Τηλεόραση πάνω από το τζάκι: τι γνώμη έχετε για αυτό?

Έχετε παρατηρήσει ότι η τηλεόραση πάνω από το τζάκι γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη λύση για εσωτερική διακόσμηση; Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα μοντέλα γίνονται ελαφρύτερα, λεπτότερα και πιο κομψά.

Αντί για υπέροχα έργα, χάρη στον σύγχρονο μινιμαλισμό, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια τηλεόραση πάνω από τον μανδύα του τζακιού.

 Τηλεόραση πάνω από το τζάκι

Διαχωριστικός τοίχος στη μέση του δωματίου

Παραδοσιακή επίπλωση σαλονιού

Τα ξύλινα δοκάρια φαίνονται μοντέρνα εδώ

Ξύλινη πλάκα στον τοίχο

Ενσωματωμένος φωτισμός

Συμπαγές σαλόνι

Ταπετσαρισμένοι καναπέδες με μαξιλάρια

Ζυγίζοντας τα οφέλη και τα μειονεκτήματα

Θέλουμε να συζητήσουμε τη λειτουργικότητα πριν από την αισθητική; Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η τοποθέτηση της τηλεόρασης πάνω από το παράθυρο δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να επιλέξετε ένα εξάρτημα μέσων με τις δικές του πόρτες για αυτήν τη λύση. Η επιλογή εγκατάστασης της τηλεόρασης στον τοίχο ή σε πιάτο αποδεικνύεται ακόμη φθηνότερη και αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να το γείρετε λίγο.

Είναι καλύτερο να το σχεδιάσετε εκ των προτέρων όταν τοποθετείτε την τηλεόραση πάνω από το τζάκι

Φωτισμός οροφής και ξύλινη οροφή

Η τελευταία λύση είναι πολύ σημαντική ειδικά όσον αφορά την υγεία σας. Έτσι, δεν θα αντιμετωπίσετε έναν παλλόμενο λαιμό κάθε πέντε λεπτά. Μπορείτε επίσης να εξασφαλίσετε καλή ποιότητα εικόνας, επειδή οι περισσότερες επίπεδες οθόνες φαίνονται καλύτερα από μια συγκεκριμένη γωνία.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα στενό, τετράγωνο τζάκι, το οποίο με τη σειρά του καθιστά δυνατή την τοποθέτηση της τηλεόρασης χαμηλότερα.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες: 1. Η θερμική ακτινοβολία από το τζάκι, 2. Η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των δύο και 3. Η καλωδίωση της τηλεόρασης.

Τοίχος τζακιού από φυσική πέτρα

Δερμάτινοι καναπέδες και πολυθρόνες

Ράφι ντουλάπι  δίπλα στον τοίχο της καμινάδας

Διαχωριστικά δωματίων καλυμμένα με μαρμάρινα πλακάκια

Η κουζίνα του νησιού δείχνει μια γυαλιστερή επιφάνεια

Φωτεινή, φιλόξενη ατμόσφαιρα διαβίωσης

Οροφή με κουκούλα

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για την τηλεόραση από το υπνοδωμάτιο

Όσο πιο ψηλά τοποθετείτε την τηλεόραση στον τοίχο, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση μεταξύ της συσκευής και του καθίσματος. Έτσι μια ιδέα μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χώρο, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για ένα στενό υπνοδωμάτιο.

Έτσι, ειδικά σε μικρά δωμάτια, θα πρέπει να σκεφτείτε να τοποθετήσετε την τηλεόραση ακριβώς πάνω από το τζάκι. Έτσι θα επιτύχετε μια υπέροχη και τέλεια ρύθμιση εικόνας.

Τοποθετώντας το τζάκι και την τηλεόραση στον ίδιο τοίχο, δημιουργείτε ένα ακραίο σημείο στήριξης. Δεδομένου ότι θα παρακολουθείτε τηλεόραση από το κρεβάτι σας, η ένταση του αυχένα δεν είναι πλέον θέμα.

Οροφή με ξύλινα πάνελ

Σε αυτήν την περίπτωση, σημειώστε ότι η τηλεόραση εγγράφεται απρόσκοπτα στον τοίχο με έμφαση και ότι έχει μερικά κοινά πράγματα με το τζάκι. Πριν λάβετε μια τελική απόφαση, αναθεωρήστε τα εργαλεία διαδρομής στερέωσης για δυσκολία στη διαχείρισή του, το σύστημα τροφοδοσίας, τις γωνίες και την αισθητική. Μόνο τότε μπορείτε να βρείτε μια λογική τελική λύση.

Μερικά ράφια τοίχου ή υπέροχα έργα τέχνης τοίχου προσθέτουν μια επιπλέον γοητεία στο συνδυασμό τζακιού και τηλεόρασης

Σχεδιάστε τον τοίχο του υπνοδωματίου θεματικά

Καθιστικό μπροστά από το τζάκι – άνετες πολυθρόνες και δερμάτινο τραπέζι

Υπνοδωμάτιο με ρουστίκ επίπλωση

Cυχρή, μονόχρωμη ατμόσφαιρα

Βγάλε τη μαγεία έξω μαζί σου

Έχετε ευρύχωρο σπίτι; Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα δεν θα είναι πρόβλημα να διαθέσετε ξεχωριστές θέσεις για την τηλεόραση και το τζάκι. Mightσως να είναι και καλύτερη επιλογή. Η όλο και πιο δημοφιλής ιδέα με το συνδυασμό ενός κομψού τζακιού και της τηλεόρασης από πάνω είναι κατάλληλη για άνετα δωμάτια, ψυχαγωγικά ή οικογενειακά δωμάτια.

Επιπλέον, αυτό θα ήταν κατάλληλο για εσάς εάν σχεδιάζετε μια πέργκολα με ένα μαγευτικό κιόσκι δίπλα σε αυτό στην περιοχή της πισίνας. Αυτοί θα ήταν τότε ο μόνος συνδετήρας. Δεδομένου ότι οι περισσότερες εξωτερικές εγκαταστάσεις σχεδιάζονται με κεντρικό σημείο το τζάκι, ο συνδυασμός τηλεόρασης είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή.

Υπαίθριος χώρος αναψυχής

Μαζική στέγη

Τέλος, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές ακόμη συμβουλές ασφαλείας: Ελέγξτε το σύστημα εξαερισμού πριν εγκαταστήσετε το τζάκι. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φτιάξετε ένα μπουφάν για να ελέγξετε το τράβηγμα του ανέμου για να προστατέψετε την τηλεόραση.

Τελικά, δεν μπορείτε να πάρετε μια σημαντική απόφαση όπως ο συνδυασμός τζακιού με τηλεόραση μόνο και μόνο επειδή τα καλώδια είναι ήδη εκεί.

Λευκές δερμάτινες καρέκλες

Μεγάλη βεράντα

Σετ επίπλων κήπου Rattan – πέτρινο τζάκι

Ανεξάρτητο διαμέρισμα εξοπλισμένο με τζάκι και τηλεόραση

Άνετο καθιστικό έξω

Ο φεγγίτης αφήνει το φως της ημέρας να πλημμυρίσει