Η πιο φιλόξενη σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Ο αέρας γίνεται πιο δροσερός και οι μέρες γίνονται όλο και πιο σύντομες. Μένουμε τώρα στο σπίτι όλο και πιο συχνά και απολαμβάνουμε την άνετη ασφάλεια των τεσσάρων τοίχων μας. Εκτός από τις ζεστές κουβέρτες, τα ζεστά ροφήματα και το φως των κεριών, τα αρώματα του δωματίου είναι ακόμα πιο αισθητά. Έχουν έντονη επίδραση στη διάθεση και την ευημερία μας και ως εκ τούτου μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με την εποχή. Θα σας πούμε παρακάτω γιατί τα αρώματα είναι τόσο σημαντικά για εμάς και ποια από αυτά είναι τέλεια για το φθινόπωρο.

Δημιουργήστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα το φθινόπωρο με αρώματα δωματίων

αρώματα δωματίου φθινόπωρο χειμώνας

Γιατί οι γεύσεις έχουν τόσο ισχυρή επίδραση σε εμάς?

Τα αρώματα έχουν μια αόρατη δύναμη. Είναι σε θέση να μας μεταφέρουν αμέσως σε πολύ ξεχασμένες στιγμές ή να μας μεταφέρουν σε μακρινές χώρες. Τα συναισθήματα εμφανίζονται και η διάθεση αλλάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Γιατί αυτό? Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αρώματα έχουν άμεση, ισχυρή επίδραση στο μεταιχμιακό μας σύστημα στον εγκέφαλο.

Από εξελικτική άποψη, είναι ένα από τα παλαιότερα μέρη του εγκεφάλου μας όπου αποθηκεύονται μακροπρόθεσμες μνήμες και συναισθήματα. Τα μόρια μυρωδιάς που εισέρχονται στο λεμφικό σύστημα μέσω των ρινικών νεύρων είναι σε θέση να μας ξυπνήσουν διαφορετικά συναισθήματα και αναμνήσεις.

Τα αρώματα έχουν μια αόρατη, ασυνείδητη δύναμη στον εγκέφαλό μας

εφέ αρώματος δωματίου

Τα πιο δημοφιλή αρώματα δωματίων για το φθινόπωρο και το χειμώνα

Χάρη στη μεγάλη αποτελεσματικότητα των αρωμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διάθεση στο σπίτι σας ανά πάσα στιγμή. Τα ακόλουθα αρώματα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το φθινόπωρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν τα δωμάτιά σας με μια ποικιλία αρωματικών αξεσουάρ και συσκευών. Εκτός από τα κλασικά αρωματικά κεριά και τα λιβάνια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αρώματα δωματίων με τη μορφή αρωματικών λαμπτήρων, ηλεκτρικών διαχυτών ή καταλυτικών λαμπτήρων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά έχουν επίσης έναν ευγενή σχεδιασμό και αποτελούν μια τέλεια προσθήκη στην επίπλωση του σπιτιού σας. Εδώ είναι η επιλογή μας από ατμοσφαιρικά αρώματα για το φθινόπωρο:

σανταλόξυλο

αρωματικά δωματίου σανδαλόξυλου υγιεινά

Δεν είναι τίποτα που το σανδαλόξυλο θεωρείται ιερό στην Ινδία σύμφωνα με την αρχαία θεραπευτική τέχνη της Αγιουρβέδα. Η μυρωδιά του έχει ισχυρή χαλαρωτική επίδραση στο νευρικό σύστημα, διαλύει τα μπλοκαρίσματα και φέρνει διαλογιστική διάθεση. Το σανδαλόξυλο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως λιβάνι στο σπίτι, αλλά και ως αιθέριο έλαιο στη λάμπα αρώματος, ως αρωματικό κερί ή στον ηλεκτρικό διαχύτη.

κέδρος

άρωμα δωματίου εφέ ξύλου κέδρου

Αυτό το αιθέριο έλαιο έχει την ιδιότητα να παρέχει περισσότερη ηρεμία και διαύγεια. Το ευχάριστο άρωμα διαλύει τους φόβους και την επιθετικότητα και προάγει μια καλή ψυχική ισορροπία.

ευκάλυπτος

αρώματα δωματίου φθινοπωρινός ευκάλυπτος

Το άρωμα του ευκαλύπτου ανοίγει τους πνεύμονες και διευκολύνει την αναπνοή. Προωθεί επίσης τη συγκέντρωση και την προθυμία για μάθηση ταυτόχρονα. Μετά από λίγα λεπτά αισθάνεστε πολύ πιο ενεργητικοί και παραγωγικοί.

Περγαμότο

αρωματικά αιθέριο έλαιο περγαμόντου

Το απαλό άρωμα του περγαμόντου έχει βελτιωτική διάθεση και έχει αποδεδειγμένα θετική επίδραση σε ήπιες καταθλιπτικές διαθέσεις. Το φθινόπωρο και το χειμώνα αυτό το άρωμα είναι ένας πιστός αρωματικός σύντροφος στην καθημερινή ζωή και συνιστάται ιδιαίτερα ως άρωμα δωματίου.

γιασεμί

αρώματα δωματίου με εφέ γιασεμιού

Το άρωμα της ζωής! Το γιασεμί είναι κατάλληλο για κάθε εποχή. Φέρνει χαρά ζωής και ασύγκριτα ελαφριά φρεσκάδα και διαλύει τη νευρικότητα και την ένταση.

βανίλια

αρώματα δωματίου εφέ βανίλιας

Η βανίλια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αρώματα και γεύσεις δωματίων. Ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, αυτό το άρωμα μας δίνει μια ευχάριστη αίσθηση ασφάλειας και ζεστασιάς. Δημιουργεί αμέσως καλή διάθεση και αυξημένη πνευματική δραστηριότητα.

λεβάντα

άρωμα δωματίου λεβάντα αποτέλεσμα

Ένα άλλο δημοφιλές κλασικό μεταξύ των γεύσεων. Το άρωμα λεβάντας, ειδικά από φυσικό, αιθέριο έλαιο, καταπρανει την ψυχή και το πνεύμα και εξασφαλίζει εσωτερική ισορροπία και έναν ξεκούραστο ύπνο. Σας συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε λεβάντα εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την είσοδο.

μανταρίνι

εφέ αρώματος μανταρινιού

Αυτό το γλυκό άρωμα εσπεριδοειδών μας αγκαλιάζει και μας δίνει ταυτόχρονα αισθησιασμό και εσωτερική ισορροπία. Παρόμοια με άλλα αρώματα εσπεριδοειδών, το μανταρίνι έχει εξαιρετικά αναζωογονητική και δροσιστική επίδραση στο μυαλό μας.

κανέλα

κανέλα φθινόπωρο αρώματα χειμερινού δωματίου

Η κανέλα έχει σίγουρα θερμαντική δράση, ακόμη και όταν εισπνέει το άρωμά της. Ανεβάζει τη διάθεση, έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα και δίνει μια ρουστίκ αίσθηση ασφάλειας. Παρόμοια με τη λεβάντα, η κανέλα μπορεί επίσης να προωθήσει έναν καλό ύπνο και να ανακουφίσει το άγχος και την κατάθλιψη.

Δοκιμάστε διαφορετικά αρώματα δωματίων στο σπίτι σας και βρείτε τα δικά σας αγαπημένα ανάμεσα σε αυτά. Επωφεληθείτε από τη μοναδική δύναμη των αρωμάτων αυτή τη στιγμή το φθινόπωρο και το χειμώνα και χαλαρώστε!

Οι κομψοί ηλεκτρικοί διαχυτές αρωμάτων δημιουργούν μια ευχάριστη, διαλογιστική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο

ηλεκτρικά αρώματα διαχύτη αρώματος

Τα παλιά καλά αρωματικά κεριά αποπνέουν ευχάριστο φως και άρωμα ταυτόχρονα

αρωματικά κεριά δωμάτιο μυρίζει φθινόπωρο           μυρωδιές φανάρι με αρώματα δωματίων κεριών

Έτσι μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε το φθινόπωρο!

αρώματα δωματίου για φθινοπωρινά αρωματικά κεριά κολοκύθες