθεί τουλάχιστον ένα μέτρο για κάθε πλευρά του καναπέ, έτσι ώστε να μπορείτε να περπατάτε ακόμα και μετά από το έπιπλο χωρίς προβλήματα.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων καναπέ μαξιλάρια καναπέ δοκιμάστε

Εάν, από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε απλώς να καθίσετε στον καναπέ, αλλά θέλετε επίσης να κοιμηθείτε άνετα σε αυτόν, επιλέξτε έναν καναπέ -κρεβάτι. Πριν αγοράσετε, πρέπει να ελέγξετε εάν η λειτουργία pull-out είναι εύκολη στη χρήση. Επιπλέον, για τους «στρωτήρες δαπέδου» υπάρχει περισσότερη λειτουργία που επιτρέπει την ξαπλωμένη επιφάνεια να τραβηχτεί προς τα εμπρός ή προς τα κάτω. Για άτομα που προτιμούν να κοιμούνται ψηλότερα ή στο πλάι, οι καναπέδες στους οποίους μπορεί να διπλωθεί η πλάτη ή τα μπράτσα μπορεί να είναι πιο κατάλληλοι.

Εάν υπάρχει μόνο λίγος διαθέσιμος χώρος ή το δωμάτιο έχει μερικές γωνίες, οι αρθρωτοί καναπέδες, οι οποίοι συνδυάζονται από μεμονωμένους “κύβους καθισμάτων”, αποτελούν πλεονέκτημα. Τα μεμονωμένα μέρη διατίθενται με ή χωρίς υποβραχιόνια και σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ένας κύβος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ράφι για πόδια ή ως τραπεζάκι σαλονιού.

 • Δοκιμάστε την ποιότητα του καναπέ

Πριν επιλέξετε έναν καναπέ, πρέπει να ξαπλώσετε και να καθίσετε για μια δοκιμή. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καθοριστεί ποιο υλικό – πυρήνας ελατηρίου ή αφρός – και ποιο ύψος καθίσματος είναι πιο άνετο ή αν το βραχίονα / η πλάτη είναι ρυθμιζόμενα. Υπάρχει επίσης διαφορετική ταπετσαρία: η καθημερινή και η σταθερή ταπετσαρία.

Με το κάλυμμα, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν αποχρωματίζεται στον ήλιο. Εάν επιλεγεί ένα υφασμάτινο κάλυμμα, πρέπει να δοθεί προσοχή στην αντοχή του στην τριβή και την αδιάβροχη επιφάνεια.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων καναπέ καναπές καναπές χαλαρώστε φορητό υπολογιστή Απαλλαγείτε από τη βρωμιά και αυξήστε την ποιότητα ζωής

Για να διατηρηθεί η ποιότητα και η εμφάνιση, το πάνω υλικό του καναπέ πρέπει να καθαρίζεται και να φροντίζεται τακτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οδηγίες φροντίδας περιγράφονται ήδη στην ετικέτα. Τα δερμάτινα και υφασμάτινα καλύμματα πρέπει να καθαρίζονται ξεχωριστά.

 •  Δέρμα και ύφασμα

Οι δερμάτινοι καναπέδες είναι ιδιαίτερα στιβαροί και ανθεκτικοί λόγω του υλικού τους. Αυτό φαίνεται και στον καθαρισμό. Είναι καλύτερο να σκουπίσετε πρώτα τη βρωμιά με ένα ακροφύσιο ταπετσαρίας και να σκουπίσετε τυχόν υπολείμματα με ένα υγρό πανί. Και επειδή είναι ένα φυσικό υλικό που χάνει τη λάμψη και την ευκαμψία του λόγω απώλειας υγρασίας, για παράδειγμα, το δέρμα πρέπει να υποβάλλεται σε επεξεργασία με ένα ενυδατικό δερμάτινο γάλα περίπου δύο φορές το χρόνο. Μόνο το τραχύ ή το nubuck δέρμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμα ή λοσιόν. Τα σπρέι χωρίς λάδι είναι κατάλληλα για αυτό το δέρμα.

Σε αντίθεση με ένα δερμάτινο κάλυμμα, ένα υφασμάτινο κάλυμμα είναι συχνά αφαιρούμενο και μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Εάν πρόκειται μόνο για σποραδική ρύπανση, αυτό μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με το ακροφύσιο ταπετσαρίας στο πρώτο βήμα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το λεκέ με χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Για να χαλαρώσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί – αυτό θα αποτρέψει τα άσχημα άσπρα άκρα.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά καναπέ δερμάτινο καναπέ συντήρηση λαμπτήρα δαπέδου ξύλινες σανίδες δαπέδου

 •  Αφαίρεση λεκέδων: από τη σοκολάτα στον καφέ

Οι άνθρωποι όχι μόνο ξαπλώνουν ή κάθονται στον καναπέ, αλλά και συχνά τρώνε. Τα ίχνη της σοκολάτας και της Co. μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα με μερικές συμβουλές. Οι λεκέδες σοκολάτας, αυγού ή ούρων είναι καλύτερα να αφαιρεθούν με κρύο νερό. Ο καφές, το αίμα ή τα υπολείμματα κραγιόν μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με χλιαρό απεσταγμένο νερό στο οποίο προστίθεται ένα ήπιο σαμπουάν. Οι λεκέδες λίπους είναι συνήθως οι πιο επίμονοι. Αυτά διαλύονται με αφρώδες νερό.

Άνετο κρεβάτι

Κατά την αγορά και το χειρισμό του στρώματος, μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη ορισμένα πράγματα που επηρεάζουν την ποιότητα και τη φροντίδα.

 Το δεξί μαξιλάρι

Το στρώμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν καλό ύπνο. Υπάρχουν πολλές διαφορές, ειδικά όταν πρόκειται για το βαθμό σκληρότητας ή την τιμή.

 • Ποιοτικά χαρακτηριστικά των στρωμάτων

Η ποιότητα ενός στρώματος εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από το βάρος του. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος του αφρού που περιέχεται, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του στρώματος. Το παρακάτω γράφημα δείχνει πώς υπολογίζεται το βάρος όγκου.

 •  Μαλακό ή σκληρό?

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν ένα σκληρό ή μαλακό στρώμα είναι καλύτερο για την πλάτη. Η επιλογή του βαθμού σκληρότητας δεν βασίζεται σε “καθορισμένα” κριτήρια, αλλά κυρίως στις δικές σας συνήθειες ύπνου, σωματικό βάρος ή ύψος.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά κρεβάτι στρώμα άνετος υγιής ύπνος

Σε κάθε περίπτωση, τα δείγματα πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά στρώματα. Εάν δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση, ορισμένοι έμποροι στρώματος προσφέρουν την επιλογή να πάρουν το στρώμα στο σπίτι για μια εβδομάδα για δοκιμή. Εάν δεν σας αρέσει, δεν υπάρχει υποχρέωση αγοράς. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για στρώματα που υποχωρούν μόνο λόγω της θερμοκρασίας του σώματος.

 • Όσο πιο ακριβό τόσο το καλύτερο?

Η τιμή δεν λέει απαραίτητα τίποτα για την ποιότητα του στρώματος. Το Stiftung Warentest έχει τα αποτελέσματα, από τα στρώματα που έχουν δοκιμαστεί για άνεση και τιμή από το 2009. Διαπιστώθηκε ότι τα ακριβά στρώματα δεν μπορούν απαραίτητα να βαθμολογηθούν με ένα “πολύ καλό”. Αυτά ήταν συχνά στην ικανοποιητική γκάμα μαζί με φθηνότερα μοντέλα. Επιπλέον, τα ρολά στρώματα βαθμολογήθηκαν καλύτερα από το εκπτωτικό από τα μοντέλα για περίπου 1.000 ευρώ, τα οποία έλαβαν μόνο “επαρκή” βαθμολογία για την άνεσή τους.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά κρεβάτια στρώματα υγιή

 Σωστή φροντίδα στρώματος

Για να μπορείτε να κοιμάστε άνετα στο στρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και, κυρίως, όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς ακάρεα, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

 •  καθάρισμα

Το στρώμα μπορεί να καθαριστεί με ενδιάμεση ηλεκτρική σκούπα για να αποφευχθούν τα ακάρεα σκόνης. Εάν υπάρχει βρωμιά ή λεκέδες, μπορείτε να τα αφαιρέσετε με ταπετσαρίες ή καθαριστικά ενζύμων.

Για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας, το στρώμα πρέπει να ανατρέπεται τακτικά. Τυχόν λεκέδες μούχλας που έχουν σχηματιστεί πρέπει πρώτα να σκουπιστούν με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρεθούν τα σπόρια του καλουπιού. Στη συνέχεια μπορεί να εφαρμοστεί ένα μείγμα ισοπροπυλικής αλκοόλης και νερού. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα έκθεσης, αφαιρέστε το με χλιαρό νερό και απολυμάνετε το στρώμα.

εσωτερική διακόσμηση αγοράζοντας έπιπλα στρώμα κρεβατιού καθαρό αλλεργικό πάσχοντα υγιή ακάρεα σκόνης σπιτιού

 • Συμβουλές για τους πάσχοντες από αλλεργίες

Τα ακάρεα σκόνης μπορούν να σχηματιστούν γρήγορα στο στρώμα παρά τον καθαρισμό. Τα μικρά ζώα έχουν μέγεθος μεταξύ 0,1 και 0,5 χιλιοστών και δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Ωστόσο, αυτά προκαλούν αλλεργία σχεδόν σε κάθε έβδομο άτομο. Αυτό εκδηλώνεται ως βήχας ή ακόμη και δύσπνοια. Το 75 τοις εκατό όλων των ακάρεων της οικιακής σκόνης βρίσκονται κυρίως στα στρώματα των γερμανικών νοικοκυριών, επειδή τα ακάρεα αρέσουν ιδιαίτερα στο ζεστό και υγρό περιβάλλον και τρέφονται με νιφάδες δέρματος. Τα μικρά ζώα μπορούν να αφαιρεθούν με ειδικά σπρέι.

Οι πάσχοντες από αλλεργίες πρέπει να το προσέξουν αυτό Αναφορά SWR βεβαιωθείτε επίσης ότι το κάλυμμα του στρώματος πλένεται. Οι δοκιμές έδειξαν ότι τα ακάρεα σκοτώνονται σχεδόν 100 % στους 60 βαθμούς. Ένας κύκλος πλύσης στους 40 βαθμούς αφαιρεί μόνο περίπου το 6 τοις εκατό του ίδιου από το κάλυμμα του στρώματος. Ένας κύκλος πλύσης πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο. Εκτός από ένα κάλυμμα στρώματος που πλένεται, οι πάσχοντες από αλλεργίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το λεγόμενο «περίβλημα» (κάλυμμα στρώματος). Αυτά πιάνουν τα περιττώματα του ακάρεως και τις νιφάδες του δέρματος.

εσωτερική διακόσμηση επίπλων αγορά κρεβάτι στρώμα καθαρισμός υγιής

Δικαιώματα καταναλωτή: ελαττωματικά έπιπλα και καταγγελία σύμβασης

 •  Ελαττώματα στο έπιπλο: ζητήστε επισκευές ή μεταγενέστερη παράδοση

Εάν τα έπιπλα παρουσιάζουν ελαττώματα κατά την παράδοση, ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να επισκευάσει ή ακόμα και μια μεταγενέστερη παράδοση. Ο έμπορος πρέπει να πραγματοποιήσει την επανεπεξεργασία χωρίς χρέωση και πρέπει να αναλάβει οποιοδήποτε κόστος υλικού ή παράδοσης. Εάν τα ελαττώματα δεν μπορούν να αποκατασταθούν με μεταγενέστερη βελτίωση, θα γίνει μεταγενέστερη παράδοση.

 • Επιλογές υπαναχώρησης από τη σύμβαση

Εάν η ζημιά διαπιστωθεί επίσης στα μεταγενέστερα παραδοθέντα αγαθά, ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει πλήρως από τη σύμβαση ή να μειώσει την τιμή αγοράς. Ο πελάτης έχει επίσης το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση. Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών συνιστά τη χρήση έτοιμων δειγμάτων επιστολών σε περίπτωση παραπόνων ή παραβιάσεων της σύμβασης, με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να αποσταλούν καθυστερημένες παραδόσεις, ελαττώματα ή δηλώσεις υπαναχώρησης στον λιανοπωλητή.